De spits die er vorig jaar negentien in schoot, Samuel Armenteros, verruilde dit seizoen Heracles voor Benevento. De gewaagde transfer naar de promovendus liep tot nu toe niet als verwacht.

Even terug…

Armenteros weet niet wat te doen, het contract bij FK Qarabag wordt niet verlengd. Hij besluit bij zijn oude liefde Heracles aan te kloppen. Die vangen hem met open armen op, Wout Weghorst en Paul Gladon hebben de club inmiddels verlaten.

Het blijkt een gouden zet. Na drie basisplaatsen is het raak, tegen FC Twente nog wel. Later dit seizoen zal hij er nog achttien bij gaan maken. Hij schuift het niet onder stoelen of banken, hij wil een mooie transfer maken.

Dat krijgt de spits. Drie dagen voor het verstrijken van de deadline mag hij in het geel-rood van Benevento gaan voetballen.

Het avontuur in Italië

Armeneros heeft tot nu toe vooral de bank warm gehouden. De 27- jarige spits moet het dit seizoen doen met één basisplaats en drie invalbeurtjes. Hij blijkt nog niet goed genoeg voor het team dat stijf onderaan staat met nul punten uit elf wedstrijden. Armenteros moet het nu laten zien aan de nieuwe trainer, de inmiddels oud-trainer Baroni, is ontslagen. Negen verloren wedstrijden waren de spreekwoordelijke druppel voor de trainer.

De spits wordt onzichtbaar voor zijn Nederlandse fans. Op Instagram worden ook niet veel foto’s meer geplaatst. Hij lijkt het niet helemaal naar zijn zin te hebben…

Armenteros naar het WK?

De ploeg die in de kwalificatiepoule bij Nederland in zat, zag dat Armenteros een goed seizoen had gedraaid in Almelo. Op 13 juni mocht hij uitkomen voor zijn eigen land. De oefenwedstrijd tegen Noorwegen wordt een mooi debuut voor de Zweed, waarin hij meteen trefzeker is.

In Italië kwam hij tot nu toe weinig aan spelen toe en dat is ook de bondscoach van Zweden niet onopgemerkt gebleven. Hij is niet meer opgeroepen voor het nationale team.

Zweden moet winnen tegen het matige Italië om het WK te halen en gaat dat naar alle waarschijnlijkheid doen zonder Samuel Armenteros. En als er niets veranderd aan de huidige situatie van de Zweed, zal hij ook niet te zien vallen in Rusland.

Misschien was het toch beter het Polman Stadion te verkiezen boven het lekkere warme Benevento?

Sponsoren

Reacties (29)

Reageer nu!