Steun HAFC

Help HAFC

Word sponsor

Foto: NES Images

Geduld is een schone zaak | Zwart-Wit de Podcast S03E23

Geschreven door ZwartWitDePodcast op 13 apr. 2021

In deze aflevering van Zwart-Wit de Podcast bespreken Casper en Steven de ruime overwinning op Willem II en bespreken zij de vele vragen die zijn ingestuurd!

Beluister de podcast nu via Spotify, Google Podcasts of Apple Podcasts.

Vind jij HAFC leuk en kun jij een kleine bijdrage missen? Met een kleine donatie help je HAFC 2024 door!

Klik hier om te doneren (Naar onderen scrollen voor eenmalige donatie)

Discussieer mee

16

Je reageert als .

Ben jij dit niet?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Jes

    Jessezegt

    3 jaar geleden

    Ps. Ik was nog even vergeten er bij te zeggen, dat als we in punten gelijk gaan eindigen, het doelsaldo dan bepalend is voor de eindstand. Dat is niet in ons voordeel met – 8 en Heerenveen – 1. Daar moet de komende vijf wedstrijden flink aan gewerkt worden! Je zal maar op doelsaldo Heerenveen voor moeten laten gaan, dat zullen dan hele dure goals zijn ????

  • jes

    jessezegt

    3 jaar geleden

    @ Piet III om te beginnen is dit een artikel van bijna één maand geleden (15 maart) en we zijn inmiddels al weer drie speelronden verder. Mogelijk hebben ze toen de balans opgemaakt op de toen bestaande tussenstand. Dat kan, maar na 15 maart moesten er nog 8 wedstrijden gespeeld worden en was/is alles nog mogelijk. Dat ze de hete adem van Heracles voelen is wel een feit, want we zijn dichter bij hen gekomen ipv dat ze verder op ons zijn uitgelopen. Fc Groningen loopt wel verder op ons uit omdat ze twee plaatsen hoger staan dan ons. Die blijven wel de 7e club op de ranking.

    Zoals gezegd, we zijn in punten dichterbij Heerenveen gekomen. We zijn ze nog niet gepasseerd omdat de balans (als tgv corona de competitie niet wordt stopgezet) pas na 34 wedstrijden wordt opgemaakt.

    Was na vorig seizoen het verschil tussen ons en Heerenveen 24 punten (546 tov 522), het verschil is nu slechts 10 punten (443 – 433) nog wel in het voordeel van Heerenveen, maar dat is NA NEGEN SEIZOENEN. Voor de verdeling van de TV gelden wordt elk jaar naar de resultaten van TIEN SEIZOENEN terug gekeken.

    Dit seizoen wordt voor ons en voor hun heel cruciaal. Na dit seizoen worden de punten met de factor 10 vermenigvuldigd. De nummer 1 krijgt 18 punten de nummer 2 krijgt er 17 enz. De nummer 8 krijgt er 11, nummer 9 krijgt 10 en nummer 10 krijgt 9 punten etc.

    Met deze gegevens kan iedereen hier het rekensommetje zelf afmaken. Voor de totaalscore begint (zoals gezegd) Heerenveen met 443 en Heracles met 433 punten. Om meer TV geld te krijgen tov vorig seizoen is het enige wat we moeten doen is te zorgen dat we weer boven Heerenveen eindigen. Hoeveel dat is heb ik gisteren hieronder al uitgelegd.

  • Her

    Heracles Harryzegt

    3 jaar geleden

    Ik vind àlle discussies mooi. Ook die tussen (bv.) joviale Jesse, theatrale (‘boze’? ;P) Tim en/of argwanende Arthur!

    Die passie toch he, voor dat kleine maar tegelijkertijd ohhh zo grote clubje uit het oh zo bescheiden stadje Almelo. Prachtig man! 😀

    Specifiek nog ff over de podcast: ik vind het ook geweldig als Steven en Cas flink wat voer ter bespreking van ons krijgen. Dat lukt prima met de algemene reacties hier, dacht ik zo, maar misschien kan onder de specifieke podcast-berichten hier ook eens wat meer aan input gegeven / vragen gesteld worden. Zoals een niet geheel onbekende Zwart-Witte media-persoonlijkheid (wellicht) zou zeggen: MOOI! ;D

  • Pie

    Piet IIIzegt

    3 jaar geleden

    @Jesse,

    Volgens Feanonline.nl zijn we Heerenveen al gepasseerd (heb ik een poosje geleden ook een keer gepost hier).

    “Met een vrijwel kansloze nederlaag bij Willem II heeft SC Heerenveen zich afgelopen weekend een zeer slechte dienst bewezen in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal. Maar er is nog iets belangrijkers: de Friezen zijn ‘virtueel’ een plek gezakt op de ranglijst voor tv-gelden.

    Waar de afgelopen seizoenen steeds werd gekeken naar de prestaties van concurrent FC Groningen, is Heracles Almelo steeds dichterbij gekropen. en sterker nog: voor het eerst in dit seizoen zijn de zwart-witten SC Heerenveen voorbij op de ranglijst en zelfs op twee plekken. Hierdoor staat Heracles nu op plek acht met 533 punten in het klassement voor tv-gelden en Heerenveen op negen met 523 punten.

    Ook als Heracles één plek boven Heerenveen eindigt, lijken de Heraclieden aan het langste eind te trekken, aangezien het laatste seizoen het zwaarste weegt in de ranglijst. Los van de ambitie om de play-offs te halen – waar SC Heerenveen momenteel weinig te zoeken heeft – is het voor de club van veel groter financieel belang om Heracles onder zich te houden.

    In de Eredivisie heeft Heracles nu twee punten voorsprong. Nog acht duels te gaan.

    ___

    Artikel van 15 maart; https://www.feanonline.nl/nieuws/hoofdnieuws/334023/tv-geldenoverzicht-sc-heerenveen-ingehaald-door-heracles-almelo#comments

  • Jes

    Jessezegt

    3 jaar geleden

    Het is copy & paste Kris geen moeite. Ik ga er van uit dat het voor een ieder nu duidelijk is.

    Ik kan me voorstellen dat de spelers en bonus kunnen verdienen als we 8e worden en een extra bonus als we twee plaatsen boven Heerenveen gaan eindigen.

  • Kri

    Kriszegt

    3 jaar geleden

    @ Jesse. Dankjewel voor de moeite, echt en serieus. Maar ik maakte een grapje (misschien een hele slechte) aangezien je dit verhaal er te pas en te onpas erin gooit. Ik had alleen nooit gedacht dat je zou reageren.

  • Jes

    Jessezegt

    3 jaar geleden

    Heb ik gezegd dat ze het niet mogen Tim? Loat goan!

    @ Kris: voor de laatst keer dan:
    – nu hebben wij 433 punten en Heerenveen 443;
    – als Heerenveen hoger dan ons eindigt dan blijven we de 9e club (ADO was de 10e club en PEC de 11e, die komen ons niet voorbij) met 543 punten en krijgen we 4,05% van 84 miljoen is ca. € 3,4 miljoen, dat is ca. € 120.000 meer tov vorig jaar.
    – eindigen we één plaats hoger dan Heerenveen na 34 wedstrijden dan hebben wij en Heerenveen elk 533 punten en zijn we beiden de nummer 8 en krijgen we beiden 4,45% (4,85 + 4,05 : 2 = 4,45%) van 84 miljoen is ca. € 3,7 miljoen, dat is ca. € 450.000 meer tov vorig seizoen;
    – eindigen we twee plaatsen hoger dan Heerenveen dan hebben wij 553 punten en zijn wij met stip de nummer 8 en krijgen wij 4,85% van 84 miljoen is ca. € 4,07 miljoen, dat is ca. € 800.000 meer tov vorig jaar.
    Lukt het ons om die 8e plaats vast te houden volgend seizoen, dan wordt het verschil in inkomsten nog groter omdat de TV pot van 84 naar 88 miljoen gaat! Een groei van bijna 5%, dus reken maar uit wat Heracles meer krijgt als we dan 8e blijven, ruim 4,2 miljoen dan! Dat is wel 30% van onze hele begroting! Kassa!

    De financiële belangen zijn groot, voor ons en ook voor Heerenveen!

  • Kri

    Kriszegt

    3 jaar geleden

    @ Jesse. Hoe zat het ook alweer met die TV gelden?? ??

  • Tim

    Timzegt

    3 jaar geleden

    @Jesse, laat iedereen lekker discussies voeren over welk seizoen dan ook.

  • Jes

    Jessezegt

    3 jaar geleden

    Mooi dat er nu al een discussie is over het volgend seizoen. Maar laten we eerst dit seizoen goed afronden. Dat we een wedstrijd (of eventueel een meer) in de play-off mee gaan doen, dat we 8e worden en een flink bedrag uit de TV pot krijgen. Dat vervolgens de massa weer de seizoenkaarten gaan verlengen en sponsoren aangehaakt blijven. De basis voor alle wensen is gewoon poen, niets anders! Alleen met meer inkomsten kunnen we de volgende stap vooruit maken. Laten we hopen dat we Propper en Vloet nog een jaartje kunnen houden en nog wat extra’s kunnen doen in het nieuwe seizoen. Dat het anders kan kopen laat Willem II wel zien. Met nagenoeg dezelfde selectie en wat aanvullingen van Bayern II moeten ze nu tegen degradatie vechten. Laat ons dat volgend seizoen bespaard blijven ?

  • Kri

    Kriszegt

    3 jaar geleden

    @ Niek. Ik denk ook dat er nog wel wat rek in de ontwikkeling van Bakis zit, maar vraag me wel af hoeveel dat nog is… Zijn, en hopelijk ook die van ons, is straks dat hij vanaf het begin meedraait in de voorbereiding en inmiddels ook gewend is aan de werkwijze en het wonen in Nederland. Ik vind in ieder geval zijn positionering voor de goal na de winter een stuk logischer dan voor de winter. Zal vast ook met zijn zelfvertrouwen te hebben en het gegeven dat we als team nu ook beter draaien dan voor de winter.
    Ik ben het volledig met je eens dat er een nieuwe spits bij moet die volledig de concurrentiestrijd aan kan met Bakis. Die nieuwe mag wat mij betreft best ‘iets op de groei’ worden gekocht, maar dan wel graag wat hoger instromen dan Szoke, en ook Bakis, deed.

  • Nie

    Niekzegt

    3 jaar geleden

    @heracles harry

    Ik denk dat er in Bakis best nog wel rek zit. Als hij aan z’n explosiviteit gaat werken(snelheid op de eerste meters), z’n bal aanname en positie kiezen in de 16 dan denk ik dat hij best nog wel kan gaan verassen komend seizoen.(al moet ik ook toegeven dat ie de 2e seizoenshelft al iets sterker oogt hierin dan in de 1e seizoenshelft)
    Wel vind ik hem nog een beetje stevig ogen en ik denk dat er best nog een paar kilo af kan bij hem, dat zal hem denk ik ook een hoop helpen met z’n snelheid en beweeglijkheid.

    Wel is het denk ik belangrijk dat er een spits bij komt om de concurrentie met hem aan te gaan. Dit jaar waren dat Szöke en Kutucu, maar die hebben het hem ook niet echt moeilijk kunnen maken.

  • Her

    Heracles Harryzegt

    3 jaar geleden

    Dank Marc. Dat helpt. Spreekt ook wel voor zich uiteraard. Maar ik droom toch lekker verder! Dan maar (vooral) over nieuwe parels in de spits. En welke rek zit er bovendien nog in Bakiş, hmm?

  • Mar

    Marczegt

    3 jaar geleden

    Wil je wel even uit de droom helpen. Dessers is een topgozer maar gaat niet meer dan de helft van zijn salaris laten vallen. Gaat dus niet gebeuren. En daarbij zal Heracles niet haar hele salarishuishouding daarvoor op de kop gooien.

    Alleen huren zou eventueel een optie kunnen zijn maar dan heb je alle 3 de partijen nodig om water bij de wijn te doen.

  • Her

    Heracles Harryzegt

    3 jaar geleden

    Even direct een reactie terwijl ik dit luister, op het punt van vergelijking qua doelpuntenmakers vorig seizoen (70% Dessers) en dit seizoen (57 Vloet). Ik mag dan een dromert zijn, maar stel je nou eens voor hè, dat Kutucu vertrekt (uiteraard), maar Szöke ook, dat Vloet ‘gewoon’ blijft èn dat toch, op de 1 of andere miraculeuze wijze (en zoals al enkele andere dromerts hier op HAFC.nl geschreven hebben), weer bij Heracles terecht komt. Met alle spelers daar omheen. Met alle klasse/potentie, die er momenteel op de bank zit (of nog niet eens de selectie haalt). Och mien jongens, wat een weelde! Ik verwacht dan nog niet eens iets qua resultaten, maar ‘alleen al’ het voétbal wat we dan zouden kunnen zien. In Àlmelo, of all places! Lijkt me beresterk, want wie verkoopt er nou een spits om m dan terug te kopen?? Maar toch… wat is dat dromen op zich al soms toch heeeerlijk! 😀
    (En zulke concurrentie voor Sinan… wie weet wat daar nog uit kan komen!! :P)

  • Sha

    Shaun the sheepzegt

    3 jaar geleden

    Soepel lopende podcast deze keer, met vragen van luisteraars tussendoor en goede analyse van de wedstrijd. De soundbites van Knoestertje zijn natuurlijk goud.

    Goed bezig Casper en Steven ??

TopReacties

Shaun the sheep3 jaar geleden

Soepel lopende podcast deze keer, met vragen van luisteraars tussendoor en goede analyse van de wedstrijd. De soundbites van Knoestertje zijn natuurlijk goud. Goed bezig Casper en Steven ??

Heracles Harry3 jaar geleden

Even direct een reactie terwijl ik dit luister, op het punt van vergelijking qua doelpuntenmakers vorig seizoen (70% Dessers) en dit seizoen (57 Vloet). Ik mag dan een dromert zijn, maar stel je nou eens voor hè, dat Kutucu vertrekt (uiteraard), maar Szöke ook, dat Vloet 'gewoon' blijft èn dat toch, op de 1 of andere miraculeuze wijze (en zoals al enkele andere dromerts hier op HAFC.nl geschreven hebben), weer bij Heracles terecht komt. Met alle spelers daar omheen. Met alle klasse/potentie, die er momenteel op de bank zit (of nog niet eens de selectie haalt). Och mien jongens, wat een weelde! Ik verwacht dan nog niet eens iets qua resultaten, maar 'alleen al' het voétbal wat we dan zouden kunnen zien. In Àlmelo, of all places! Lijkt me beresterk, want wie verkoopt er nou een spits om m dan terug te kopen?? Maar toch... wat is dat dromen op zich al soms toch heeeerlijk! :D (En zulke concurrentie voor Sinan... wie weet wat daar nog uit kan komen!! :P)

Marc3 jaar geleden

Wil je wel even uit de droom helpen. Dessers is een topgozer maar gaat niet meer dan de helft van zijn salaris laten vallen. Gaat dus niet gebeuren. En daarbij zal Heracles niet haar hele salarishuishouding daarvoor op de kop gooien. Alleen huren zou eventueel een optie kunnen zijn maar dan heb je alle 3 de partijen nodig om water bij de wijn te doen.

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia