Heracles is vanavond in Putten in een thuiswedstrijd gekoppeld aan FC Lisse of Hoek voor de tweede ronde van de KNVB Beker.

Heracles won dinsdag moeizaam met 0-2 van Rijnburgse Boys door doelpunten van Joey Pelupessy en Vincent Vermeij en zat daardoor bij de andere 31 clubs in de koker.

FC Lisse won zijn wedstrijd na strafschoppen van Hoek, maar dit ging niet geheel volgens de regels. De scheidsrechter liet de strafschoppen nemen op een ABBA-manier. Dat wil zeggen: eerst ploeg A, dan twee keer ploeg B, dan weer ploeg A. Jan Joost van Gangelen liet vervolgens weten dat de KNVB het hier niet mee eens was. “Dit is absoluut niet conform de spelregels. We gaan rapporten opvragen bij de clubs én de scheidsrechter, die gaan we voorleggen aan de tuchtcommissie en dan gaan we bepalen of het gevolgen heeft gehad voor de wedstrijd,” aldus een woordvoerder van de KNVB.

Na het onderzoek wordt bekend of de wedstrijd overgespeeld dient te worden of dat de winst bij Lisse blijft. De wedstrijd zal gespeeld worden op dinsdag 24, woensdag 25 of donderdag 26 oktober 2017.

Sponsoren

Reacties (9)

Reageer nu!