Steun HAFC

Help HAFC

Word sponsor

Foto: NES Images

Wormuth aan de slag bij FC Groningen

Geschreven door Jord op 26 jan. 2022

Frank Wormuth gaat aankomend seizoen aan de slag bij FC Groningen. Nadat onlangs bekend werd dat de Duitse trainer Heracles na dit seizoen zou verlaten, heeft hij een contract voor drie seizoenen getekend in Groningen. Wormuth maakt het seizoen in Almelo nog wel af, waar de Groningers momenteel een directe concurrent op de ranglijst zijn.

De Duitse oefenmeester benadrukt dat de focus nu nog volledig op zijn werk bij Heracles Almelo ligt. “Ik wil mijn periode bij Heracles goed afsluiten”, aldus Wormuth. “Heracles heeft mij een prachtige kans als trainer in het buitenland gegeven en daarvoor zal ik de club altijd dankbaar blijven. Er is mij alles aan gelegen mijn periode in Almelo goed af te sluiten en dan wacht vanaf de zomer een nieuwe uitdaging in Groningen.”

In de zomer van 2018 werd Frank Wormuth aangesteld als hoofdtrainer van Heracles Almelo, nadat John Stegeman vier seizoenen de leiding had over de Almelose ploeg. Onder Wormuth heeft Heracles tot op heden 125 officiële wedstrijden gespeeld.

Vind jij HAFC leuk en kun jij een kleine bijdrage missen? Met een kleine donatie help je HAFC 2024 door!

Klik hier om te doneren (Naar onderen scrollen voor eenmalige donatie)

Discussieer mee

69

Je reageert als .

Ben jij dit niet?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Haf

    Hafc95zegt

    2 jaar geleden

    Vandaag de oefenpot tegen Cambuur gezien, een elftal wat er echt voor ging. Sierhuis op de 10 en bakis in de spits. Helaas kon bakis mij niet bekoren. Laurssen weer een goal gepakt. Sierhuis op de 10 en laurssen spits? Bilal en burgzorg pakken de flanken. Amissi prima inval beurt! Zo houd je meer opties aan de zijkanten ook wanneer lunding er weer bij is. Laurssen niet de snelste maar creëert wel kansen voor zich zelf

  • Tho

    Thomaszegt

    2 jaar geleden

    De komst van Hoogma sr betekent niet dat Toussaint of Gillissen weg moet. Het zou wel een enorme kwaliteitsimpuls voor de directie betekenen. Een reorganisatie binnen de leiding, waarin Hoogma vanzelfsprekend de eindverantwoordelijke zal moeten zijn. En qua salaris hebben we het hier niet over een aardverschuiving. De beste spelers verdienen meer dan de directie.

  • Han

    Hanyzegt

    2 jaar geleden

    Wat een negativiteit en genapraat. Toussaint en gillesen doen het nog niet zo gek, de situatie Vloet is uitZonderlijk, waarin je het niet snel goed kan doen en de scouting en technische staf is nauwelijks gewijzigd. Alsof de goede bestuurders even voor het oprapen liggen. Het is geen spelletje fifa waar je maar iedereen kan kopen en aantrekken.

  • Ruu

    Ruudzegt

    2 jaar geleden

    Berend ik ben het helemaal met je eens. Met het beleid van Rob en Tim gaan we alleen maar achteruit. Het is tijd voor sterk leiderschap en Hoogma kan in zijn eentje meer dan Rob en Tim samen. Je kunt wel een aantal zaken noemen waarin beide heren echt tekort komen: De kwaliteitsarme selectie ondanks de hogere TV gelden. De hele affaire Vloet en het gebrek aan inlevingsvermogen in deze situatie. Een gebrekkige communicatie naar de achterban. Een voorbeeld hiervan is zijn we nu nog bezig met versterkingen en waarom nemen we in deze periode geen afscheid van spelers die toch nooit spelen. De manier waarop Heracles wordt weggezet in de media. Het vervangen van beide heren is in mijn ogen de eerste stap die gemaakt moet worden in aanloop naar het nieuwe seizoen en daarna pas een nieuwe trainer.

  • L.

    L. De Behangerzegt

    2 jaar geleden

    Of dit nu zo’n positie verbetering is betwijfel ik, anderzijds snap ik de keus van Wormuth wel. Na 4 seizoenen waarin hij het maximale eruit heeft geperst is de rek eruit. Onze beleidsmakers hebben hem dit seizoen met een uitgeklede kwaliteitsarme selectie opgezadeld. Spelers als pakweg amissi, lunding, cijntje, Bakis, szoke en dan vergeet ik er vast nog wel enkele, zijn te licht en van KKD niveau. Ook de “aankopen” basacicoglu en laursen vallen mijn inziens zwaar tegen, maar krijgen voorlopig nog het voordeel van de twijfel. Dan is het leuk dat gillissen zegt te geloven in “ontwikkeling” maar alle bovengenoemde namen hebben vooralsnog gefaald. Eindstand is dat Frank ook hieruit zijn conclusies heeft getrokken, er wacht hem nog een zware klus de komende maanden.

  • Tho

    Thomaszegt

    2 jaar geleden

    Zou toch een mooi ding waard zijn als het bestuur het pleidooi van Berend voor Nico-Jan Hoogma echt serieus neemt. Het ligt zo voor de hand, en straks is hij naar een andere niet met name te noemen club. Dan kun je jezelf voor de kop slaan dat je deze mogelijkheid niet op z’n minst hebt onderzocht.

  • Ste

    Stefzegt

    2 jaar geleden

    Ik heb alle vertrouwen in het bestuur.
    Ze komen met een leuke trainer en ze zijn druk bezig met versterkingen

  • Sup

    Suppzegt

    2 jaar geleden

    Wormuth eerst zorgen dat Heracles niet degradeert. Niks waard als het zo vroeg in de competitie bekend is

  • Ber

    Berendzegt

    2 jaar geleden

    Toussaint is naar voren geschoven als ons boegbeeld omdat Bredewoud dat niet wilde. Noodoplossing want Toussaint is ook geen boegbeeld. Toussaint heeft ook geen uitstraling zoals Jan Smit die wel heeft en Toussaint zakte bij de NOS toch echt door de ondergrens met de manier hoe hij het interview gaf. Zat geen energie meer in.

    Gillissen, zal zijn best doen maar heeft geen netwerk. Ook een lichtgewicht. In de zaak Vloet hadden ze ook altijd Jan Smit even moeten raadplegen, de man die ons 20 jaar heeft geleid en weet hou hij met problemen om moet gaan. Gemiste kans.

    Nico Jan Hoogma, gepokt en gemazeld, heeft netwerk, visie, ervaring en kennis. Was protege van Jan Smit en waren 2 handen op 1 buik. Kan onze lichtgewichten beter maken en hun coachen.

    Er zijn veel te veel middelmatige spelers aangetrokken en veel talentjes. Daarnaast is er voor Propper een speler aangetrokken die bijna nooit speelt terwijl Knoester echt in een mega vormdip zit. Propper was een speler met meer dan middelmatige kwaliteiten, was niet al te jong meer en was een echte leider. Wie is nu onze leider? Blaaswich . ? die pakt geen punt meer voor ons.

    Er hoeft nog maar iets mis te gaan en nacompetitie is een feit. Ik zie geen nieuwe spelers aangetrokken worden dus we spelen met vuur. Nu moet je niet Hoogma noemen want die is ons in de schoot geworpen en heeft niks met een netwerk te maken. Bovendien is hij nog niet fit.

    Er moet wat gebeuren, zo gaat het niet langer meer

  • Luc

    Lucianozegt

    2 jaar geleden

    Ik denk niet dat we op korte termijn de naam van de nieuwe trainer zullen horen.
    De nieuwe man zal toch eerst enige zekerheid willen hebben of wij ons handhaven op het hoogste niveau voordat hij zijn handtekening onder het contract zet.

  • FAF

    FAFzegt

    2 jaar geleden

    Leg jij het dan even uit aan de mensen die tegen zijn waarom ze voor zouden moeten zijn, Berend?

    Van mij mag hij overigens terugkomen hoor, maar ik heb ook prima vertrouwen in ons huidig bestuur.

  • The

    Theozegt

    2 jaar geleden

    Hoogma sr zou geweldig zijn.

  • Del

    Deletzegt

    2 jaar geleden

    1 0 winst voor Heracles tegen Cambuur

  • Ber

    Berendzegt

    2 jaar geleden

    Iedereen wil Hoogma Sr terug. Die enkeling die tegen zijn, snappen er niets van.

  • Luc

    Lucassenzegt

    2 jaar geleden

    Cambuur heracles live op you tube.

  • Roy

    Royzegt

    2 jaar geleden

    Ik lees hier de naam Marcel Keizer. Deed het bij Ajax niet slecht. Zal wel iets willen verdienen, maar wie niet. En Hoogma als directeur vind ik een erg professionele stap hoger. Kiek’n wa wordt.

  • REN

    RENEzegt

    2 jaar geleden

    Philip Cocu?

  • Pie

    Piet IIIzegt

    2 jaar geleden

    De magie tussen Heracles en Wormuth is uitgewerkt, het is prima om na 4 jaar afscheid te nemen. Gun Wormuth veel maar vind het persoonlijk niet erg als het hem daar in Groningen minder vergaat. Dat heeft meer met Groningen als concurrent te maken dan met Wormuth. Snap de stap ook niet helemaal, had hem wel een stapje hoger gegund.

    Ik zou inzetten op Van Wonderen of Lukkien. Beide nuchtere mannen met kijk op voetbal die prima in onze organisatie passen. Laat Reekers nog maar ff wat ervaring elders opdoen. Jonk gaat niet komen, komt uit Volendam en gaat daar ook mee promoveren.

    Met het vertrek van Wormuth is het misschien wel goed om een ervaren voetbaldier aan te stellen in de organisatie/bestuur. Hoogma zou perfect zijn al denk ik dat die nog wel wat ambities heeft.

  • FAF

    FAFzegt

    2 jaar geleden

    Wormuth heeft gewoon erg goed gepresteerd bij Heracles! Of FCG een stap omhoog is, weet ik niet, maar hij zal daar wel meer kunnen verdienen. Gun hem een mooie tijd daar!

    Als opvolger zou ik van Bommel wel kunnen waarderen, of van Nistelrooy de kans geven. Alle andere namen die voorbij komen zijn het ook allemaal net niet.

    Gok echter op een terugkeer van Peter Reekers, dat hij de kans gaat krijgen.

    We gaan het zien!

  • Ste

    Stefzegt

    2 jaar geleden

    Nee ik zie van Bommel ook niet zitten.
    Graag een trainer die iets heeft gepresteerd

  • Del

    Deletzegt

    2 jaar geleden

    Van Bommel lijkt mij echt helemaal niet wat. Die heeft het te hoog in de bol, volgens mij. En dat voetbal wat hij bij psv heeft gespeeld lijkt nergens op. Verdedigen en dan hopen op fout van de tegenstander, en dat met allemaal goede voetballers.

  • Buk

    Bukszegt

    2 jaar geleden

    Ik zou voor van Bommel gaan.
    Zit echt talent in, maar heeft ervaring nodig.
    Peter Bosz werd uitgekotst bij Graafschap en kijk hoe het hem vergaan is, via Heracles de top bereikt.

    En hij kent vast wel wat goede spelers.

  • Jef

    JeffreyPzegt

    2 jaar geleden

    Gaan we volgend seizoen dan eindelijk weer een uitwedstrijd winnen….?

    Hij heeft het qua eindklassering niet slecht gedaan en komt altijd correct over, maar ik ben blij dat er afscheid genomen wordt.

    Ben al een behoorlijke tijd Wormuth-moe en dan met name door negatieve instelling in uitwedstrijden.

  • Sco

    Scoutzegt

    2 jaar geleden

    Wormuth vond ik na het vertrek van Hoogma en Smit de enige echte professional in onze club/management. Ik heb altijd Gilissen te licht gevonden voor deze klus. Hij heeft ondanks de zwakke voorhoede ook een aantal goede sprekers gehaald. Maar ik mis zijn ruggengraat en leiderschap. Dat zelfde geldt voor Toussaint. En daarom maken ze in de zaak Vloet de verkeerde beslissing. Ja het wordt wat als deze 2 een trainer moeten aanstellen. Het zal wel een softie worden.

  • Erv

    ErveAzegt

    2 jaar geleden

    Eerst een schone lei qua bestuur, jammer dat onze trainer vertrekt!

  • Ste

    Stefzegt

    2 jaar geleden

    Frank het ga je goed
    Ik hoop op Dijkhuizen. Is een trainer die spelers beter maakt. Heeft ervaring.

  • Der

    Derrickzegt

    2 jaar geleden

    Er is ook op deze site volop kritiek geweest op het bestuur inzake het handelen aangaande de kwestie Rai Vloet. Nu zijn er op deze site echter meerdere reacties te lezen van mensen het een goed idee vinden dat ditzelfde bestuur als opvolger van Wormuth een trainer aantrekt die met drank op achter het stuur een eenzijdig ongeval heeft veroorzaakt. Het is toch werkelijk niet te geloven…..

  • Jes

    Jessezegt

    2 jaar geleden

    Jammer zijn vertrek maar wel te verwachten. Vier jaar is een mooie tijd en hij heeft ons clubje de afgelopen 3 seizoenen goed op de kaart gezet met posities in het linker rijtje. Uitstekend voor Heracles begrippen. Hij moet nog een kunstje fixen en zorgen dat we er gewoon in blijven.

    Veel succes Frank en dank voor jouw inbreng, het ga je goed!

  • Tho

    Thomaszegt

    2 jaar geleden

    En Frank, vind jij het ook niet raar dat Fledderus zegt: “Ik heb hem vier jaar geleden bij Heracles ook al aangesteld”?
    Ik?
    Je moet wel lef hebben. Iedereen weet dat uiteraard Hoogma hem, via zijn Duitse contacten, naar Heracles heeft gehaald.

  • Tho

    Thomaszegt

    2 jaar geleden

    Bedankt en succes Frank!
    Belangrijker dan de vraag wie de nieuwe coach wordt (spelers en trainers zijn passanten) is de vraag: wie gaat de club echt leiden? Die leiding zal bepalen wie de nieuwe coach wordt. Die leiding kan een verse impuls zeer goed gebruiken. Trek een gelouterde directeur aan, die een driemanschap vormt met Gillissen en Toussaint. Gillissen doet technische zaken, Toussaint financiën.De nieuwe man is eindverantwoordelijk. Hij heeft gezag, jarenlange ervaring en internationale contacten.
    We kennen deze man. Hij kent ons. Hij is (nu nog wel) zonder club.
    Hij is: Nico Jan Hoogma.

  • Del

    Deletzegt

    2 jaar geleden

    Zou René Hake niet wat kunnen zijn, denk dat die bij utrecht er wel uitgaat

  • Pol

    Polliezegt

    2 jaar geleden

    Marcel keizer kijk mij qua voetbalstijl een goede optie. Speelt zeer Aanvallend voetbal en verzorgd. Is enkel actief in de zandbak en lijkt me niet haalbaar.

  • Pol

    Polliezegt

    2 jaar geleden

    Ik lees hier Gert Jan Verbeek, Stegeman en Reekers. Aub niet.

    Kunnen we dan Jan de jonge, Gert Heerkes of ruudje brood ook niet eens polsen?

    Opvolger van Wormuth vind ik lastig. Kees van wonderen is geen slechte optie. Echt aanvallend voetbal speelt hij niet naar mijn idee. Lukkien en Jonk zijn wat mij betreft de beste opties echter niet beschikbaar. Qua connectie met NAC zouden we wel uitkomen bij Maurice Steijn.

  • Del

    Deletzegt

    2 jaar geleden

    Absoluut geen Koeman meer als bondscoach, hij heeft al eerder de boel in de steek gelaten. En dat gaat hij weer doen als het hem uitkomt .

  • REN

    RENEzegt

    2 jaar geleden

    Tim, ik zou het top vinden dat wij een trainer zouden krijgen die in de top heeft gevoetbald. Ik denk een verrijking voor onze club.

  • Tim

    Timzegt

    2 jaar geleden

    @ome henk

    Een lijst met Verbeek en Bosz aanleveren en dan Jonk als favoriet pakken?‍♂️

  • REN

    RENEzegt

    2 jaar geleden

    Ome Henk zeker. Tis maar afwachten hoe het bij Lyon afloopt. Dan kan hij mooi terugkomen bij ons. Hij is toch al goed gevuld. En Koeman wordt onze nieuwe bondscoach.

  • Ome

    Ome Henkzegt

    2 jaar geleden

    @rene

    Noem je nu echt Peter Bosz?

  • Dia

    Diannezegt

    2 jaar geleden

    Ik verwacht gewoon Ivo van Rossen en Colmschot assistent trainer. Kost niet zoveel

  • Jor

    Jordy920zegt

    2 jaar geleden

    Voor iedereen die gj verbeek aandraagt, heb je de afgelopen 6 jaar onder een steen gelegen????

  • REN

    RENEzegt

    2 jaar geleden

    Zo maar een paar namen: Dick Lukkien, Peter Bosz, Peter reekers, Mike snoei, Wim Jonk, Kees van wonderen, Maurice Steijn, Ruud van Nistelrooy, Gert Jan Verbeek.
    Mijn favoriet : Wim Jonk.

  • Pol

    Polliezegt

    2 jaar geleden

    Jammer dat Frank wormuth vertrekt. Groningen zijn begroting is 6 miljoen hoger en hebben wellicht meer mogelijk qua spelers.

  • Edd

    Eddyzegt

    2 jaar geleden

    Frank bedankt voor 4 jaar trainerschap van ons Heracles. Uiteindelijk het laatste jaar niet gekregen door het Bestuur wat hem was beloofd…goed materiaal om door te stoten naar play-off plek. Dat was zijn voorwaarde eind vorig seizoen nog een jaar door te gaan. Succes bij FcG.

    Wie moet er bij ons voor terug…Lukkien, Jonk, v Wonderen? Of toch 1 of 2 jaar type Buijs? Er mag van mij zeker meer voetbal bij, maar een flinke dosis karakter/onverzettelijkheid heb ik onder FW toch wel zeer gemist. Ik lees hieronder ook ex-en Sjonnie en GJV.

    Aub niet, beide gepasseerd station!

  • Tom

    Tomzegt

    2 jaar geleden

    Trainers die vrij zijn mét reputatie:

    Mark van Bommel
    Frank de Boer
    Kevin Hofland
    John van den Brom
    John van t schip
    Philip Cocu
    Jaap Stam
    John Stegeman

    Niet vrij maar realistisch:
    Kees van Wonderen
    Wim Jonk (denk dat die goed zit trouwens)
    Dick Lukkien
    Andries Jonker

    Zie zelf graag komen: van t schip, wonderen, Jonk en Jonker. Twijfel over Bommel/Hofland en Cocu.

  • Del

    Deletzegt

    2 jaar geleden

    Bedankt Frank, rustige trainer aan de lijn en is niet snel van slag. Ik hoop toch niet dat ultee van Fortuna hier komt. Dat was vorig jaar een toptrainer vond iedereen maar hij laat ook niks zien in dit jaar met na genieg de zelfde spelers en hij heeft vriend Hofland er lekker uitgewerkt en zulke gasten passen niet Heracles. En ook geen Buis die de poorg niet aan de lijn

  • JHR

    JHRzegt

    2 jaar geleden

    veel succes frank. heb het idee dat het hier wel uitgewerkt is.

    gertjan verbeek.. hoe kom je er op. aub niet.

    ik zie stegeman wel komen. of reekers.

  • Jan

    Janzegt

    2 jaar geleden

    Te verdedigende trainer weinig goed aanvallend voetbal gezien Gert Jan Verbeek iets voor ons

  • Fre

    Fred7908MAHoogeveenzegt

    2 jaar geleden

    Ik had dit wel verwacht. Een top trainer gaat ons verlaten. Veel succes Frank in het hoge noorden.
    Ben benieuwd wie wij als trainer krijgen…..

  • Sco

    Scoutzegt

    2 jaar geleden

    Succes Wormuth en bedankt voor je professionaliteit en bijdrage aan Heracles.

    Nu ben ik benieuwd wat wij verdienen aan Gosens. In ieder geval 2,5ton. Maar 10% zou toch wel top zijn. Wie weet dit?

  • Han

    Hanszegt

    2 jaar geleden

    TKZ….ik denk ook dat het prima is dat ie vertrekt.
    Erger me al tijden datbhet alleen nog maar om eenheidsworst voetbal gaat….en kracht…uithoudingsvermogen en vooral dat gehypte “fitheid”.
    Hoop weer op een nederlandse trainer met de nadruk op voetbal…..en dat er ook weer “voetballers” gehaald worden……desalniettemin bedankt Wormuth voor de inzet voor ons cluppie de afgelopen 4 jaar.

TopReacties

Jans2 jaar geleden

Zat er aan te komen, nu maar hopen dat Fledderus niet meer mensen bij ons weg kaapt van de technische staf.

Tim2 jaar geleden

Denk voor alle partijen het beste en ben wel toe aan een nieuw gezicht! Positief: plan van spelen, boegbeeld voor de club, goede kerel. Negatief: mocht van mij wel wat meer naar voren. Teveel risicoloos. Wisselen van plek naar plek.

Henri2 jaar geleden

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat hij puur voor het geld gaat en dat mag. Maar als je Europees voetbal wil spelen moet je niet bij Groningen zijn met alle respect. Ik wens hem alle succes behalve tegen ons natuurlijk. Ik hoop dan ook dat we volgend seizoen tegen Groningen spelen in de eredivisie. Dat laatste wordt nog een hele tour.

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia