Een van de opvallende basisspelers dit seizoen is Lerin Duarte. De in 2016 van Ajax teruggekeerde middenvelder is inmiddels basisspeler en wil deze niet meer afstaan.

Tegenover de TC Tubantia laat hij weten dat hij niet goed tegenslagen kon verwerken. “Ik ben er lang niet goed mee omgegaan, maar ik weet inmiddels dat daar voor mij de sleutel ligt. Na een tegenslag minder lang in het negatieve hangen helpt. Vorig seizoen werd ik na een slechte wedstrijd tegen FC Twente gewisseld, ik kon daar niet mee omgaan. Dat betekent dat je mentaal niet sterk bent.”

“Ik raakte daarna geblesseerd, aan de hamstring. Weer de hamstring. Ik zakte weg, diep in het putje. Ik had geen plezier meer, speelde de tweede seizoenshelft niet, daar werd het niet beter van. Ik snapte de beslissing om me niet te laten spelen, maar ergens is het ook moeilijk om dat te snappen. Ik had het eerder meegemaakt in mijn tijd bij Ajax.”

Inmiddels staat hij links back. “Toen me begin dit seizoen werd gezegd dat ik me op die plek moest ontwikkelen, dacht ik: ik ben geen verdediger. Later dacht ik: ik kan verdedigen, ik ga alles geven.”

Sponsoren

Reacties (12)

Reageer nu!