Heracles heeft bijna een punt nog weten te pakken tegen kampioen Feyenoord. Heracles stond in de eerst helft al met 0-3 achter, maar knokte zich terug in de tweede helft. Het werd uiteindelijk toch 2-4 voor de Rotterdammers.

In de eerste helft was het in het begin wat aftasten. De eerste kans was voor Heracles. Joey Pelupessy schoof de bal net naast. Ook Reuven Niemeijer had nog een grote kans, maar hij schoot hoog over. Na de beginfase was het steeds meer Feyenoord dat de toon zette. Heracles kwam er nauwelijks meer aan te pas en moest achteruit. Na zo’n dik twintig minuten kwam Feyenoord ook terecht op voorsprong. Berghuis schoot prima raak. Feyenoord liep daarna snel uit naar 0-2 (Berghuis) en 0-3 (Boëtius). Alles ging er in voor de bezoekers. Na 33 minuten spelen leek de wedstrijd in het Polman Stadion al in het slot te zitten.

De tweede helft was anders. Niemeijer had de eerste goede kans, maar hij kopte in de handen van Jones. Ook Feyenoord kreeg daarna een handvol kansen om de voorsprong uit te breiden, maar Castro redde. Heracles kwam in de 73e minuut terug tot 1-3. Niemeijer kopte raak. Heracles ging strijdend door en kwam zelfs op  2-3. Heracles kreeg een strafschop nadat Peterson gevloerd werd. Niemeijer schoot de penalty binnen. Heracles zette daarna alles op alles om in de slotfase de gelijkmaker te maken, maar Feyenoord loerde op de counter en kon via invaller Larsson simpel de 2-4 binnen schuiven. Al met al een heerlijke tweede helft waarin Heracles wel een punt had verdiend.

Foto: Heracles.nl

Sponsoren

Reacties (92)

Reageer nu!