Steun HAFC

Help HAFC

Word sponsor

Foto: NES Images

In de nacompetitie: “We hebben niet alleen vandaag verloren”

Geschreven door Mat op 15 mei 2022

Frank Wormuth is behoorlijk teleurgesteld na het verlies tegen Sparta vandaag. De trainer zag met name in de eerste helft dat Heracles goed speelde en op basis van een tweetal kansen en een veldoverwicht op voorsprong had moeten komen.

“Het voelt niet goed om na de wedstrijd te moeten accepteren dat je nacompetitie moet spelen. Maar ik probeer toch de positieve dingen te zien om zo ervoor te zorgen dat we over drie dagen weer fit voor de dag te komen.”

“We hadden in de eerste helft een hele goede kans die op de lat belandde. Maar de 0-1 viel doordat twee mensen hun taak niet goed uitvoerden. Door een gebrek aan communicatie stond de Sparta speler ineens vogelvrij. Dat mag niet gebeuren, maar het blijven mensen.”

Hoe het kan dat het team na de 0-1 heel gespannen, gelaten en minder geconcentreerd leek denkt Wormuth wel te weten waar dat vandaan komt. “Als je al drie wedstrijden niet wint en je dan thuis in een wedstrijd waarvan je denkt dat je die kan winnen ook nog eens vlak voor rust achterkomt, dan is de stemming niet perfect. Je moet dan ook wat geluk en een succesje hebben. Die hebben we niet gehad. Met de tussenstand van Fortuna in je achterhoofd en na de 2-0 achterstand, hebben we geen kans meer gecreëerd.”

“Op een gegeven moment moet je op een manier voetballen die eigenlijk niet bij Heracles past. Wij kunnen beter voetballend de bal in de zestien van de tegenstander brengen, maar moesten op een gegeven moment de lange bal hanteren, omdat de opties in het veld ook op waren.”

“We hebben niet vandaag verloren, maar we hebben teveel wedstrijden verloren. PEC is daar het voorbeeld van. Daar kregen we een penalty die we misten en kregen we in de 94e minuut een penalty tegen die zij er wel inschoten. Maar zulke wedstrijden heb je in elk seizoen. Het enige verwijt dat we ons dit seizoen kunnen maken is dat we de kansen die wel wel krijgen niet afmaken. Dat zag je na al die wedstrijden weer terug.”

Wormuth is nog niet echt bezig geweest met de nacompetitie. “We hebben nu vier kansen gehad en die hebben we niet benut. De nacompetitie is de laatste kans om een goed resultaat neer te zetten en erin te blijven. Morgenvroeg komen we weer samen en gaan we naar de wedstrijd van Excelsior toewerken.”

“We zullen tegen Excelsior slim moeten spelen. We spelen twee wedstrijden, waarbij de eerste wedstrijd uit is. Dan speel je niet alles of niets, maar dan speel je slim. We gaan vanaf morgen de tegenstander analyseren en daarop onze tactiek aanpassen. Wat zijn hun sterktes en zwaktes en hoe verhouden die zich tot die van ons? Maar we moeten onze jongens eerst mentaal weer opbouwen.”

Vind jij HAFC leuk en kun jij een kleine bijdrage missen? Met een kleine donatie help je HAFC 2024 door!

Klik hier om te doneren (Naar onderen scrollen voor eenmalige donatie)

Discussieer mee

5

Je reageert als .

Ben jij dit niet?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Jan

    Janzegt

    2 jaar geleden

    JHR of ik mezelf hoor praten

  • Han

    Hanszegt

    2 jaar geleden

    Uitwedstrijden slim spelen??????
    Man gewoon voetballen….ik hoop dat ze weten dat uitdoelpunten niet meer dubbel tellen?????

  • Her

    Heracles Harryzegt

    2 jaar geleden

    “Maar zulke wedstrijden heb je in elk seizoen.”

    En wij dit seizoen al zo vaak. Vraag is echter: waarom? Geluk moet je óók ‘gewoon’ afdwingen!

  • Bro

    Broodje_Balmelozegt

    2 jaar geleden

    Shockeffect creëren door Frank te laten vertrekken, morgenvroeg. Duidelijk dat hij de ploeg niet meer kan inspireren en dat wanneer er op deze manier door wordt gegaan, er niks zal veranderen voor de play-offs.

    Klinkt paniekerig, maar lijkt mij de enige optie om met frisse moed de week in te gaan

  • JHR

    JHRzegt

    2 jaar geleden

    Nee wormuth, ga de tegenstander niet alleen analyseren. dat is juist waar het mis gaat. je moet uitgaan van je eigen kracht. en niet weer het team omzetten voor de tegenstander.

    gewoon beginnen met.

    Bucker

    fadiga rente hoogma quagliata

    schoofs de la torre Ouahim

    hanson bakis laursen

TopReacties

JHR2 jaar geleden

Nee wormuth, ga de tegenstander niet alleen analyseren. dat is juist waar het mis gaat. je moet uitgaan van je eigen kracht. en niet weer het team omzetten voor de tegenstander. gewoon beginnen met. Bucker fadiga rente hoogma quagliata schoofs de la torre Ouahim hanson bakis laursen

Broodje_Balmelo2 jaar geleden

Shockeffect creëren door Frank te laten vertrekken, morgenvroeg. Duidelijk dat hij de ploeg niet meer kan inspireren en dat wanneer er op deze manier door wordt gegaan, er niks zal veranderen voor de play-offs. Klinkt paniekerig, maar lijkt mij de enige optie om met frisse moed de week in te gaan

Heracles Harry2 jaar geleden

"Maar zulke wedstrijden heb je in elk seizoen." En wij dit seizoen al zo vaak. Vraag is echter: waarom? Geluk moet je óók 'gewoon' afdwingen!

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia