Steun HAFC

Help HAFC

Word sponsor

Foto: NES Images

VOORBESCHOUWING | Heracles – AZ

Geschreven door Jord op 19 sep. 2021

Vanmiddag staat voor Heracles de vierde wedstrijd van het seizoen op het programma. Om 16.45 uur komt AZ Alkmaar op bezoek in Almelo. Weet de formatie van Wormuth de matige seizoensstart om te draaien en minimaal een punt te behalen?

Heracles zal als nummer 17 van de Eredivisie aan de wedstrijd tegen AZ beginnen. Tijdens de eerste drie wedstrijden werd er maar één punt behaald, terwijl er veel meer in zat. Zowel tegen Sparta Rotterdam als tegen N.E.C. hadden de Almelöers zichzelf beter moeten belonen.

In het verleden werd er vier keer in eigen huis gewonnen van AZ. Negen keer stapten de Alkmaarders met een overwinning van het veld en driemaal moesten beide ploegen het doen met een puntendeling. De laatste overwinning dateert van 2 september 2018. Myron Boadu zette de bezoekers al binnen twee minuten op voorsprong. Het duurde een kleine twintig minuten voordat Mo Osman op geweldige wijze iets terugdeed. Ver buiten het zestienmetergebied haalde de middenvelder uit en zag hij, samen met ruim 10.400 supporters, de bal in de bovenhoek verdwijnen. In de tweede helft breidden Kristoffer Peterson en Lerin Duarte de voorsprong uit naar 3-1. Bjorn Johnsen probeerde namens de bezoekers nog wat terug te doen, maar zijn late doelpunt bleek niet voldoende te zijn.

Sierhuis
Een van de zekerheden is dat nieuwkomer Kaj Sierhuis in de basis zal starten. Door het ontbreken van Sinan Bakis wegens een schorsing is de keuze voor Sierhuis er makkelijker op geworden voor Frank Wormuth, zo vertelt de trainer tegenover TC Tubantia. Naast Bakis ontbreken Kasper Lunding en Rohat Agca. De Deense vleugelspeler kampt met een knieblessure, terwijl Agca ziek is. Giacomo Quagliata zal op de bank starten, de Italiaanse back is net teruggekeerd van een ziekte. Het enige vraagteken staat nog achter de naam van Marco Rente.

Eerbetoon
Heracles staat vanmiddag stil bij het overlijden van clubman Wim Samsen. Voorafgaand de wedstrijd zal er een minuut applaus klinken door het stadion van de Almeloërs, daarnaast speelt de club met rouwbanden.

Heracles Almelo – AZ Alkmaar staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

Vind jij HAFC leuk en kun jij een kleine bijdrage missen? Met een kleine donatie help je HAFC 2024 door!

Klik hier om te doneren (Naar onderen scrollen voor eenmalige donatie)

Discussieer mee

23

Je reageert als .

Ben jij dit niet?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Ddb

    Ddbzegt

    3 jaar geleden

    Fantastische sfeer, dit jaar veel beter dan de laatste jaren. Sierhuis Fantastisch. Natuurlijk geluk met de rooie kaart. Anders won je hem niet maar een heerlijke compensatie voor NEC. Moet je nagaan dat we ruim een jaar zonder spits hebben gespeeld… Vond Kio echt verschrikkelijk slecht. Speelt geen bal vooruit, allemaal ballen van 3 meter opzij of naar achteren. En haalde er geen counter uit. Graag een ander daar neerzetten de volgende wedstrijd.

  • kel

    kelvin bzegt

    3 jaar geleden

    Dennis heeft te veel gesnoven. Heeft miss te weinig vab wedstrijd gezien meer net neus in de poeder

  • Jan

    Janzegt

    3 jaar geleden

    Haha lekker hoor, niet verwacht en natuurlijk helpt die rode kaart ons ontzettend maar toch heerlijk 3 bonuspunten!

  • Rob

    Robzegt

    3 jaar geleden

    Zojuist op npo de samenvatting gezien,..was eigenlijk niet best , tegen 10 man geen vuist kunnen maken, uiteindelijk mazzel…kortom het is niet best!

  • Edd

    Eddyzegt

    3 jaar geleden

    Wat een heerlijk voetbalfeest!!!! Parel Sierhuis en een groot compliment voor ONS! Wat een geweldige stemming in stadion. Zo moet dat. Een woord….GENOTEN!!!!!

  • Jer

    Jeroenzegt

    3 jaar geleden

    Wat een slechte verliezers die az supporters/sjappies bij de uitgang op het dak staan lopen schreeuwen….komisch
    3-2 :p

  • her

    hermanzegt

    3 jaar geleden

    Hoe stompzinnig en blind kun je zijn Dennis!

  • Den

    Denniszegt

    3 jaar geleden

    Sierhuis mist veel ,net Bakis. Je hebt er niks aan

  • her

    hermanzegt

    3 jaar geleden

    Wat een fantastische fantastische fantastische knal! Niet wisselen die Sierhuis, de hele wedstrijd laten staan.

  • Ste

    Stefzegt

    3 jaar geleden

    Ik mis een rechtsback en een rechtsbuiten. Pijnlijk heel pijnlijk

    Rood

  • Nie

    Niekzegt

    3 jaar geleden

    @Jesse

    Maar opzich niet eens zo gek dat Amissi de kans krijgt!
    Heeft toch een erg goede voorbereiding gehad waarin hij ook z’n doelpuntjes mee pakte. Ook heeft hij veel meer snelheid en vooral diepgang in zn spel t.o.v. Bilal en Burgzorg. Iets waar het naar mij idee aan ontbrak de laatste wedstrijden. Laursen heeft nog niet echt kunnen overtuigen maar dat vind ik ook van burgzorg en Bilal, tel daarbij op dat ook Lunding geblesseerd is en dan lijkt het mij vrij logish dat hij de voorkeur krijgt boven de anderen.

    Ben iig benieuwd wat het gaat worden vandaag en vooral ook hoe Sierhuis het gaat doen !

  • Jes

    Jessezegt

    3 jaar geleden

    Verrassende opstelling, met Amissi, Laursen en Rente. Zonder Schoofs, Bilal en Burgzorg??

  • Kri

    Kriszegt

    3 jaar geleden

    Dit AZ is, op dit moment, wel wat minder dan het AZ van vorig jaar, maar dan nog hebben ze wel meer kwaliteit dan wij. Ik denk dat het vooral belangrijk is dat we lang in de wedstrijd blijven en tactisch goed staan en blijven staan. Publiek er vol achter en dan zien we het wel. Ondanks dat we ‘maar’ 1 punt hebben, vind ik wel dat we goed voetbal gespeeld hebben. Als we vandaag weer kwalitatief goed voetbal op de mat kunnen leggen is een resultaat zeker wel mogelijk. Ben erg nieuwsgierig naar Sierhuis, het is echt geen Messi, maar zijn sleurwerk kan wel ruimte scheppen voor anderen.

  • Pup

    Pupillenwerkzegt

    3 jaar geleden

    Sierhuis en Amissi basis.

  • Jes

    Jessezegt

    3 jaar geleden

    Dit Az heeft een flink jasje uitgedaan en daardoor heel veel geld op de bank. Ik zou niet weten waarom we niet kunnen winnen. Alleen zal wedstrijdritme bepalend kunnen zijn en doordat de knvb de oren liet hangen voor Feyenoord en ESPN, hebben drie weken stil gestaan en dat is in ons nadeel. Veel wedstrijden in de benen, is in deze fase van de competitie, juist een voordeel ipv een nadeel. Ik hoop dat we gebrek aan wedstrijdritme vanmiddag niet terug zien en dan is 3 punten pakken best mogelijk.

  • Jan

    Janzegt

    3 jaar geleden

    Stulanowski, AZ ligt ons niet, verliezen we bijna altijd van en vaak ook met ruime cijfers. We moeten proberen om vandaag weer in het ritme te komen en dan vanaf donderdag weer vlammen!

  • Stu

    Stulanowskizegt

    3 jaar geleden

    Jan,
    Schade beperken tegen een AZ dat al haar goeie spelers heeft verkocht en nog maar 3 punten heeft? Nee we gaan gewoon voor de 3 punten vandaag. Tot nu toe een ongelukkig seizoen gedraaid.
    Achteraf mag je misschien nog wel blij zijn met die rooie kaart voor Bakis, dat is nu klaar neem ik aan…

  • Jes

    Jessezegt

    3 jaar geleden

    Onze laatste wedstrijd, waar het ergens om ging, is al weer drie weken geleden. Nu moeten we de draad weer oppakken terwijl onze tegenstander vol in het wedstrijdritme zit. Competitievervalsing in optima forma en daar wordt veel te weinig bij stilgestaan. Ik hoop dat wedstrijdritme ons vanmiddag niet gaat opbreken??

  • Ale

    Alexzegt

    3 jaar geleden

    Verwacht vandaag een gelijkspel. We hebben voordeel ivm de Europacupwedstrijd van AZ afgelopen donderdag.

  • Mar

    Marcozegt

    3 jaar geleden

    Heracles moet er vol opklappen,net als de eerste helft tegen Psv,maar dan met slim wisselen proberen zolang mogelijk gas te geven.En maar hopen dat Sierhuis wel doelpunten maakt.

  • Jan

    Janzegt

    3 jaar geleden

    Vandaag proberen de schade te beperken, nog even geen punten maar na deze wedstrijd komen er een vijftal wedstrijden waaruit je toch wel zeker 8 a 9 punten moet kunnen halen!

  • Vak

    Vak dzegt

    3 jaar geleden

    Ik zeg 2-1

  • Her

    Heracles Harryzegt

    3 jaar geleden

    Hopen op resultaat. Vechten, maar wel slim blijven.

    Alle respect voor de heer Samsen en ontzettend veel sterkte voor alle nabestaanden. Hopelijk kan de club nog jaren of zelfs decennialang zijn nalatenschap eer aan doen.

TopReacties

Heracles Harry3 jaar geleden

Hopen op resultaat. Vechten, maar wel slim blijven. Alle respect voor de heer Samsen en ontzettend veel sterkte voor alle nabestaanden. Hopelijk kan de club nog jaren of zelfs decennialang zijn nalatenschap eer aan doen.

Vak d3 jaar geleden

Ik zeg 2-1

Jan3 jaar geleden

Vandaag proberen de schade te beperken, nog even geen punten maar na deze wedstrijd komen er een vijftal wedstrijden waaruit je toch wel zeker 8 a 9 punten moet kunnen halen!

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia