Steun HAFC

Help HAFC

Word sponsor

Foto: NESImages

Kansen genoeg, maar Cambuur wint met 2-1

Geschreven door Mat op 23 sep. 2021

Heracles heeft de wedstrijd tegen SC Cambuur verloren. De Heraclieden verloren met 2-1.

Heracles speelde beter, maar kon de kansen niet verzilveren. De Leeuwarders waren een stuk effectiever en hadden minder kansen nodig om te scoren. Illustratief was de enorme kans die Quagliata kreeg in de eerste helft. Op een afstand van 3 meter kreeg de back het nog voor elkaar om naast te schieten.

Nadat in de eerste helft al de 1-0 viel voor Cambuur, liepen de Friezen in de tweede helft uit naar 2-0. Ook hier kreeg Heracles nog genoeg kansen , maar scoorden lukte niet. Totdat in de laatste minuut de ingevallen Sinan Bakis de bal uit een scrimmage kon binnen schieten.

Helaas viel zijn goal te laat, waardoor de wedstrijd eindige in 2-1. Aankomende zondag wacht RKC en met de huidige vier punten zal er snel gewonnen moeten worden om nog wat van dit seizoen te maken.

Vind jij HAFC leuk en kun jij een kleine bijdrage missen? Met een kleine donatie help je HAFC 2024 door!

Klik hier om te doneren (Naar onderen scrollen voor eenmalige donatie)

Discussieer mee

149

Je reageert als .

Ben jij dit niet?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Jan

    Janneszegt

    3 jaar geleden

    Beleid is niet goed wat betreft keepers. Te laat gestart met verhuren keepers. Nu pas Brouwer naar Emmen, had al eerder gemoeten. Dan had je nu Bucker kunnen verhuren. Dan weet je wat ze kunnen of niet. Een paar wedstrijden zegt niet veel, een seizoen eerste divisie veel meer. Blaswich is inderdaad te onbetwist. Heeft vorig jaar ook niet geweldig gedraaid, maar speelde direct weer toen hij hersteld was. Dit jaar weer…… Puur om ervaring. Hopen dat hij zich herpakt. Was de eerste jaren wel een erg betrouwbare keeper.

  • Ddb

    Ddbzegt

    3 jaar geleden

    Waar lees je dat je iemand gratis mee mag nemen?

  • Rob

    Robbiezegt

    3 jaar geleden

    Zou raar zijn als het vanmiddag niet vol zit, iedere seizoenkaarthouder kan een gratis kaart aanvragen. Wormuth geeft in zijn voorbeschouwing aan dat RKC gelijkwaardig en alles mogelijk is. Wat is er over van de ambitie om nu voor plek 8-12 te gaan? Of zijn de doelen nu al bijgesteld? Deze moet je toch gewoon winnen, kom op zeg. Kansen nu keer benutten en Blaswich moet eens een keer wat pakken, lijkt wel of hij niet maximaal strekt, elke bal van afstand gaat erin. Kan niet zeggen dat hij beter wordt. We hebbben toch keeperstrainer? Ik hoop op een vol stadion en 2-1.

  • Han

    Hanszegt

    3 jaar geleden

    Hoe vol is het vanmiddag? Zie overal volle stadions, bij ons zijn nog kaarten tekoop zag ik en het kost bijna niks. 16 euro. Ik ben benieuwd, vol stadion zal tof zijn.

  • Mar

    Marcozegt

    3 jaar geleden

    @wim,ja inderdaad…..de reden??

  • Wim

    Wimzegt

    3 jaar geleden

    Wat duurt het tegenwoordig lang voor de voorbeschouwing komt. Als die al komt.

  • Tom

    Tomzegt

    3 jaar geleden

    Matchday……………..

  • HAF

    HAFC1903zegt

    3 jaar geleden

    En je gunt het hem ook doordat hij zo sympathiek is, hoop dat hij slaagt daar in Rotterdam.

  • Ber

    Bert3zegt

    3 jaar geleden

    Wat een fantastische spits is toch Dessers. Jammer dat hij niet meer bij ons speelt

  • Wim

    Wimzegt

    3 jaar geleden

    Morgen moet je winnen. Anders komt er enorm veel druk op Willem 2 thuis en die win je niet zomaar. Wat zeg ik dat wordt enorm lastig zelfs. Die blaken van het zelfvertrouwen.

  • Jes

    Jessezegt

    3 jaar geleden

    De wedstrijd Willem II – PSV was bijna een evenbeeld van onze wedstrijd tegen Cambuur. PSV valt aan en krijgt kans op kans en met de nodige mazel houden de Tilburgers stand en uiteindelijk schieten ze in de 2e helft een keer op de goal en ze komen door een blunder van Drommel op voorsprong. Voetbal kan soms oneerlijk zijn en niet altijd wint de beste en de gelukkige? Tegen Az thuis waren wij de gelukkige, het kan verkeren ?

  • Her

    Heraclassic1961zegt

    3 jaar geleden

    DDB
    24 september 2021 21:16

    Ik blijf het vreemd vinden wat bij de buren gebeurt. Aan de ene kant flinke schulden en daardoor onder meer kwijtschelding gekregen van de gemeente Enschede en aan de andere kant vorstelijke salarissen uitbetalen aan spelers. Hoezo financial fair play….????!!!!!!!!

  • JHR

    JHRzegt

    3 jaar geleden

    @henri. welke td had je dan wel willen zien. tim komt uit de voetbalwereld. ik vind wel dat heracles oet proberen het spelers budget om hoog te halen. kwaliteit i.p.v. kwantiteit, en 4e keeper vind ik goed te verdedigen. maar zoveel spelers als we nu hebben is wel te veel.

    blaswich vind ik toch wel een streepje voor hebben, hij moet allren nuet heellang dit niveau hebben.

    magoed ik heb er voor morgen vertrouwen in.

  • Her

    Heraclassic1961zegt

    3 jaar geleden

    Nog even terugkomen op de wedstrijd tegen Cambuur. Heracles was duidelijk de betere ploeg. Helaas werden de kansen in met name de eerste helft niet benut. Als dit wel was gebeurd dan speel je een gewonnen wedstrijd en dan waren de commentaren hier op dit forum heel wat positiever. Het geeft opnieuw aan hoe opportunistisch het spelletje voetbal is. Ik prik hier door heen. Wat ik gezien heb is een goed voetballend elftal dat zeker eredivisiewaardig is. Dit geeft mij een goed gevoel over het verdere verloop van deze competitie.

  • Ren

    Renezegt

    3 jaar geleden

    Arthur, knoester begrijp ik, Blaswich niet. Ik vind Bucker een veel completere keeper. En van de ervaring van Blaswich zie ik momenteel niet veel. Erg onrustig.

  • Hen

    Henrizegt

    3 jaar geleden

    Arthur

    Ik denk dat Blaswich en Knoester wel zekerheidjes zijn in de ogen van Wormuth

  • Art

    Arthurzegt

    3 jaar geleden

    Eigenlijk zou je met Les/Rente of met Knoester/Sonnenberg willen spelen volgens mij. Dat is volgens mij het dilemma waar Wormuth mee zit. Een ander dilemma vind ik Blaswich/Bucker en Schoofs/Kiomourtzouglu…

  • Hen

    Henrizegt

    3 jaar geleden

    JHR

    Ik ben het met je eens dat we er per saldo op vooruit zijn gegaan. Dat heeft vooral met Sierhuis te maken, die op voorspraak van Wormuth is aangetrokken. Sierhuis is tot nu toe een versterking gebleken. Ik vind echter niet dat Rente beter is dan Propper. Propper was onze aanvoerder en heeft leiderscapaciteiten. Maar los daarvan vind ik Rente opbouwend niet sterk. Ik wil Gilissen niet telkens afbranden, maar ik heb gewoon geen vertrouwen in hem als TD. Hij heeft geen netwerk en geen ervaring. Dat hij daar zit ligt overigens niet aan hem. Het bestuur had hem mijn inziens niet moeten aantrekken.

  • Ddb

    Ddbzegt

    3 jaar geleden

    Het gaat om de basis elf. Rente is heel iets minder dan Propper en Sierhuis is veel beter dan Bakic. Dus in die zin zijn wij beter geworden. Wel missen we een half jaar Van de Water die beter is dan onze huidige buitenspelers. Dat speler 16 beter is dan vorig jaar boeit echt niks, die speelt toch zelden. Wel blijf ik het zwakke punt van dit Heracles het middenveld vinden. 1 speler die goals kan maken is gewoon te weinig en legt teveel druk bij anderen. De la Torre/Kio en Schoofs maken er samen nog geen 6. Dat kan gewoon niet. We hadden ooit teams met Duarte/ Overtoom naast elkaar, dat waren gewoon 15 goals. Zorgt ook voor meer variatie. De tegenstanders weten nu dat ze Vloet moeten vastzet. Dan heb je de angel grotendeels uit de ploeg.

  • JHR

    JHRzegt

    3 jaar geleden

    @Henri Het aanvallen van Tim wordt pas logisch als hij op meerdere plekken faalt. Een vervanger voor propper hadden we al in ons midden in se vorm van Rente. die verdedigend nog beter is als popper.
    als je naar onze selectie kijkt zijn we er toch echt op vooruit gegaan t.o.v. vorig jaar.
    alle plekken dubbel bezet et gelijkwaardig talent.

  • Nie

    Niekzegt

    3 jaar geleden

    @Leo

    En ik wordt moe van mensen zoals jou, die niks te melden hebben maar alleen lopen te klagen over een ander.

    Het is hier een forum, waar men kan discussiëren met elkaar… en het waren wel geteld 3 berichtjes die ik heb gepost.. We hoeven toch geen ja en amen te zeggen als we vinden dat een ander het fout heeft? Daar mogen we toch best over discussiëren? Dat is namelijk de bedoeling van een forum…

    Richt anders lekker je eigen ” ik word moe van” clubje op en blijf hier lekker weg?

  • Leo

    Leozegt

    3 jaar geleden

    MOE van jullie !!!

    Gods kolere zeg

    Richt asjeblieft jullie eigen welles/nietes clubje op
    Dit gaat toch helemaal nergens meer over …

  • Leo

    Leozegt

    3 jaar geleden

    Jesse,Henry,Niek,Wim….
    Wat wordt ik

  • Ddb

    Ddbzegt

    3 jaar geleden

    Tjah dat mag toch Wim? Speel jij werkgevers/ aanbiedingen nooit tegen elkaar uit. Dan had Heracles maar eerder een deadline moeten zetten/ Rente er eerder indoen toen duidelijk was dat hij weg ging.

  • Hen

    Henrizegt

    3 jaar geleden

    Wim

    Gilissen wist dondersgoed dat Propper weg wilde. Op het moment dat duidelijk werd dat Propper wilde vertrekken had hij moeten doorschakelen. Propper heeft nooit toegezegd dat hij zou blijven.

  • Ren

    Renezegt

    3 jaar geleden

    Wim, februari was al bekend dat hij ging maar een vervanger halen, is niet zo eenvoudig, vinden ze bij de club. Ik vind propper niet zo geweldig,als men doet overkomen. Ja hij is aanwezig, maar niet snel, schuwt het duel en heeft een matige opbouw. Rente doet het prima en is scherper in het duel, geef hem de tijd. Ik zou eerder onze keeper vervangen, Bucker is veel rustiger en beter op de lijn en in de lucht.

  • Wim

    Wimzegt

    3 jaar geleden

    @Ddb, zeker heeft Pröpper gelijk om voor het geld te gaan maar geef dat dan eerlijk toe naar je werkgever. Prima aanbiedingen ontvangen van Heracles en daarmee gaan lopen leuren bij de buren, waarvan je zegt nooit voor te willen spelen. Dan ben je in mijn ogen een huichelaar.

  • Ddb

    Ddbzegt

    3 jaar geleden

    Propper heeft natuurlijk gewoon gelijk gehad. 150 k meer bruto en een stap omhoog. Alsof iemand hier op dit forum daar nee tegen zal zeggen.

  • Wim

    Wimzegt

    3 jaar geleden

    @Henri, jij beweert dat Gilissen al een jaar wist dat Pröpper zou vertrekken maar dat is klinkklare onzin. Pröpper heeft Heracles aan het lijntje gehouden en is gewoon een kwal van een vent zonder ruggengraat. Heeft ons gewoon een naaistreek geleverd.

  • Hen

    Henrizegt

    3 jaar geleden

    Jesse

    Ik weet ook wel dat het geld bij Heracles niet tegen de plinten klotst, maar het is ook niet zo dat er totaal geen budget is. Gilissen haalt Sonnenberg die schittert van afwezigheid. Dat was volgens hem de beoogde opvolger van Propper. Nou dram je weer over de begroting en de ranglijst. Daar heb ik het niet over.

  • Jes

    Jessezegt

    3 jaar geleden

    Henri als jij niet inziet dat het aantrekken van een ervaren speler veel te maken heeft met wat je als club te besteden hebt, dan begrijp je er geen kloten van!
    Jij en ik weten niet met wie ze een gesprek hebben gehad. Uitzondering is Mike te Wierik, hij koos uiteindelijk voor Groningen, waarom…ik denk poen, andere reden kan ik niet verzinnen. Je doet overkomen dat ze gek zijn bij Heracles. Als je ziet dat je aanvoerder vertrekt en zijn vervanger ook niet komt, denk je dat hij dan geen pogingen heeft ondernomen om iemand te vinden dan?Heeft hij gefaald als het niet is gelukt! Hou op met onzin hier te verkondigen kerel en beoordeel de mensen op het moment dat het kan en dat straks in mei/juni 2022. Ik heb hier al eerder aangegeven op welke positie we mogelijk kunnen eindigen. Met de 10e begroting zou een 10e plaats heel normaal zijn

  • Del

    Deletzegt

    3 jaar geleden

    Is er niet wat meer uit cornerballen te halen. 10 stuks niet 1 keer gevaarlijk!!

  • Hen

    Henrizegt

    3 jaar geleden

    Niek

    Je hoort mij niet zeggen dat Les er geen pepernoot van kan, maar er wordt wel heel snel over een (super) talent gesproken. Dat bedoel ik in het algemeen. Ik neem van jou aan dat Les een uitstekende indruk heeft achtergelaten. in de voorbereiding. We moeten het verwachtingspatroon van de spelers die (nog) niet in de basis staan niet overdrijven.

  • Hen

    Henrizegt

    3 jaar geleden

    Jesse

    Jij haalt er allerlei zaken bij. Ik heb het helemaal niet over de begroting of plek op de ranglijst. Ik kom tot de conclusie dat Gilissen er niet in is geslaagd om een waardige opvolger voor Propper te vinden, terwijl hij al een jaar wist dat Propper zou vertrekken. Jij zegt dat je Streuer niet met Gilissen kunt vergelijken, maar je doet het wel. Je spreekt jezelf tegen.

  • Nie

    Niekzegt

    3 jaar geleden

    @Henri

    Daarmee bedoel ik uiteraard dat je het nog niet op eredivisie niveau hoeft te laten zien om talent genoemd te mogen worden .
    Als je in de jeugd niks laat zien kom je überhaupt niet in een e elftal van een profclub…
    Dus ik denk dat t wel vrij makkelijk te begrijpen is wat ik aangaf.

    Ik weetniet of je de voorbereiding hebt gevolgd, maar daarin maakte Les op mij zelfs een betere indruk dan Knoester! En als je niet kan voetballen speel je ook niet in de nationale jeugdelftallen…

    of het talent er uiteindelijk uitkomt is natuurlijk een tweede, dat hangt van meerdere dingen af. Maar op dit moment is iedereen die ik noemde gewoon een goed talent voor heracles begrippen. Waarvan een deel de stap naar basisspeler al heeft gemaakt en het andere deel in oefenwedstrijden en invalbeurten al heeft laten zien over talent te beschikken, al moeten sommigen nog stapjes maken.(Maar dat geld voor iedere speler in elke leeftijdscategorie, iedereen moet zich blijven ontwikkelen)

    Wie van de spelers die ik noemde zijn volgens jou geen talent dan ?

  • Hen

    Henrizegt

    3 jaar geleden

    Herstel: ik sluit niet(!) uit dat Les een vaste basiskracht wordt.

  • Jes

    Jessezegt

    3 jaar geleden

    Nee ze zijn niet met elkaar te vergelijken Henri, ook Streuer moet het doen met de middelen die heeft en haalt daardoor ook spelers die je als een gokje kan zien. Dat doet Tim niet anders.

    Jij bent helemaal de realiteit uit het oog verloren kerel! We hebben dit seizoen de 10e begroting, we hadden ooit de 12e In de afgelopen 10 jaar zijn we van de 13e naar de 8e club in de tv ranglijst gestegen. Wat willen we als club nog meer! Is dit ook onzin volgens jou?

  • Hen

    Henrizegt

    3 jaar geleden

    Niek

    Ik heb nog nooit zo iets doms gehoord. Je hoeft niet al wat te hebben laten zien om in de categorie talent te vallen. Je wordt toch op jonge leeftijd gescout op basis van wat je laat zien. Niet op basis van je blauwe ogen. Als Les zo’n groot talent is, waarom speelt hij dan niet. Jij hebt het over op termijn, maar hij is al een tijdje bij ons. Ik sluit uit dat hij een vaste basiskracht wordt, maar hij moet het nog wel laten zien.

  • Gee

    Geertzegt

    3 jaar geleden

    Henri, ik schrijf dingen vanuit mijn perspectief, met daarbij woorden als “ik vind” of “in mijn ogen”. Doe ermee wat je wilt, het is slechts mijn mening, geen feit.

    Maar ik kan er erg slecht tegen wanneer onze TD wordt afgeschilderd als iemand die er niets van kan en heb netwerk heeft. Volgens mij zijn er enkel mensen binnen de club die dit kunnen beoordelen en zij zijn volgens mij prima tevreden over Gilissen. De balans kunnen wij als supporters pas aan het einde van het seizoen opmaken lijkt me.

  • Hen

    Henrizegt

    3 jaar geleden

    Jesse

    Jij weet wel beter. Je kunt Jan Streuer toch niet vergelijken met Tim Gilissen? Wat er verder allemaal bij onze buren gebeurd zal me een worst zijn. FC Twente: Who cares…?

  • Nie

    Niekzegt

    3 jaar geleden

    @wim

    Mooie zeikerd dat je dr rond loopt !

    Dus jij beoordeelt iemand op 1 invalbeurtje in een wedstrijd waar ze al achterstaan als hij er in komt en t bij niemand loopt ?
    Ik noem hem een talent op basis van meerdere wedstrijden! Les draaide een erg goede voorbereiding en ook vorig jaar liet ie al zien erg talentvol te zijn! Is daarnaast ook nog jeugdinternational van Kroatië (in die jeugdteams is hij ook opgevallen bij heracles) . Dus ja hij is zeker een talent!

    En het ergste van je stukje is dat ik er volgens jou 4 noem die geen talent zijn, maar je komt niet eens met namen of een uitleg waarom dat niet zo is !
    Dus hou je gewoon lekker stil en ga niet op anderen lopen zeiken als je het niet eens kan onderbouwen!
    Je hoeft niet al wat te hebben laten zien om in de categorie talent te vallen. Talent staat voor jonge spelers waarvan gedacht wordt dat ze grote stappen kunnen zetten en op termijn basisspelers kunnen worden en in veel gevallen uiteindelijk ook een stap hogerop.
    Talenten heb je op alle niveaus. En talenten van topclubs hebben een hoger niveau dan talenten van middenmoters.
    Als ze op jonge leeftijd al wat hebben laten zien dan spelen ze bij clubs als Ajax en niet bij heracles. Maar dat neemt niet weg dat je jongens bij heracles ook gewoon talenten kan noemen!

  • Hen

    Henrizegt

    3 jaar geleden

    Wim

    Ik ben het helemaal met je eens. Tegenwoordig krijgt iedereen onder de 20 het predicaat talent. Mateo Les wil ik niet op basis van een wedstrijd beoordelen, maar hij moet er wel op korte termijn staan. Hij is immers al een tijdje bij ons. Ook van de andere “talenten” is het afwachten.

  • Jes

    Jessezegt

    3 jaar geleden

    Ja Henry die Streuer heeft een geweldig netwerk en komt met Lukoki , Van Wolfswinkel en Limnios die alle drie ruim een jaar niet gevoetbald hebben. Kijk transfermarkt er maar op na, dan schrik je als je ziet hoeveel wedstrijden deze spelers vorig seizoen gespeeld hebben? Denk je nu echt dat als deze Streuer 10 miljoen aan spelersbudget had hij dit soort spelers zou ophalen? Ik denk het niet. Alle club met een spelersbudget 4 tot 5 miljoen moeten er wat ‘gokjes’ bij doen om hun selectie op niveau te krijgen. Staat helemaal los van je netwerk en heeft enkel met de beschikbare middelen te maken.

  • Wim

    Wimzegt

    3 jaar geleden

    Je hebt gelijk Broodje Balmelo. Bucker was erg goed de eerste wedstrijden. Blaswich pakt geen bal tot nog toe.

  • Wim

    Wimzegt

    3 jaar geleden

    @Niek, Les ja? Is dat die man die in de 94e minuut de bal zo over achterlijn schoot. Op basis van wat is dat nou weer een talent, en zo noem je er nog 4 die nog niks hebben laten zien. Is iederen onder de 20 een talent tegenwoordig.

  • Wim

    Wimzegt

    3 jaar geleden

    Waar komt die act vandaan dat we doen alsof al die wisselspelers zoveel talent hebben? Zelfde als goed op de training. Tot nog toe niks van die talenten gezien. Die Ammisi viel ook 2 x tegen. Is wat anders als Heracles 2 jongens.

  • Bro

    Broodje_Balmelozegt

    3 jaar geleden

    @Allemaal

    Ben ik heel gek als ik zeg dat Blaswich zijn positie ook wel iets meer onder druk mag komen te staan? Hij heeft het altijd leuk gedaan en is de aanvoerder, maar wanneer heeft hij voor het laatst echt punten voor ons gepakt?

    Goal van NEC had die kunnen voorkomen, en naar mijn mening is de 1e bal van gisteren ook houdbaar. Er wordt gedaan alsof de bal vol de kruising invloog, maar heel ver van het midden zit die er niet af.

    We hebben met Damen een bewezen eredivisiekeeper, en Bucker lijkt het niveau ook aan te kunnen. Heb het idee dat Blaswich z’n positie haast wel ontastbaar is…….

  • Nie

    Niekzegt

    3 jaar geleden

    @Henri

    Zeur toch niet zo man! Bij de buren is t gras altijd groener…

    Iedere TD gokt met spelers! Al koop je een speler die er het seizoen ervoor er 20 in heeft geschoten dan nog is t afwachten of hem dat bij een andere club, met een andere trainer en andere manier van spelen nog steeds lukt. Dat is nou eenmaal voetbal ! En zoals ook onder JS en NJH zullen er “gokjes” de goede kant op vallen en “gokjes” de slechte kan op vallen.
    Ook in die tijden hadden we er genoeg tussen lopen die niet goed genoeg bleken. En dat geld voor iedere club !

    Er zit verdomme ontzettend veel talent in deze selectie (Quagliata, Knoester,Fadiga, De la Torre,Schoofs, Ibrahimoglu, Sierra,Sierhuis , Roosken, Les, Oubella )
    En dan wil jij beweren dat Tim het niet goed doet? Welke club met ons budget heeft nog meer zoveel talent rond lopen dan ?

  • Hen

    Henrizegt

    3 jaar geleden

    Gee

    Je kunt natuurlijk niet verwachten dat iedereen zulke verstandige dingen zegt als jij. Jij hebt er echt kijk op. Dat jij je baseert op een samenvatting vind ik ook heel verstandig.

  • Gee

    Geertzegt

    3 jaar geleden

    Gelukkig lees ik tussen alle bizarre reacties ook die van o.a. Kris. Als ik de samenvatting terugkijk (had een ouderavond van school) dan zie ik minstens 4 kansen voor Heracles tegen 2 kansen voor Cambuur. Dan heb je in mijn ogen niet slecht gespeeld, wel inefficiënt. Volgens mij zit er ook voldoende kwaliteit in de selectie om rond plek 9 te eindigen. Het is jammer van de nederlaag tegen NEC, anders had je gewoon 7 punten gehad.

TopReacties

leo3 jaar geleden

k.t

Johan3 jaar geleden

En weer achter....

Alex3 jaar geleden

Wat een kansen ....

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia