Heracles speelt morgenavond tegen Roda JC een uiterst belangrijke thuiswedstrijd. In het eigen Polman Stadion is Roda JC te gast.

Roda JC, dat nog geen punt wist te pakken dit seizoen, zal koste wat het kost willen winnen.  Het heeft een doelsaldo van 4-14 en daarom kan gesproken worden van een beroerde start van de competitie. Een overwinning op Heracles zal de ploeg van trainer Robert Molenaar weer wat lucht verschaffen.

Heracles heeft vijf punten en een overwinning op Roda geeft ook de Almeloërs weer wat ruimte.. Aangezien er in de laatste vier wedstrijden niet meer gewonnen werd, lijkt een overwinning tegen de nummer 18 een absolute noodzaak.

Dat het lastig wordt staat vast. Roda is een ploeg die niet naar Almelo komt om aan te vallen. De nul houden en via een counter met 0-1 huiswaarts keren, zal ongetwijfeld het strijdplan zijn morgenavond. Heracles zal dus het spel moeten maken en daar hebben ze (dat was te zien tegen Excelsior) nogal wat moeite mee. Inmiddels is de ploeg van trainer John Stegeman alweer een paar weken verder, dus wellicht is er progressie geboekt en lukt het morgenavond een stuk beter.

Zeker is dat Kuwas nog niet meedoet. Hij is nog geblesseerd aan zijn knie. Ook Bart van Hintum is er vanwege een enkelblessure niet bij en Sebastian Jakubiak heeft last van zijn voet. Wel zal Monteiro weer in de basis beginnen. De middenvelder kreeg tegen PEC Zwolle voor het eerst het vertrouwen van Stegeman om als basisspeler te starten en beloonde dat meteen met een doelpunt. Bovendien liet hij zich zien als een echte aanjager en felle bal-afpakker. Dit gaat ten koste van Van Ooijen, die weer aan de bak moet om zijn plek in het elftal terug te winnen.

“Met Brandley gaat het redelijk goed, maar hij zit nog niet bij de selectie”, aldus Stegeman. “De knie reageerde van de week nog, dus we zijn voorzichtig en bekijken we het van dag tot dag. Het streven is om hem voor de volgende wedstrijd weer fit te krijgen,” aldus de coach op heracles.nl.

Hij voorziet een lastige wedstrijd, maar heeft vertrouwen in zijn team. “Ons team is van goede wil, maar wij moeten slimmer worden en ‘guts tonen.’ We moeten stap voor stap beter worden en we moeten ook meer naar voren gaan verdedigen. Er moet eensgezindheid in komen wat dat betreft. Het gaat met vallen en opstaan en daar helpen we de spelers bij. We hebben respect voor iedere tegenstander, maar het gaat er vooral om hoe we het zelf doen. Wij moeten onze taken goed uitvoeren, dan hebben we de meeste kans om wedstrijden te winnen.”

De wedstrijd begint om 19:45 en staat onder leiding van scheidsrechter Kuipers.

Sponsoren

Reacties (35)

Reageer nu!