Steun HAFC

Help HAFC

Word sponsor

Foto: NESImages

Heracles kent weinig problemen in Utrecht en wint overtuigend

Geschreven door Bjorn Wind op 15 aug. 2022

Heracles heeft uit in de Galgenwaard gewonnen met 0-3 van Jong FC Utrecht. De eindstand stond, net als in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, al na 45 minuten spelen op het bord. Met deze overwinning pakt de ploeg van trainer John Lammers de koppositie weer terug.

In Utrecht werden dezelfde elf het veld ingestuurd als in de eerste wedstrijd van het seizoen. Zo kreeg Vejinovic weer de voorkeur boven Kiomourtzoglu en was Marco Rente ook niet terug te vinden in de basis. Sinan Bakis kreeg zelfs niet eens een plek op de reservebank.

Jong Utrecht was voetballend niet de mindere en wist de Almeloërs goed vast te zetten op eigen helft. Vooral Bakboord had het lastig met de druk van de Domstedelingen, maar toch waren het de bezoekers die de voorsprong pakten. Marko Vejinovic stuurde Emil Hansson weg en de Zweed wist de bal vanaf links lekker in de zestien te draaien. Lucas Schoofs verlengde de bal nog lichtjes, waarna Nikolai Laursen de bal simpel in het doel kon tikken.

Het spelbeeld veranderde niet. Utrecht bleef druk zetten, maar kwam niet tot kansen. De Almeloërs daarentegen hadden aan een halve kans genoeg met de superieure Scandinaviërs voorin. Samuel Armenteros kopte een bal van Brouwer door naar Hansson en de Cubaanse Zweed sloot daarna op tijd aan om de bal beheerst in de rechter onderhoek te schuiven. Ook de 0-3 kwam weer door een snelle aanval van de Heraclieden. Anas Ouahim kreeg de bal na een goede actie bij de meegekomen Nikolai Laursen die zijn derde van het seizoen in het dak van het goal knalde.

In de tweede helft was Heracles de betere ploeg. Orestis Kiomourtzoglu verving Marko Vejinovic op het middenveld en het leek alsof daarmee grip kwam op het 5-3-2 systeem van trainer Kalezic. Armenteros scoorde nog wel na een korte schiettent van Heracles op het goal van Jong Utrecht, maar deed dat iets te scherp en werd teruggefloten voor buitenspel.
Mokono mocht zijn officiele debuut npg maken in het restant van de wedstrijd, maar voor de rest gebeurde er weinig noemenswaardig.

Daarmee kon Heracles de wedstrijd zonder echte problemen uitvoetballen en zich richten op de volgende wedstrijd. Die zal wederom op een maandagavond zijn, dan tegen de beloftenploeg van PSV Eindhoven. Hopelijk kan de koploper van de Keuken Kampioen Divisie dan weer genieten van een vol ‘uitvak’, zoals zij, en ook wij als thuisblijvers, ervan hebben kunnen genieten vanavond.

Vind jij HAFC leuk en kun jij een kleine bijdrage missen? Met een kleine donatie help je HAFC 2024 door!

Klik hier om te doneren (Naar onderen scrollen voor eenmalige donatie)

Discussieer mee

64

Je reageert als .

Ben jij dit niet?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Ome

    Ome Janzegt

    2 jaar geleden

    Toch zag ik een groot verschil tussen beide helften. het leek mij dat er de tweede helft meer snelheid zat in het spel. Misschien is het een idee om Kio en Marco eens naast elkaar te laten spelen.

  • REN

    RENEzegt

    2 jaar geleden

    Darri is gisteren gekeurd in Qatar. Dus dat is gelul

  • Haf

    Hafcpepijnzegt

    2 jaar geleden

    Zie nu net van een op die accounts de vlag van Togo voorbij komen…

  • Jor

    Jordy920zegt

    2 jaar geleden

    Het is een zwarte jongen als je de foto zo bekijkt

  • Haf

    Hafcpepijnzegt

    2 jaar geleden

    Jup, gaat vanavond (denk ik, en anders morgen) een nieuwe speler gepresenteerd worden. Ik hoop op een ‘goede’ linksbuiten aangezien bilal weg mag en je niks achter hansson hebt.
    In verhalen op insta van verschillende heracles fan accounts zie ik ook een foto voorbij komen, van de achterkant van een speler met een heracles shirt aan, op het pers gedeelte, niet te zien wie het is.
    Darri plaatste gister ook een zandloper in zijn verhaal, zou het dan toch darri zijn…..

  • B19

    B1903kzegt

    2 jaar geleden

    Nieuwe speler incoming?? @heracles twitter

  • REN

    RENEzegt

    2 jaar geleden

    Piet, ik denk dat jij gelijk hebt. Er staat bak geld voor PSV klaar als ze de CL halen. Dat is belangrijker. En je kunt niet degraderen, dus waar maken zich druk om.

  • Pie

    Piet IIIzegt

    2 jaar geleden

    Klopt, ze zijn komend weekend vrijgesteld. Ze moeten volgende week woensdag tegen Rangers, dus twee dagen later.

    Het scheelt dat er bij 1 een aantal blessures zijn waaronder Vertessen, Madueke, Mauro, Boscagli, Ledezma en Vinicius. Dat betekent waarschijnlijk dat jongens als Oppegard, Saibari, Bakayoko en wellicht ook Savio niet bij Jong meedoen. Dus het zal meevallen met eventuele A-spelers.

  • Stu

    Stulanowskizegt

    2 jaar geleden

    Dat kan dan misschien nog wel vervelend uitpakken… PSV hoeft dit weekend niet te voetballen en vgm neem je voor CL wedstrijden een veel kleinere selectie mee. Maar goed we pakken daar gewoon 3 punten!

  • REN

    RENEzegt

    2 jaar geleden

    Voor beloftenelftallen Jong Ajax, Jong PSV, Jong FC Utrecht en Jong AZ geldt op dit moment de volgende regelgeving zonder dispensatie: 1) veldspelers moeten 23 jaar of jonger zijn, dit is 25 jaar of jonger voor keepers; 2) spelers mogen niet meedoen aan een wedstrijd van een beloftenelftal als zij in hetzelfde speelweekend in de basis zijn gestart bij het eerste elftal, of minimaal 45 minuten hebben meegedaan

  • For

    Forzazegt

    2 jaar geleden

    De kaarten voor PSV zijn gekocht! Op naar weer een vol uitvak en een goede sfeer! Forza Heracles

  • FAF

    FAFzegt

    2 jaar geleden

    @Thiemo, helemaal eens!

  • Lin

    LindaBzegt

    2 jaar geleden

    @Gerritlohuis, klopt helemaal. Zeker nu plaatsing voor het lucratieve hoofdtoernooi van de Champions League zo dichtbij is, zal PSV geen risico lopen met het opstellen van spelers die ook mee mogen doen met Jong PSV. Ik heb er alle vertrouwen in dat onze mannen met steun van pakweg 400 zwart-witte supporters weer voor een driepunter zorgen.

  • Thi

    Thiemozegt

    2 jaar geleden

    Zeker ook heel blij met de resultaten tot nu toe. De laatste wedstrijd zeer effectief met een matige tegenstander. Toch had Jong Fc Utrecht wel een lichte veldoverwicht in de eerste helft. Echter in en rond de 16 ging alles mis bij hun. Ook hadden wij een lange voorbereidingstijd van 10 dagen en vaak helpt dat ook niet mee. Gezien de stand vermoed ik dat Jong PSV een stuk lastiger gaat worden. Hier zullen we beter voor de dag moeten komen om resultaat te behalen.

    Ook voel ik sinds lange tijd weer meer verbondenheid tussen supporters (ook onderling) en onze club. De club die de productiekosten van deze uitwedstrijd op zich neemt, een nieuwe opzet binnen Heracles qua besluitvorming, het vernieuwde Alex Korte Home etc etc….

    Sinds het eieren gooien en los laten van kippen door vak 74 ivm de nieuwe stadionnaam heerste er gevoelsmatig bij mij vaak een negatieve tendens. Sindsdien was het vaak zonder overtuiging (zowel publiek als spelers). We speelden nergens om en het was qua voetbal heel klinisch, wat ook door de opvatting van Wormuth nog eens benadrukt werd (conditie en speelstijl). In de afgelopen jaren is er veel gebeurd waardoor we nu uiteindelijk zijn gedegradeerd.

    Echter als we niet gedegradeerd waren, waren Gilissen en Bredewout dan ook vetrokken. Met de komst van Nico Jan, Hendry en wat oud spelers is er een bepaalde dynamiek terug gekomen. We spelen met meer risico, maar dit past veel meer bij Heracles dan het klinische van Wormuth. We zullen hierdoor vast ook wel eens dom op onze kloten krijgen, maar ook dat hoort bij sport. Tot slot merk dat alles supporters de neuzen weer dezelfde kant op hebben en dat we gezamenlijk maar één doel hebben en geen aandacht besteden aan negatieve acties richting ons bestuur en club (hopenlijk trekken we deze lijn door). Natuurlijk mag er altijd kritiek zijn als het niet goed gaat. Maar de laatste jaren had het wel de overhand en dat resulteerde ook op de tribunes in veel negativiteit. Hopenlijk houden we dit vast en gaan we komend jaar gezamenlijk voor dat ene doel. Forza Heracles

  • Mar

    Marcozegt

    2 jaar geleden

    Ben heel blij hoe er nu gevoetbald wordt!!!Ga zo doooor,vol gas en niemand onderschatten.

  • Ger

    GerritLohuiszegt

    2 jaar geleden

    De wedstrijd tegen Jong PSV is net voor de return van de hoofdmacht van PSV tegen Glasgow Rangers. Denk niet dat er spelers uit de 1e selectie opgesteld worden bij Jong PSV. Ieder nadeel heb z’n voordeel!

  • Sjo

    Sjoerdzegt

    2 jaar geleden

    Super blij met de drie punten!
    Grote complimenten voor de meegereisde supporters!
    Op naar de volgende drie punten tegen jong-PSV

  • bli

    blik szegt

    2 jaar geleden

    @maRK bovenaan..

  • Mar

    Markzegt

    2 jaar geleden

    Mooi weer 3 punten in de pocket. Niet sprankelend maar ach. Het volle pond 6 punten zijn binnen.

    Vervelende is dat we eigenlijk nog steeds niet weten waar we staan

  • Sco

    Scoutzegt

    2 jaar geleden

    Van Duiven en Kruzen zijn ook nog familie

  • Haf

    Hafcpepijnzegt

    2 jaar geleden

    Zie toch aardig veel negatieve reacties waar ik niks van snap, waar maken sommigen zich toch druk om?
    Maandagavond, uitwedstrijd, natuurgras, vies weer, (nagenoeg) leeg stadion, tegen een jong team, 0-3 winnen is gewoon netjes. De manier waarop maakt geen donder uit, dit zijn de potjes die je moet winnen, op welke manier dan ook. Als was het een zwaar onterechte 0-1 overwinning, dikke prima.
    Na 2 potjes 7 goals, 0 tegen, 6 punten, ik had er voor getekend 2 weken geleden.
    FORZA HERACLES!

  • jes

    jessezegt

    2 jaar geleden

    @Polly heeft Thomas Bruns (jeugd academie) ooit ook gedaan, weet je nog?

  • Pol

    Pollyzegt

    2 jaar geleden

    @Jesse nee laat maar. Die heeft wel voor een vieze club gespeeld he 😉

  • Alm

    Almelo4everzegt

    2 jaar geleden

    Het doet me wel terug denken aan de corona wedstrijden. Maar het belangrijkste is dat je dit soort wedstrijden ‘gewoon’ wint.
    En weer de 0, dat is ook wel lekker.

  • Pie

    Piet IIIzegt

    2 jaar geleden

    Laten we het vooral al over volgend seizoen hebben…

  • jes

    jessezegt

    2 jaar geleden

    Als we promoveren, dit is een gewaagde uitspraak van mij en daarmee verzoek ik de goden ik weet het, ja dan zou het leuk zijn als we Jason een jaartje kunnen huren. Ik denk dat PSV daar best wel eens oren na heeft als hij het hele seizoen in de KKD gaat spelen. Wie weet.

  • Han

    Hanszegt

    2 jaar geleden

    Jesse,de van Duivens en zeker die jongens zijn heracles supporters……laat ie even rustig aan doen maandag.
    Ik weet het,zo werkt het niet……

  • FAF

    FAFzegt

    2 jaar geleden

    Prima overwinning! Je kan er geen peil op trekken bij de “jong” teams.

    Bakboord erg matig inderdaad, is voetballend niet best en ook erg druistig. Maar met Sonneberg naast je is het ook lastig afspelen.

    Mokono viel overigens ook niet sterk in, net als overigens de andere wissels.

    Hanson speelde een lekkere pot, gaat veel dreiging vanuit. Laursen snoert tot nu toe de ‘haters’ wel de mond, mooi om te zien!

  • sch

    schultenbrauzegt

    2 jaar geleden

    Spits Sinan Bakis was er niet bij in Utrecht maandagavond. Hij mag vertrekken uit Almelo. „Hij vist achter het net”, aldus Ralph, die verwijst naar een foto op Instagram. Daarop staat de spits trots met een grote karper die hij heeft gevangen. In die foto wordt Bilal Başacıkoğlu getagd. Ook hij mag vertrekken bij de Almeloërs. Net als Melih İbrahimoğlu.

  • jes

    jessezegt

    2 jaar geleden

    Maandagavond twee ex Lap pupillen tegenover elkaar. Spits Jason van Duiven van PSV (ex. Lap) tegenover de ass. trainer van ons Hendrie ook ex. Lap. Leuk feitje. Jammer dat hij en zijn broertje als Almelose spelertjes al op jonge leeftijd naar Eindhoven zijn vertrokken.

  • Kri

    Kriszegt

    2 jaar geleden

    Prima, zakelijke, (uit) overwinning. Het was allemaal wat minder sprankelend dan die week ervoor, vooral het trage baltempo viel me op, maar wat maakt het uit? Twee potjes gespeeld, zes punten, zeven goals voor en nul tegen. Uitstekend begin. Het is belangrijk dat we de focus erop houden, dus op naar volgende week.

  • Mar

    Martijnzegt

    2 jaar geleden

    Ben wel benieuwd of er nog verder gekeken word na nieuwe spelers of zien de trainers niet dat het nog beter moet ?
    Mssn iets voor Ralpf Blijlevens in zn podcast of hij het na kan vragen ?

  • REN

    RENEzegt

    2 jaar geleden

    Een zakelijke overwinning. Ik had af en toe het idee: ik kijk naar een oefenwedstrijd met de taak, afwachtend spelen en wachten op een fout bij de tegenstander, omschakelen met snelheid. Kwaliteitsverschil was te groot. We zijn concurrent van ons zelf. Scherp blijven, dat wordt nog een hele kunst ,voor onze trainers.

  • JHR

    JHRzegt

    2 jaar geleden

    prima overwinning! het spel was nog niet opperbest maar totaal niet in de problemen gekomen. het was natuurlijk ook geen fijn weer om te voetballen benauwd drukkend. krukdroog gras. ik vond Marko juist wel weer voetballen. zie die bal op Hansson. na zijn wissel ging het voetbal er op achteruit.

    Nu zorgen dat we nog wat spelers kunnen lozen. bilal mag van mij zeker weg. het beste voor beide is dat we afscheid nemen van bakis.

    graag zie ik dan ook nog 2 vleugel aanvallers als backup voor laursen en hansson. ook een spel verdeler op de 10 zou fijn zijn.

  • Sta

    Stadioncheckzegt

    2 jaar geleden

    Twee wedstrijden zitten erop, ADO was prima match.
    Jong Utrecht niet goed maar uiteindelijk vrij gemakkelijk gewonnen!
    Na een stroef begin zonder zelf in gevaar te komen, was het game over na de 0-2 zonder goed te spelen.
    Zegt misschien wat over de kracht van het team
    Bakboord vond ik zeer matig ,vaak zich zelf onnodig moeilijk makend gaf wel een goede assist waar de 0-3 uit vloeide
    Of Mokono beter is ?
    Dat is nog niet goed te beoordelen na een paar invalbeurten
    Maar het niveau Van Bakboord moet wel omhoog
    Als ik na Roosken maatje back andere kant , heeft deze gewoon meer klasse .
    Nee het nog niet top
    Maar de zeges gingen uiteindelijk vrij gemakkelijk

    Dat schept mij vertrouwen ,beter kunnen en dat gaat ook gebeuren ook!

  • Pie

    Piet IIIzegt

    2 jaar geleden

    Het spel was inderdaad niet om over naar huis te schrijven. Echter, we winnen op een maandagavond vrij makkelijk van een jong-ploeg met 0-3, da’s goed voor het vertrouwen van de jongens. Daarnaast zijn we beide wedstrijden ongeschonden uit de strijd gekomen, ook nog geen kaarten gepakt. Heb ook niet de illusie dat we elke wedstrijd zo flitsend voetballen als tegen ADO. Zo lang we onze wedstrijden maar winnen toch?

    Afscheid nemen van bijvoorbeeld Bilal, Bakis, Polley en Sierra (verhuren) kan geen kwaad. Hebben we wat ruimte om misschien nog een goede vleugelaanvaller erbij te halen. Naast Hansson en Laursen komt Lunding, das toch wel erg mager vind ik. Verder hoop ik dat Rente blijft, vind ik toch een klasse beter dan Sonnenberg. Al speelt Sonnenberg tot zover best degelijk.

  • Jil

    Jillezegt

    2 jaar geleden

    Drie puntet op naar de volgende.

  • Den

    DenniSzegt

    2 jaar geleden

    Je kan maandag tegen Jong PSV geluk hebben omdat ze tussen 2 europese wedstrijden inzitten,lijkt mij dan niet dat je snel spelers van 1e mee laat doen om evt blessures te voorkomen, maar dat kan ik natuurlijk mishebben en dat men bij PSV er anders over denkt

  • Gee

    Geertzegt

    2 jaar geleden

    Fijne overwinning! Ondanks dat het spel niet goed was. Je ziet wel een bepaald vertrouwen in de groep komen, een soort onoverwinnelijkheid. Ouahim speelde bij vlagen weer geweldig en vooral Hansson was superbelangrijk in ons aanvalsplan. Op naar volgende week!

  • Tom

    Tomzegt

    2 jaar geleden

    Sonneberg een onvoldoende? Heb altijd het idee dat mensen hem heel slecht vinden.. ik heb geen gekke dingen gezien bij hem overigens.

  • Jes

    Jessezegt

    2 jaar geleden

    Lijkt me sterk dat Bakis en Bilal nog steeds de grootverdieners zijn, zoals ik hier vaak lees. Ook zij hebben volgens mij gewoon een degradatie clausule in hun contract net als de andere spelers. Dat Rente en Kio weg willen heeft mede daarmee te maken vermoed ik, ze zullen nu wel minder loon krijgen.

  • Han

    Hanszegt

    2 jaar geleden

    @Eddy hoe kun je Ouahim er naast willen zetten….op dit moment met afstand onze beste middenvelder.
    Trouwens wel een luxe om spelers als Rente,Bruns en Kiomuzoglu op de bank te hebben….dat heeft geen enkele kkd club.

  • VAK

    VAKKIEJzegt

    2 jaar geleden

    Zakelijke overwinning, geen goed spel gezien. Volgende week tegen Jong PSV zie ik als echte test, hopelijk zien we niet te veel wisselspelers van het 1e, zonder wordt al moeilijk genoeg denk ik.

    Is het trouwens een bewuste keuze dat de tifosi er niet was?

  • Edd

    Eddyzegt

    2 jaar geleden

    Blij met de 3 punter. NIET met het vertoonde spel. Deze groep heeft echt een “10” nodig. Daarnaast Marko, BB en Sonneberg flink onvoldoende. Marko moet nog gewoon meer minuten maken! Ik gaf alleen Bruns wel basisplaats voor Schoofs of Ouahim. Hij is volledig fit, afgetraind en box to box speler. Daarnaast clever en ziet het spelletje

  • Ste

    Stefzegt

    2 jaar geleden

    Uitoverwinning
    3 punten
    Wat wil je nog meer.
    Je staat bovenaan maar…..
    Ado en jong utrecht.
    Spel viel me echt tegen.
    Marko was dramatisch. Maar de rest was ook niet best. brouwer en Hanson waren goed.
    Viel me op dat Kruzen heel veel aan het coachen was.
    Wat me nog meer opviel is dat de wissels alleen maar minder waren.
    Helaas missen we nog echte kwaliteit
    Komende maandag Jong PSV

  • Tom

    Tomzegt

    2 jaar geleden

    Prima overwinning in utrecht:

    – Hulde aan ons aanvallende spel
    – Hulde aan 7 goals voor en 0 tegen
    – Hulde aan het uitvak
    – Hulde aan Heracles wat de kosten van ESPN overneemt!

    Minder blij met het optreden van Bakboord, die na ADO ook deze wedstrijd echt heel erg matig was. Daarnaast blijf ik mij verbazen dat Kasper Lunding zoveel kansen krijgt. Heb hem in 2 jaar nog niet kunnen betrappen op een mooie actie.

  • Bjo

    Bjornzegt

    2 jaar geleden

    Uitwedstrijd
    Gras
    Maandagavond
    Jong elftal
    0-3

    Prima

  • Sco

    Scoutzegt

    2 jaar geleden

    Fijn om een uitwedstrijd te winnen en ik was erbij. Het kan en het moet beter.

    Bilal en Bakis waren niet bij de selectie (Bakis kan naar Turkije en zal daar wel nu ah onderhandelen zijn). Dit zijn de top verdieners en ik mag toch hopen dat daarvoor 2 goede spelers komen. Iig een echte nr 10 die hebben we hard nodig. De voorste 3 doen het tot. Nu toe goed. Armenteros had het lastig want stond tegenover een prima verdediger. Hanson moet nog iets rustiger aan de bal worden dan gaat hij ook scoren.
    Laatste tip. Train vooraf op echt gras. Je zag gewoon dat ze er moeite mee hadden(eerste deel vd wedstrijd)
    .

  • Buk

    Bukszegt

    2 jaar geleden

    En even over bakboord. Hij was nu eenmaal gisterenavond dramatisch. Maar hij kan veel beter. Gewoon laten staan en vertrouwen geven. De wissel (mokone) was niets beter.

  • Buk

    Bukszegt

    2 jaar geleden

    Het is toch niet zo moeilijk om die Heracles hater links te laten liggen. Het is er een met twee accounts. Een Almeloer die voor Twente is.

    Over de wedstrijd. De onderste 2 gehad. Fantastisch begin. Lichtelijke zorgen over ons middenveld en wissel opties voorin.
    Verwacht nog wel wat transfer vuurwerk.
    De trainer was zelf ook niet tevreden.

TopReacties

Ome Jan2 jaar geleden

Ik vond het geen goede wedstrijd. Effectief maar vooral slordig. Geen schijn van de wedstrijd tegen ADO. Als we dominant willen Ijn valt er nog veel te doen. Ook in deze competitie lijkt er een groot verschil tussen thuis en uit. Tegen een eredivisie club was het een nederlaag geworden. Wel erg blij met de 3 doelpunten en de 3 punten natuurlijk.

Martijn322 jaar geleden

Blij met het resultaat. Je weet het nooit tegen Jong ploegen. En maandagavond en een leeg stadion. Dus wat dat betreft knap. Mooie goals ook. Maar.voetballend viel me.het erg tegen. Geen schijn van vorige week. Traag. Veel balverlies. Geen tempo. Of lag het aan het gras of het 532 van Utrecht? Bakboord was heel.slecht. hoop.echt dat mokono snel.fit is. Verder staat er natuurlijk een prima basiself. Ben fan van hansson. Heel belangrijk tot nu toe veel.komt van hem. Maar wat als hij geblesseerd of geschorst raakt. Er is niemand achter. Zelfde geld voor laurssen. Lunding en bilal.komen veel tekort. Dus hoop dat ze daar nog wel.op.inspelen.

Fons2 jaar geleden

Eens met ome Jan.

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia