Heracles heeft vanavond in Zwolle verloren met 2-1. De Heraclieden leken op een gelijkspel af te stevenen, maar in de laatste minuten sleepte Zwolle er toch nog een overwinning uit.

Youness Mokhtar was de grote man aan de kant van PEC Zwolle. Hij scoorde twee keer, na ontzettend slap verdedigen van de Heracles defensie.

Heracles begon redelijk aan de wedstrijd, waarin het gevaarlijk voor het doel van Zwolle verscheen, maar toch was daar de vroege treffer voor PEC. De rode loper werd nog net niet uitgelegd voor Youness Mokhtar, die zomaar vanuit een moeilijke hoek kon binnenschieten.

De gelijkmaker kwam er uiteindelijk wel. Laat in de tweede helft mocht Monteiro aanleggen voor een vrije trap. Met wat geluk werd de bal van richting veranderd, waardoor Diederik Boer kansloos was. Monteiro mocht voor het eerst in de basis starten en luisterde dit dus gelijk op met een doelpunt.

Het einde van de wedstrijd was dramatisch. Opnieuw Mokhtar kon zonder enige hinder doorlopen en de 2-1 binnenschieten, waardoor er opnieuw in de laatste minuten een tegengoal werd geïncasseerd.

Sponsoren

Reacties (46)

Reageer nu!
Walter 15:29 17 september 2017

Ik vind het allemaal wel wat overdreven hoor, het is toch (redelijk) normaal dat als je je hele verdediging moet vervangen, helemaal opnieuw moet beginnen en dan valt ook nog vd Buijs vlak voor de competitie uit… Dan heb je ook nog eens een competitiestart met 3 goede tegenstander, dus wordt je sws terug gedrongen, nu krijg je tegenstanders waarbij je vaker de bal krijgt en wellicht ook de betere ploeg zult zijn… Nu gewoon goed afspraken maken en gewoon al 90 minuten dat tactiek gebruiken in de beker… Op naar Roda thuis en daar de 3 punten pakken en onderin weg blijven =) Kuwas en vd Buijs op de weg terug, dus is er lekker veel concurrentie.
92
Gait. 11:58 17 september 2017

Het spel was jaren 80 niveau.Voor degene die zich dat nog kunnen herrinneren met 1200 volhouders!!
61
Niels vak P 11:52 17 september 2017

Het valt me op dat er nog best veel mensen positief zijn. Ik snap dat totaal niet. Met alle geluk van de wereld hebben we 5 punten. Dit had er normaal gesproken maar 1 mogen zijn. Die van Excelsior en ok in die wedstrijd had het anders af kunnen lopen. Grote probleem van dit elftal is dat er totaal geen creatief vermogen meer over is. Als er in de winterstop niet wat veranderd koersen we rechtstreeks op de nacompetitie af tenzij er nog 3 slechtere elftallen overblijven.

Ik heb in alle elftallen van Heracles de laatste 20 jaar lichtpuntjes gezien maar nu kost me dat erg veel moeite. Ik vind ook wel wat van het selectiebeleid van Stegeman maar dat is niet het grootste probleem. Datum het gebrek aan kwaliteit.
87
dunnevandedikkevandale 11:17 17 september 2017

Maar dat was niet het enige wat fout ging. Net als de voorgaande wedstrijden, leek Heracles in Zwolle bovendien op twee gedachten te hinken. Dat zag ook Breukers. “Wanneer moet je naar voren, wanneer naar achteren? Daar moeten we aan werken.”
50
Hans 11:03 17 september 2017

Duarte (eindelijk de oude )voor v hintum, buys voor hardeveld, droste voor breukers,kuwas voor darri en evt vermeij voor gladon.
Minder zal het niet worden.
140
Geert 10:23 17 september 2017

Inderdaad Zwolle, kies eens of je hoge druk wilt spelen of op wilt vangen op eigen helft. En creëer vastigheden, ik zie nog geen lijn in het spel. Geen combinaties die keer op keer terugkomen.

We moeten niet vergeten dat de goal van Mokhtar heel ongelukkig viel, qua tijd. De eerste minuten stonden ze heel hoog en werd er druk gezet.

Volgende week tegen Roda erop knallen en hoog druk zetten. Dan komt Monteiro ook veel meer in zijn kracht te spelen. Wat mij betreft met Duarte op linksback, en dan zorgen dat Rosheuvel achter hem aan moet lopen.
71
Foppe 10:23 17 september 2017

Alex, elke wedstrijd wordt cruciaal. Verbeek en Stegeman zeggen eigenlijk hetzelfde, alleen loopt er geen speler tussen, die dat in het veld kan omzetten. En ja, het bestuur vindt ons nog steeds een opleidingsclub. Eerst veilig spelen, is de ambitie. Volgend seizoen max 6000 jaarkaarten en een dalende begroting.
35
Stef 10:05 17 september 2017

Bij de 2 1 moet er maar 1 ingrijpen en dat is Van Ooijen maar die loopt naar achteren.
Roda thuis wordt pittig. Die zullen de mouwen opstropen.
30
Alex 10:02 17 september 2017

Volgende week: cruciale wedstrijd . Geldt ook voor Roda.!
130
Nijntje 10:00 17 september 2017

Zojuist nog een keer de samenvatting gekeken. Gênant. De uitspraken van Stegeman slaan nergens op. Hij is blijkbaar niet in staat om eisen te stellen bij het bestuur over de kwaliteit van de selectie. Kijk in de spiegel en lig niet onderuit gezakt in je stoel.
We zijn gewoon niet goed genoeg. Dit kun je de huidige spelersgroep niet verwijten. Louter en alleen diegene die verantwoordelijk zijn voor deze selectie.
ik hoop van ganse harte dat we nu niet als excuus gaan gebruiken dat we een opleidingsclubje zijn. Dan had je überhaupt geen nieuw stadion hoeven te bouwen.
Normaliter meestal positief maar nu lukt dat even niet….
85
Zwolle 09:28 17 september 2017

De enige goede analyse die ik gehoord heb , was van Gertjan Verbeek. Volgens hem is het nodig om eerst te bepalen wat de speelwijze moet worden. Spelers hinken nu op twee gedachten, vooruit voetballen of achteruit.

Daardoor ontstaan er misverstanden, verkeerd aangespeelde ballen, verkeerde loopbewegingen , veel ruimte weggeven enz. Kwaliteiten van spelers ( die er wel degelijk zijn) komen zo niet tot hun recht.
181
Stadioncheck 09:24 17 september 2017

We hebben een speler of 5 in de selectie zitten goed voor het linkse rijtje .
En de rest is overal in de JL te vinden.
Je mag blij zijn dat de transfer Castro niet doorging
Anders hadden we nu één puntje gehad.

Ik jarenlang een hoge pet gehad van het bestuur, maar ik kon werkelijk niet geloven toen het 1 september was , dit is onze selectie.

Het lijkt wel of de cijfertjes belangrijker is dan de materiaal op het veld

Laat ik het zo zeggen beiden zijn belangrijk

De 5 miljoen is EXTRA snel aflossen, wat niet direct noodzakelijk is of was.
Je had ook bv 4 miljoen EXTRA kunnen aflossen en 2 ERE divisie waardige spelers er bij op halen.

Had dat dan maar gedaan, vooral omdat het financieel verantwoordelijk was!

De beste stuurlui staan aan wal, de koe in zijn hol………

Nee , ik ben en blijf zwart wit meer dan 40 jaar is Heracles mijn hart.

Maar sommigen kunnen niet tegen kritiek, deze selectie moet zich heel snel verbeteren.
En de trainer die zijn selectie schijtbakken noemt, is zelf de kapitein.

Dus kapitein ,wat te doen !?.

U Admiraals (bestuur) versterking vragen, of zelf keihard aan de slag met u bemanning.
1 tip stel zo snel mogelijk Dario op achterin jongen kan tenminste voetballen.
Niet zoals Monteiro eerst 3 wedstrijden laten wachten, waar veel meer pit in zit.
En een never change winning team hoeft je geen rekening mee te behouden, in die flow zitten we dus niet.

Hopelijk was ik weer niet te negatief, want oh oh de waarheid is niet altijd leuk.
éen geluk de competitie duurt nog lang en er is nog een winterstop, om toch voor de zekerheid te doen wat men in de zomer al had moeten doen.
Een ezel stoot zich niet voor de 2de x…………laten we het hopen.

En voor el capitano El Stego D´raan met oene stormtroepen,
Fussbal spielen zoals Ernst Happel ooit zei, dat is het medicijn.
142
koos 09:00 17 september 2017

eigen vermogen van ruim 5 miljoen, ruim 3 miljoen open staan aan nog te ontvangen transfer gelden, en dan niet 1 voetballer in je team hebben die kan mee denken met de trainer? Zit Mark Overmars hier? of kijken we alleen maar transferwaarde van een speler. Stegeman geeft een goede analyse na de wedstrijd, niet compact genoeg, en dan lopen er een aantal in de niet geschikt zijn voor de ere divisie. Het is rennen en vliegen als kippen zonder koppen. Had ervaring gehaald, centraal achter in en op het middenveld en we hadden voor plek 6 tot en met 10 mee gedaan, en niet zoals de huidige ambitie, veilig spelen.
21
Eelco 08:00 17 september 2017

Nu is het allemaal drama en niets waard maar volgens mij hebben we vorig seizoen en ook de seizoenen daarvoor nog veel slechtere wedstrijden gezien. Breukers valt niets te verwijten. Hij doet zijn best maar dit is het gewoon. Er zit er 1 op de bank die gewoon gespeelt zou hebben als die geen dip van anderhalve jaar zou hebben. Bij de 2-1 kun je Breukers 100% de schuld geven maar er zijn er ook nog een paar meer die de goal van Moktar kunnen voorkomen. Castro ook matig, mag ook wel eens gezegd worden. Soms ontstaan er in ‘slechte tijden’ nieuwe kansen voor andere spelers. Wellicht wordt Duarte daar een voorbeeld van. Kwaliteit komt uiteindelijk bovendrijven. Het gemis van Armenteros wel duidelijk te merken in wedstrijden als deze. Laten we inderdaad (aub) Twente niet weer in het zadel helpen zoals in het verleden ook gebeurd is. Dan nog liever uitschakeling beker 🙂
133
Tom 04:50 17 september 2017

Breukers in oranje!!!
53
Tom 04:49 17 september 2017

Breukers in oranje
34
Arthur 02:22 17 september 2017

Stegeman valt weinig te verwijten; het bestuur/de technische staf heeft de hele as zo’n beetje vervangen. We zijn in alle wedstrijden niet kansloos geweest en we scoren doelpunten. De enige echte tegenvaller vind ik vooralsnog het feit dat je thuis niet van Excelsior wint. Ik blijf er bij dat we een prima elftal hebben, al is het wel duidelijk dat we geen goede vervanging hebben bij afwezigheid van Kuwas en ook de rechtsback positie lijkt wat fragiel. We moeten onszelf ook weer niet de put in praten; we worden niet van de mat geveegd.
1310
Freek 01:43 17 september 2017

als we dit seizoen onder Twente eindigen dan is dat oas dramatisch, zolang we er biven staan kan het altijd nig erger blijkbaar.
55
Breukers 01:35 17 september 2017

Ik ben aanvoerder, dus beste man van de selectie. Geen discussie over mogelijk lieverds
812
Josdell 00:34 17 september 2017

Drie kwart van de verdediging moet er uit. Breukers, Pröpper en Van Hintum zijn niet eredivisiewaardig. Breukers en Pröpper geven alletwee weer een doelpunt weg. Van Hintum is ook echt verschrikkelijk. Was bij Zwolle gewoon een degelijke linksback die aanvallend ook uit de voeten kan, maar daar is niks meer van over. Duarte viel weer goed in. Doet zijn verdedigende taken naar behoren en is aanvallend vele malen beter. Dus die mag van mij volgende week wel in de basis staan. Voor Breukers hebben we helaas geen vervanger. Pröpper zou je misschien kunnen vervangen door Wuytens, maar geen flauw idee hoe goed die is.

In de aanval mogen wat mij betreft Gladon en Darri er uit. Darri is veel te laconiek en Gladon hem je helemaal niks aan. Die heeft nul toegevoegde waarde qua spel. Gelukkig kan je die vervangen door Vermeij en volgende week is Kuwas ook weer beschikbaar.

Middenveld was ook dramatisch. Monteiro deed wel zijn best, maar was overijverig en daardoor heel vaak te laat. Pelupessy is uit vorm. Heracles werd zeker in de eerste helft af en toe helemaal zoek getikt op het middenveld.

Tweede helft was beter dan de eerste helft, maar hield ook niet over. Wel zo dom dat je het na de goal van Monteiro zo makkelijk weggeeft. Twee gigantische kansen binnen een minuut gaan er dan nog niet in. Maar de overwinning van Zwolle was gewoon zeer terecht.

Als je volgende week wint van Roda is er niet zoveel aan de hand. Dan heb je op zich een prima seizoensstart. Verlies je van Roda, dan wordt het dramatisch. Nu is het wel zo dat Roda echt heel erg slecht is, maar het zou dan ook wel weer typisch Heracles zijn om juist dan te verliezen.

Om toch maar te eindigen met een positief verhaal, de sfeer in het uitvak was echt geweldig. De hele wedstrijd werd het Zwolse publiek met groots gemak overstemt, dat was wel echt prachtig. Als de spelers maar iets van die inzet gehad hadden vandaag.
155
Sjarrel 00:31 17 september 2017

Tijd voor een poll. Ik Stegeman een geschikte trainer, ja (duimpje omhoog) of nee (duimpje omlaag)of ne
1536
Thomas 00:30 17 september 2017

Een elftal speelt zo sterk als de zwakste schakel. Daar heeft ieder team mee te maken. Maar als coach verspeel je je geloofwaardigheid door die zwakste schakel de aanvoerdersband te laten overnemen. Dat is hetzelfde als de handdoek in de ring gooien.
Grijp in coach. De speler in kwestie heeft ons dit seizoen al zeven punten gekost. Dat is hem niet persoonlijk aan te rekenen. Hij doet zijn best, en mist eenvoudig kwaliteit.
De man die hem op blijft stellen, speelt niet zozeer met vuur; hij stuurt bewust aan op een sportieve catastrofe.
135
Alex 00:20 17 september 2017

Ik stel voor om volgend seizoen mininmaal 6 miljoen af te lossen op de schulden…..
.
101
Gerard 23:58 16 september 2017

Al 5 miljoen afgelost? Netjes hoor. Ambitieus beleid bij Heracles.
Vr. Groet,
Een seizoenkaarthouder.
132
Hans 23:54 16 september 2017

Het meest trieste van de hele avond is nog om Breukers aanvoerder te maken na de wissel Pelupessy (die overigens ook weer dramatisch speelde ).
Monteiro zonder twijfel de beste man.
214
Roberto 23:38 16 september 2017

Heb alleen de samenvatting gezien maar dat was meer dan voldoende helaas om toch een mening te hebben. De fans van Monteiro moeten ook maar eens kijken. Het spel gaat geregeld volledig aan hem voorbij. Met Niemeijer als andere middenvelder komen we gewoon te kort. Gladon staat op een op een eiland maar hij komt er ook nooit af! Over onze vleugels is al meer dan genoeg gezegd. Verdedigend is er onvoldoende kwaliteit omdit te compenseren/corrigeren. Wie kent Birger nog….?
Semi 4-4-2 met Duarte op het middenveld erbij ipv Darri. Vincent ipv Niemeier. Herstelde Kuwas voor Peterson.
710
Jan 23:38 16 september 2017

Stegeman gaf op fox sport een goede analyse. Dilemma; dit materiaal is er en er moet wat veranderen. Hier wordt heus wel over (na)gesproken. Wij blijven achter de club staan!
180
RemcoM 23:37 16 september 2017

Helemaal niet erg , met 6 basis spelers weg vind ik dit een logische wedstrijd.
Dit ga je nog wel meer zien …om de ploeg draaiende te krijgen ben je een half jaar of langer verder waarbij ook de instelling van trainer en spelers belangrijk is.
Het word echt punten sprokkelen dit jaar.
43
AAQ 23:31 16 september 2017

Jammer, defensief gaat er iets nogniet goed.

Qua sfeer: GEWELDIG, complimenten aan alle zangers en fanatiek publiek in het uitvak! Als we deze sfeer toch eens thuis konden realiseren, wellicht een must singzone?

Die sfeer maakt veel goed.
Forza heracles!
150
Eddy 23:30 16 september 2017

Allemaaaaaaal ONVOLDOENDE…..behalve Monteiro. Krijgen ze eigenlijk betaald vanavond? Inclusief de TC?
102
Wilkie 23:18 16 september 2017

Aan dit team en trainer maak ik geen woorden vuil.
92
Hans 23:18 16 september 2017

Dit is met afstand de slechtste selectie in 12 jaar eredivisie voetbal. Alleen Kuwas zal een basisplaatst hebben in ons 1e jaar eredivisie. Breukers en Darri zouden nog niet eens op ds bank zitten.
1411
Fred van Leer 23:12 16 september 2017

Volgens Stegeman valt zijn ploeg wat te verwijten. “stelletje schijtbakken” Aldus Stegeman.

Zeg John, wie is hier nou de grootste schijtbak onderuit gezakt voor de duckout. Sta eens op met die luie reet en coachen die ploeg!
323
Henri 23:08 16 september 2017

Wat een dramatische avond. Ik ben bang dat er nog vele zullen volgen. Onze defensie is van tweede divisie nivo. Te traag, verkeerd dekken, statisch en ongeinspireerd. Met deze groep steven je recht op de JL af. Er is de veel te veel kwaliteit ingeleverd en we hebben er een paar slechte amateurs voor terug. Ik snap dat je als bestuur af wilt van de schulden, maar je moet het publiek ook iets bieden. Over 2 weken kunnen we onze “vrienden” uit Enschede weer uit het slop trekken. Heracles als de ultieme heelmeesters. Komende woensdag spelen we tegen een ploeg van hetzelfde nivo. Heracles krijgt hier nog een zware kluif aan…..
97
Kris 23:06 16 september 2017

Het was niet best en we hebben verdiend verloren. Achterin en op het middenveld vond ik het nog niet eens zo slecht, maar onze aanval gaf totaal niet thuis. Van Gladon weet je dat hij bedient moet worden, maar hij krijgt nauwelijks bruikbare ballen vanaf de flanken. Darri heeft leuke dribbels, maar vertraagt het spel en drijft zijn acties veel en veel te lang door. Voor Peterson geldt hetzelfde, maar wel in mindere mate dan Darri. Hopen dat Kuwas volgende week weer fit is.
200
Rono 23:05 16 september 2017

Stegeman houdt breukers er braaf in, maakt hem zelf aanvoerder, wat een niveau. Succes heren!
176
Bank 23:00 16 september 2017

Liever 10 miljoen op de bank dan voor kwartje in het veld.
67
Paul 23:00 16 september 2017

Stegeman moet weg. Voegt niets toe
2111
Foppe 22:59 16 september 2017

Ik heb jullie niet gezien op de supporters avond. Lekker nu commentaar geven, lekker anoniem. Wees eens een kerel en stap op Hoogma af. Ik heb mijn vragen wel gesteld. Financiële ambitie gaan nu nog voor sportieve ambities. Het team moet wennen, en ik had ook liever meer ervaring op het middenveld gezien.
1610
Lucenskedee 22:57 16 september 2017

Stegeman poep in de broek
108
Hafc1903 22:55 16 september 2017

Hopelijk flikkert Rijsburg ons eruit. Misschien dat het bestuur dan eens investeert. Wat een triest elftal. Bijna stolen ze nog een punt ook zeg. Net zoals bij Heerenveen. Geluk houdt een keer op. Monteiro was ook dramatisch. Darri, Breukers en Petersson zijn toch wel het toppunt. Dit lijkt niet eens op betaald voetbal. Dit is 4e bundesliga niveau.
1316
Erik 22:53 16 september 2017

Te veel kwaliteit verkocht en te weinig weer aangekocht maar stadion is betaald volgend jaar maar voor een half vol stadion spelen bestuur bedankt
109
Stef 22:43 16 september 2017

Teveel spelers gaven weer niet thuis.
Wordt zo dinsdag nog moeilijk om van Rijnsburgse boys te winnen.
Montero heeft laten zien een vaste basis speler te zijn.
Van Ooijen kan die gewoon op de tribune. Doet 20 minuten echt alles fout.

Misschien moet John ipv vertrouwen geven eens flink gaan wisselen.
113
Zwolle 22:42 16 september 2017

Breukers bedankt, Breukers bedankt, Breukers Breukers, Breukers bedankt, Breukers bedankt, Breukers bedankt, Breukers, Breukers, Breukers bedankt, Breukers bedankt, Breukers bedankt, Breukers bedankt.

Helemaal niets in Almelooooooooooooooooo
2315
Ard 22:41 16 september 2017

Klopt, Pielle, opzich hebben we een redelijke selectie. Ik vind wel dat we met deze wedstrijden minimaal een punt moeten pakken.
56
Pielle 22:39 16 september 2017

Goed gestreden! Zoveel balbezit gehouden, veel kansen gecreëerd en Zwolle vaak van de bal afgehouden, alle tweede ballen waren voor ons. Heerlijke selectie! Zo door gaan bestuur! Ik gok op een 8ste/9e plek aan het einde van de competitie. We hebben toch een hele goede selectie?
176