Heracles Almelo heeft zaterdagavond een zeer belangrijke thuiswedstrijd gewonnen van VVV-Venlo. Het werd 3-0 voor de Almeloërs en daar was niks op af te dingen!

Voorafgaand leek het een zeer lastig thuisduel te worden. VVV speelt goed en had al 12 punten verzameld en schakelde niet voor niks FC Utrecht uit in de beker. Heracles had het in het begin moeilijk. VVV speel verzorgd en Heracles kon het goede positiespel van bezoekers niet beïnvloeden. De bezoekers werden alleen gevaarlijk met schoten van afstand. Echter werd Heracles beduidend gevaarlijker. Kuwas schoot over en Monteiro zag zijn schot nog net voorlangs gekeerd worden door doelman Unnerstall. De bal belandde op de paal en Gladon kon in de rebound niks uitrichten. Toch wist Heracles na een dik half uur op voorsprong te komen. Een goede actie van Kuwas werd bekroond met een doelpunt. De vleugelaanvaller die tot die tijd niet goed speelde verschalkte slim doelman Unnerstall in de korte hoek: 1-0.  Nog voor rust kwam de 2-0 op het scorebord. Peterson zag zijn actie beloond worden met een doelpunt: 2-0. Unnerstall zag de inzet tussen zijn benen door glippen.

In het begin van tweede helft kwam Heracles goed weg. Een inzet van Thy belandde keihard op de paal. Daarna had Heracles de zaken goed onder controle. Met een goed spelende Pelupessy en Monteiro had Heracles duidelijk het heft in handen in het Polman Stadion. Peterson en Pröpper waren dichtbij een derde treffer. VVV kreeg nog wel een goede mogelijkheid via een vrije trap. Die ging gelukkig rakelings naast. Na zo’n 70 minuten spelen viel de beslissing. Eerst was de goede actie van Kuwas die de keeper van VVV dwong tot een goede redding. Peterson profiteerde en kopte de bal binnen: 3-0.

Daarna had Heracles nog kans op meer en had VVV nog de eretreffer kunnen maken. Het bleef 3-0 en dat was een terechte uitslag over de hele wedstrijd. Een goede pot die Heracles op 12 punten zet dit seizoen.

Foto: Heracles.nl

Sponsoren

Reacties (53)

Reageer nu!