Morgen staat de derby van Oosten op het programma. Heracles zal het met een uitverkocht uitvak in de Grolsch Veste moeten opnemen tegen FC Twente.

Heracles heeft inmiddels acht punten gepakt in de eerste zes duels en staat daarmee op een tiende plaats in de Eredivisie. Dit zijn er vijf meer dan tegenstander Twente, die alle wedstrijden op de wedstrijd tegen FC Utrecht na verloor.

Voorgaande duels

Afgelopen zaterdag had Heracles het heel erg moeilijk. Roda JC was 90 minuten lang de onderliggende partij, maar Heracles had zeer veel moeite in de afronding. Uiteindelijk werd een 0-1 achterstand weggewerkt en kon Vincent Vermeij in de slotseconden van de wedstrijd de 2-1 in het doel schieten. FC Twente verloor de vorige wedstrijd in en van Groningen. De ploeg van trainer René Hake kwam in de 51e minuut op een achterstand door Idrissi en kon dit niet meer herstellen. Een 1-0 eindstand was het gevolg.

FC Twente zal erop gebrand zijn om een resultaat neer te zetten tegen onze Zwart-Witters. Heracles verloor elf van de voorgaande veertien duels in Enschede. De laatste wedstrijd tussen de twee leverde een 1-0 zege voor Twente op. Zes seizoenen geleden nam Heracles voor het laatst de buit naar mee naar Almelo. Heracles is dus gewaarschuwd!

Brandley Kuwas

Gisteren werd bekend dat Brandley Kuwas weer fit is. Of hij ook fit genoeg is om vanaf de start te beginnen, zal vanmiddag uit de afsluitende training moeten blijken. Zijn knie werd gisteren volledig belast en vandaag is het afwachten hoe de knie zich houdt. Als de knie vandaag op de training volledig pijnloos is, zou het maar zo kunnen dat hij morgen minuten gaat maken.

Ludiek

Heracles supporters hebben aan begin van deze week een spandoek opgehangen. “Voor een lijntje groot of klein, moet je bij vak P zijn,” zo was te lezen op het doek. Als tegenreactie hebben een aantal Twente supporters op een paar gebouwen een a4’tje gehangen met “Altijd en overal”, wat moet slaan op FC Twente.

De wedstrijd staat morgen onder leiding van scheidsrechter Higler en begint om 20:00.

Sponsoren

Reacties (71)

Reageer nu!