Steun HAFC

Help HAFC

Word sponsor

Foto: NESImages

Heracles pakt punt in Nijmegen

Geschreven door Mat op 15 jan. 2022

Heracles heeft een punt overgehouden aan de ontmoeting met NEC Nijmegen. De Heraclieden wisten voor de tweede keer dit seizoen gelijk te spelen in een uitwedstrijd. Het werd 0-0.

Heracles had de wedstrijd onder controle en had het betere van het spel. Vroeg in de wedstrijd was Lucas Schoofs gevaarlijk, maar hij zag zijn inzet op de paal belanden. Hierna bleef echt gevaar aan de kant van Heracles uit, terwijl NEC gedurende de eerste helft een aantal keer gevaarlijk was.

In de tweede helft mocht Rai Vloet invallen. Zijn invalbeurt was omstreden, omdat er nog steeds een onderzoek naar hem loopt naar aanleiding van het fatale ongeluk van een aantal maanden geleden. Wormuth koos er toch voor om Vloet een klein half uur te laten meespelen. Samen met Burgzorg kreeg het elftal voetballend gezien meer elan, maar tot scoren kwamen de Heraclieden niet.

Volgende week wacht de wedstrijd tegen GA Eagles. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zondag 23 januari, om 14:30.

Vind jij HAFC leuk en kun jij een kleine bijdrage missen? Met een kleine donatie help je HAFC 2024 door!

Klik hier om te doneren (Naar onderen scrollen voor eenmalige donatie)

Discussieer mee

155

Je reageert als .

Ben jij dit niet?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Pau

    Paulzegt

    2 jaar geleden

    @Berend, we krijgen als het goed is volgend jaar een nieuwe trainer, dus dan heb je toch al vernieuwing. Teveel vernieuwing in een keer lijkt mij ook niet verstandig. Dan verlies je teveel ervaring.

  • Ber

    Berendzegt

    2 jaar geleden

    Hoi Paul, stilstaan is geen optie….maar staan we niet stil?

  • Pau

    Paulzegt

    2 jaar geleden

    @Berend, stilstaan is geen optie. Dat is achteruit gaan. En natuurlijk zie ik de situatie, maar we hebben naar mijn mening de kwaliteit en kunde om dit jaar prima te volbrengen. Na dit weekend staan we bjj winst op plek 11. Dus het is zo slecht nog niet gesteld. Maar ik bedoelde ook meer organisatorisch en beleidstechnisch.

  • Ber

    Berendzegt

    2 jaar geleden

    Blijft ontwikkelen. . ? We hebben er nog nooit zo slecht voorgestaan na dit aantal wedstrijden. Wellicht in het jaar 2016 maar toen had je een uitstekende selectie en toen zag je dat het wel ging goedkomen. De wet van Murphy ligt op de loer en jij hebt het over ontwikkelen en vernieuwen. Man, man handhaven is het enige doel dit jaar. Je steekt de kop in het zand en heel diep ook nog

  • Pau

    Paulzegt

    2 jaar geleden

    @Berend, Hoogma is terug gaan in de tijd. Natuurlijk heeft hij kwaliteiten en ervaring. Dat ontken ik geenzins. Maar je staat als club echt stil als je weer terug valt op zo’n optie, zeker als er geen noodzaak door onverwacht wegvallen van krachten is. Ik zie liever dat de club zich blijft ontwikkelen en blijft vernieuwen.

  • Ber

    Berendzegt

    2 jaar geleden

    Paul, dit meen je toch niet. Hoogma geen vooruitgang. Dus gelijk aan of minder wat er nu zit? Smit heeft hem in het verleden er ooit bijgehaald en was en is nog steeds enthousiast over Hoogma. Die Gillissen kan Hoogma mooials mentor gebruiken. Vroeger deden Smit en Hoogma de onderhandelingen met nieuwe spelers. Die speler was vaak onder de indruk van hen en mede door hun enthousiasme koos zo”n speler voor ons.. Nu zijn dat Toussant en Gillissen ……wie zijn dit denken veel spelers.

  • Jes

    Jessezegt

    2 jaar geleden

    Ik ben wie ik ben Piet III en niemand anders. Bewijs eerst maar eerst dat die die ander ben voordat je begint roepen.

    Ons bestuur en management doen heel veel zaken goed, en dat heb ik hier ook vaak geschreven. Wat ze niet goed doen mag hier ook gezegd worden en doet geen afbreuk voor mijn hart voor de club. Kunstgras en zoals ze nu met de zaak Vloet omgaan (door hem te laten spelen) doen ze niet goed. Als je als supporter alles onder het tapijt veegt wat de club doet ben je geen knip voor de neus waard om je supporter te mogen noemen.

  • Tho

    Thomaszegt

    2 jaar geleden

    Stel dat goodwill en gunfactor in geld zouden kunnen worden uitgedrukt: dan heeft de club (bestuur en technische staf) met de handelswijze rond Vloet voor een zodanig bedrag weggegeven, dat daar met gemak 10 jaar voor op echt gras had kunnen worden gespeeld.

  • Jop

    Jopie vogelzangzegt

    2 jaar geleden

    Loat ze de knippe trekn voor Thom Haye!

  • FAF

    FAFzegt

    2 jaar geleden

    Ik onderschat dat niet, Ome Henk. Ik heb alleen een andere mening. Een mening die ik probeer te stoelen op feiten, niet op onderbuikgevoel.

  • Ome

    Ome Henkzegt

    2 jaar geleden

    @faf

    Denk dat je aardig onderschat hoe de verhouding omtrent Rai liggen. Kun je met een netflix documentaire komen maar dat maakt echt geen indruk! Ik vind het veel belangrijker wat ik hoor, van mensen met en zonder socials uit alle geledingen.

  • Ber

    Berendzegt

    2 jaar geleden

    Het gaat financieel goed, we hebben de laatste jaren hoog op de ranglijst gestaan maar ik ga ook naar het voetbal om vermaakt te worden. Met uitzondering van een paar wedstrijden, is het niet zo leuk meer. Toen iedereen een extra kaartje voor niets kreeg, zaten er nog steeds geen 10000 in ons stadion. Veel te veel middelmatige spelers aangetrokken of te veel talentjes die het nooit zullen gaan halen. Het wordt nog verdomd lastig om dit jaar de nacompetitie te ontlopen. Dit seizoen lijkt alles tegen te zitten. Ken je de wet van Murphy? Ons bestuur doet ongetwijfeld zijn best maar we missen ervaring, kwaliteit en visie.

  • Pie

    Piet IIIzegt

    2 jaar geleden

    Ik ben het met jou eens Paul. Touissaint en Bredewoud hebben de afgelopen jaren niet alles goed gedaan maar wel degelijk de lijn van Smit en Hoogma goed doorgezet. Volgens mij zijn wij de 9e club van de Eredivisie van de afgelopen 10 jaar. Tuurlijk is er ruimte voor verbetering maar ik vind de negativiteit hier soms hoogtij vieren. We hebben een prima selectie, een prachtig stadion en staan er financieel nog steeds goed voor. En dat ondanks bijna twee jaar corona. Tuurlijk heeft het bestuur de situatie Vloet volledig verkeerd ingeschat, daarvoor moeten ze door het stof. En daarna is het streep eronder en weer met zijn allen achter onze club gaan staan. En hopelijk kan dat gauw weer in het stadion met een pilsje.

    @Jesse, hou is op met dat ge-etter en al helemaal over dat posten onder gewone namen. Iedereen weet dat jij voorheen ‘Robbert’ was, doe nou niet alsof jij zo slim bent en iedereen hier dom is.

  • Pau

    Paulzegt

    2 jaar geleden

    @Berend Ik vind terug naar Hoogma geen vooruitgang. Ik vind ook dat de ontwikkeling die de club met het huidige bestuur maakt niet het commentaar verdiend die het krijgt. Wat heeft dit bestuur gedaan om al dat commentaar te verdienen? De sportieve prestaties zijn, met uitzondering van dit jaar misschien (al staan we ondertussen 12e en kunnen we na aankomend weekend 11e staan), zeer prima. Financieel gaat het goed. Ook verkopen, in de vorm van bijvoorbeeld Dessers, blijven prima gaan. Ik vind dat de club zich goed voordoet. Natuurlijk zijn het niet allemaal jongens uit de omgeving, al is Gilissen dit wel. We zijn ook een club van kansen geven, dus ik vind dat we hem ook de kans moeten geven zijn netwerk en kunde op te bouwen. En nogmaals, het gaat echt niet slecht.

  • Ber

    Berendzegt

    2 jaar geleden

    En nu even weer iets anders. Tuurlijk is het ontzettend erg wat er gebeurd is maar we moeten ook iets anders aan de kaak stellen. Hoe gaan we verder dit seizoen? Komt er nog iets bij of gokken we erop dat het uiteindelijk goed komt. Goedkoop is duurkoop en ik zou toch iets doen in de winterstop. Een ander punt is dat we de laatste jaren als Bestuur een aantal klasbakken hebben verloren. Jan Smit, de levende legende die vaak overal een antwoord op had en die zeer capabele mensen om zich heen verzamelde te weten oa Hoogma, Samsen en Schrander bijvoorbeeld. Allemaal jongens met een Heracles Hart waarbij de meesten hun werk pro deo deeden. Nu heb je jongens op de payroll staan, die morgen net zo makkelijk bij Vitesse of Groningen kunnen gaan werken. Daarbij komt dat ze bestuurlijk nog niet de schoenveters van het bestuur onder leiding van Smit mogen strikken. Jan Smit komt niet terug, snap ik ook na 20 jaar geweldige staat van dienst maar Nico Jan Hoogma zou ons lichtgewicht bestuur in de zomer wel kunnen versterken en een frisse wind kunnen laten waaien. Een man met ontzettende voetbalervaring en ongetwijfeld voorzien van een beter netwerk dan Gillissen. Nu weet ik wel dat het huidige bestuur wellicht geen sterke man binnen willen halen omdat hun
    eigen positie dan minder sterk zal worden echter er is altijd maar 1 belang en dat is Heracles.
    Hoogma terug, wat vinden jullie?

  • FAF

    FAFzegt

    2 jaar geleden

    @WW: Grijs bestaat blijkbaar bij de meesten niet meer, het moet of zwart of wit zijn, links of rechts, progressief of conservatief. Ik ben in ieder geval blij dat er ook nog mensen zijn die wel grijs, midden of neutraal zijn.

    @Ome Henk: Ik hoop toch echt niet dat je de socials als afspiegeling ziet van de samenleving. Ik denk dat nog geen 5% van de supporters zich actief begeeft op Twitter, Facebook of Instagram. Niet dat ze geen profiel hebben (ik ben overigens een slecht voorbeeld, heb geen socials ;)), maar ze mengen zich niet in die discussies. Da’s niet alleen wanneer het om Heracles gaat, maar ook andere actualiteiten. Denk aan de Zwarte piet discussies, vreemdelingenbeleid, Corona, etc. De meeste mensen die actief zijn, zitten of uiterst links, of rechts, zwart of wit, pro of tegen. De zwijgende meerderheid vind je daar niet.

    Kijktip: https://www.netflix.com/nl/title/81254224

    Maar mocht je mijn mening willen hebben? Ik schaam me voor die mensen die afgelopen zaterdag bij het stadion stonden de bus op te wachten. In Nederland ben je onschuldig totdat het tegendeel bewezen is. Dat Vloet een publiek persoon is, betekent niet dat hij bij voorbaat al veroordeeld is. Ook hij krijgt gewoon een rechter die hierover gaat. Ik praat niets goed, ik heb blijkbaar dezelfde normen en waarden als WW en onze club. Totdat het tegendeel bewezen is.

    En wanneer jullie dan toch zo volgens het boekje leven, houd dan ook even 1,5 meter afstand en was met 4 personen gegaan, en had een mondkapje gedragen.

  • Her

    Heracles Harryzegt

    2 jaar geleden

    Bovendien:
    “Bovendien straft Heracles hem niet, hij kan gewoon zijn werk doen door te trainen.”
    Waarmee je echt totaal de plank misslaat, want als er anders wel ‘gewoon’ door hem gespeeld zou worden (en we weten allemaal dat die kans donders groot is!!), dan (ver)oordeel èn straf je dus wèl bij voorbaat en loop je inderdaad zelf voor rechter te spelen. En ja, tenenkrommenderwijze komt dat dus neer op gebrek aan respect voor democratie en (vooral) de rechtstaat, alsmede echt volledig overeen met wat fascisme is (https://nl.wikipedia.org/wiki/Fascisme). Nu nog een leider om te verheerlijken, hmmm wie oh wie??

  • Her

    Heracles Harryzegt

    2 jaar geleden

    Jesse hou op man kwal, ga lekker elders ‘met je echte naam’ (Vak ’74 op fb dus bv, die dat blijkbaar ook zo belabgrijk vinden??) zo arrogant en, zoals altijd, zo betweterig blijven doen. Wellicht hartstikke leuk, of wellicht gebeurt er dan wat anders. Beide ja prima voor jou, toch??

    Meningen zijn 1 ding. Maar goede gesprekken voer je niet vanuit verheven positie en/of met bepaalde dreiging. De denigrerende toon (die ik niet als enige voor jou hanteer) wil niemand zien, maar pak jij er altijd maar al te graah bij en roep je altijd weer, ongeacht af en toe hele gedegen berichten, weer over jezelf af.

  • Jes

    Jessezegt

    2 jaar geleden

    WW begin hier eerst even met een gewone naam hier te posten alvorens als een nobody te lopen raaskallen en de zaken te verdraaien. De onnozelheid ten top wat ik hieronder lees, begrijpend lezen is moeilijk en verbanden zien idem. Of je wil het niet zien en ken jij alleen jouw eigen waarheid? De groeten!

  • WW.

    WW.zegt

    2 jaar geleden

    Helaas laat ik me hier toch verleiden, maar Jesse. Alwetende Jesse, jij nimmer falende Jesse, ons aller licht in deze duisternis Jesse. Als ik het erover heb dat jij hem een extra straf geeft door hem wedstrijden te ontzeggen, waarom begin je dan over een rechter en zijn strafmaat? Een straf kan ook door een ander dan een rechter worden opgelegd. Ik zal je dit keer het wat googlen besparen en een linkje geven: https://nl.wikipedia.org/wiki/Straf

    Nu ga ik mij weer wenden tot andere onderwerpen, Jesse en hoop ik ooit een keer jouw intellectuele statuur te mogen evenaren.

    3 heilgroetjes aan mijn allergrootste held Jesse,

    Liefs WW

    P.S. op een volgende bericht van je, al dan niet met een belediging erin, ga ik niet meer in Jesse. Dus bespaar je de moeite van het typen

  • Pau

    Paulzegt

    2 jaar geleden

    Is er hier iemand die vanavond naar het gesprek met de supporters is geweest die daar wat over kan vertellen? Ik ben geïnteresseerd hoe dat is gegaan.

    En om toch maar iets voetbalgerichts erin te gooien, denken we dat Luca vrijdag voor het nationale eftal wordt opgeroepen?

  • Her

    Heracles Harryzegt

    2 jaar geleden

    @Ome Jan, voorop gesteld:
    “Je hebt juist elkaar nodig om in een goede balans te blijven met de waarden waar de club en de fans voor staan.”
    Heel goed punt, in die zin alle begrip ook voor het drama wat we ook als club interniseren, met z’n allen. Maar ik blijf erbij dat het niet nodig is en wellicht zelfs de zaken juist des te kwalijker (en leed des te groter) maakt, niet alleen voor onszelf maar óók voor de directe betrokkenen.

    Verder is ons aller Jesse (wat siert het hem toch ook, vooral in deze context) absoluut niet arrogant, betweterig of degene met de boventoon voerende stem hier. Nee, deze boven alles en iedereen verheven persoon weet als enige wat rouwverwerking is, alsmede wat de familie in kwestie beleeft, nodig heeft en wat hen tegenstaat. Bovendien laat ook hij zich totaal niet leiden door de Waanzin der Media en wat inderdaad uiteraard heel gezond Volksempfinden is. Nee, ZÍJN alwetende inzichten en betogen, dié zijn hier pas uiterst op z’n plaats en dáár mogen we allemaal samen vooral trots op zijn. Ik mis Robbert…

    Focus op voetbal. Met liefde voor onze club, (ècht) respect voor maatschappelijke kant van zaken, inderdaad en keihard weerstaan van verslaggeving ‘in den Lande’ a la Story en Privé, al helemaal waar een situatie als deze zó disrespectvol uitgebuit wordt.

  • Jes

    Jessezegt

    2 jaar geleden

    WW weet je zelf wel wat voor onzin je weer zit te verkondigen? Niet de rechter bepaald of hij nu wel of niet mag spelen. De rechter zal dat niet meewegen in de strafmaat die hij opgelegd krijgt. Dat hij door de club (tijdelijk) op een zijspoor wordt gezet, daar gaat de rechter niet over. Het enige wat ik vind is dat hij wat langer uit de wind gehouden had moeten worden en je hem nu niet in de wedstrijdselectie had moeten opnemen. Deze move heeft Heracles veel schade gebracht en onrust binnen de eigen supporters geledingen. Wie zegt dat ik hem geen wedstrijden meer voor ons wil laten spelen? In maart en april moeten we ook nog de nodige wedstrijden spelen maar laat het stof (doordat hij recent is gaan trainen en veel commotie heeft gebracht) rustig dalen en neem de tijd om hem in de selectie op te nemen. Daar ben ik klip en klaar in geweest en je moet deze feiten niet verdraaien!

  • WW.

    WW.zegt

    2 jaar geleden

    @Ome Henk, je geeft zelf al 2 keer aan dat “als” Vloet schuldig is. En daar zit mijn probleem. Hem nu al als een baksteen te laten vallen terwijl de schuld nog vast moet komen te staan vind ik voorbarig. Een voor mij belangrijk moreel principe als “onschuldig tot het tegendeel bewezen is” is natuurlijk makkelijk te huldigen zolang je er niet naar hoeft te handelen. Als je wel handelt naar dat principe kun je de onderbuik van de samenleving over je heen krijgen in dit soort situaties. Het zij zo. Polderen met principes is niet mijn ding. Mocht hij schuldig blijken dan krijgt hij echt wel zijn straf. Ik kan mezelf in dat geval gewoon in de spiegel aan blijven kijken omdat ik dan trouw ben gebleven aan een voor mij en voor een goed functionerende rechtstaat belangrijk principe. Een (retorische) wedervraag aan jou: als hij nou onschuldig zou blijken nadat alle feiten bekend zijn en gewikt en gewogen, kun je dan jezelf wel in de spiegel aankijken dat je zo iemand hebt buitengesloten op basis van foute aannames en een paar krantenkoppen.

    @Jesse Ik hoef echt niet te googlen om te weten wat rouwverwerking is. Ik denk dat velen van ons hier wel persoonlijke ervaringen mee hebben en elke uitleg overbodig is om in te voelen hoe verschrikkelijk het is voor die familie. Dan wil je weten waar ik de “onzin vandaan haal dat jij schreef dat Vloet een hogere straf zou krijgen dan een automonteur”. Nou beste Jesse, zoals zo vaak, haal ik die onzin uit je eigen stukje 😉 Jij wilt hem verplicht beperken in zijn mogelijkheden door hem geen wedstrijden meer te laten spelen. Hoe anders is dat uit te leggen dan een straf, als deze beperking in zijn werkzaamheden niet in overleg met Vloet zelf wordt gemaakt en er eventueel toekomstig disfunctioneren als speler nog niet is aangetoond. Een beperking die de automonteur dus niet krijgt. Ergo, Vloet krijgt een hogere straf met de extra beperking die jij Vloet wil opleggen.

    Aan beiden: ik laat het hier verder bij wat betreft dit onderwerp. Ik hem mijn standpunt gegeven en hier oeverloos over debatteren met herhaling van argumenten heb ik geen zin in. Ik hoop dat we het snel weer over (goed) voetbal kunnen hebben en dan lekker dom nuilen met mekoar

  • Jes

    Jessezegt

    2 jaar geleden

    WW hoe lang ze hem aan de kant hadden moeten houden is helemaal persoonsafhankelijk (naar de slachtoffer gekeken) en kan je niet aangeven. Als je een kind verliest is dat de grootste klap die je als gezin te verstouwen krijgt. Hier had Heracles zich ook in kunnen verdiepen en als je even de moeite neemt dan kan je al googlend lezen dat Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat de eerste 3 maanden de 1e fase is van rouwverwerking zijn. Het ongeluk was op 14 november! Ik zou dan als Heracles zijnde op zijn minst hem niet in januari/februari laten spelen. Dit komt allemaal veel te vroeg en kan je aan de klompen aanvoelen dat je een slechte beurt maakt als club. Nee eind februari is het leed niet weg en daar lopen de nabestaanden nog jaren mee. Maar door het nu al te doen maak je het leed wel erger. Heracles deed het goed door hem weer te laten trainen, daarna zijn ze de fout ingegaan dan kunnen we inmiddels niet ontkennen.

    Over jouw moreel kompas WW kan ik het volgende zeggen. Ook voor mij is Rai pas schuldig als de rechter gesproken heeft. Bovendien straft Heracles hem niet, hij kan gewoon zijn werk doen door te trainen. Sterke nog, hij zou Heracles tekort doen als hij in een vol stadion (als we weer mogen eind deze maand) meespeelt en hij zou constant uitgefloten en voor alles uitgemaakt worden, denk je dat dit niet van invloed is op zijn spel en onze spelers? Wat is dan zijn waarde als speler van ons?
    Ik heb nergens geschreven dat Rai een hogere straf moet krijgen dan een automonteur die bij Kamp werkt en hetzelfde overkomt. Waar haal je die onzin vandaan. Ik zeg alleen dat Rai een publiek figuur is en er op hem gelet wordt, hij komt op TV en er wordt over hem gesproken. De automonteur komt met zijn initialen in de krant als hij door de rechter veroordeeld wordt.

  • Ome

    Ome Henkzegt

    2 jaar geleden

    @ww

    Klopt! Opzouten als die heeft gezopen. Tot die tijd buiten alle media en selecties houden. Wat snapt men daar niet aan? Wat nu als hij wel echt gezopen heeft en schuld heeft, dan in de tussentijd gespeeld, gescoord en gejuicht heeft! Ik kan mij niet voorstellen dat je dan als vader, oom of broer jezelf nog in de spiegel kan aankijken…

  • Han

    Hanszegt

    2 jaar geleden

    Ik denk zelf dat heracles nu,na alle commotie,zal proberen om Rai te slijten ergens in het buitenland en dan voor een half seizoen een creatieve middenvelder zal huren voor 5 maand.
    Dit alles zal dan wel moeten voor de 31ste.

  • Kri

    Kriszegt

    2 jaar geleden

    Heracles kenmerkt zich al jaren door goed doordacht en weloverwogen beleid. Gillissen heeft in een interview aangegeven dat er contact is geweest met de familie van het slachtoffer en dat ze op de hoogte zijn gesteld van de terugkeer van Vloet op het trainingsveld. Heracles heeft ook veelvuldig gesproken met Vloet en ik ga er vanuit dat ze exact weten hoeveel hij heeft gedronken en wat er is gebeurd. Heracles inschattende, en op basis wat de club hierover gezegd heeft in de media, denk ik dat alles in nauw overleg met de slachtoffers is gegaan. Op basis daarvan heeft Heracles, denk ik, de keuze gemaakt die er gemaakt is. Het is, gelukkig, aan de rechter om straf uit te spreken, maar als alles in nauw overleg met de familie van het slachtoffer is gegaan en zij ook achter de keuze staan zoals de club gemaakt heeft, dan vind ik dat Heracles goed gehandeld heeft. Die familie is, vind ik, leidend in dit verhaal.
    Deze hele situatie kent alleen maar slachtoffers, waarbij de familie van het jochie by far het grootste slachtoffer is, maar ik vind ook dat iedereen een tweede kans verdiend. Vloet moet verder leven met het gegeven dat hij een jochie van het leven heeft beroofd…. Alleen dat is al levenslang…

  • WW.

    WW.zegt

    2 jaar geleden

    @Jesse, Je geeft aan dat Heracles langer de tijd had moeten nemen om Vloet weer in te brengen uit piëteit met de familie. Op zich klinkt dat natuurlijk goed, alleen ik vraag me dan wel af wat wel het juiste moment is om met zo’n gruwelijk verlies te worden geconfronteerd. Na 2 maanden is blijkbaar te vroeg, is na 4, 6 of 12 maanden het leed dan wel weg? Ik denk dat het voor die familie altijd te vroeg zal zijn.

    Daarnaast wringt dit bij mij met 2 andere morele principes die ik hoog acht:
    1. iemand is onschuldig tot de rechter er over heeft geoordeeld.
    Als je nu al hem gaat straffen als club voor iets waar nog moet blijken dat hij daar daadwerkelijk schuldig aan is, straf je mogelijk een onschuldig persoon.
    2. ieder is voor de wet gelijk
    Als je voor publieke figuren zoals een voetballer hogere straffen eist dan, zoals je aangaf, een monteur van Opel Kamp in het strafrecht, heb je een soort omgekeerde vorm van klassenjustitie. Ik vind dat we daar ver van moeten blijven en personen af moeten rekenen op hun daden, ongeacht hun beroep, achtergrond, financiële status, etc..

    @Ome Henk, dus als je een andere mening dan vak’74 hebt dan ben je een zielig zooitje? Topmanier van argumenteren. Niveautje Ome Henk is dus als ik het samenvat “kind dood+alcohol in het spel= opzouten met die gast”? Er is vaak gebleken dat als mensen meer details van een strafzaak afweten dat ze dan milder oordelen. Dat redeneren vanuit de onderbuik vind ik dan ook wat simplistisch. Ik pleit er dan ook voor om pas een volledig oordeel te geven als alle feiten bekend zijn en die zullen bij een eventuele strafzaak wel boven tafel komen met een bijbehorende uitspraak van een rechter.

  • Pie

    Piet IIIzegt

    2 jaar geleden

    Klopt Jesse, Gilissen is eindverantwoordelijk. Ik zeg alleen dat ik meer had verwacht van Wormuth inzake de situatie Vloet. Van Wormuth, die zich profileert als mensenmens en het sociale aspect omarmt, had ik verwacht Vloet niet zo snel toe te passen in de selectie. Het is toch ook niet zo dat hij zich laat dwingen door Gilissen om Vloet op te stellen. Het is een gezamenlijke beslissing.

  • Jes

    Jessezegt

    2 jaar geleden

    Nee Piet III niet Wormuth is verantwoordelijk, zijn baas Tim Gilissen is hier verantwoordelijk voor. Die had Frank moeten aangeven dat Vloet voorlopig niet bij de wedstrijdselectie zit. Niet eerder dan dat ze met de nabestaanden hebben gesproken en deze akkoord waren gegaan. Ze hebben gewoon niet met de nabestaanden hierover gesproken anders was dat zaterdagavond ook wel ter sprake gekomen. Ze doen maar wat en denken aan één belang en dat is die van Heracles. Oliedomme actie van onze directeuren.

  • Pie

    Piet IIIzegt

    2 jaar geleden

    Waar ik al bang voor was, is uitgekomen; heel Nederland valt over ons heen. De publieke opinie heeft Vloet al veroordeeld en daardoor hadden ze hem dit seizoen niet meer moeten laten voetballen. En behalve dat onze naam verder wordt besmeurt heeft dit misschien ook wel een negatieve werking op de spelersgroep, terwijl de rust juist was wedergekeerd na alle vervelende toestanden vanaf het ongeluk. En dan zwijg ik maar over het verdere leed van de familie van het slachtoffer. Ik had toch verwacht van Wormuth dat hij – als mensenmens – de situatie wel iets beter had kunnen inschatten.

  • Jes

    Jessezegt

    2 jaar geleden

    @Heracles Harry je schrijft veel maar zegt niets, je lult maar wat. Je begrijpt zelfs niet eens wat een andere schrijver hier bedoeld als hij ‘bezit” tussen aanhalingstekens schrijft! Elk seizoen staan er fans in de rij om met een speler van ons op de foto te komen, doen ze dat ook met de automonteur van Opel Kamp?
    Betaald voetballers van eredivisieclubs zijn publiek ‘bezit’ en daarmee ben je kwetsbaar en wordt er op jou gelet. Aan die kwetsbaarheid werken de spelers gretig mee en sommige sukkels hebben dat zelf niet eens door. Kijk Instagram en Facebook er maar op na. Als ze bijvoorbeeld naar Dubai gaan mag iedereen het weten. Met dit gegeven ben je kwetsbaar en daar moeten ze zichzelf en de club tegen beschermen. Overal lees je dat Heracles haar moreel kompas verloren heeft en daar is onvoldoende bij stilgestaan door de club.

  • Ome

    Ome Janzegt

    2 jaar geleden

    ” ‘wij’ (of bestaat dat nu ineens niet meer???) ”
    Dus ‘wij’ moeten ons vooral conformeren aan het beleid van de club? Ik dacht niet. Je hebt juist elkaar nodig om in een goede balans te blijven met de waarden waar de club en de fans voor staan. M.i. is de invalbeurt afgelopen zaterdag gedreven door geld (verkoop) en ontlopen van degradatie. Zakelijk gezien misschien oke maar hoe matched dit met de maatschappelijk sociale waarden die Heracles pretendeert te hebben. Het zit mij behoorlijk dwars en velen met mij. Ik weet niet of ik mij nog wel zo verbonden voel met Heracles na deze hele pijnlijke situatie.

  • Ome

    Ome Henkzegt

    2 jaar geleden

    @alex

    Amen! Perfect verwoord

  • Ome

    Ome Henkzegt

    2 jaar geleden

    Goed om te lezen, dat meerdere Heraclieden ook hier hun mening ventileren en niet het zielige zooitje dat de club ten koste van alles blijft beschermen

  • Ale

    Alexzegt

    2 jaar geleden

    De beste oplossing is dat het gehele bestuur opstapt. Zij zijn verantwoordelijk voor de situatie die nu is gecreëerd. Een goede TD had in de winterstop moeten zorgen voor vervanging van Vloet. Dat heeft hij nagelatenen dat is een misrekening. Hij is hier op dit forum door menigeen op gewezen. Nu is blijkbaar paniek omdat we te laag staan als club. Inmiddels worden wij in de media gewezen op de verantwoordelijkheid en verliezen we met dit optreden onze goede naam. Wat je er verder ook over wilt schrijven en denken, Vloet had pas kunnen spelen ná de beoordeling van de rechter. Ik stel voor om Jan Smit als directeur interim aan te stellen om schoon schip te maken.

  • Goo

    Goofyzegt

    2 jaar geleden

    Maak als club (Rob Toussaint) zijnde eerst een statement , Theo Janssen werd door de club 2 maand geschorst.
    Rob Toussaint denkt maar aan 1 ding, en dat is zijn eigen bonus, onmenselijk dit!

  • Her

    Heracles Harryzegt

    2 jaar geleden

    @Jesse “moet je als club niet willen om hem al zo vroeg te brengen. Een BVO en profvoetballers zijn publiek ‘ bezit’”
    Hou toch op man, het is gewoon een bedrijf… en ja, heeft breed maatschappelijk *relaties* met mensen, bedrijven en media – maar BEZIT? Waanzin.

    @Nikos het is een afweging om OF (mogelijke/verdere) imagoschade op te lopen, OF (mogelijk) sportieve, juridische (en of ‘omgekeerd morele’) negatieve gevolgen te moeten verwerken. Het is begrijpelijk dat mensen, vooral vanuit emotie, liever allesbehalve imagoproblemen hebben, maar dat betekent nog niet dat dat het principieel (laat staan anderszins) echt ‘fout’ is hoe Heracles in deze handelt. En dat wil overigens nog niet zeggen dat je het per sé EENS moet zijn met de handelingswijze nu, maar je hoeft er, ZEKER als ‘Heracles persoon’, niet (telkens weer!!) dat hele circus eromheen te ondersteunen, laat staan helpen maken (bv. “supporters wachten bus op”).

    @Martijn dan is het al wel helemaal triest he, als we onze oren laten hangen naar een figuur als Hugo en dan ook nog eens in die klote ‘krant’…

    Het is heel begrijpelijk dat iedereen die Heracles een warm Hart toedraagt absoluut niet te kijk gezet wil worden, al helemaal niet in een situatie als deze waar je mogelijk het schaamrood op de kaken komt te staan (of gewoon allang staat…), MAAR aan de andere kant moet die hele stemmingmakerij sowieso al helemaal geen ding zijn en moeten vooral ‘wij’ (of bestaat dat nu ineens niet meer???) ook helemaal niet meedoen aan die hele ‘show’ die er nu van gemaakt wordt. Dat geeft alleen maar meer wrijving aan de hele situatie, daar heeft de familie ook absoluut, helemaal niets aan (geef ze de rust en ruimte om de verschrikkelijke gebeurtenissen te verwerken en dat alles een plaats te geven…) en moeten WIJ als club juist gepaste afstand van houden! Respect naar de overleden persoon (en nabestaanden) hangt af van
    1. de rechtspraak.
    2. (en pas DAN!!!) de reactie daarop van Heracles als club EN werkgever.

    Nog meer olie op het vuur gooien maakt een toch al ronduit dramatische situatie NOG dramatischer. En het voetbal op zich mag (moet??) daar toch los van staan???

  • mar

    martijn32zegt

    2 jaar geleden

    Precies wat Hugo Borst aangeeft in de tubantia, Heracles heeft vooral gedacht het is 1 van onze beste spelers, juridisch doen we niets fout en we moeten vooral niet degraderen. Of ze hebben gedacht we doen alles in 1 week meetrainen, spelen en dan gaat de storm liggen.

    We staan nu wel negatief in het nieuws en we moeten wel oppassen dat we nu niet alles wat we in al die jaren aan respect hebben opgebouwd heel snel kwijt raken inclusief onze eigen sponsors en achterban.

    Ik hoop dat Heracles vandaag met een uitleg komt waarom hiervoor is gekozen, dat lijkt me toch wel goed signaal naar alle ophef.

    Daarna snel de focus op het voetbal en de prestaties, want zondag moet er gewonnen worden en dan moet het niet over vloet of een nieuwe trainer gaan, maar om resultaat. En het zal mooi zijn als er nog een creatieve middenvelder komt.

  • J.s

    J.s.zegt

    2 jaar geleden

    Wedstrijd met een grote zwarte lijst erom heen natuurlijk. Ik ben toch van mening dat er veel te weinig op de omschakeling gespeeld wordt. Bij balverovering zie ik toch vaak een bal terug van Kio en Schoofs. Vervolgens begint de tergende trage opbouw van in dit geval Knoester en Sonnenberg.
    Het is te hopen dat er een type als Vloet toch bij gaat komen. Toen hij en Burgzorg erin kwamen zag je toch een andere spelopvatting en meet overtuigende drang naar voren.
    Je moet hier natuurlijk weer mee uitkijken wat je zegt, maar ik bekijk het nu van voetballend opzicht. De rest is al genoeg over gezegd waar ik mij in kan vinden.

  • Nik

    Nikoszegt

    2 jaar geleden

    Snap echt niet dat er hier nog mensen zijn die het goed praten wat Heracles aan het doen is. Vloet had gewoon tot aan de rechtzaak op non-actief gesteld moeten worden. Wat Heracles nu heeft gedaan is ronduit asociaal en de goede naam die de club had (al vraag ik me dat nog af met het ook al hele starre gedrag omtrent kunstgras), is nu volledig te grabbel gegooid. Ik neem volgend jaar GEEN seizoenkaart.

  • Jes

    Jessezegt

    2 jaar geleden

    Man wat een betoog, allemaal waar wat je zegt en zo’n ongeluk kan ons allemaal overkomen. Heracles doet er goed aan om Rai weer zijn werk te laten doen, dat is ze arbeidsrechtelijk ook verplicht zolang de rechter geen uitspraak heeft gedaan, prima is niet mis mee. Maar uit piëteit naar de nabestaanden van het jongetje moet je als club niet willen om hem al zo vroeg te brengen. Een BVO en profvoetballers zijn publiek ‘ bezit’ en dat is heel wat anders dan een individu we niet kennen en dit overkomt. Die kan in de anonimiteit veel eerder zijn ‘ normale’ leven weer oppakken. Heracles had gewoon de tijd moeten nemen met inbrengen van Rai.

  • WW.

    WW.zegt

    2 jaar geleden

    On-topic:

    De afgelopen wedstrijden was de opdracht die succesvol was uitgevoerd dat er meer mensen in de 16 moesten komen. Daar zag ik nu weinig van terug. Misschien dat de tactiek nu anders was, gezien de opmerking van Knoester dat er 3 bomen centraal achterin stonden, maar dan begrijp ik de vele (weinig succesvolle) pogingen van Quagliata niet om ballen voor te zetten. Er werd wel hoog druk gezet en speelden veel op de helft van NEC, wat ik een grote vooruitgang vind t.o.v. vorige seizoen toen we vaak ver terugzakten in uitwedstrijden. Persoonlijk vond ik de spelopvatting van NEC ook verdomde laf in een thuiswedstrijd. Ze zouden een nieuwe regel in het voetbal moeten invoeren, dat bij een 0-0 uitslag de ploeg met het meeste balbezit op de helft van de tegenstander de pot wint.

    off-topic
    Het morele oordeel over het handelen in “de zaak Vloet” vind ik het bijzonder dat velen op basis van zo weinig feiten, al tot een conclusie komen. Ik ben blij dat onze rechtstaat anders werkt dan het “gesundes Volksempfinden” wat je in sommige (sociale) media soms terug leest.

    De feiten die tot nu bekend zijn is dat er
    1. Een ongeluk is gebeurd waarbij een kind om het leven is gekomen
    2. Dat Vloet 1 van de bestuurders was van de (minimaal) 2 auto’s die bij het ongeluk betrokken waren
    3. Dat hij ten tijde van het ongeluk alcohol had gedronken.

    Onbekend tot nu toe is:
    1. Was het Vloet’s bedoeling om de auto met het kind erin aan te rijden. Zo ja, dan is er een zeer ernstig strafbaar feit gepleegd. Zo nee, dan is het belangrijk of
    2. Vloet roekeloos rijgedrag heeft vertoont of een aanmerkelijke fout heeft gemaakt die het ongeluk onvermijdelijk maakte.
    -Zo nee, dan is Vloet niet schuldig aan de dood van een kind en doet het feit dat hij alcohol op had er niet zo veel toe ( in juridische zin. Het morele oordeel laat ik aan eenieder over, maar gezien de vele bestuurders die te snel/append/bellend die ik in het verkeer ben tegen gekomen, vermoed ik dat elk oordeel dan hypocriet zou zijn)
    -Zo ja dan zal (waarschijnlijk) een straf volgen en dan zullen de omstandigheden meespelen als
    a. heeft het rijgedrag van de andere bestuurder ook een rol in het ongeluk (een vreemde manoeuvre van andere bestuurder kan mede aanleiding zijn geweest tot dit drama)
    b. is de dood van het kind volledig te wijten aan het rijgedrag van Vloet (had bijvoorbeeld het kind een gordel om, zo nee, in welke mate is de dood van het kind dan nog te toe te kennen aan zijn rijgedrag)
    c. hoeveel alcohol er gedronken was: was dit meer of minder dan 0,8/1,3 promille (afhankelijk of Vloet wel of geen beginnend bestuurder is) en of het alcoholgebruik invloed heeft gehad op het al dan niet voorkomen van het ongeluk.

    Met zoveel onbekende factoren vind ik het nog ongepast al een moreel oordeel te vellen over de “zaak Vloet”. Al is het natuurlijk menselijk om bij de emotie over de dood van een 4-jarige een gepaste straf te willen zien en een dader aan te kunnen wijzen, maar laten we wel wezen: we kunnen ervan uitgaan dat niemand dit heeft gewild. Het is een ongeluk en dan moeten we iemand afrekenen op de fout die die heeft gemaakt en niet het gevolg van de fout. Het gevolg is namelijk nooit zijn opzet geweest. Zouden we ons namelijk ook zo ontzettend druk hebben gemaakt als hij een verkeerspaaltje had omgereden met dezelfde hoeveelheid alcohol op? Sommigen zullen dit een ongepaste vergelijking vinden, maar als je vindt dat hij zwaar gestraft moet worden om zijn fout dan zou eenieder die voortaan een fout maakt in het verkeer zwaar gestraft moeten worden. Immers, het gevolg is iemand alleen (volledig) aan te rekenen als die met zijn daad ook het gevolg tot zijn doel had. Als het een ongeluk was, waarbij zijn fout de oorzaak was, dan zouden we eenieder die dezelfde vergelijkbare fout maakt in het verkeer even hard moeten straffen. Anders is het rechtssysteem een loterij, waarbij 1 persoon net zo lang fouten mag maken zolang het niet to slachtoffers leidt en een ander die misschien 1 keer een fout maakt in het verkeer een zware straf ondergaat.

    Daarnaast zou ik het erg hypocriet van Heracles vinden als we 1 van onze spelers, waarover het OM nota bene nog niet eens heeft besloten of hij vervolgd moet worden, al zouden buiten sluiten van de “Heracles familie”, als we aan de andere kant veroordeelde criminelen via het project Heracles Inside helpen bij de re-integratie in de samenleving.

  • Tom

    Tomzegt

    2 jaar geleden

    Lekker makkelijk om altijd op Bakis af te geven.. we staan godver 65 meter van de goal af.. met dit voetbal krijgt zelfs wout Weghorst het nog moeilijk. De nadruk ligt zo op;

    * Verdedigende organisatie goed staan
    * In het “systeem” spelen
    * fitheid van de ploeg

    Ik heb werkelijk genoten van de tijd van Peter Bosz. Man man man.. Dorda – Rienstra – Bruns had die achterin.. en wat waren we veel bij de goal van de tegenstander. En ja we gingen in de Kuip met 6-0 onderuit .. nu met 2-0.. super!!?

    Hoop dat Peter en Hendrie hierna “thuis” komen. Echt 2 klasbakken.

  • Mar

    Martijn32zegt

    2 jaar geleden

    Ieder geval een punt. En nu staat er weer een wedstrijd op het programma die gewonnen moet worden. De concurrentie pakt ook punten. Het wordt nog een hele zware dobber de 2de seizoenshelft. Het gaat nu veel over vloet en daarvoor de trainer. Masr lijfsbehoud lijkt me ook belangrijk. En of er nog spelers bijkomen

  • Art

    Arthurzegt

    2 jaar geleden

    Maar om er een positieve ‘note’ in te gooien: We zagen er beter en dominanter uit dan NEC. NEC zakte heel erg in om te counteren en dat deden wij niet. Aan inzet geen gebrek; aan creativiteit en kwaliteit helaas wel. Ik heb genoten van De La Torre en Kiomourtzouglu, maar de rest was grijze muis of gewoon slecht. Aan de rechterkant ging het nog wel, maar de linkerkant was pover. Quagliata vind ik qua inzet / drive een topper, maar man man man wat waren zijn voorzetten weer matig! (Maar hij was in ieder geval 10 keer meer zichtbaar dan Bilal).

    We waarschuwen al twee jaar voor een gebrek aan assists en doelpunten, maar ik zie totaal geen verbetering. Persoonlijk verwijd ik dat de technische directie meer dan de trainer. Cijntje, Amissi, Szöke, Bakis, Kutucu,….Bilal (?) Met alle respect lijkt het eerstedivisie niveau òf gebrek aan de èchte wil om te winnen. Je hebt ook niemand op de bank bij wie je denkt: die gaat de wedstrijd keren. Joey Konings was een betere spits dan Bakis of Szöke en dat is een trieste constatering.

  • Her

    Heracles Harryzegt

    2 jaar geleden

    @Jhr eens!

    @Jesse dan wellicht wat beter opstaan, want vandaag was blijkbaar het verkeerde been. Want zoals al vaker gezegd schrijf jij hier al met al toch echt de grootste lappen tekst, hypocriete mafkees. En ongeacht je bronnen van ‘info overload’ en ‘waan vd dag’ (Twitter of anderszins), met “… moet je als journalist ook over schrijven omdat het veel reuring heeft gebracht…” maak je overduidelijk dat ook jij ten prooi bent gevallen aan alle stemmingmakerij en het gewoon niet snapt. Het is toch verdomme juist OMDAT er zoveel heisa over gemaakt wordt en omdat er (ja, (veel) meer dan ‘nodig’, zelfs in deze pijnlijke omstandigheden), ‘verslag’ van gedaan danwel over geschreven wordt, dat het zo’n punt blijft/wordt? Dat is op dit moment niet nodig en zou niet moeten afhangen van of iemand speelt of niet. De keus om niét daarover te schrijven, laat staaan er echt constant over door te drammen is absurd!

    Hooivorken weer op stal en fakkels de kelder weer in, mensen… de woedende menigte siert u niet en lijkt mij iig ook niet op z’n plaats.

  • JHR

    JHRzegt

    2 jaar geleden

    @jesse waarom in het tweede. nu heeft hij de vuurdop al gehad. volgende wedstrijd gewoon weer op de bank beginnen.

    @harry Dlt mag soms wel eens van de tweede lijn schieten, schoofs en bilal vond ik onzichtbaar. Sonnenberg speelde redelijk tot goed.

    over het algemeen mis ik de wat risicovollere passen de diepte in. durf eens een man over te slaan.

  • Jes

    Jessezegt

    2 jaar geleden

    Voor onze Heracles Harry nog een tip, hou jouw betoog eens wat kort en bondig. Ik zit niet op Twitter en slaap altijd lekker kerel??????

TopReacties

Walter212 jaar geleden

Het was geen hoogstaande wedstrijd, NEC die met 7 punten meer en een thuis wedstrijd met 5 verdedigers speelt en een veld wat heel slecht was werkte daar niet aan mee. Maar we houden er nu in ieder geval een punt aan over, wat juist steeds mis ging eerste helft van het seizoen. Volgende week wel een hele belangrijke

Stulanowski2 jaar geleden

Eerste half uur speel je leuk en kan je een doelpunt maken. Daarna geef je t behoorlijk weg t laatste kwartier. 2e helft ging voornamelijk gelijk op. Verder denk ik niet dat je al te kritisch moet zijn op punt(en) buiten huis. ;)

Eddy2 jaar geleden

Blij met het punt, daar laat ik het bij

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia