Steun HAFC

Help HAFC

Word sponsor

Foto: NESImages

Bizar seizoen aanleiding voor grote schoonmaak

Geschreven door Mat op 23 mei 2022

Een aantal weken geleden: niks aan de hand. Twente wordt op 1-1 gehouden, daarvoor werd er gewonnen van Groningen en Fortuna en het begon zelfs over het linkerrijtje en de play-offs voor Europees Voetbal.

Nu, een aantal weken later, is het gedegradeerd en kan Heracles zich na 17 jaar weer opmaken om naar Top Oss, Telstar en Helmond Sport te gaan.

Is dit een incident? Nee! Je merkt al seizoenen lang dat de tendens “minder” is. De sfeer in het stadion is niet meer wat het was, het ambitieloze bestuur waar je als supporters en als speler geen energie van krijgt is tenenkrommend. Geen markante voorzitter, maar een lulletje rozenwater die het allemaal maar op zijn beloop laat en waarbij de supporter geen idee van heeft wie het eigenlijk is. Een “rookie”, die al eerder niet slaagde in de Keuken Kampioen Divisie wordt technisch directeur gemaakt en een commercieel vaardige man zonder echte voetbal know-how wordt algemeen directeur. Als je dat gaat vergelijken met enkele jaren geleden toen Jan Smit en Nico-Jan Hoogma nog de scepter zwaaiden, is het natuurlijk vrij makkelijk te constateren dat Heracles op voetbal technisch gebied heel fors heeft ingeleverd. Des te zuurder is het dus, dat de mogelijke terugkeer van Hoogma (schijnbaar) tegengehouden wordt door een aantal van die beleidsbepalers. Kritiek hierop van de achterban en sponsoren lijkt hierbij dus volledig op zijn plaats.

Wat is er geworden van onze prachtige club?

Een prachtig stadion, financieel gezond, een trouwe achterban. Alles is aanwezig om een gezonde Eredivisie club te zijn en te blijven. Ook de groei was er nog niet uit, maar inmiddels is het een club waar de voertaal engels is, trainers buiten de regio worden gehaald en bijna geen enkele jongen uit de regio meer in in de selectie heeft. Wie enkele jaren geleden zou zeggen dat het hier om Heracles ging was voor gek verklaard. Het bestuur zou zeggen dat het hier om professionalisering van de club gaat. Amehoela. Ze zijn ingehaald door hun eigen onkunde en grootheidswaanzin. Heracles is ver verwijderd van de identiteit die zij tot een aantal jaren geleden zo krachtig maakten.

Hoe nu verder?

Er moet wat veranderen. Zowel op operationeel als bestuurlijk niveau. De scouting zou onder de verantwoordelijkheid moeten vallen van mensen met voetbal know-how. Momenteel is deze kennis binnen de club onder de maat en lukt het de technische mensen niet om spelers van niveau aan te trekken. Alfred Nijhuis is de hoofdscout, terwijl er in het verleden een hele goede is vertrokken. Denk hierbij aan Ab de Boer die tot 2018 actief was bij Heracles en nu onder contract staat bij FC Utrecht. De scoutingsmarkt ligt nu grotendeels in Duitsland en dat past niet bij de identiteit van het familiare Heracles, waar vaak een beroep werd gedaan uit spelers uit de regio. De tijd dat we regionale spelers zoals Thomas Bruns, Joey Pelupessy, Te Wierik of Tim Breukers in het zwart-wit zien, is in het huidige beleid ondenkbaar.

Heracles is zeventien jaar lang actief geweest in de Eredivisie. En dat is binnen enkele wedstrijden naar de kloten geholpen door incompetent beleid. Een deel van de supporters weet niet beter dan op het hoogste niveau actief te zijn. In het gunstigste geval zou Heracles binnen een jaar weer terug kunnen zijn. Maar dat is in het aller gunstigste geval, wanneer alles meezit en er binnen drie maanden een elftal opgebouwd wordt dat kampioen of tweede kan worden in de eerste divisie. Het wordt sowieso wel even slikken als je ineens de Arena voorbij rijdt om op maandagavond af te reizen naar De Toekomst of door moet rijden naar Velsen, waar Telstar de tegenstander is.

Nieuwe voorzitter, nieuw bestuur, anders ingevulde technische leiding

Het lijkt erop dat de club eerst maar eens schoon schip moet maken. De rotte sfeer die er in de club heerst moet verdwijnen. Het is niet voor niks dat bestuurders als Hans Golbach en Dinand ter Braak na al die jaren ineens de club verlaten. Waarom geven zij er ineens de brui aan? Wat heeft hen ertoe bewogen om te vertrekken? Niemand die het eigenlijk weet, behalve dat je geluiden hoort als: “het rommelt binnen Heracles”.

Er moeten bestuurders zijn die kunnen ingrijpen wanneer dat nodig is. Het bestuur moet de binding terug zien te vinden met de supporters. Dat betekent dat het huidige bestuur moet gaan nadenken over hun eigen functioneren.

De perfecte kandidaat heeft aangegeven graag weer aan de slag te gaan bij de club die hij zelf mede heeft groot gemaakt. Nico-Jan Hoogma zou schoon schip kunnen maken en de verminderde sfeer binnen de club kunnen herstellen. Een man met ontzettend veel connecties in de voetbalwereld, eentje uit de regio en die de cultuur Heracles in- en uitademt. Dit betekent dat er wat moet veranderen. Toussaint deed uitstekend werk als de commerciële man en met Nico-Jan Hoogma als algemeen directeur heb je een prima leiding! Dat hebben de twee in het verleden bewezen. Dat betekent dat Gilissen eruit moet óf een stap terug moet doen om te leren van Hoogma. De aankopen van Gilissen zijn ver onder de maat. Neem daarnaast Mark Looms aan als assistent trainer. De geboren en getogen Almeloër zou maar wat graag aan de slag gaan binnen zijn geliefde Heracles, maar wordt bedankt en gaat nu aan de slag bij Emmen.

Ook mag er kritisch gekeken worden naar het functioneren van onze voorzitter. Wat doet deze man? Is hij een voetbalman? Is hij iemand die de clubcultuur bewaakt? Wij weten de antwoorden wel… Bovendien is hij het hoofd van het bestuur en het bestuur is de club mensen die vooralsnog de komst van Hoogma tegenhoudt. Wellicht dat Jan Smit het weer over wil nemen om als interim-voorzitter orde op zaken te stellen. Of misschien wil Dinand ter Braak (hint) als echte Heraclied wel de voorzitter zijn.

De komende weken zal duidelijk worden wat er gaat veranderen binnen de club. Er zal sowieso iets moeten veranderen, want spelen in de Keuken Kampioen Divisie betekent automatisch minder tv- en sponsorinkomsten, minder personeel, een andere selectie en ga zo maar door. Het wordt een lange zomer…

Wat zien jullie het liefst veranderen bij Heracles? Laat het weten in de comments.

Vind jij HAFC leuk en kun jij een kleine bijdrage missen? Met een kleine donatie help je HAFC 2024 door!

Klik hier om te doneren (Naar onderen scrollen voor eenmalige donatie)

Discussieer mee

51

Je reageert als .

Ben jij dit niet?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Her

    Heraclassic1961zegt

    2 jaar geleden

    Een aantal mensen laten hier een aantal namen vallen van eventuele nieuwe spelers.

    In dit kader zie ik de komst van onze nieuwe trainer Carlos Vicens als een voordeel als het gaat om het aantrekken van nieuwe spelers. Spelers zullen nu eerder geneigd zijn om voor Heracles te kiezen gezien zijn achtergrond bij Man. City. Toch nog iets positiefs:)

  • Mar

    Markzegt

    2 jaar geleden

    Nou dat zou echt fantastisch zijn. Hopelijk gaat het bestuur niet op de huidige voet verder

  • Han

    Hanyzegt

    2 jaar geleden

    Ik denk dat Wormuth de laatste jaren veel verbloemd heeft. Maar sinds hij heeft aangegeven dat ie wegging, was alle energie uit. Normaal was Heracles goed aan het einde van het seizoen. Murphys law is zeker wel een factor dit seizoen.

    Misschien eens kijken naar Bruns of hij het nog kan? Qualiatta, DLT verkopen, te goed voor de KKD.

  • Tim

    Timzegt

    2 jaar geleden

    Tim Gillissen is weg…

  • Han

    Hanszegt

    2 jaar geleden

    Mark….misschien omdat ie dat vandaag in de tubantia zelf aangeeft misschien?

  • Ome

    Ome Janzegt

    2 jaar geleden

    Hoe je het ook went of keert, dit is het seizoen van de verkeerde beslissingen. Reflecteer als management daarop.

  • Mar

    Markzegt

    2 jaar geleden

    Hoe weet iedereen zo zeker dat hoogms nog steeds wil terugkeren. Hij staat nl ook hoog op het lijstje van RB Leipzig en is daar ook al op gesprek geweest

  • Jor

    Jordy920zegt

    2 jaar geleden

    Als die bredewout het nu nog gaat tegenhouden word het toch neem ik aan tijd om actie te nemen als supporters.

  • Ger

    GerritLohuiszegt

    2 jaar geleden

    Als je een voetbalman als Nico Jan Hoogma buiten de deur probeert te houden, ben je niet bezig met het ckubbelang maar met je eigen hachje. Dus 1. come back Hoogma. 2. Weg met het kunstgras. Misschien dat je daar thuis wat voordeel van hebt maar in de uitwedstrijden wreekt het zich. 3. Verlaag de prijs van de jaarkaarten 2e ring om het stadion vol te krijgen. 4. Stop de samenwerking met FC Twente en ga een samenwerkingsverband aan met Go Ahead Eagles. 5. Nederlands dient de voertaal te zijn binnen de club. 6. Alsof buitenlandse trainers beter zijn dan Nederlandse trainers. Doe a.u.b. gewoon. In NL lopen uitstekende trainers rond. 7. Organiseer familie-gezinsdagen in en rond het stadion. 8. Zorg voor een gedegen scoutingsapparaat dat zich richt op de Nederlandse Eredivisie, jeugdcompetities en de Keuken Kampioen Divisie. Alfred Nijhuis kan zich blijven richten op Duitse competities.

  • Joh

    Johanzegt

    2 jaar geleden

    Nico Jan wil zelfs nu nog terug, maar Bredewoud gaat het ook nu nog tegen houden. Wat een ongekende lul is dat.

  • Ano

    Anoniemzegt

    2 jaar geleden

    Nieuw bestuur

  • Ber

    Berendzegt

    2 jaar geleden

    Als je toch zo’n top directeur kunt binnenhalen en hij wil ook nog in de KKD werken, dan moet je god op de blote knieën danken en zelfs met de fiets willen ophalen. Niet wachten maar doorpakken.

  • Sta

    Stadioncheckzegt

    2 jaar geleden

    Pech is ook zekers een onderdeel geweest,meer dan gemiddeld .
    Maar het pech had getackeld kunnen worden tijdens de winterstop.
    Zij de TD &TS wisten dat we kwalitatief scorend vermogen misten!
    Onze technische staf achtte ons sterk genoeg , om het probleemloos te halen .
    Waar de gehele aanval goals productie weg was , kwamen wij met Sammie die eerst nog maanden nodig had om iets van waarde te zijn, en Hanson wat niet aan de bak kwam bij Fortuna !
    Terwijl onze ambitie hopelijk toch net wat hoger lag dan bij Fortuna mag ik hopen?
    Nee we hebben een hele zwik vleugel aanvallers ,ik vind het lood om oud ijzer wie je ook opstelt .
    Nee uitfluiten doe ik niet als supporter ,not done bij mij !
    Maar Kuwas ,Vd Water, Burgzorg ;Kristofferson dat niveau werd rijkelijk gemist .
    .
    En dat neem ik het aankoop beleid kwalijk, minder kwaliteit , terwijl er financieel voor Heracles begrippen best wel wat mogelijk was!
    Als er geen geld was had ik ermee kunnen leven!
    Zij kozen voor geld op potten, en we hebben de deksel op de neus gekregen!
    Flemmings kon voor een aardig bedrag weg Fortuna behield !
    Heracles cashte voor de laatste aanvaller van nog enkele betekenis.
    Burg zorg haalde ook wel eens een 4 maar had ook acties die punten konden opleveren , Uiteindelijkje zult het nooit weten maar alleen sterk kunnen vermoeden …Als …als is geweest ,en een degradatie is een feit.
    Na de winterstop
    Vaak aardig voetbal tot de 16m en dan was het !
    Boring dus!
    En ja als de voorzitter niet flamboyant is zal me aan de reet roesten.

    Je word afgerekend op prestatie , en dat was zwaar ondermaats !
    Pech JA ! Onkunde JA
    De situatie overschat , en kennelijk te veel mee knikkers, en weinig tegen geluid , 2 dagen voor het onheil ingegrepen .
    Nog steeds in het ongeloof, tegen een fris Excelsior GAME OVER!

    Er zal een heel ander team moeten staan in de KKD!
    Een type Javier Vet , res.bank net geen vaste waarde bij NEC zal prima bij ons passen een winners type

    Mocht Excelsior het niet halen Azarkan , het zijn maar wat tips .

    Maar wat er ook gebeurd ,al ruim 45 jaar bezoek ik al wedstrijden van Heracles , in de meest beroerde tijden tot de mooiste dagen!

    VERLENGEN ALWAYS,ALS DE CLUB HET MOEILIJK HEEFT STAAN DE ECHTEN OP!
    Ik heb het bijna dood en begraven van Heracles nog meegemaakt, en ja het doet pijn.
    Je bent supporter in goede en slechte tijden .
    Ik heb grotendeels de beroerde jaren meegemaakt

    Daarom heb ik juist veel meer bewondering voor een Helmond.Sport ,of een Telstar supporter dan voor een top 3 /suc6 supporter! Ik heb mij daar jaren in herkent en ik RESPECTEER DIE CLUBS geen minachting!

    Supporter zijn is ook identiteit tonen.
    Zwart Wit 1903 liever dood dan met een ponyshirt door het leven! Kotsclub

  • Mar

    Markzegt

    2 jaar geleden

    Ik zit mij de hele tijd af te vragen waar is het mis gegaan en is Gilissen wel de oorzaak van de problemen?
    In eerste instantie zou ik denken van wel, maar laten we niet vergeten dat hij in februari. 2019 is begonnen en een valse start maakte door het beëindigen van de competitie doe corona.

    Volgens mij heeft hij ook spelers gehaald als Kio, Merkel rossmann, vd water mauro junior dessers. Of is dit nog onder fledderus geweest?

    Hoewel het voetbal al twee jaren niet om aan te gluren is, is dit jaar wel heel rampzalig afgelopen.

    Kan niet zo goed beoordelen wie nu debet is aan de ellende is. Feit is wel dat zowel Toussaint als Tim lichtgewichten zijn en dat de hele familiaire sfeer verpest is.

    Misschien Rob eruit en Tim bij Nico Jan in de leer..

  • Han

    Hanszegt

    2 jaar geleden

    @jopie….Carlos Vicens komt gewoon,is al in de media aangegeven.
    Wel mooi interview na de wedstrijd van City zondag,dat Guardiola aangeeft dat Vicens een enorm belangrijk aandeel heeft gehad,oa door z’n specialiteit,de standaardsituaties.

  • Tim

    Timzegt

    2 jaar geleden

    @jopie

    Ja die komt wel, stond 2 weekjes geleden in de krant. Elk scenario was besproken.

  • Tru

    Trudy Immergeilzegt

    2 jaar geleden

    Wordt Jansen de opvolger van onze Tim? Hij kent de regio én de eerste divisie: https://www.vi.nl/nieuws/fc-emmen-breekt-per-direct-met-technisch-manager-jansen

  • Jop

    Jopie vogelzangzegt

    2 jaar geleden

    Komt de nieuwe trainer nog wel? Ivm de degradatie… heeft iemand hier een antwoord op?

  • Tom

    Tomzegt

    2 jaar geleden

    Wat moet er gebeuren om de huidige “mannetjes” weg te krijgen?

    Oud-directeur Nico-Jan Hoogma staat open voor terugkeer bij Heracles: ‘De degradatie doet pijn’

    ALMELO – Voormalig directeur Nico-Jan Hoogma is beschikbaar voor een terugkeer als directeur van Heracles Almelo. De degradatie naar de eerste divisie verandert niets aan de houding van de voetbalbestuurder. De Oldenzaler was in het promotiejaar 2005 aanvoerder en van 2007 tot 2018 algemeen directeur van Heracles.

  • A3N

    A3Nzegt

    2 jaar geleden

    Reacties en meningen genoeg, dus heb ik ook maar een column geschreven op HvH

  • JHR

    JHRzegt

    2 jaar geleden

    berend, Wormuth excuses aanbieden? hoe verzin je het. hij is na mijn menig nog steeds een van de hoofdschuldige! vooral door zijn wedstrijd instelling buiten Almelo.

    Voor de interne onrust pleit ik zoals veel voor Hoogma. rob en tim mogen van mij blijven zitten. de voorzitter moet het veld ruimen.

    De selectie blaswich knoester gaan sowieso weg. te verkopen spelers.. kio del la torre quilatata. echter moet er wel een goed bod voor komen.

    Bakis zou helemaal geen slechte spits zijnn voor de kkd. vond hem wel steeds beter worden.

    wat moet er bij komen. 2 centrale middenvelder. 2 buiten spelers.

    keepers kwestie is ook lastig brouwer en bucker. beide zijn goed genoeg voor de kkd. welke eerste keeper wordt mogen ze uitvechten.

    armeteros verlengen en vast leggen voor 2 a 3 jaar. om na zijn voetbal carrière ook aan ons te binden!

  • Rem

    RemcoMzegt

    2 jaar geleden

    Tim een stap terug en een technisch vaardige directeur ervoor terug.
    Rob Toussaint een stap terug daarvoor in de plaats Nico-Jan Hoogma.
    Hans Bredewoud een stap terug daarvoor in de plaats Jan Smit (interim) verder zoeken naar een zeer goede voorzitter.

    Over de hele linie spelers met zeer goede ervaring op hoogste niveau (keeper , centr.middenvelder , aanvallers links en rechts voorin.
    Spits jaar of 24 die makkelijk scoort.
    Kruzen terug als assistent naast Carlos.

    Op de bank enkele goede talenten van grotere clubs.
    Kunstgras eruit en hybride mat erin.
    Eventueel een goede trainingsaccomodatie.

  • Ber

    Berendzegt

    2 jaar geleden

    @Hans, Wormuth had natuurlijk ook geen materiaal. Ik heb mij ook de laatste paar jaar vaak stierlijk verveeld. Keek ik weer m’n maatje aan en zeiden we tegen elkaar, wat doen we hier, de lamme tegen de blinde. Met dat materiaal moest Wormuth natuurlijk behoudend voetballen om resultaat te halen.
    Vroeger hadden we in en buiten het veld karakters lopen, leiders, vuurvreters. Nu lopen die niet meer in het veld maar ook niet meer in het Bestuur en Directie.
    Slaap kindje slaap!!!

  • REN

    RENEzegt

    2 jaar geleden

    Volgens mij heeft Heracles meer geld in kas dan wordt aangegeven. Bredewout heeft een jaar of drie terug, tijdens een supporters avond, aangegeven dat Heracles ook geld achter de hand houdt voor calamiteiten.

  • Erw

    Erwinzegt

    2 jaar geleden

    Ik sluit mij volledig aan bij dit stuk. Afgelopen jaren de club volledig van de ingezette koers zien afdwalen. Uiteraard heeft de Corona periode en de vele blessures (en niet te vergeten de affaire Vloet) niet bijgedragen aan de prestaties van het afgelopen jaar, maar we mogen ons daar niet teveel achter verschuilen.
    We hebben domweg te weinig eredivisie waardige spelers aangetrokken gedurende dit seizoen en dachten dat we het met wat “koopjes“ van Emmen en Fortuna wel zouden rooien. Niet dus! Op technisch vlak volledig gefaald.
    Op bestuurlijk vlak zijn er teveel zaken misgegaan en wordt het tijd dat er conclusies worden getrokken. Plaats maken voor echte Heraclieden met kennis van zaken onder leiding van Dinand ter Braak.

  • Mau

    Mauricezegt

    2 jaar geleden

    Leuk stuk maar met vele aannames.

    Waarom is Dinand weg, misschien wil die gewoon een keer meer tijd aan zijn gezin besteden?! Ik weet het niet dus ik suggereer nu ook maar. ?
    Ook nog hem benoemen als voorzitter, wil hij dat? Hebben jullie dit ooit aan hem gevraagd? Ik wel, maar dat is een jaar of 3 a 4 geleden, en ik weet nog wat hij antwoorde.

    Dan over regionale spelers:
    We hebben onlangs 2 jeugdspelers Sem en Chiel gecontracteerd uit de regio.

    Over de selectie, we zijn de laatste jaren 8e en 9e geworden. De selectie is nagenoeg (op propper na) compleet gebleven. We hebben scorend vermogen ingevlogen ( tenminste dat was de verwachting) met Kai Sierhuis.
    Daarbuiten zijn er spelers gehaald voor toekomst.

    Met een gemiddelde leeftijd van 23,38 is er te weinig ervaring in het team.
    Als dan na wintertransfer window, Sierhuis, Blaswich en Kio wegvallen die ervaring hebben en spelend op de as heb je een probleem die we vorig jaar niet kenden.

    Tevens vallen er nog meer (basis)spelers weg, en dat kan een club als Heracles niet opvangen.

    Ik twijfel of we Tim het voordeel van de twijfel moeten geven, ik denk dat we een zwaarder caliber alla Hoogma sr nu nodig zijn.

    Een Verbeek in het management of bestuur is killing voor intern personeel. Toen hij trainer was bemoeide hij zich nog met de koffiejuffrouw.

    Onze voorzitter hoeft niet perse een markante man te zijn, als het maar een goed bestuurder is. Ik ken Hans niet goed genoeg om daar een oordeel over te vellen. Wat ik wel weet is dat Jan Smit niet te evenaren is ondanks dat hij uit het korfbal komt.

    Wat ik wil zeggen, we praten elkaar veelal na. Dat het bestuur fouten gemaakt heeft staat als een paal boven water en dat er wat moet gebeuren ook.
    Maar pech heeft ons het hele seizoen achtervolgd niet alleen blessures maar ook arbitrale beslissingen.
    Ik wens directie, bestuur en de grote sponsoren dan ook veel wijsheid toe. Want welke beslissing dan ook, er zal altijd commentaar komen.

  • Nie

    Nielszegt

    2 jaar geleden

    Prachtig epistel die zeker kern raakt: Heracles is zijn identiteit verloren. Naast een frisse wind door het bestuurlijke- en technische deel van de organisatie zie graag de naam van het stadion veranderen, het blijft een doorn in het oog. De Asito Arena, Het Asito Stadion, werkelijk alles was beter dan het ‘erf. Lachwekkend. Daarnaast MOET het kunstgras eruit wil Heracles een deel van de sympathie van de rest van het land terugwinnen. Het is lang genoeg geweest en daarbij is de invloed van Ten Cate al lang niet meer wat het was.

  • Ad

    Adzegt

    2 jaar geleden

    Een natuurwet is dat de partij die zich het beste aanpast aan veranderingen de winnaar en kan overleven. In de huidige tijd is beschikbaar kapitaal doorslaggevend in de voetballerij. Wij hebben geprobeerd als opleidingsclub kapitaal te vergaren. Dit is aardig gelukt alleen hebben we de laatste 2 jaar geen kwaliteit meer binnengehaald. Dit is de verantwoordelijkheid van de TD en het scouting team en indirect de trainer. Dus deze afdeling moet vervangen worden.
    De voorzitter hoort ook over zoveel voetbalverstand te beschikken dat hij dit gevaar aan had zien komen en had aan moeten dringen op een noodoplossing door bijvoorbeeld het huren van kwaliteit. Onze voorzitter is dus geen bepalende en daadkrachtige leider en mist charisma. Voor deze functie niet geschikt. Misschien dan wel als commerciële manager, maar deze oude functie opnieuw te vervullen is voor hem en de club niet bepaald ideaal…
    Maar voor mij het belangrijkste: een team met een sterke as en balans; een veteraan achterin die de verdediging organiseert en voor rust zorgt. Een 26 tot 30 jarige middenvelder op de as met rust en creativiteit. In de spits minimaal 1 spits op eredivisie niveau. Eromheen jonge wilde honden die de mouwen opstropen en het gevecht aan gaan. Het liefst een trainer die vol voor de aanval gaat en ook niet bang is voor een nederlaag af en toe. Dan kan ook de KKD weer voor mooie avonden zorgen

  • Tuk

    Tukkrzegt

    2 jaar geleden

    Nee, geen leedvermaak, oprecht jammer wat er gebeurd. En weet je er zijn heel veel parallellen met jullie gehate FC. Echter ook hier was het een rommeltje in de top. Van Halst werd hier van commercieel directeur, algemeen directeur, technische man (T van Leeuwen) nam de club niet serieus en alles donderde in elkaar met een verdiende degradatie als gevolg. Uiteindelijk is er pas rust gekomen toen op bestuurlijk vlak zwaargewichten met voetbalverleden werden aangesteld. Paul van de Kraan, Jan Streur en een Nederlandse trainer Jans. Voertaal werd weer Nederlands, normaal doen tegen supporters, sponsoren en journalisten, afspraak is afspraak en de spelers zijn ook weer Nederlands. En zie dan wat het doet met een club. Nogmaals ik weet van jullie haat maar in dit geval gun ik jullie een Twente beleid. Doe maar normaal… sterkte, en blijf vooral volhouden en zorg dat het bestuur niet langer blijft. Sterkte

  • Han

    Hanszegt

    2 jaar geleden

    Ga bijna altijd volledig met je argumentatie mee Berend,maar wormuth excuus aanbieden is je reinste flauwekul natuurlijk….kom op.
    Is gewoon een professional en part of the job.
    Mag ie ons ook excuus aanbieden voor het bizarre slappe voetbal van t laatste half jaar.
    Verder altijd volledig met je eens….en je was de eerste die met het Hoogma verhaal kwam en bleek gewoon waar te zijn…..

  • Rem

    Remcozegt

    2 jaar geleden

    De nadruk in het stuk ligt terecht op het functioneren van het bestuur en de directie.

    Wat ik zelf heel opvallend vind is het aantal (zware) blessuregevallen. Oubella, Sierhuis, Azzaoui, Kio, Blaswich zijn allen langdurig geblesseerd.
    Dat kan geen toeval zijn. Wordt er teveel gevraagd van de spelers? Heeft het toch te maken met de grond? Hier moet toch een verklaring voor zijn.

    Qua bestuurlijke indeling moet er ook een wijziging komen. Onze club heeft geen RvC die het bestuur van de club controleert. Om die reden zit het bestuur in een ivoren toren en kan feitelijk doen wat het wil.
    Ik ben dus voor een RvC die het bestuur controleert en de waarden van de club bewaakt.

  • Ber

    Berendzegt

    2 jaar geleden

    Berend begint met waar hij het laatste 1/2 jaar heeft afgesloten. Hoogma moet terugkomen. Bredewoud moet opstappen, Toussaint mag de Commercie weer doen. Gillissen mag in de leer bij Hoogma en Heracles moet Wormuth zijn excuus aanbieden.
    Het grote Asito moet ingrijpen want blijkbaar doet men niets uit op andere sponsoren, supporters, Jan Smit, Journalist Henk van Schuppen uit Almelo en een ingezonden stuk in de krant van advocaat Robert Kroon.
    Terugkomen moet ook Dinand ter Braak, Fred Schrander en Jan Smit als interim voorzitter. Maar wel snel, er zijn vele besluiten te nemen.

  • Lar

    Larszegt

    2 jaar geleden

    Hoogma moet sowieso terug. An offer you can’t refuse lijkt mij. De man heeft bestuurlijke ervaring, kent de club van binnen en buiten en heeft een mega netwerk. Het negeren van Nico-Jan alleen al verdient een ontslag van in ieder geval Rob Toussaint. Zijn eigen hagje boven de club stellen, de schandalige inschatting verhaal Vloet, het familiaire wij-gevoel naar de knoppen helpen, rode draad dragers het stadion uit jagen en de uiteindelijke degradatie lijken mij genoeg ingrediënten voor de uitgang voor dhr. Toussaint. (En dit alles in 2, 3 jaar tijd!!) Er is wat mij betreft ook geen mogelijkheid meer voor een stap opzij naar commercieel. Voor hem is maar één weg en die gaat richting de uitgang.

    Wat betreft Tim Gilissen heb ik een andere mening dan de meesten. Ik zie in hem wel potentie en hij is een intelligente jongen. Hij heeft namelijk ook goede aankopen gedaan; Fadiga, Cagliata, Rente, De La Torre, Burgzorg, Sierhuis. Met Hoogma naast/boven zich kan hij zich nog enorm ontwikkelen. Daarnaast zou ik voor hem ook geen alternatief weten als technisch directeur/manager.

    En dan nog nobody Hans Bredewout. Wie is dit man eigenlijk? Dat zegt al genoeg denk ik..

    Gaat de directie/bestuur op deze voet verder, dan zie ik de toekomst nog veel somberder in dan de situatie nu is.

    Tot slot kunnen wij als supporters maar 1 ding doen en dat is de club blijven steunen. DUS ALLEMAAL DE SEIZOENSKAARTEN VERLENGEN!!!

  • Joh

    Johnnyzegt

    2 jaar geleden

    Goed verhaal. Tim hoeft van mij niet weg, maar moet zich wel ondergeschikt aan Nico jan. En verder het kunstgras eruit en een training accommodatie maken van het oude rietvogels terrein. Liggen 3 velden. En nieuwe kleedkamers/kantine

  • Top

    Topperszegt

    2 jaar geleden

    Wat er als eerste moet gebeuren is dat er aan de top wat moet gebeuren. Maar ook op het veld moeten er een paar moeven,deze waren dit seizoen nog te slecht voor het tweede. Ik zeg maar zo nieuwe ronde met andere spelers erbij en proberen om hieruit te komen.

  • Kee

    Keeszegt

    2 jaar geleden

    Lees net in de Tubantia dat Nico-Jan nog steeds beschikbaar is ondanks dat we KKD zijn . Vandaag nog vastleggen, hij is de aangewezen persoon om de rust te herstellen en supporters het plezier terug te geven. Als Bredewout dit niet wil moet hij in het belang van Heracles aftreden. Rob en Tim zijn sowieso overbodig als Nico-Jan terugkomt. Wellicht heeft Nico-Jan nog een passende functie maar gezien het lagere budget en respect naar het personeel is voor iedereen een vertrek van Rob en Tim het beste

  • Mar

    Martijn32zegt

    2 jaar geleden

    Bestuur moet weg of anders ingericht worden ieder geval meer voetbalkennis. De hele selectie is intact gebleven en vorig jaar winter wist je dat propper wegging en dat het voorin stroef liep. Dat was het enige wat ze moesten doen en daarin hebben ze hopeloos gefaald. Geen vervanger voor ptopper en sierhuis werd pas gehuurd na de 1ste wedstrijd.

    Als ik al lees we willen de selectie zoveel mogelijk bij elkaar houden ben ik bang voor een vvv scenario. Je hebt 6-1 verloren van de nummet 6. Hier ga je niet mee promoveren.

    Daarnaast zie ik graag kwaliteit ipv kwantiteit en desnoods huur. Liever goede huurspelers dan weer talenten of koopjes.

    Dan bouw je maar even niets op maar je moet zo snel.mogelijl terug.

    Daarnaast gesprek aan gaan met clubmensen die zijn opgestapt of ze weet terug willen.

  • Han

    Hanszegt

    2 jaar geleden

    Precies…..ze hebben geen van allen een spiegel…..maar als de druk te groot wordt stapt het hele spul wel op!!

  • Dia

    Diannezegt

    2 jaar geleden

    Precies zoals het is. Uitstekend en helder verwoordt.

    Alleen wie stuurt het bestuur weg. Zij gaan niet vanzelf.

  • Mir

    Mirjambzegt

    2 jaar geleden

    Een duidelijk en eerlijk juist verhaal zoals het is ,al moet wel dhr. Gilissen per direct zijn functie neerleggen hij kan dit niet.Het beste zou zijn een bestuurswisseling want deze mensen hebben alles laten gebeuren. Laat de wijsheid overwinnen.

  • Ruu

    Ruudzegt

    2 jaar geleden

    Rob en Tim dienen na al dit wanbeleid per direct het veld te ruimen. Zij kunnen niet de puinhoop die ze zelf op empathisch, voetbaltechnisch en PR matig hebben gecreëerd nog op ruimen. Ze hebben samen 3 jaar de tijd gehad om de club verder uit te bouwen echter de hele erfenis van Jan Smit is verkwanseld. Met deze beide heren aan het roer halen we nooit meer Europees of een bekerfinale. Ze zijn gewoon niet competent genoeg. Ik ben blij met de interventie van Asito en hoop dat ze snel (kunnen) doorpakken en een nieuwe directie gaan formeren. Ook veel fans hebben aangegeven dat ze geen jaarkaart meer willen als Rob en Tim blijven. Een snel vertrek van Rob en Tim is voor hen beide en Heracles het beste. Het is niet anders.

  • Elt

    Eltee1977zegt

    2 jaar geleden

    Ik ben het niet 100%, maar 1000% met je eens. Je slaat de spijker op zijn kop ! Dit bestuur hoort niet bij deze club. En Nicojan Hoogma zou de perfecte man zijn om ons weer snel terug te brengen waar we horen….in de Eredivisie !

    Maar KKD of Eredivisie….ik blijf Heracles Almelo altijd steunen ! Alles komt weer goed, als maar de juiste keuzes gaan worden gemaakt!

    Forza Heracles Almelo!

  • J.s

    J.s.zegt

    2 jaar geleden

    @wim ben het totaal met je eens.

    Voor de rest sluit ik mij aan bij het stuk geschreven. Netjes en een goed betoog. De binding met supporters moet er weer komen, en voetbal kennis moet weer terugkomen in de club.
    Ik luisterde vanmiddag even de oosttribune, daar kwamen zij tot de conclusie dat er binnen de club helemaal niet zo negatief naar de AD en TD gekeken wordt. Ik weet niet in hoeverre zij geinformeerd zijn. Maar als het zo is dan zal er weinig veranderen ben ik bang. Zelf gaan ze in ieder geval niet opstappen ben ik bang.

  • Thi

    Thijszegt

    2 jaar geleden

    Ik hoop vooral dat het kunstgras eruit gaat. Dat heeft ons jaren voordel gegeven, maar nu brengt het ons alleen maar omlaag. In de kkd weer krediet opbouwen begint wat mij betreft met natuurgas, zodoende kan de indentiteit van de club weer echt tot zijn recht komen.

  • Nik

    Nikoszegt

    2 jaar geleden

    Ijzersterk stuk en idem onderbouwing

  • Wim

    Wimzegt

    2 jaar geleden

    Iedereen met verstand zag al dat het vorig seizoen ook erg matig was. Alleen liep er ene Vloet die alles verbloemde. Waren echt een one man team.

  • Wal

    Walter21zegt

    2 jaar geleden

    Vind eigenlijk wel dat Gilissen nog een kans verdiend. Het eerste jaar prima gedaan en dit seizoen is op Pröpper na eigenlijk iedereen gebleven, zoals Wormuth dat ook graag wou. De vele blessures hebben ons mede genekt… en ja ik weet niet wat een voor budget hij heeft gekregen in de winterstop om gerichte aankopen mee te doen, daarbij vermeldend dat Sierhuis volgens mij na de transferperiode uitviel. De voorzitter kan ik totaal niet beoordelen, want heb geen idee wat die man allemaal wel of niet gedaan heeft.

  • Wim

    Wimzegt

    2 jaar geleden

    Amen. Alles klopt.

TopReacties

RENE2 jaar geleden

Goed verhaal, mijn complimenten!!

Wim2 jaar geleden

Amen. Alles klopt.

Walter212 jaar geleden

Vind eigenlijk wel dat Gilissen nog een kans verdiend. Het eerste jaar prima gedaan en dit seizoen is op Pröpper na eigenlijk iedereen gebleven, zoals Wormuth dat ook graag wou. De vele blessures hebben ons mede genekt… en ja ik weet niet wat een voor budget hij heeft gekregen in de winterstop om gerichte aankopen mee te doen, daarbij vermeldend dat Sierhuis volgens mij na de transferperiode uitviel. De voorzitter kan ik totaal niet beoordelen, want heb geen idee wat die man allemaal wel of niet gedaan heeft.

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia