Steun HAFC

Help HAFC

Word sponsor

Foto: NES Images

Heracles lijdt kansloze nederlaag in Waalwijk

Geschreven door Mat op 21 feb. 2021

Heracles heeft zichzelf vandaag een slechte dienst bewezen. In een slechte wedstrijd verloor het met 3-0 van RKC Waalwijk.

De ploeg was geen schim van het team dat de afgelopen weken zo in vorm was en mocht geen enkel ogenblik aanspraak maken op een punt of meer. Heracles raakte al vroeg in de wedstrijd op achterstand. Ola John schoot al binnen tien minuten binnen. De oud-international van het Nederlands elftal strafte zwak verdedigen genadeloos af. Niet lang daarna werd het 2-0. RKC-er Daneels wist een prachtige aanval van buiten de zestien binnen te schuiven.

In de tweede helft was het ook niet veel soeps. Er werden nog enkele wissels doorgevoerd, waaronder Bakis voor Burgzorg en Fadiga voor Breukers, amar deze wissels mochten niet baten. Heracles bleef vastzitten in een complete off-day. Uiteindelijk werd de eindstand op 3-0 bepaald door Van de Venne.

Volgende week, op 27 februari is de derby tegen FC Twente Dan mag er van de mannen van Frank Wormuth wel wat meer verwacht worden.

Vind jij HAFC leuk en kun jij een kleine bijdrage missen? Met een kleine donatie help je HAFC 2024 door!

Klik hier om te doneren (Naar onderen scrollen voor eenmalige donatie)

Discussieer mee

78

Je reageert als .

Ben jij dit niet?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Bee

    Bee10uszegt

    3 jaar geleden

    Vanmiddag het Derby-pakket opgehaald. Super actie, top georganiseerd en hartelijk ontvangen bij het stadion! ?

  • Nie

    Niels Groothuiszegt

    3 jaar geleden

    @Arthur, dat ook nog eens een luchtje heeft….

  • Art

    Arthurzegt

    3 jaar geleden

    @Jesse: En dan was je ook slechts één keer landskampioen geweest?

  • Jes

    Jessezegt

    3 jaar geleden

    Ja ze zijn in alles ‘groter’ maar er is een ding die ik niet met ze wil ruilen, die grote berg met schulden ?????

  • Nie

    Niels Groothuiszegt

    3 jaar geleden

    Een wedstrijd tegen fc Gemeenschapsgeld is natuurlijk een bijzondere wedstrijd. Fc Funda doet alsof het groter is dan ons? Hmmm. Dan zijn ze niet alleen lichtjes malafide gebleken maar ook nog eens bijzonder dom.
    Ons beleid is al jaren ‘groter’. Ons verdien model ook. Langer in de Eredivisie. Ouder. Schoner. Bakken minder staatssteun. Zelfs nu. Blijft een beetje een nare voetbalvlek dat Twente. Jammer.

  • Jes

    Jessezegt

    3 jaar geleden

    Juist Marcel, laten we deze wedstrijd niet te groot maken, daar lachen zij alleen maar om als wij opgefokt doen. Ze zeggen dat ze deze wedstrijd als één van de 34 zien, laten wij dat ook doen.

    We zijn nu bijna 16 jaar als eredivisie club actief, we zijn zo langzamerhand een stabiele factor op het hoogste niveau, laten we ook eens volwassen worden en ons niet als klein kind gedragen. In de TV ranking van de afgelopen 10 jaar staan we met 544 punten met meer dan 150 bij hen vandaan. We moeten trots zijn op onze status en met de borst vooruit lopen, ongeacht de uitslag van zaterdag. Natuurlijk willen we winnen, zij ook. Al doen ze overkomen dat het ze niets uitmaakt. Hun houding is ons bekend, ze leren nooit om zich bescheiden op te stellen, zelfs niet na bijna twee keer een faillissement en de huidige penibele status van de club.

  • joo

    joost1903zegt

    3 jaar geleden

    inderdaad marcel. Volgens mij hebben ze nog een beetje gelijk ook die supporters van die rooien. Desondanks is dat zeker geen reden om te verliezen en denk dat heracles daar ook alles aan zal gaan doen(moet het wel beter als afgelopen week). “Vaste opstelling’ zoals de afgelopen paar wedstrijden, met azzaoui op 10. Achterin goed dichthouden, mijn ideale opstelling voor ankomende zaterdag: goal: blaswich
    van r naar l: fadiga, propper, rente, quagliata
    middenveld: 6 schoofs 8 DLT 10 azzaoui
    voorin: links burgzorg, vloet CA en rechts kutucu die naar binnen speelt waardoor er veel ruimte komt voor fadiga. Vind Menig niet iemand die perse heeel veel meeverdedigt. Wel vind ik kutucu rechtsbuiten gevaarlijk omdat oosterwolde (linksback FCT) heel veel mee opkomt en ook zeer gevaarlijk is.
    VOL GAS MET ZIJN ALLEN EN DE 3 PUNTEN IN ALMELO LATEN!!!!!

  • Mar

    Marcelzegt

    3 jaar geleden

    Tom dat doen we hier ook hoor. Laten we eerlijk blijven dat schijnt onze kracht toch te zijn. Laat ze zeggen dat die club veel groter is. Daarin hebben ze ook nog gelijk ook. Voor wat betreft de wedstrijd…wij in eigen huis, twente een off day dus ik ga voor een 2-0. Wellicht twente laten voetballen en wij op de counter iets proberen. Beetje het spel van twente. Als we druk zetten zijn we gigantisch kwetsbaar (breukers vs Meenig bijvoorbeeld). Laten we het als een normale wedstrijd benaderen. Niet als de wedstrijd van het jaar. Dan maken we ze zelf dus heel groot he om dat uit te spreken.

  • Tom

    Tomzegt

    3 jaar geleden

    Voor wie nog zin heeft in een beetje vermaak! Wat voelen ze zich toch weer groot he, ongelofelijk die club.. lachwekkend eigenlijk!

    https://www.fctwente.net/page/forum

  • Mic

    Michelzegt

    3 jaar geleden

    Er staat volgens wat twente supporters wat te gebeuren bij het uitvak komend weekend. @Raymond A, kijk je mee? 😉

  • Leo

    Leozegt

    3 jaar geleden

    Genoeg van dat gezeik!!!

    Goodbye RKC offday !!!
    Hello Derby-day !!!

    Ofwel: start het topic !!!

  • Ren

    Renezegt

    3 jaar geleden

    Jesse, al hadden we gisteren Ibrahimovic gehad, dan hadden we nog geen goal gemaakt. We kwamen er dom weg niet. We hadden ze beter kunnen injecteren met anti lope bloed, dan waren ze gaan als de brandweer.

  • Her

    Heracles Harryzegt

    3 jaar geleden

    Ach Jesse, mooie keal aj dr bint… wat heb jij ook altijd weinig woorden nodig om kleinerend over te komen. Mijn laatste opmerking was met een oprechte knipoog, we brabbelen er allemaal wat op los hier, beste stuurlui dat we zijn. Maar jij spant de kroon, dus over geneuzel gesproken! 😀

    Het hele punt van mijn relaas was een uiteenzetting van ‘enkel en alleen over de spitsen klagen slaat als een … op een drumstel’. Daarbij ga ik opzettelijk op het team als geheel in en analyseer ik wat daarin volgens mij kernpunten zijn. Maar goed, heel fijn dat jij dat geheel, beknopt en bondig als je bent, over het hoofd ziet danwel kiest te negeren… en weer 180 graden terugkomt op ‘ja, maar… die SPITSEN he!’. Heel waardevol. Dank je wel Jesse.

  • Jes

    Jessezegt

    3 jaar geleden

    Harry wat heb je altijd een grote hoeveelheid tekst nodig met dat geneuzel. Dat laatste zijn trouwens je eigen woorden ????

    Maar alle gekheid, is miste gisteren toch wel een spits met power, grote kerel die ‘ oorlog’ kan maken in het 16 meter gebied als het met combinatie voetbal, zoals gisteren, niet lukt. We hebben geen man voorin die je met hoge ballen kan aanspelen. Vooral met die kabouter daar in de goal bij RKC had ik dat wel willen zien. Hun verdediging werd niet echt op de proef gesteld. Aandachtspunt voor volgend seizoen mogelijk. Bakis is helemaal geen stormram die je daarvoor kan gebruiken.

  • Her

    Heracles Harryzegt

    3 jaar geleden

    Jongens, hou op. Er moet meer solide als team gepresteerd worden, dat heeft echt niet enkel (of zelfs niet vooral) met onze spits(en) te maken. Iedereen moet elkaar beter maken en feitelijk zou iedereen moeten (kunnen) scoren, dàt zie je momenteel absoluut niet. Los van de vraag of de huidige opties voor de ‘9’ goed genoeg zijn (ik blijf twijfelen, Dessers had zoveel goeie aanvoer en combos met m.n. Mauro, Merkel, Czyborra en VDW… maar natúúrlijk ook grote individuele klasse); Vloet ronduit op die plek ‘puur in de spits’ zetten lijkt me ook zonde, maar dáár zit m vooral ook ons pijnpunt, geloof ik: òf je hebt met hem extra scorend vermogen vanuit het middenveld, òf je hebt een meer controlerende/spelverdelende ’10’ (een ‘echte’, zeg maar). En daar zie ik (bv.) een Azzaoui (en/) of DLT veel meer aan mogelijkheden bieden. Het is niet voor niets dat het hele verhaal met een zgnd. ‘valse spits’ zo goed uitgepakt heeft voor ons. Wat dat betreft ben ik net als anderen die al meerdere opmerkingen daarover gemaakt hebben, heel erg benieuwd naar de nieuwste aanwinsten! Los van talenten mag er overigens sowieso wel een klasbak op 10 bij (ter vervanging van Bijleveld – eens dat hij zn kans niet heeft gepakt, of er moet echt nog iets bijzonders gebeuren), achter, naast, of wellicht zelfs (bij vlagen) ipv Vloet. Die het goed doet. Maar niet alleen DLT en/of Azzaoui als alternatief / naast zich hebben moet.

    Hard gezegd: Vloet moet dienender (en slimmer??) spelen, of we moeten hem echt een keer ‘slachtofferen’, òf we gaan echt routine opbouwen rondom een type spel dat (zwaar) leunt op loopacties in de as vanuit het middenveld, d.w.z. met ‘valse’ of zelfs ‘tweede’ spits. Maar in het laatste geval, zeker als we ‘gewoon’ 433 spelen, moeten we gewoon donders goed rekening houden met het feit dat ons middenveld dan simpelweg ontzettend kwetsbaar is. Tenzij alle linies consequent meeschuiven, maar dan heb je weer die uitdaging van ruimte achter je verdediging.

    Hoe dan ook, ik denk dus dat de 442 of een 433 met ‘valse’ spits (feitelijk een soort 442) het beste idee is, vooral als we de talenten eerst nog de nodige tijd willen gunnen. Vloet/Burgzorg zwervend in de spits rondom een ‘echte’ 9 zoals Kutucu, Bakiş, of evt. ook een Szöke. Daarachter ‘breed’ controlerend Azzaoui en DLT. Daarachter ‘de as controlerend’ Kio & Schoofs. Daarachter diverse opties qua verdediging, maar iedereen zal het erover eens zijn dat Pröpper en Quagliata daarin (voorlopig) onbetwiste basisspelers zijn. Diverse variaties en omzettingen mogelijk tijdens een wedstrijd en ik denk dat we daarbij altijd moeten focussen op het winnen van de slag om het middenveld en een constante aanvoer van/naar de voorwaartsen d.w.z. druk op de verdediging/goal vd tegenstander… voor zover we dat nog niet doen, of iig proberen, uiteraard! 🙂

    Ik kijk alweer uit naar een uiterst diepgaande analyse in de podcast… dan gaat het, itt tot mijn geneuzel, tenminste ècht ergens over! ;D

  • Ren

    Renezegt

    3 jaar geleden

    Dessers komt hier echt niet meer voetballen. Hij kan overal meer pakken dan bij ons. Heracles is een maatje te klein op dat gebied. Maar een spits moet er volgend seizoen wel bij.

  • Har

    Hardenbergzegt

    3 jaar geleden

    vd Brom denkt ook dat hij een tweede van Gaal is. Mocht blij zijn dat hij bij Utrecht mocht werken, eerst een paar jaar presteren zou ik zeggen.
    In alle eerlijkheid geldt dat ook voor onze trainer. Doet het niet slecht, maar heeft zich ook nog niet ECHT bewezen.
    Afgelopen weekend was er een voorbeeld van. Trainer is mede verantwoordelijk. als er zo’n slechte pot wordt gespeeld.

  • Jes

    Jessezegt

    3 jaar geleden

    Die Van den Brom zit na enkele maande al weer op de wip bij Genk. Cyriel Dessers zit daar bij zijn ‘droomclub’ te verpieteren en als Brom moet opkrassen dan is de kans aanwezig dat hij nog minder aan de bak komt daar. Het zou goed zijn de ontwikkelingen daar in de gaten te houden en mogelijk kunnen we hem voor volgend seizoen terug halen. Het mag duidelijk zijn dat ons spitsen probleem nog steeds niet goed is opgelost. Als Vloet niet scoort hebben we weinig alternatieven in de echte afronding ??

  • Art

    Arthurzegt

    3 jaar geleden

    Zo! Frustratie weer losgelaten en weer door!??? Voordeel van een zondagwedstrijd is dat niet je hele weekend naar de tering is???

    We hebben laten zien dat we in Arouca niets te zoeken hebben komend jaar? Gewoon het seizoen goed afsluiten en alvast voorbereiden op volgend seizoen??

  • Jef

    JeffreyPzegt

    3 jaar geleden

    Gisteren heeft 0 energie gekost. Dat is het enige voordeel met het oog op volgende week.

    Zaterdag Rente, Quagliata en Azzaoui weer in de basis. Bij de strot grijpen dat zooitje.

    Geen gelul, 3-0!

  • Pie

    Pieterzegt

    3 jaar geleden

    Sorry, Tim.

  • Edd

    Eddyzegt

    3 jaar geleden

    Oepsssss. 2019 natuurlijk Kl…Corona

  • Edd

    Eddyzegt

    3 jaar geleden

    RKC is achter ons! Topic over de rooi’n graag.

    ZA. 26-02. Wordt het weer zo’n memorabele wedstrijd als de 2-3 vorig jaar Sept 2020 in die bierhut in 053? Heb d’r nu al zin in.

    Come on de hele week. Toewerken met z’n allen naar de wedstrijd van het jaar!!

  • Tom

    Tomzegt

    3 jaar geleden

    We hebben geen Bakic in onze selectie, heb het even gecheckt.

  • Pie

    Pietertje-57zegt

    3 jaar geleden

    Volgende week bakic in de spits

  • Kri

    Kriszegt

    3 jaar geleden

    Ik hoop dat er vandaag binnen de spelersgroep even goed met elkaar gesproken wordt en elkaar flink de waarheid wordt verteld. We zaten in een hele goede fase, met goed positiespel en dan zie je ook dat er veel voetballend vermogen in dit elftal zit. Azzoui is hierin wel belangrijk, maar het gaat me ook wat ver om de waardeloze pot van gisteren alleen aan afwezigheid van hem op te hangen. Het was gewoon over de gehele linie erg slap en daarbij deed RKC het tactisch gezien gewoon heel slim, waarbij die 1-0 voorsprong hen alleen maar meer vertrouwen gaf. Quagliata speelt normaal gesproken volgende weer en ik neem aan dat Azzoui gaat spelen voor Bijleveld. Dat Knoester nu van sommigen ‘de schuld’ krijgt slaat nergens op, al was hij zeker niet goed. Het was een collectief falen en een totaal gebrek aan scherpte. Je hebt altijd twee of drie van deze wedstrijden ertussen in een seizoen, alleen hebben wij die wedstrijden allemaal al voor de winter gespeeld… We hoeven niet te panikeren, want daarvoor speelden we te goed in de laatste wedstrijden, maar zo verliezen als gisteren is echt onacceptabel.

  • Jes

    Jessezegt

    3 jaar geleden

    Jongen @Kevin wat laat jij je kennen kerel. Supporter onwaardig. Met name Mats Knoester heeft zich heel lang van de goede kant laten zien, hij was de stabiele factor in onze verdediging samen met Propper. Nu wordt hij als pispaal door jou neergezet. We hebben allemaal kunnen zien dat het collectief gefaald heeft gisteren. Wat een laf argument en dan begin jij jouw betoog met ‘ beste fans’.

    Ook met Rente en Quagliata waren door de ondergrens gezakt, mede zoals de overige 8 (muv De la Torre) gisteren speelden.

  • Eel

    Eelcozegt

    3 jaar geleden

    Was Burgzorg nu geblesseerd of ‘tactische’ wissel?

  • Jac

    Jackzegt

    3 jaar geleden

    Knoester kun je niet veel kwalijk nemen, ben echt enorm fan van die jongen en zit op de bank door het succes van Rente. Speelt weinig, ga er dan maar eens aanstaan als jonge jongen in een elftal wel slecht speelt.

    Jongens als Hardeveld en bijleveld hoef ik nooit weer te zien in onze 1e elf

  • Ren

    Renezegt

    3 jaar geleden

    Hoezo twee, het was een collectief falen, inclusief de trainer. Al dat gewissel, moet dat nou. Oke er zijn een paar individuele fouten gemaakt maar het lag voor het grootste gedeelte aan de inzet. De enige die nog zijn normale doen haalde was Propper. Tegen ons geliefde buren gewoon met blaswich, breukers, rente, propper en qualitalia. Midden schoofs, de la Torre en azzaoui. Voor vloet, kutucu en Burgzorg. En revanche nemen op gisteren.

  • Kev

    Kevinzegt

    3 jaar geleden

    Beste fans,

    Ik hoop dat iedereen inziet dat dit allemaal wordt veroorzaakt door 2 spelers, namelijk: Knoester en Hardeveld.

    Met Quagliata en Rente hebben we veel meer in ons en creëren we veel meer vertrouwen van achteruit.

  • Tim

    Timzegt

    3 jaar geleden

    @jody920,

    Dan zetten m op 10! Ook goed ;-)!

  • Jor

    Jordy920zegt

    3 jaar geleden

    @tim ik denk dat we azzaoui nooit van de 10 af moeten halen, heeft zo veel goede passes vanaf die positie…., met kio of torre heb je totaal geen aanvoer naar voren

  • Tim

    Timzegt

    3 jaar geleden

    @Hans,

    Wat zie je ineens in Fadiga? Ik heb hem nu een paar keer in zien vallen, valt me echt enorm tegen. Heeft zeker drive naar voren, maar is gewoon een verkapte aanvaller en heeft alle moeite met verdedigen. Tel daar zijn domme gele kaart in de 87e minuut van gisteren bij. Laat hem maar mooi even een jaar rijpen.

  • Tim

    Timzegt

    3 jaar geleden

    Twente thuis:

    Doel: Blaswich
    Achterin: Breukers, propper, rente, quagliata
    middenveld: Torre, Kio, Schoofs
    Voorop: Azzouzi, Vloet, Burgzorg

  • han

    hanszegt

    3 jaar geleden

    Denk dat voor volgend seizoen Fadiga en Bakboord (in die volgorde)onze rechtsback s zijn.
    Contracten van oa Hardeveld,Breukers, Bijleveld lopen af en kan me echt niet voorstellen dat die nog verlengt zullen worden.

  • Jac

    Jackzegt

    3 jaar geleden

    Geef Hardeveld en Bijleveld straks even een paar asprines op de club, moeten nog misselijk zijn van dat ronddraaien gisteren!

    BVD

  • Her

    Heracles Harryzegt

    3 jaar geleden

    @Jan Fortuna uit hebben we gewonnen hoor 😉
    Bovendien heb je het over ‘Heracles kan op 2 manieren verliezen’ en zie ik, ook al snap ik wat je bedoelt, liever een nadrukkelijk positieve verwoording: met dat goede voetbal WINNEN we (regelmatig, vaak of zelfs normaal gesproken) ook!

    Voor de rest ja, goed punt qua creativiteit, maar ik denk toch dat vastigheden ook belangrijk zijn, in het algemeen en oprecht, maar zeker als principe voor Wormuth. En dat betekent dat we Ibra en/of Sierra niet zo bijster snel gaan zien, denk ik. Maar wie weet! 🙂

  • Pim

    Pimmetjezegt

    3 jaar geleden

    @Jan. Helemaal eens Jan.
    Zet Breukers er ook maar bij in jouw rijtje. Sympathieke hardwerkende jongen, maar komt qua voetbal al jaren tekort. ook vertraagt hij het spel door contunue achteruit te spelen.

  • WW.

    WW.zegt

    3 jaar geleden

    Normaal gesproken zou ik zeggen: dit soort wedstrijden zitten er tussen tijdens een seizoen. Jammer genoeg is dat al een paar keer mijn gedachte geweest dit seizoen. Vandaar toch wat overpeinzingen mijnerzijds:
    – De agressie waarmee we vol druk zetten in de voorgaande wedstrijden ontbrak volledig
    – Ik kreeg het idee dat door de vele wijzigingen in de tactiek/basiself/posities de automatismen verdwenen waren.
    – Nevengeschikt aan het voorgaande punt leek het wel of door de wijzigingen spelers vanuit een taak gingen voetballen. De creativiteit was daardoor ver te zoeken, waardoor je tegen een goed verdedigend blok van RKC geen opening vindt
    – de tactische omzetting om een diamant op het middenveld te zetten zodat over de flank meer dreiging ontstond heeft weinig zin. De voorzetten die op dat moment bij ons van de zijkant komen leveren vrijwel nooit gevaar op. Er is al gemeld dat de voorzetten van Hardeveld vrijwel nooit aankomen. Ik wil daar wel aan toevoegen dat er ook nooit iemand in de spits/voor de goal staat die “oorlog maakt” in de zestien. Een afvallende bal zorgt daardoor ook nooit voor gevaar
    – wat luchtiger: daarnaast valt me op dat we vaak verliezen als de scheidsrechter dat lichtblauwe tenue aan heeft en we winnen als die een geel tenue aan heeft. Ik pleit er dus voor bij de KNVB dat scheidsrechters bij ons alleen nog een geel tenue aan hebben 🙂
    -helaas was het vandaag ook mooi weer: de goede reeks begon met het slechte weer. Als nu blijkt dat we weer terug gaan naar de lamlendige wedstrijden van het begin van het seizoen, dan kunnen we stellen dat onze club weer innovatief is. In plaats van “mooi weer voetballers” hebben wij dan de “slecht weer voetballer”” uitgevonden 🙂

  • Her

    Heracles Harryzegt

    3 jaar geleden

    @HAFC1903 grundsätzlich eensch. Daarmee/in/binnen valt nog/al genoeg te variëren. Hoewel ik dat 352 idee toch ook wel charmant vind…

  • Mar

    Markzegt

    3 jaar geleden

    Tja slechte generale vandaag. Jammer. Als ze er volgende week maar op kletsen..

  • Pie

    Pietertje-57zegt

    3 jaar geleden

    Wat een geweldige spits die kutucu is net bakis bakt er ook niks van

  • HAF

    HAFC1903zegt

    3 jaar geleden

    Zonder kritiek te hebben, want iedereen mag zijn mening delen, vind ik het toch opvallend dat er een aantal mensen zijn die opeens andere systemen of met andere spelers willen gaan spelen volgende week. Volgens mij is vandaag juist duidelijk geworden dat we in principe 1 opstelling hebben waarin je tijdens de wedstrijd kan wisselen tussen 433 en 442. Het lijkt mij dus het verstandigste (indien iedereen fit en beschikbaar is) gewoon te beginnen met
    Blaswich,
    Breukers(/Fadiga) Rente Propper Quagliata, Schoofs DLT Azzaoui,
    Kutucu (of lunding) Vloet Burgzorg

  • Bla

    Blackandwhitezegt

    3 jaar geleden

    Dat hebben andere culturen ook wel @jesse.
    Elk cultuur heeft zijn voor en nadelen.
    That’s life

  • Jes

    Jessezegt

    3 jaar geleden

    Er zijn momenten dat ik daar niet trots op ben @Blackandwhite.

  • Bla

    Blackandwhitezegt

    3 jaar geleden

    Ja Jesse, dat ligt in onze Nederlandse volkscultuur.
    Wij willen altijd weten waarom we iets moeten doen?
    Als ons het antwoord niet aan staat worden we opstandig.
    Dit is echt het Nederlandse volkscultuur

  • Bla

    Blackandwhitezegt

    3 jaar geleden

    @niek.
    Ik ben het daar ook wel met je eens hoor?
    Ik meld me ook niet altijd en soms wel.
    Ik weet eigenlijk niet precies of dat bij een negatieve uitslag meer is dan bij een positieve?
    Ik denk dat wij bij een goed resultaat (afgelopen weken) ook niets te klagen/zeggen hebben en dat mag ook allemaal best?
    Wij zijn ook best wel verwend als supporters de afgelopen 12 jaar want we eindigen bijna altijd boven ons budget en daarmede de verwachtingen?
    Ik denk dat het meer daarmee te maken heeft?
    Dat het team kan presteren, heeft het reeds bewezen.
    De staf heeft gehoor gegeven aan ons gebrek aan creativiteit in de spits en heeft daarbij spelers aangetrokken!!
    Ik persoonlijk heb daarom ook respect en een goed gevoel erbij dat Heracles hier iets mee heeft gedaan.
    Ik vind echt dat het spel vanmiddag niet zo zeer aan de spelers van ons lag, maar aan de taktische manier hoe rkc heeft gespeeld waardoor wij niet aan het spelen kwamen?
    Ik denk dus ook in deze dat wij rkc veel tekort doen en teveel afgeven op onze eigen spelers/staf/trainer?
    Voor volgende week verwacht ik dan natuurlijk wel iets meer ?

    ⚽️Forza Heracles⚽️

  • Jes

    Jessezegt

    3 jaar geleden

    Komen sommigen er nu pas achter dat bij een nederlaag de rioolratten uit hun spelonken komen en je ze niet hoort als er wat te vieren is bij een mooie en goede overwinning! Ik heb dat hier wel vaker geschreven en dit is al jaren zo bij Heracles. Daarin zijn we niet uniek, kijk maar eens op de fan sites van o.a. Zwolle, Groningen en Utrecht. Als ze verliezen is de hel daar ook los en zullen daar ook wel lieden lopen roeptoeteren die je meestal niet hoort. Of is dit typisch een Nederlands fenomeen? Zeuren en schelden als iets niet goed is of als we iets niet gedaan krijgen. Er is ook maar een Europees land waar er een rechtszaak is geweest over de avondklok. Is dat onze volksaard en kunnen we daar trots op zijn?

  • Art

    Arthurzegt

    3 jaar geleden

    Doelpunten maak je door:
    – Veel spelers in de 16 te brengen (direct afronden, afvallende ballen, van richting veranderde ballen,..)

    – Te schieten op doel (wederom: direct afronden, afvallende ballen, van richting veranderde ballen,…) Ik zag alleen maar heen en weer gebrei.

    – Vooruit te passen! (Passes breed en achteruit creëren geen doelpogingen en leveren veel eerder een tegendoelpunt op).

    – Goede voorzetten! (Breukers heeft in 374 wedstrijden 6 doelpunten en 18 assists gegeven, Hardeveld heeft in 128 wedstrijden 7 doelpunten gemaakt en 4 assists, Bijleveld heeft in 162 wedstrijden 21 doelpunten en 20 assists gegeven….maar in 33 eredivisie wedstrijden 0 doelpunten en 1 assist). Kortom: kwalitatief komen we gewoon tekort! Heel leuk dat Bijleveld zonder druk technisch begaafd is, maar fact of life is dat je in de eredivisie gewoon weinig tijd krijgt!

    – Loopacties! Als je er zo’n statische lentewedstrijd van maakt als vandaag dan moet je niet raar staan te kijken dat je de bal nergens kwijt kunt en je in no time een RKC’er voor je hebt staan.

    – Je beste spelers opstellen! (Bijleveld in de opstelling sloeg vandaag nergens op…Hij heeft 1186 speelminuten gehad en zijn kans gewoon niet gepakt)

    – Je spelers die kunnen scoren laten staan! (Waarom Burgzorg er af en Bijleveld niet?!?)

    Daarnaast moet je geen doelpunten weggeven:

    – De bal niet op eigen helft verspelen.
    – Kort dekken
    – Je man opvangen

    Verder:
    – discipline & tactiek! (Wat wilden we vandaag? Hoog druk zetten of inzakken?)

TopReacties

Alex3 jaar geleden

Wormuth kennende zal volgende week starten met nagenoeg dezelfde spelers om hen revanche te gunnen tegen Twente.

Stulanowski3 jaar geleden

En ineens zijn we weer in degradatie gevaar volgens sommige kenners hier.? De laatste 6 wedstrijden 1 drama pot gespeeld en dat was vandaag. Het kan een keer verkeren. Sowieso spelen we de laatste jaren slecht tegen RKC. Dus geen man over boord, gewoon een hele hele slechte wedstrijd.

Frits3 jaar geleden

Tja. Kan alleen maar beter worden.

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia