Steun HAFC

Help HAFC

Word sponsor

Foto: NES Images

Heracles overtuigt en wint van ADO

Geschreven door Mat op 5 aug. 2022

Heracles heeft de Keuken Kampioen Divisie ingeluid met een klinkende overwinning. De op voorhand bestempelde titelkandidaat ADO Den Haag werd met 4-0 verslagen.

Heracles begon goed aan de wedstrijd en wist al na vier minuten te scoren. Marko Vejinovic schoot een vrije bal prachtig in de korte bovenhoek. De keeper van ADO was kansloos. De toon was hiermee ook direct gezet, want Heracles had honger en liep nog binnen 35 minuten uit naar 3-0. Armenteros was tweemaal trefzeker. Laursen maakte er voor de rust nog 4-0 van, waardoor de tweede helft alleen nog maar een formaliteit werd.

In de tweede helft werd er niet meer gescoord. Armenteros had de 5-0 op zijn schoen, maar hij miste een penalty. Thomas Bruns mocht na dik een uur spelen zijn opwachting maken na 5 jaar afwezigheid. Een mooi moment voor hem, maar ook voor Heracles. Daarnaast vielen onder andere ook nog Kiomourtzoglu en Marco Rente in. Een teken dat de selectie er goed voor staat.

Een goed begin is het halve werk. De overwinning geeft vertrouwen, maar moet geen reden zijn tot overschatting. De volgende wedstrijd is tegen Jong Utrecht. Deze wordt gespeeld op maandag 15 augustus, om 20:00.

Vind jij HAFC leuk en kun jij een kleine bijdrage missen? Met een kleine donatie help je HAFC 2024 door!

Klik hier om te doneren (Naar onderen scrollen voor eenmalige donatie)

Discussieer mee

170

Je reageert als .

Ben jij dit niet?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Art

    Arthurzegt

    2 jaar geleden

    Bij vlagen zie ik echt klasse bij Laursen: Een doelpunt met het hoofd, een lepe, indraaiende voorzet met links, op de juiste plek staan, goede keuzes….

    Bij zo veel buitenspelers zit de uitdaging in consistentie.

  • Her

    Heraclassic1961zegt

    2 jaar geleden

    Ook ik ben overtuigd van de meerwaarde van Laursen. Het is wel een speler met inmiddels de nodige ervaring. En met name op zijn intrinsieke motivatie is zoals bij de meeste Scandinavische spelers niets op aan te merken. En dergelijke spelers zullen nooit verzaken ook al zijn ze uit vorm. Kortom Laursen is een speler waar de TS op kan bouwen. En als je als club wilt promoveren dan heb je spelers nodig die tot op het bot gemotiveerd zijn!?

  • FAF

    FAFzegt

    2 jaar geleden

    Sluit ik mij bij aan @Kris, @Arthur. Laursen pakt zijn doelpunten en assistjes wel mee dit jaar, ben ik niet bang voor.

    Bilal is denk ik inderdaad einde verhaal bij ons. Hij brengt niet wat hij moet brengen. Wanneer je op dit punt in je carrière in de pikorde achter Laursen, Lunding, Scherperman en Hansson staat, wordt het tijd om te vertrekken. Wel jammer overigens, had hem graag zien schitteren als in zijn tijd bij Heerenveen!

    Bakis, wanneer hij zich daar in zou willen schikken, zou prima als stand-in van Armenteros kunnen fungeren. Zo niet, lijkt het mij beter om afscheid te nemen en op zoek te gaan naar een andere spits, die wel 2e viool wil spelen.

  • Kri

    Kriszegt

    2 jaar geleden

    @ Arthur. Eerlijk gezegd ga ik er vanuit dat Bilal en Bakis voor 1 september vertrokken zijn. Of naar een andere club, of via ontbinding van het contract. Het verlies moeten we dan maar even op de koop toe nemen. Voor onze KKD begrippen zijn het dure jongens, zeker als je het wegzet tegen wat ze leveren.
    Evenals jij heb ook ik wel vertrouwen in Laursen. Is vrij doelgericht en schiet er af en toe nog wel eens een bal in. Als hij het voor elkaar krijgt om rustiger te worden voor de goal, gaat hij er veel meer maken. Ik denk ook dat deze technische staf hem dit wel bij kan brengen.

  • sch

    schultenbrauzegt

    2 jaar geleden

    zojuistr mwt fc utrecht gebeld erzijn voor heracles slechts 400kaarten beschikbaar daar enkel de hoofdtribune in gebruik zal zijn bijj jong utrecht en we dus op de hoofdtribune plaatsnemen.

  • Art

    Arthurzegt

    2 jaar geleden

    @Kris, Roberto: Daar hebben jullie helemaal gelijk in. Promotie is absoluut het doel!

    Ik ben nog wel benieuwd wat er verder gaat gebeuren met Bakis en Bilal. Op zich zouden zij het niveau aan moeten kunnen, al drukken ze waarschijnlijk aardig op de begroting en zijn er ‘voor dat geld’ betere alternatieven.

    Op rechtsbuiten heb ik (in tegenstelling tot velen) wel vertrouwen in Laursen. Ik kan het niveau (en zeker het rendement!) van Lunding nog steeds niet echt inschatten. Hij voetbalt wel met flair, maar of hij voor 6 à 8 doelpunten en 8 à 10 assists gaat zorgen…

  • WW.

    WW.zegt

    2 jaar geleden

    @roberto

    Die De Leeuw scoort altijd tegen ons. Ik ben bang dat als je die haalt, hij 10 tot 15 eigen doelpunten maakt 😉

    Maar ik ben het wel met de strekking van Arthur eens. Met Sammy heb je een ervaren spits, als back-up zie ik dan liever nog een groeibriljantje.

    Bovendien is het volgens mij een theoretische discussie. Hij heeft al voorgesorteerd op zijn carrière: bij het lichten van de optie is ook vastgesteld dat hij na zijn loopbaan als voetballer bij fc Grunn aan de slag kan in de opleiding

  • Mar

    Markzegt

    2 jaar geleden

    Net uit verveling samenvatting van PEC graafschap en Dordrecht 90 tegen Roda zitten kijken.

    Allemachtig wat een belabberd niveau. Als wij geen kampioen kunnen worden. Dan weet ik het ook niet meer

  • Rob

    Robertozegt

    2 jaar geleden

    @Kris @Arthur: Dit jaar telt maar 1 ding; promotie ! Hoe maakt (mij) niet uit. Zo’ n De Leeuw is goed voor 10 to 15 doelpunten en kan ook vanaf de rechterkant . Als die wil komen, graag! Maar die kan ook elders in de eredivisie wel aan de bak ben ik bang.

  • Har

    Harryzegt

    2 jaar geleden

    Quagliata valt in , twee minuten later scoort hij en natuurlijk vlak voor tijd krijgt hij geel.

  • Har

    Haroldzegt

    2 jaar geleden

    Echt geweldig dat er zoveel animo is voor de uitwedstrijden terwijl Heracles nu in de KKD speelt en ook nog op maandag, TOPPERS!

  • DS

    DSzegt

    2 jaar geleden

    Ja er zijn maar 400 kaarten verkrijgbaar! Dat geldt idem voor psv uit de week erna! Het is optijd er bij zijn of anders thuis kijken! Wel een goed teken dat er meer mensen mee willen, en dat voor een maandag avond! Chapeau

  • Jan

    Janzegt

    2 jaar geleden

    Pfff autocombi al uitverkocht, mogen er echt zo weinig uitsupporters mee??

  • WW.

    WW.zegt

    2 jaar geleden

    @Stef, vraag of @Goose even bij je in de auto wil stappen vlak voor je het parkeerterrein oprijdt. Twee problemen in 1 keer opgelost 🙂

  • Kri

    Kriszegt

    2 jaar geleden

    @Arthur. Ik kan je gedachtengang zeker wel volgen, maar ik denk dat onze huidige ervaren rotten ook volgend seizoen nog wel meekunnen qua fysiek. Een jonkie achter Armenteros is toch wel een risicootje mocht er wat met hem gebeuren. Met De Leeuw, zonder restwaarde, erachter weet je precies wat je hebt, is ook wat waard, ook omdat het niet al te veel zal kosten. En we hebben dit seizoen maar 1 missie; promoveren!! Het doel heiligt de middelen ?

  • Bro

    Broodje_Balmelozegt

    2 jaar geleden

    @ Stef

    Gewoon gaan met z’n 2e joh, ze gaan je echt niet aan de poort bij het stadion weigeren.

  • Ste

    Stefzegt

    2 jaar geleden

    @Mijn ervaring is dat in dit soort gevallen er vaak wel iets te regelen is met Heracles.

    Die ervaring heb ik ook altijd gehad. Maar vandaag voor het eerst teleurgesteld in de club. (mag ook wel na 37 jaar)
    Schijnbaar is het wel normaal dat ik elke 2 weken een tank benzine betaal. Maar dat ik nu in de KKD niet meer met zijn tweeën mag .

  • Art

    Arthurzegt

    2 jaar geleden

    @Kris: Ook ik ben altijd groot fan geweest van de Leeuw, maar langzaam maar zeker…. Ons model dat jaren goed gefunctioneerd heeft was om talenten door te ontwikkelen en met winst te verkopen. Met Bruns, Vejinovic en Bruns hebben we voldoende ervaring binnengehaald denk ik. We hadden ook wel weer even wat ervaring nodig, omdat we alles verkochten dat los en vast zat, maat ‘strategisch’ moeten we wel helder hebben wat we willen zijn: de doorontwikkelclub die ons in het verleden geen windeieren heeft gelegd met af en toe een mooi seizoen qua resultaat of gaan we voor vedetten zonder restwaarde, maar met wat meer zekerheid? Tuurlijk zal de waarheid ergens in het middenvliggen, maar om na de ervaren rotten ook nog de Leeuw te halen…? Ik zou denk ik voor een talent/toekomstige opvolger van Armenteros gaan….òf voor een spits die iets extra’s brengt (bijvoorbeeld een twee meter lange spits of juist een snelle Dalmau-achtige spits.

  • Tom

    Tomzegt

    2 jaar geleden

    Ik zit met 6 man op de thuistribune dus dat zou je ook nog kunnen doen.

  • jot

    jotiszegt

    2 jaar geleden

    @Ticketboxspotter

    Ja?

  • Mat

    Matthijszegt

    2 jaar geleden

    Er zijn maximaal 400 kaarten beschikbaar. Het is bijna uitverkocht. Vernam ik bij de fan service shop.

  • tic

    ticketboxspotterzegt

    2 jaar geleden

    jotis 1200 man..

  • jot

    jotiszegt

    2 jaar geleden

    Ik zag op instagram dat iemand zij dat er maar 400 kaarten beschikbaar zijn. Mij lijkt toch dat je met 1200 man mag komen.
    Weet iemand hier meer over?

  • Stu

    Stulanowskizegt

    2 jaar geleden

    Te laat achter*

  • Stu

    Stulanowskizegt

    2 jaar geleden

    Deze regel was tegen Groningen ook van kracht, kwam er t elkaar achter en waren er al met z’n tweeën. Verder niks over gehoord of gezegd. Dus weet niet hoe streng ze er mee zijn.

  • Pan

    Pantanizegt

    2 jaar geleden

    @ GOOSE Mijn ervaring is dat in dit soort gevallen er vaak wel iets te regelen is met Heracles. Gewoon een contactje leggen en de situatie uitleggen. Of 3 autokaarten kopen en er gewoon 2 niet gebruiken kan natuurlijk ook. Voor € 6,00 per stuk is dat ook geen ramp.

  • Goo

    Goosezegt

    2 jaar geleden

    Hier ook het geval. Ik woon in het zuiden van het land en werk notabene op de Kromhoutkazerne ( naast de galgenwaard). Parkeer dus mijn auto op de kazerne en kan dus niet alleen naar de wedstrijd. Oh ja. Ik mag overdag niet in Utrecht zijn. Jammer joh.

  • Are

    Arendzegt

    2 jaar geleden

    Wel vervelend dat je vrienden erbij moet verzinnen om met de auto te mogen komen ?

  • Alm

    Almelo4everzegt

    2 jaar geleden

    Dat weet ik, beschuldig ook niemand hier, maar vind het gewoon jammer.

  • Pre

    Pretletterzegt

    2 jaar geleden

    Almelo4eever helaas bepaalt de thuisclub hoe uitsupporters ontvangen worden middels type vervoer

  • Alm

    Almelo4everzegt

    2 jaar geleden

    @Jotis

    Ik wil per trein afreizen naar uitwedstrijden en niet met een bus of auto

  • Jan

    Janzegt

    2 jaar geleden

    @Raymond A.

    3 plaatsen per auto.. Kan die onzin ook eens afgelopen zijn. Ik ga al best vaak met die kleine naar uitwedstrijden.. moet ik de buurman erbij vragen of hoe zit dat bij Heracles? Er is zoveel parkeermogelijkheid bij de Galgenwaard, dus daar kan het niet aan liggen volgens mij.

  • jot

    jotiszegt

    2 jaar geleden

    @Almelo4ever

    Online staat dat je de auto kaarten moet aanvragen of naar de fanshop moet gaan.

    @Ticketboxspotter

    Wauw geweldig!
    Laten we hopen op een uitverkocht uitvak.

    WIE IS ER DOL?

  • tic

    ticketboxspotterzegt

    2 jaar geleden

    wen er maaran dat we weinig tot geen vrij vervoer gaan krijgen in de kkd veelal clubs met een slechte reputatie}

  • Alm

    Almelo4everzegt

    2 jaar geleden

    Geen vrij vervoer voor Utrecht uit?

  • jes

    jessezegt

    2 jaar geleden

    Rustig Bert maak je niet zo druk kerel, daar is het veel te warm voor! Ik kom later met mijn opmerking er wel weer op terug. Laten we eerst maar eens zien of we wat centen van de transfer van Dessers meekrijgen en vooral, wat doen we er vervolgens mee!

  • tic

    ticketboxspotterzegt

    2 jaar geleden

    al 3-4 bussen uitverkocht voor utrecht uit..

  • Kri

    Kriszegt

    2 jaar geleden

    Mits Bakis vertrekt, waarbij ik inschat dat hij het moeilijk te verteren vindt om tweede spits te zijn op het tweede niveau, zou De Leeuw een erg goede versterking voor ons zijn. Is sterk met zijn hoofd en laat al jaren zien dat hij scorend vermogen heeft, en daarnaast verdomd fit voor zijn leeftijd. Komt nog bij dat hij, naar mijn idee, bijna altijd tegen ons scoort, zijn we daar ook direct van af…

  • Tom

    Tomzegt

    2 jaar geleden

    Ik zou gaan voor Mimoun Mahi..

    Heerlijke speler voor ons en kan prima goals maken. Kost wat, heb je wat.

  • Pie

    Piet IIIzegt

    2 jaar geleden

    Ik weet niet of de Leeuw het type is dat wij missen. Ik zou Bakis, Bilal, Lunding en Polley proberen te slijten en dan twee kwalitatief goede jongens voor terughalen; een rechtsbuiten en een spits bijvoorbeeld.

  • Ber

    Bert3zegt

    2 jaar geleden

    @Jack

    Poeh……….ik begrijp je reactie, maar de Leeuw wordt in oktober 36 jaar. Zou het niet doen. Beter dat hij met voetbalpensioen gaat

  • Jac

    Jackzegt

    2 jaar geleden

    Ik zou proberen Bakis te slijten, die jongen kan gewoon niet goed om gaan met een reserveplek.. Dat zie je aan alles bij hem. Is niet erg, maar dan moet je je verlies nemen.

    Micheal de Leeuw heeft Willem II afgezegd omdat zijn familie niet wil verhuizen richting Tilburg. Wil in de regio blijven. Wellicht een lijntje uitgooien, we zijn al eerder met hem bezig geweest in zijn Veendam tijd ;-).

  • Tim

    Timzegt

    2 jaar geleden

    @bert3

    Ja dat zou kunnen hoor, maar die naam werd een aantal keren genoemd in de box

  • J.s

    J.s.zegt

    2 jaar geleden

    @sota

    Die 4e was toch echt van Hansson? Buitenom?

  • Ber

    Bert3zegt

    2 jaar geleden

    Tim

    Heb wel begrepen dat Ryan Thomas nog tot de winterstop geblesseerd is

  • Tim

    Timzegt

    2 jaar geleden

    Ik hoorde vrijdag in de sponsorruimte de naam Ryan Thomas voorbij komen? Weet iemand meer?

  • Ber

    Bert3zegt

    2 jaar geleden

    Kelvin B

    Kan jouw vraag niet beantwoorden omdat ik het niet weet. Mijn verwachting is dat er niemand meer bijkomt. Dat wordt natuurlijk anders wanneer er nog 1 of meerdere potentiële basisspelers vertrekken zoals Kio of Rente

  • Ber

    Bert3zegt

    2 jaar geleden

    Jesse

    Stof tot nadenken? Anderen verslijten voor klein en onnozel kind? Volgende keer schrijf je dat een koe 4 poten heeft!!
    Als je niks te melden hebt, laat het dan. Je schrijft hier al meer dan genoeg. Vaak heel lezenswaardig en meestal relevant. Maar praat geen poep. Alstjeblieft zeg

  • kel

    kelvin bzegt

    2 jaar geleden

    Is heracles nog met spelerss bezig ?

  • Art

    Arthurzegt

    2 jaar geleden

    Een goed weekend voor de ex-Heraclieden IBH, Gladon, van der Buijs, van Mieghem en Dost?

TopReacties

Arthur2 jaar geleden

Eindelijk weer eens vermaak!? Ik wacht nog steeds op het antwoord welke eerstedivisie club een betere spits heeft dan Armenteros….??? Vandaag trouwens een weergaloze Hoogma en Hanson gezien! Ik neem alle woorden terug die ik vorig jaar over Hanson gezegd heb!???

olemlA2 jaar geleden

Goede eerste helft van Heracles, al was ADO ook wel heel zwak. Teleurstellende tweede helft. Toch jammer dat ze niet hetzelfde konden brengen als voor de pauze. Er zitten toch 9000 mensen op een tribune. Voor rust een prima Armenteros gezien, al speelde iedereen eigenlijk wel goed. Alleen Bakboord is een zwakke schakel. We gaan zien hoe het verder gaat. Op basis van de eerste helft alle vertrouwen in dit team, op basis van de tweede een stuk minder…

Roberto2 jaar geleden

Onverwacht lekker! Sammy is zoooo slim. Marko laat zien dat je ook vooruit kunt spelen. 2 minpunten; Sonneberg maar die kwam er mee weg doordat Hoogma zo goed was , en Ouahim; die bakte er niet veel van. Liep zich om de haverklap vast en bleef maar dribbelen ipv de bal op tijd af te spelen. Dus nog steeds een 10 nodig!

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia