John Stegeman was gisteren niet te spreken over het verdedigende optreden van zijn elftal tegen PEC Zwolle. Tegenover de TC Tubantia gaf hij aan de verdediging gisteren “niet Eredivisiewaardig” vond.

“Vooral over het laatste deel is het laatste woord nog niet gesproken. Ik kook echt van woede. Normaal val ik m’n groep niet snel af. maar ik kan ze vanavond wel wat verwijten. We begonnen uitstekend aan de wedstrijd, maar bij het eerste omschakelmoment lag de bal direct in het netje. Dat was dramatisch verdedigd.”

“De achterhoede loopt naar achteren en de voorhoede naar voren. We willen opdrukken, maar onze verdediging loopt alleen maar naar achteren, waardoor het middenveld in een zee van ruimte speelt. Na de 1-1 was het eerste wat we deden gelijk weer achteruit huppelen. Dat verwijt ik de groep. Dat heb ik ze ook gezegd. Een stel schijtbakken zijn het.”

Sponsoren

Reacties (62)

Reageer nu!
Jeremie 20:46 19 september 2017

Het wordt steeds lachwekkender hier. Trainer moet de laan uit? Belachelijk! Mooie tijden gehad en zullen er ook weer komen. Support your team! Altijd dat gezeik. Kunnen niet anders dan 15 jarige internethooligans zijn….
00
De patser 20:59 18 september 2017

Armenteros is voor te weinig verkocht. Zag hem gisteren, rond hobbelen tegen Napoli, hij nog zwaarder geworden. Pasta gaat in je kont zitten. Per kilo hadden nu meer gevangen.
39
Ome Jan 20:36 18 september 2017

Ik denk dat het een gebrek is aan ervaren eredivisiespelers in de basis. Met alle respect er worden spelers aangetrokken van amateurclubs en uit de jupiler-league, (goede voetballers) maar daarmee zakt het niveau. Zorg dat de as van het basisteam uit ervaren voetballers bestaat en bouw daarom heen. Dan komt het goed, anders nog 10 wedstrijden wachten.
82
Rex 20:14 18 september 2017

Probleem ligt op de flank.
Zet hier Niemeyer eens neer.
Duarte op middenveld.
monteiro en pellupessy ernaast.
62
Maurice 19:52 18 september 2017

@ Dunnevandikkevandale
Hoe kan Max nu weten dat die moet wachten bij de horecacorners?
Hij komt nooit in het stadion.

@Antitwente
Ilias doet het goed bij AZ, zelfs daar kan zijn individuele klasse hem niet helpen, en zo hebben we meer voorbeelden die het goed deden bij Heracles maar daarna wegzakten. Denk aan Armenteros, Plet, Duarte, Overtoom etc. etc.
Een paar redden het maar, maar dat heeft meer met eigen wilskracht te maken zoals een Dost en Weghorst bijvoorbeeld
40
AAQ 17:25 18 september 2017

Sfeer zaterdag in Zwolle was anders zeer prima, waarschijnlijk omdat onderstaande internetzeikers die niets van heracles en de hardekern van heracles afweten niet aanwezig waren. Graag houden zo!
112
Kweetniet 16:47 18 september 2017

Ik heb vier schroeven in mijn been, roestvrijstaal, knetter hard. Dus ik heb een harde kern, ben ik er dan ook automatisch lid van?
40
dunnevandedikkevandale 16:23 18 september 2017

max haha heracles en een harde kern?? nooit gehad ook maar max in jouw ogen is niets goed bij heracles je zeikt nog niet over over de wachtrijen bij de horecapunten waarom kom je uberhaupt nog als je zo negatief bent..
23
Max 16:21 18 september 2017

Deze reacties passen wel bij heracles, totaal geen ambitie en als het er op aankomt doet niemand wat kijk bijvoorbeeld naar de harde kern? 5 man die met handjes klappen? Stelt toch allemaal niks voor
312
Max 16:19 18 september 2017

Realiteit kerel!!
26
dunnevandedikkevandale 16:08 18 september 2017

max wat houdt je tegen om heerlijk thuis te blijven azijnpisser!!
51
Max 16:04 18 september 2017

Jullie maken een grapje zeker! Stegeman goed? Laat me niet lachen man hij weet er toch totaal geen lijn in te krijgen, is totaal niet tactisch en zit daar maar met alflen te smoesen altijd, mag die kerel niet zien verschrikkelijk slechte trainer. Deze selectie valt veel meer uit te halen als ze maar wat bij word geleerd en zoals illias en armenteros komt omdat ze individueel goed zijn maar echt niet door stegeman pff. Bruns en hoogma goed? De een is arrogant en de ander zo traag als dikke strond.
515
dunnevandedikkevandale 15:50 18 september 2017

derrick deze idioten die om het ontslag van stegeman bleren moeten zelf lekker hun sccs inleveren
86
Derrick 15:16 18 september 2017

Er zijn dus klaarblijkelijk mensen die serieus willen dat Stegeman de laan uit wordt gestuurd na deze competitiestart met oa Ajax en Feyenoord als tegenstanders. In dat geval weet je dus zeker dat Heracles het lachertje is van de eredivisie. Alsof Stegeman geen Europees voetbal heeft gehaald en vorig jaar niet op een haar na de playoffs voor EL-voetbal is misgelopen……
145
dunnevandedikkevandale 15:04 18 september 2017

pielle lul niet zo dom mooie kleuter!
72
Pielle 14:55 18 september 2017

En ik geloof er geen hol van dat alles wat wij binnen krijgen wordt geïnvesteerd in de stadion want dan waren we nu klaar met het aflossen. Tis allemaal zakken vullen voor de bestuurders. 2 miljoen binnen, 500.000 aan stadion andere 1.5 bijv zakken vullen.
213
Pielle 14:52 18 september 2017

Ligt hem gewoon aan de niveau van selectie en geen Stegeman. Mocht Armenteros, Hoogma en Bruns(speelt sterren van de hemel bij Vitesse) blijven stonden wij nu gewoon bovenaan. En Dan deze extra aankopen van dit seizoen bij en we hadden veel concurrentie en strijd. Maarja altijd beste verkopen en dan iemand voor terug halen die tijd nodig heeft de vertrokken speler overcte nemen
12
Hafc1903 13:38 18 september 2017

Het ligt niet aan Stegeman, maar aan dat bestuur wat hem opschept met een kut selectie. Stegeman zijn enige minpunt is zijn vriendjespolitiek. Anders is het niet te verklaren waarom een Breukers/VanOoien en Gladon zoveel kansen krijgen.
53
Kris 13:05 18 september 2017

Het is voor mij een raadsel waarom mensen Stegeman weg zouden willen hebben. Hij begon hier als hoofdtrainer met 0 punten uit vier wedstrijden en het duurde even voordat hij het op orde kreeg dat jaar, om uiteindelijk zonder nacompetitie erin te blijven. Daarna Europees voetbal gehaald en vorig jaar op doelsaldo net niet de play-offs. Veel spelers verkocht voor, voor ons, veel geld. Wat had hij beter moeten doen dan?
Persoonlijk zou ik graag een keer een middenveld willen zien met Pelupessy, Monteiro en Duarte. Daar zit felheid in, gecombineerd met veel voetballend vermogen. Ik geloof wel in de kwaliteiten van Niemeijer, maar hij is soms ook totaal onzichtbaar en dat kan eigenlijk niet op het middenveld. Aangezien Hardeveld nu in het centrum staat, begrijp ik wel dat Duarte af en toe invalt voor Van Hintum. Maar als Van den Buijs weer terug is, zou Hardeveld ook een goede optie kunnen zijn voor de linksback, waardoor Duarte weer op het middenveld kan spelen. We hebben er even op moeten wachten, maar volgens mij komt de oude Duarte er weer aan!!
113
Martijn23 12:12 18 september 2017

Haha, Stegeman heeft 5 punten uit 5, met o.a. wedstrijden tegen Ajax, Feyenoord en Heerenveen uit… en mensen wil hem hier weg hebben. Stegeman is voor Heracles een prima trainer, Europees voetbal gehaald, goed in de pers, nooit in de problemen gekomen onderin. Maar nu gewoon teveel basisspelers kwijt geraakt. Dit heeft tijd nodig om er weer automatismen in te krijgen.

Ik vond het niet zo gek dat hij wat aanvallender tegen Pec speelde, met de aankomende wedstrijden tegen Rijnsburg en Roda moeten wij ook het spel maken. Stegeman wordt natuurlijk ook helemaal gek van dat lauwe verdedigen. Daarnaast Darri, die was zaterdag zo matig.. Die jongen kan zo goed voetballen, makkelijker passeren, maar is zo inefficiënt, maar alternatieven zijn er nauwelijks..
172
Scout 12:00 18 september 2017

Elke trainer heeft zo zijn lievelingetjes. Stegeman en Breukers-Navratil. Aan ons ik hem scherp te houden. Ik dacht niet dat Verbeek naar Heracles wil. Twente is zijn doel let maar op.

Overigens zit er echt wel potentie in de aankopen van Twente. Let maar op, ze vreten ons helemaal op.vooral due buitenspelers en Breukers als verdediger, ohoh wordt een ramp.
56
Niek 11:56 18 september 2017

Ik ben wel een Stegeman fan. Komt op mij altijd heel realistisch over. Ben het ook vaak wel met hem eens over wat hij van de wedstrijden vond. De opstellingen zijn ook niet zo gek natuurlijk. Al kun je misschien kiezen voor Vermeij ipv Gladon. Of een Droste voor Breukers. Maar verder is alles wel logisch. Wel is het zo dat hij de persoon is die het team tot op het bot gemotiveerd de wei in moet sturen. Zo zag het er helaas niet naar uit tegen Zwolle.

Geef dit team de tijd en dan komt het goed.
103
Geert 11:30 18 september 2017

Ik wist natuurlijk dat de naam Verbeek zou komen, maar zou die echt voor een derde keer willen komen en zijn we hem dan niet weer binnen een jaar kwijt? Én willen we hem voor een derde keer binnen hebben? Ik denk dat Stegeman net zoveel uit het materiaal kan halen als Verbeek, hij heeft alleen een andere werkwijze. En het idee dat Stegeman zijn spelers niet beter maakt, is natuurlijk onzin. Kijk maar naar Gosens en Hoogma, of naar Bel Hassani en Tannane. Mensen laten hier wel heel erg meeslepen in hun emotie, maar als je naar de statistieken kijkt, doet Stegeman het gewoon erg goed.
122
John 10:44 18 september 2017

Peterson prima!
Darri vertraagt naar mijn idee de aanval altijd, tuurlijk het lukt wel eens en dan kan er iets leuks onstaan. Maar laat Darri aub de volgende wedstrijd de bal max 3x raken. ipv elke bal bij zich houden 4x een schaar te doen, 8 overstapjes. Pas dan kan de aanval snel en gevaarlijk worden! (dit deed hij de tweede helft tegen Feyenoord wel beter dan vs Zwolle.
50
Foppe 10:34 18 september 2017

Wat een gelul over Stegeman. Het bestuur, de technisch directeur moet hem fatsoenlijke spelers geven en niet een heel elftal onder zijn kont verkopen. Stegeman heeft van alle trainers het meeste geld binnen gebracht, maar het niet mogen of kunnen investeren in zijn elftal, of denken jullie echt, dat het allemaal de keuzes van Stegeman zijn. Stegeman maakt wel degelijk spelers beter, en Verbeek laat die nu eens aantonen, dat hij zonder problemen ,ergens kan werken.
113
Max 10:14 18 september 2017

Gert jan verbeek inderdaad, het gaat er om dat iemand een eigen visie heeft en spelers beter maakt.
Dat doet Stegeman allemaal niet.
57
Antitwente 10:13 18 september 2017

Tuurlijk wel, gert jan verbeek is vrij om er zo maar een te noemen
54
Geert 09:47 18 september 2017

Je kunt Stegeman nu wel wegsturen, maar welke trainer is beschikbaar en wil bij Heracles instappen én is beter dan Stegeman? Natuurlijk irriteer ik me ook wel eens aan de tactiek en het spel van Heracles, maar je hebt niet zomaar een trainer die wel doet wat iedereen beschrijft.
22
Geert 09:43 18 september 2017

Antitwente, Uth speelde niet onder Stegeman, maar onder De Jonge bij Heracles.
90
Antitwente 09:33 18 september 2017

Helemaal mee eens Max!!
Mensen willen het niet zien omdat Stegeman 1 seizoen europees voetbal heeft gehaald en dan is het een goede trainer he. Precies het beleid bij Heracles, al snel tevreden. Voetbal gaat steeds verder achteruit onder Stegeman. Spelers kunnen stuk voor stuk wel een balletje trappen alleen het probleem is dat ze niks bijgeleerd worden en dan lijken ze al snel slecht. Ooit afgevraagd waarom spelers die vertrekken bij Heracles zoals UTH als voorbeeld in eens wel in vorm raken???
58
Max 09:28 18 september 2017

Nogmaals Stegeman moet vertrekken, het liefst vandaag nog!!!
Zeg het keer op keer en steeds meer supporters zien het eindelijk ook in.
Stegeman totaal geen verstand van voetbal, zit niks geen lijn in maar dan ook helemaal NIKS!!! Zet de spelers in het veld en hopen dat ze winnen meer niet. Als er iets moet gebeuren weet hij het niet, gladon totaal eredivisie onwaardig, nooit aanspeelbaar en blijft maar diepgaan. Vermeij daar in tegen wint in een kwartier meer duels dan gladon de hele wedstrijd en komt wel los uit dat centrum. Maar nee alflen, stegemaan en kolmschot zijn 3 kontenlikkers bij elkaar. Snel afscheid van nemen!!!!
613
Jeffrey 09:08 18 september 2017

Peterson goede pot, moest alleen alles in zijn 1tje doen omdat Gladon nooit aanspeelbaar is. 2e helft het toppunt, hij verliest de bal op de middenlijn door slap, sloom gedoe en blijft gewoon dom staan kijken. Darri dreigend maar komt geen man voorbij. Toch fijn als Kuwas weer snel fit is!

Op het middenveld valt het me op dat Pelupessy matige wedstrijden speelt dit seizoen, veel te laat, slechte passes, daardoor vaak met een minderheid in de omschakeling. Ik denk dat PEC wel 5 a 6 momenten heeft gehad dat het met 4 tegen 4 op onze verdediging afkwam, dat zelfde bij Heerenveen uit. Gelukkig werd dit constant slecht uitgespeeld.

Achterin is het denk ik ook wel duidelijk, Propper en Hardeveld staan hun mannetje wel, alleen de backs voegen zowel aanvallend als verdedigend weinig tot niets toe.
En Castro moet ook niet meer drinken op wedstrijddagen.

Zaterdag maar weer vol goede moed en zorgen dat Roda op 0 punten blijft staan!
120
SCH 07:56 18 september 2017

Ik word depressief van dit elftal. Gelukkig heb ik zaterdag weer een reden om niet te kijken
66
Arthur 23:46 17 september 2017

Ik zou als speler helemaal depressief raken met zulke zeikende, cynische supporters😂
126
Foppe 21:07 17 september 2017

Evert, hoofdklasse en beloften. Ik vraag mij af:waarom heeft Armenteros gekozen voor Benevento,niet op sportieve ambities.
41
Erik 20:48 17 september 2017

Het beleid ligt bij het bestuur die kiest voor middelmatigheid en geld in stadion.
Daar vallen ook de trainers onder.
Dus slechte visie voor de toekomst
115
Stadioncheck 20:46 17 september 2017

@ Evert , als je naar de BIOSCOOP gaat beoordeel je een film toch ook.
En niemand in de bios , die kijkt naar de film is acteur of professioneel actrice normale wijze..

Daar betaal geld voor, dus de acteurs(voetballers) moeten wat bieden , ze krijgen geen minima salaris.
Geen vrijwilligers loontje oid.

Als je als prof niet tegen kritiek kunt , dan ben je eigenlijk al mentaal niet geschikt om profvoetballer te worden.
Het was toch gewoon belabberd wat ze voorschotelen.
Dat is zelfs de gemiddelde FCBALOPHETDAK 17 de speler wel duidelijk.

Mokthar zou ze bijna in de EFTELING hebben gewaand.
Welke verdediging?
82
Bank 20:17 17 september 2017

En wat zal Hoogma woedend op Stegeman zijn.
63
Evert 20:15 17 september 2017

Ik vraag me af op welk niveau de schrijvers hier zelf spelen of hebben gespeeld.
59
John 19:58 17 september 2017

Zolang john stegeman breukers in e basis laat beginen is hijzelf voledig schuldig.
94
Foppe 18:58 17 september 2017

Pelupessy is ziek geweest, de afgelopen week.
30
Wilkie 18:32 17 september 2017

Een elftal is altijd de afspiegeling van een trainer. Alle toiletpapier naar Stegeman.
64
Heracles1903 18:19 17 september 2017

Volgende week Kuwas en Van den Buijs terug, als John nou gewoon zo start:

Castro| Droste Propper V/d Buijs Hardeveld/Duarte(?)| Monteiro Pelupessy Niemeijer| Kuwas Vermeij Peterson

Achterin veel aanpassingen maar dat moet kunnen tegen Roda en dan hebben ze meteen voor de rest van het seizoen in iedergeval een keer samengespeeld, Monteiro weer veruit de beste.
Ik snapte alleen voor de 2e x achterelkaar niet dat Pelupessy er na 60/70 minuten afging.
81
Stef 17:55 17 september 2017

Als we winnen is het geluk. Bij verlies staan we op degraderen.
Dat is voetbal. Tegen Feyenoord 2e helft top. Nu weer een stuk minder.
Kijk naar Utrecht, iedereen hosanna en boem met de platte hand.
Elke week moeten we strijden. En de eerste 3 minuten gaf ons hoop
90
Arthur 16:19 17 september 2017

Och, niets mis mee dat Stegeman eens een keer wijst op wat er mis is. Zegt hij na zo’n wedstrijd dat z’n jongens het allemaal prima hebben gedaan dan krijgt hij hier óók commentaar…
161
Foppe 15:19 17 september 2017

Tim , respect voor die jongens die meegaan.ik ben naar Arouca geweest en heb daar een negatieve ervaring aan over gehouden. Vorig jaar nog een keer geprobeerd bij NEC uit. Maar de spelers, en club, laten hun supporters in de steek.
122
Tim 15:14 17 september 2017

Ik heb het toch niet over types die de leiding kunnen nemen? Heb t over die gasten wat zo maar wat roepen hier.

Begin is met lezen, dan domweg wat te typen.
13
Johan 15:09 17 september 2017

Ik was nog mild. Dat is veel beter dan wat wij hebben. En dat terwijl wij veel meer mogelijkheden hadden. Het is maar wat je wil als club. Investeren in je selectie of in stenen.
70
Johan 14:42 17 september 2017

Zojuist de opstelling van Twente bekeken. Dat is niets minder dan wij zijn. De vleugels zijn zelfs van een hoger niveau. De achterhoede van hun is ook waardeloos. Daar zijn wij misschien iets beter. En met Holla en Jenssen hebben ze 2 middenvelders die ook hier in de basis zouden staan. Die Jenssen is creativer dan ons hele middenveld. Ik zie ons daar niet winnen of er moet heel wat veranderen.
183
Foppe 14:40 17 september 2017

Tim, noem eens een speler die leidinggevende kwaliteiten heeft, een speler die het spelletje ziet. Type Schaars. Wij hebben die niet. Geld zat maar goed materiaal nee. Dit wordt een zwaar seizoen.
76
Tim 13:54 17 september 2017

Och wat makkelijk allemaal weer, vaker trainen, harder werken, trainer is te lui… wat een kneusjes lopen hier rond zeg .. is dit mijn club? Blijkbaar wel.

Echt een fantastisch uitvak gisteren, 90min lang zingen en sfeer maken! Super, zo hoor het. Jammer dat die knullletjes dat hier niet meegemaakt hebben. Lekker voor de buis.
613
Kris 13:49 17 september 2017

Om dit alleen op de verdediging af te schuiven is veel te gemakkelijk. Eigenlijk was het de hele wedstrijd rommelig van onze kant. Peterson en Darri gingen vooral voor hun eigen actie waardoor er nauwelijks rust was en het veld veel te groot werd. Daarnaast lijkt er op het gebied qua coaching ook nog wel wat te winnen, want blijkbaar is er niemand in het veld die het elftal bij elkaar kan houden. En als de ruimtes te groot zijn, is het niet zo vreemd dat de verdedigers sneller naar achter gaan lopen, want die hopen dat ze tijd winnen voor hulptroepen.
80
Hans 13:31 17 september 2017

Ff naar je zelf wijzen john.
Jij bepaald de speelwijze.
Doe er dan wat aan en zorg dat je beter materiaal krijgt.
60
Kobus 13:31 17 september 2017

Foppe ik zit je te dolluh, denk dat je wel gelijk hebt maar grootste probleem is denk ik toch echt het materiaal. Daarbij heb je een trainer die nog nooit elders van iets minder wat beters heeft gemaakt.
31
Foppe 13:24 17 september 2017

Kobus, ik roep dit al tijden. Nederlandse voetballers zijn verwende kinderen. Bas Dost ging in Duitsland voetballen, na de voorbereiding zat zijn seizoen er voor Nederlandse begrippen al op. Hij had in zes weken harder getraind dan in Nederland in een jaar.
120
saddam 13:08 17 september 2017

Stegeman noemt het schijtbakken voetbal? Laat hem zelf eens het goede voorbeeld stellen, en dikke bierbuik eraf trainen.
165
Kobus 13:06 17 september 2017

Ik ben Foppe en ik doe papegaai !

‘De Vrij zei tegen mij: ‘We trainen in Nederland niet, we doen niks”
Zondag, 17 september 2017 om 11:15
Er wordt in Nederland niet hard genoeg getraind, zo concludeert Fred Rutten. De ex-trainer van onder meer FC Twente, Schalke 04, PSV, Vitesse en Feyenoord zegt bij het programma De Tafel van Kees van FOX Sports dat spelers constant zeggen dat er in het buitenland een stuk harder getraind wordt.

Lees meer op http://www.voetbalzone.nl
100
Foppe 12:59 17 september 2017

Harder trainen, minimaal 25% extra trainings arbeid. En spelers moeten investeren in zichzelf. Daarnaast bestuur, geef de trainer, een fatsoenlijk materiaal.knieperds.
114
Hafc1903 12:27 17 september 2017

Train eens wat vaker en harder. Je bent zelf namelijk ook lui en dat straalt af op de hele ploeg.
142
Rono 12:01 17 september 2017

Begin bij jezelf John, jij maakt de opstellling. Een aantal logische wissels zijn in het vorig artikel al genoemd, twijfel toch ook aan je eigen kwaliteiten. De supporters zien het toch vaak net even anders dan jullie met zn 3en. Enig voordeel is dat er nu 3 mindere tegenstanders komen en dat kuwas weer fit is, vindt het ook wel erg lang duren trouwens voor spelers hersteld zijn bij ons. Dus voer nu een paar logische wissels door, we winnen 3 keer, en het ziet er weer wat zonniger uit…
151
Chris 11:27 17 september 2017

Ach John,

Met het vingertje naar je spelers wijzen..je weet het hè..dan wijzen er altijd 3 vingers naar jezelf…
111
dunnevandedikkevandale 11:17 17 september 2017

Maar dat was niet het enige wat fout ging. Net als de voorgaande wedstrijden, leek Heracles in Zwolle bovendien op twee gedachten te hinken. Dat zag ook Breukers. “Wanneer moet je naar voren, wanneer naar achteren? Daar moeten we aan werken.”
41