Heracles heeft de derby tegen FC Twente verloren. In een (met name in de eerste helft) slechte wedstrijd, waarin Heracles twee kansen creëerde trokken de Enschedeërs aan het langste eind. 2-1.

Over de eerste helft, waarin angsthazenvoetbal regeerde gaan we niks schrijven. Dat is het aanraken van ons toetsenbord niet waard.

In de tweede helft leek Heracles zich te herpakken. Een 1-0 achterstand is immers nog om te draaien en dat was te zien aan hoe de spelers het veld op kwamen. Heracles nam het initiatief en kreeg in de 52e minuut de eerste kans van de wedstrijd. Het betekende meteen een goal van Paul Gladon.

In de 76e minuut kreeg Heracles een vrije trap op de rand van de zestien tegen. Holla plaatste de bal achter Bram Castro, die er met zijn vingertoppen nog aan zat, maar dit bleek niet voldoende om de bal tegen te houden.

Heracles kreeg acht minuten voor tijd nog wel een levensgrote mogelijkheid op de 2-2, maar Hardeveld kwam net een centimeter tekort.

Het betekent opnieuw een beschamende nederlaag in Enschede. Afgetroefd op inzet, strijd en wellicht ook tactisch falen, want de wissel Peterson voor Kuwas (als je Vermeij nog op de bank hebt bij een 2-1 achterstand) deed ook menig wenkbrauwen fronsen. Het leek er niet op dat Kuwas geblesseerd was, gezien zijn reactie op de bank. Uit het interview met Kuwas bleek dat hij eruit moest omdat “een sensor in zijn nek aangaf dat hij niet goed meer herstelde”.

Heracles helpt opnieuw een club, nota bene de grote rivaal die nog maar één wedstrijd wist te winnen, in het zadel. Een wedstrijd duurt langer dan 35 minuten, waarin je laat zien best goed te kunnen voetballen, zo ook vanavond in de tweede helft! Waarom gaan we er (met uitzondering van een paar spelers) niet voor de volle 90 minuten voor? Waar is die onverzettelijkheid, de passie om te winnen en de absolute wilskracht om de duels te winnen?

We gaan weer met een behoorlijke kater het weekend in. Iedereen succes met het verwerken ervan!

Sponsoren

Reacties (153)

Reageer nu!