Steun HAFC

Help HAFC

Word sponsor

Foto: NES Images

Fadiga vertrekt naar Stade Brest

Geschreven door Bjorn Wind op 1 jul. 2022

Noah Fadiga vervolgt zijn carrière in Frankrijk. De Belgische verdediger tekent een contract tot medio 2026 bij Stade Brest uit de Franse Ligue 1. Vanwege de degradatie van Heracles naar de Keuken Kampioen Divisie kon Fadiga voor een vastgesteld bedrag vertrekken.

‘Na twee jaar Heracles Almelo is het tijd voor een nieuwe stap. Bij Stade Brestois krijg ik de kans om in een topcompetitie te spelen en die kans wil ik met beide handen aangrijpen. Ik wil Heracles bedanken voor de mogelijkheid die ik heb gekregen om mezelf te ontwikkelen. Ook bedank ik de supporters en wens ik de club veel succes om zo snel mogelijk een terugkeer naar de Eredivisie te realiseren’, reageert Noah Fadiga.

De rechtsback, die eventueel ook voor Senegal kan uitkomen, heeft in totaal 51 wedstrijden gespeeld in het Almelose zwart en wit waarin hij één keer scoorde, in de thuiswedstrijd tegen Twente. Of er een vervanger aangetrokken gaat worden is nog niet duidelijk.

Vind jij HAFC leuk en kun jij een kleine bijdrage missen? Met een kleine donatie help je HAFC 2024 door!

Klik hier om te doneren (Naar onderen scrollen voor eenmalige donatie)

Discussieer mee

174

Je reageert als .

Ben jij dit niet?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Her

    Heraclassic1961zegt

    2 jaar geleden

    HANS
    4 juli 2022 15:42 Met Schoofs als bankzitter. Te licht bevonden.

  • Han

    Hanszegt

    2 jaar geleden

    Één ding is heel zeker…..totaal oninteressant gezeur over gras/kunstgras op dit moment.
    Nu gaat het alleen maar om een zo sterk mogelijke ploeg.

  • Wou

    Wouterzegt

    2 jaar geleden

    Marko Vejinovic wordt vandaag gepresenteerd

  • SBN

    SBNDALzegt

    2 jaar geleden

    Zomaar een suggestie, wel passend bij het transferbeleid van heracles van de laatste jaren:

    Sam Schreck mag weg bij Groningen, was een zeer veelbelovende speler. Heeft het daar niet waar kunnen maken, wil carrière nieuw leven inblazen. Aanvallende middenvelder.

  • Der

    Derrickzegt

    2 jaar geleden

    FLOATER, we gissen niet allemaal hier, Jesse weet namelijk alles heel zeker….. 😉

  • Flo

    Floaterzegt

    2 jaar geleden

    @ Derrick. Ik heb inderdaad veel vermoedens als ik het zo teruglees, haha. Ik kan er alleen maar over gissen, zoals we hier allemaal doen. Zou toch kunnen dat TenCate, als bedrijf uit Almelo, nog steeds graag ziet dat Heracles het uithangbord is voor dé kunstgrasmat? Ja een hybride mat van TenCate kan ook, maar dan geef je dus eigenlijk al toe dat je volledig plastic mat niet voor profvoetbal geschikt is. Dat zal er bij TenCate moeilijk in gaan lijkt mij.

    Nou kom maar door met die nieuwe speler, kunnen we de kunstgrasdiscussie ook weer laten voor wat het is.

  • Pie

    Piet IIIzegt

    2 jaar geleden

    Hilterman, ik weet het niet. Zolang Bakis er nog is, lijkt mij dat toch niet. Dan zou ik eerder een snelle, wendbare jongen erbij nemen in de spits.

    Omdat Kio een clausule heeft zie ik Heracles daar wel op anticiperen met Rienstra. Begreep dat Bruns ook een gesprek heeft gehad met de clubleiding. Zou ook nog kunnen. Worden overigens wel veel oud-spelers genoemd in het geruchtencircuit.

  • Han

    Hanszegt

    2 jaar geleden

    Waarom zouden we interesse hebben in Rienstra……met al 2 nummers 6(schoofs en Kio).

  • Tim

    Timzegt

    2 jaar geleden

    Rienstra heeft zijn (schoon) familie hier wonen, huis laten bouwen en heeft een band met onze club.

  • Pol

    Polliezegt

    2 jaar geleden

    Geruchten. Marko Veijenovic gaat ook rond. Wissing zat al eerder mis over de trainer.

  • Ber

    Bert3zegt

    2 jaar geleden

    Volgens transfermarkt.nl is Sleegers inderdaad getransfereerd naar de zandbak per 1 juli
    Rienstra is ook twijfelachtig als ik lees op voetbalprimeur dat er ook interesse is vanuit de Eredivisie. Waarom zou hij dan naar de KKD gaan?
    Ik denk toch ook Hilterman, maar is wel een gokje. We gaan het horen vandaag als die Tijmen van Wissing tenminste niet uit zijn nek loopt te lullen

  • Lin

    LindaBzegt

    2 jaar geleden

    @Floater, Jeredy Hilterman zou ik persoonlijk ook geen verkeerde aanwinst voor ons vinden.
    Ik vond de nu 24 jaar jonge Hilterman destijds één van de meest in het oog springende spelers van Jong FC Utrecht in de KKD. Die letterlijk geen kans kreeg door te breken in Utrecht. Laat maar komen, zou ik zeggen. Daar krijgen we geen spijt van.

  • Pol

    Polliezegt

    2 jaar geleden

    Sleegers is het niet. Die heeft een contract getekend in de zandbak. Rienstra en Darri zijn transfervrij al zijn de posities waarvoor zij in aanmerking komen al een dubbel bezet.

    Aanvallende middenvelder lijkt meer voor de hand liggen md. Of bannis voor szoke als extra spits

  • Der

    Derrickzegt

    2 jaar geleden

    SBNDAL, eerst riep je nog dat voetballen moet plaatsvinden op gras en nu moet het opeens weer in de modder.

  • Bjo

    Bjornzegt

    2 jaar geleden

    Ik denk dat iedereen hier liever echt gras in ons stadion ziet liggen. Maar wat wat is goed voor onze club hè.

    Voor mij absoluut geen dilemma, plastic zolang het ons helpt en groot gelijk dat Toussaint daaraan blijft vasthouden.

  • Han

    Hanszegt

    2 jaar geleden

    Zou het super vinden als het om Sleegers gaat vanmiddag

  • Vak

    Vak A presentzegt

    2 jaar geleden

    Leuk weer zo’n kunstgrasdiscussie uit het niets. Volgens mij zijn er op het moment wel andere dingen die belangrijker zijn.

    Zo laat Tijmen Wissing op zijn Twitter weten, dat er later vandaag een aanwinst gepresenteerd gaat worden. Laten we het weer lekker hebben over transfers ipv die oude kunstgrasdiscussie

  • SBN

    SBNDALzegt

    2 jaar geleden

    @derrick

    Ik begrijp je standpunt. Mijn betoog is grotendeels gebaseerd op emotie, inderdaad omdat ik vind dat het spelletje op gras gespeeld hoor te worden. Voor mij is dit een basisprincipe van het voetbalspel.

    Tevens heb ik inderdaad het romantische beeld van voetballers met modder aan hun poten. Ik als (zeer bescheiden) amateurvoetballer vind het zoveel meer voldoening geven om met een smerig pak en zand in de oren richting kleedkamer te lopen als met kapotte knieën van het kunstgras.

  • Der

    Derrickzegt

    2 jaar geleden

    SBNDAL, besluiten kan je niet nemen ‘omdat iets nu eenmaal niet zo hoort’. Een ander vindt namelijk dat het wel zo hoort. En wie heeft er dan gelijk en waarom eigenlijk?

  • han

    hanszegt

    2 jaar geleden

    Laait hier uit het niets opeens weer een, OP DIT MOMENT, volstrekt onzinnige gras discussie op.

  • Tra

    Transferszegt

    2 jaar geleden

    Is het niet een keer tijd voor een andere topic? Misschien iets in de richting van transfer geruchten of hoe anderen erover denken wat ze graag willen zien?? Je las dat hilterman in de belangstelling stond. Hoe staat het daar nu mee? Everton die zich heeft aangeboden. Darri werd genoemd. Blijft wel interessant om te weten wat de vorderingen zijn want tot de dag van vandaag niks meer over gehoord.

  • Pie

    Piet IIIzegt

    2 jaar geleden

    Eerst promoveren en dan een hybride mat erin gooien. Zit je alleen met een trainingslocatie. Maar volgens mij is er genoeg te organiseren rondom de amateurvelden.

    Dan belangrijkere zaken voor nu. Volgens Voetbalprimeur heeft Rienstra zijn contract laten ontbinden bij Fortuna. Beide partijen gaan ‘met wederzijds goedvinden’ uit elkaar en Rienstra kan in alle rust kiezen uit vier geïnteresseerde clubs, klinkt het.

  • SBN

    SBNDALzegt

    2 jaar geleden

    @derrick:

    Voetbal op kunstgras is voor amateurclubs een absolute uitkomst. Het hoort alleen niet in het betaalde voetbal thuis. Elk moment wordt tegenwoordig kapot geanalyseerd door de VAR en ik weet niet hoeveel officials, ” omdat er zo veel op het spel staat”. Dan is het voor mij onbegrijpelijk dat de 1 op kunstgras speelt en de ander niet.

    Ik probeer de vergelijking te maken tussen 30 cm buitenspel staan en kunstgras: bij beide verandert het spelletje wezenlijk. Dat het onzinnig is om dit opperen snap ik.

  • Der

    Derrickzegt

    2 jaar geleden

    FLOATER, vermoedelijk denk je van alles maar heb je eigenlijk geen idee.

    Het veld van Vitesse is ook van TenCate en die spelen toch echt niet op kunstgras, maar op een hybride mat. Deze sponsoring door TenCate is dus het probleem niet.

  • Flo

    Floaterzegt

    2 jaar geleden

    Om ook nog een woordje aan de kunstgrasdiscussie bij te dragen: ik vermoed dat men binnenkamers echt wel nadenkt over de toekomst van het kunstgras en het al dan niet doorgaan op de huidige mat. Het feit is echter wel dat je met twee zaken te maken hebt: een contract voor sponsoring met TenCate Grass en een reeds geïnstalleerde grasmat.

    Nu wil het geval dat de overeenkomst met TenCate Grass deze zomer afloopt (https://www.heracles.nl/2020/11/18/tencate-grass-en-heracles-almelo-verlengen-historische-samenwerking/). Mijn vermoeden is dat deze samenwerking nog twee jaar zal worden verlengd. In de KKD gaan we toch niet wisselen van grasmat, dat zal pas daarna komen indien we promoveren. Tot dan kunnen we deze mat prima houden. Mogelijk neemt de Eredivisie CV wel het besluit om echt gras verplicht te maken. In dat geval komt het Heracles denk ik ook niet verkeerd uit, want kan je ook een verhaal aan TenCate houden waarom er wordt overgestapt. Een sponsor laten vallen en vervolgens het product verwijderen is namelijk ook wel een sterk statement en gezien de historische band met TenCate zou dat niet netjes zijn.

    Komt het tweede punt: de huidige grasmat is nog niet afgeschreven. Boekhoudkundig is het nog niet echt logisch om te kiezen voor het overstappen op echt gras. De toplaag is in de zomer van 2020 nog vervangen en zal nog enkele jaren mee gaan. Mijn vermoeden is dat er nog voor het volledig verslijten van de mat een besluit is genomen door de Eredivisie CV over het overstappen, waarbij er mogelijk ook een overgangsregeling wordt opgenomen. Dat kan Heracles dan juist ook goed uitkomen, wellicht een financiële compensatie voor de overstap.

    Oftewel: voorlopig denk ik niet dat je iets hoeft te verwachten qua verandering van het veld. Het contract met TenCate Grass is nog wel een interessante, mogelijk komt daar binnenkort iets over naar buiten. Mochten ze wel van het gras afwillen, dan zal het dan mogelijk al blijken. Ik denk het nog niet.

  • Der

    Derrickzegt

    2 jaar geleden

    @ SBNDAL

    Als jij jongentjes op een pleintje ziet voetballen zeg jij dan tegen ze van dat hoort niet?

    Grasvelden van de verschillende clubs zijn ook niet allemaal van vergelijkbare kwaliteit.

    De vergelijking met buitenspel is volstrekt onzinnig. Er zijn domweg regels waar de club nu eenmaal aan voldoet, dat andere clubs op basis van de regels andere keuzes maken moeten ze lekker zelf weten.

    Dat de KNVB niet ingrijpt daar is helemaal niets onbegrijpelijks aan, de bond gaat daar namelijk helemaal niet over. Daar gaan echter wel de gezamenlijke clubs over en die nemen nu eenmaal geen besluiten op basis van ‘dat hoort nu eenmaal zo’.

    Heracles was destijds een van de clubs die zich aanmeldde voor de proef van de UEFA voor het spelen op kunstgras. Binnen Nederland viel de keuze op Heracles, maar dat had net zo goed een andere club kunnen zijn.

  • Han

    Hanszegt

    2 jaar geleden

    Man wat een gelul hier.
    Je gaat nou toch geen gras leggen…..we hebben nu al het kapitaal nodig om een kampioenselftal samen te stellen.
    Als we eenmaal gepromoveerd zijn ben ik 100% voor natuurgras.

  • Der

    Derrickzegt

    2 jaar geleden

    Tsja Jesse, dat jij dat als wijsneus niet weet…..

    Overigens speelt Cambuur komend seizoen ook nog op kunstgras. Het seizoen daarna is de bedoeling om te gaan spelen in het nieuwe stadion op gras.

  • SBN

    SBNDALzegt

    2 jaar geleden

    Nog even open deur intrappen: voetbal hoor op echt gras. Het spelletje is op kunstgras wezenlijk anders, dat weet iedereen die er wel eens op gespeeld heeft. Onbegrijpelijk dat de KNVB hier nog niet ingegrepen heeft. Je mag bij pak ‘m beet Heerenveen ook niet 30 centimeter buitenspel staan, en bij andere clubs niet. Zelfde essentie.

    Heracles was samen met TenCate voorvechter van kunstgraf vanaf het 1e uur. Vele jaren later moeten we met elkaar de conclusie trekken dat kunstgras het spel op echt gras niet gaan benaderen.

    Gezien de grote renovatie die de club doormaakt zou ook de terugkeer naar echt gras een speerpunt moeten zijn. Spreek uit dat je binnen een bepaalde periode terug wilt naar echt gras. Er is bij spelers en supporters geen enkel draagvlak meer, dus actie zou ik zeggen.

    Om het woord DNA nog maar eens te gebruiken: Kunstgras hoort niet in ons DNA, ondanks dat de jongere generatie niet anders weet. Bovendien zou je hiermee wat sympathie kunnen terugwinnen, die je de laatste jaren hebt ingeboet.

    Ik heb liever een echte grasmat dan een aanvallende middenvelder….

  • Lin

    LindaBzegt

    2 jaar geleden

    @ Jesse, wellicht ten overvloede en ter verduidelijking:

    https://www.sparta-rotterdam.nl/overgang-kunstgras-naar-natuurgras-gang-gezet/

  • Flo

    Floaterzegt

    2 jaar geleden

    @ SBNDAL. Zou Jeredy Hilterman kunnen zijn. Volgens berichten bij NAC zou Heracles interesse hebben getoond in de spits, die in onmin is met NAC sinds hij het kampioensfeest bij Emmen is gaan vieren (https://www.bsiderats.nl/nieuws/hilterman-mikt-op-top-eerste-divisie-of-buitenlands-avontuur). Volgens https://www.bsiderats.nl/nieuws/nac-slaat-eerste-bod-op-hilterman-af- heeft NAC een eerste bod op hem afgewezen van een club die wel in de KKD speelt, maar niet het ook geïnteresseerde De Graafschap. Combineer beide berichten en je zou kunnen concluderen dat het Heracles is.

    Hilterman zou de helft moeten opbrengen van wat hij heeft gekost, wat naar verluid 250k was. Voor 125k kan het een prima vervanger zijn voor bijvoorbeeld Szöke, of wellicht sorteert men voor op lopende onderhandelingen over Bakis met een Turkse club. Op zich aardige spits die in zijn tijd bij Jong Utrecht vrij goed bezig was maar daarna wel moeite heeft gehad om bij Emmen en NAC uit de verf te komen. Niet het materiaal waarvan je zegt: die schiet er even 30+ in komend seizoen. We gaan het zien.

  • Jes

    Jessezegt

    2 jaar geleden

    Lindab, ook Sparta speelt nog steeds op kunstgras. De kunstgras discussie in de eredivisie zal binnenkort zijn afgelopen als de ECV het gaat bepalen, dan moeten we, als we dan weer eredivisieclub zijn ???

  • Bjo

    Bjornzegt

    2 jaar geleden

    Linda, precies dat. Dit is een gezamenlijke keuze die de BVO’s moeten maken. Tot op heden is er nog geen oplossing gekomen en het ziet ernaar uit dat dit ook niet snel gaat gebeuren.

  • Jef

    JeffreyPzegt

    2 jaar geleden

    @ DDB,
    Logisch wanneer bijna de gehele selectie nog intact is.

    Eerder waren er vaak een stuk of 6, 7 jongens waar werd gekozen niet met elkaar door te gaan.
    Die plekken moesten altijd weer opgevuld worden.

  • Luc

    Luczegt

    2 jaar geleden

    Darri

  • Pie

    Piet IIIzegt

    2 jaar geleden

    Klopt DDB, is ook al welgeteld 4 dagen open.

  • DDB

    DDBzegt

    2 jaar geleden

    Je kunt zeggen wat je wil over deze transferperiode, maar een spektakel is het niet.

  • B19

    B1903Kzegt

    2 jaar geleden

    Marko vejinovic of thomas bruns gok ik.

  • Han

    Hanszegt

    2 jaar geleden

    Rienstra zou prima zijn voor erbij…..maar is natuurlijk niet de aanvallende scorende middenvelder waar we naar snakken.

  • Tho

    Thomaszegt

    2 jaar geleden

    Mijn gevoel zegt dat er binnen de club een belangrijke stroming is die op redelijke termijn over wil gaan gras. Zou een goede zaak zijn natuurlijk.

  • Mic

    Mickzegt

    2 jaar geleden

    Ben Rienstra lijkt het te worden wat ik begreep

  • SBN

    SBNDALzegt

    2 jaar geleden

    Ook #heracles gaat zich vandaag roeren op de transfermarkt. De ploeg is vandaag vertrokken naar Billerbeck en de nieuwe aanwinst wordt daar later vandaag gepresenteerd

    Aldus Tijmen van Wissing.

    Benieuwd!

  • Lin

    LindaBzegt

    2 jaar geleden

    Beste Bjorn, ik ben niet op de hoogte van de regels van de KNVB inzake het toestaan van spelen op kunstgras. Het is echter algemeen bekend dat steeds meer vooraanstaande Eredivisieclubs (Ajax, PSV en Feyenoord) zich verzetten tegen het spelen op kunstgras. Komend seizoen spelen er drie Eredivisieclubs thuis op kunstgras: Excelsior Rotterdam, FC Emmen en FC Volendam. Waarvan de laatste twee al hebben aangegeven z.s.m. over te stappen op echt gras.

  • Bjo

    Bjornzegt

    2 jaar geleden

    Linda, ik ben niet precies op de hoogte wat betreft de kunstgrasdiscussie op de burelen van de KNVB in Zeist. Jij zo te lezen wel, leg eens uit hoe dat zit dan.

  • Lin

    LindaBzegt

    2 jaar geleden

    @Blok, je hebt de kunstgras versus echt gras discussie netjes verwoord. Deze discussie is op dit moment minder actueel omdat bijna de helft van de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie ook op kunstgras speelt. (FC Den Bosch, Helmond Sport, FC Eindhoven, Jong AZ, MVV, Roda JC, Telstar, TOP Oss en ook wij). Die clubs zullen dat vooralsnog blijven doen. Daarentegen neemt de weerstand in de Eredivisie tegen kunstgrasclubs jaarlijks toe. En is het moment niet ver weg meer dat de KNVB gaat verplichten dat alle Eredivisieploegen een echte grasmat in hun stadion hebben.

  • Pol

    Pollyzegt

    2 jaar geleden

    @Blok

    Het kan wel. Echter het bestuur wil niet. Zolang Rob Touissant er zit kun je het wel schudden met echt gras. Hij is vervent voorstander van kunstgras.

  • Blo

    Blokzegt

    2 jaar geleden

    Zou het niet eens tijd worden om na te gaan denken over het kunstgras ?
    Zou het niet een keer moeten vervangen worden voor echt gras ?
    Ik weet dat het heel gevoelig ligt ( ten Cate, financieel etc. ) maar Heracles wordt al lange tijd gezien als het lelijkste jongetje van de klas.
    Komt het gedoe van afgelopen seizoen nog bij, daardoor zijn de reacties van veel voetbalsupporters alleen maar negatiever geworden als het over Heracles gaat.
    Volgens mij heeft Heracles vooral de laatste paar jaar veel sympathie verloren mede dankzij het kunstgras.
    Uiteraard ken ik de situatie en de eventuele mogelijkheden niet maar ik vind het het overwegen waard.

  • Han

    Hanszegt

    2 jaar geleden

    Onbegrijpelijke ‘hetze’ van sommigen hier tegenover Brouwer.
    Hij heeft na z’n goeie seizoen bij emmen na het kampioenschap aangegeven graag te blijven,dat is alles.
    Hoe het nu gaat weten we niet eens,helemaal niets in de pers daarover geschreven.
    Daarbij komt dat als je daadwerkelijk kampioen wilt worden zeker niet met bucker moet gaan starten,is toch wel gebleken dat dat ook maar matig is …..einde van het seizoen.

  • Tim

    Timzegt

    2 jaar geleden

    Waar is Richard Bruns? Hij kwam in 2020 weer terug nadat het onderzoek jegens hem was afgerond? Zie nergens dat hij is vertrokken..

  • Nie

    Niekzegt

    2 jaar geleden

    Voor de mensen die het niet kunnen lezen; hier het stukje over het bestuur dat vandaag op tubantia staat.

    Niet alleen op het veld, maar ook in de bestuurskamer van Heracles Almelo verandert veel

    ALMELO – De trainingen zijn hervat, de degradatie is verwerkt, de onrust is voorbij. Met een nieuwe hoofdcoach, assistent-trainer en technisch directeur is het vizier gericht op het nieuwe seizoen. Maar één essentiële vraag moet nog worden beantwoord: hoe wordt Heracles bestuurlijk ingericht? Daar wordt hard aan gewerkt, verzekeren de bestuursleden Marnix Smit en Jeffrey Hinnen.

    Het is een uitzonderlijke situatie. Heracles heeft sinds vrijdag een bestuur dat bestaat uit twee leden. Onder het voorgeschreven minimum. Na het vertrek van voorzitter Hans Bredewoud en vicevoorzitter Dinand ter Braak is de club bestuurlijk door de ondergrens gegaan. Marnix Smit en Jeffrey Hinnen trekken voorlopig samen de kar. Hoe?
    Ze verzekeren dat er hard wordt gewerkt aan een personele uitbreiding. Tegelijkertijd wordt er gesleuteld aan een toekomstbestendige, bestuurlijke structuur.

    Afrekenen met kwetsbaarheid

    Heracles wil afrekenen met een onrustige periode waarin ook de bestuurlijke kwetsbaarheid van de club zichtbaar werd. Het tumult op het sportieve vlak breidde zich uit naar andere geledingen. De onrust sloeg over naar de bestuurs- en directiekamers. Het model van een (onzichtbaar) bestuur op afstand bleek bij tegenslag slecht te werken.

    Familiegevoel is weg

    Opeens bleek het altijd zo stabiele Heracles kwetsbaar. Problemen met supporters, mopperende sponsors, een zich roerende vijfde colonne en algehele onvrede over de uitstraling van de club. Het familiegevoel stond onder druk. U jij en ik, wij zijn Heracles verstomde. Er was heimwee naar de goede tijden toen voorzitter Jan Smit en directeur Nico-Jan Hoogma aan het roer stonden, gesteund door een krachtig bestuur

    Smit en Hoogma

    Marnix Smit: „In de periode Smit-Hoogma zat het bestuur dichter op de dagelijkse gang van zaken. Na het vertrek van Jan Smit is er bewust voor gekozen dat Hans Bredewoud als voorzitter meer op afstand zou werken. Minder zichtbaar. Dat paste toen bij de organisatie. Maar daarmee loop je het risico op onduidelijkheid voor de buitenwereld. Dat gebeurde ook. Het onderscheid tussen bestuur en directie was niet helder en dat moet juist wel duidelijk zijn.”

    De onrust maakte dat Heracles voor de degradatie al besloot in de zomerstop intensief en met alle geledingen van de club na te denken over de bestuurlijke organisatie. „Dat doen we met supporters, sponsors, medewerkers en oud-bestuursleden”, zegt Smit. Er wordt  gewerkt aan een model dat garant staat voor een stabiele en duurzame toekomst van de club.
    „Een gevolg van alles dat vorig seizoen gebeurde”, zegt Smit. „Er kwam kritiek op het bestuursmodel dat we bij Heracles al zeker dertig jaar hebben. Voor die kritiek moeten we niet doof zijn. Na de zomer is er snel duidelijkheid. We willen als club klaar zijn voor die ene doelstelling komend seizoen: promoveren naar de eredivisie.”

    Een passend model

    „Laten we het bij Heracles asjeblieft weer over voetbal hebben”, zegt Jeffrey Hinnen. „We werken aan een model dat past bij Heracles. Waarin we weer op een goede manier met elkaar in gesprek zijn en blijven.” Hinnen woonde de eerste sessie bij van een werkgroep die over de structuur van de club praat. In andere teams wordt gesproken over cultuur, financiën en voetbalzaken. Ook de KNVB en andere externe deskundige zijn gesprekspartners.

    Tegen het licht houden

    De structuur van de club wordt tegen het licht gehouden. De betaaldvoetbalorganisatie Heracles is een stichting met enkele bv’s, zoals het voetbalbedrijf. Het bestuur van de stichting is eindverantwoordelijk en hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. In het bedrijfsleven is dat ongebruikelijk. Daar wordt toezicht gehouden door een raad van commissarissen of zijn de aandeelhouders samen eigenaar. Zij kunnen een bestuurder of directeur wegsturen.

    ‘Van ons allemaal’

    Maar Heracles heeft geen eigenaar, laat staan iemand aan wie het bestuur verantwoording aflegt. Dat kan de vraag oproepen: Van wie is de club eigenlijk? Hinnen: „Van ons allemaal, lijkt mij.” Hij zou kunnen doelen op supporters, medewerkers, bestuurders en sponsors. Maar dat staat nergens. En als het gaat om de betrokkenheid van al die geledingen komt de cultuur van de club ter sprake. Hinnen: „Daar hebben we het allemaal over. En alle opties liggen open. Ook de optie van een raad van commissarissen.”

    Binnen de toekomstige organisatie moet het bestuur worden aangevuld met twee en waarschijnlijk drie nieuwe leden. Smit geeft de voorkeur aan een bestuur van vijf personen.

    Dinand ter Braak 

    Dinand ter Braak is per 1 juli vertrokken, na twintig jaar de club dienen. De vicevoorzitter is niet bezweken voor de druk om terug te komen op zijn afscheidsbesluit. Ter Braak: „Je hoort bij de inboedel van de club, zeggen ze dan. Maar het is juist goed dat er nieuwe mensen komen. Ik ben gestopt, het is over. Heracles blijft mijn club en ik blijf er komen. En de club kan altijd een beroep op me doen. Misschien als ze wat smeerolie nodig hebben richting supporters. Maar ik kom niet terug in een bestuurlijke rol.”

    Over het werken aan een nieuwe bestuursvorm zegt Ter Braak: „Draagvlak binnen de club is belangrijk. Het familiegevoel moet terug. Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe contouren. Straks staat alles op de rails, zodat iedereen weer volledig achter de club staat.”

TopReacties

Derrick2 jaar geleden

Au revoir!

RENE2 jaar geleden

Succes in Frankrijk.

Hans2 jaar geleden

Succes Noah. Met Brouwer, Bakboord, Rente,Hoogma en Quagliata staat het achterin wel prima volgens mij.

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia