Steun HAFC

Help HAFC

Word sponsor

Foto: NESImages

Napraten met Hoogma en Schoofs

Geschreven door Bjorn Wind op 24 sep. 2022

Na de gewonnen wedstrijd tegen Helmond Sport spraken wij met aanvoerder Justin Hoogma en doelpuntenmaker Lucas Schoofs. 90 minuten lang hebben zij met een man minder gespeeld en toch de drie punten over de streep getrokken. Een keurige prestatie! Maar de rode kaart maakte het er niet makkelijker op.

¨Anas zijn kwaliteit is dat hij zo agressief is in de duels, dat maakt hem juist zo goed. Alleen vorig seizoen tegen Twente was het ook zo een moment en daar zal hij de juiste balans in moeten gaan vinden.” vertelt Justin Hoogma over het incident waardoor de ploeg met een man minder komt te staan. Toch werd Heracles niet de ploeg die onder druk kwam te staan, zo analyseert Hoogma ook.

“We merkten dat Helmond hetzelfde bleef doen als voor de kaart, namelijk inzakken. Daardoor konden wij blijven voetballen.” Dit leidde vrijwel de hele wedstrijd tot weinig gevaar van de Helmondse ploeg. “Zij hebben misschien 1 of 2 mogelijkheden gehad deze wedstrijd. Wij hielden de ruimtes goed klein.” Mede daardoor hield de defensie voor de tweede keer de nul.

Dat er aan de andere kant wel gescoord werd kwam onder andere door Lucas Schoofs. De Belgische kilometervreter is, naast de vele bruikbare meters, inmiddels ook belangrijk in de voorhoede met dit seizoen al 3 doelpunten. “Ik raakte hem wel! Niet hard, maar voldoende om hem te scoren.” claimt hij wanneer ik vraag of het misschien een doelpunt van Hansson kon zijn. “We trainen erop. De looplijnen veranderen per week, maar er wordt wel degelijk aandacht aan besteed tijdens de training.”

Waar gaat dit eindigen voor Schoofs als hij na acht wedstrijden al op 3 doelpunten staat? Kan hij tegen Den Bosch misschien wel in de spits spelen? “Tja, we misten al twee spitsen met Armenteros, Cicilia en daar komt nu Ouahim ook nog bij, dus wie weet.” zegt hij lachend.

Heracles gaat nu samen met PEC Zwolle aan kop in de Keuken Kampioen Divisie en in de Eerste periode krijgt het alleen nog FC Den Bosch en De Graafschap. Hoogma is realistisch: “We hebben ons nu in een goede positie gebracht. Ik kan er wel allemaal clichés aan gaan hangen nu, maar we moeten niet te ver vooruit kijken. Eerst Den Bosch uit en dan zien we wel.” Dat we nu één doelpunt tekort komen om alleen aan kop te gaan maakt de captain ook weinig uit. “Als we er aan het einde maar staan.”

Vind jij HAFC leuk en kun jij een kleine bijdrage missen? Met een kleine donatie help je HAFC 2024 door!

Klik hier om te doneren (Naar onderen scrollen voor eenmalige donatie)

Discussieer mee

19

Je reageert als .

Ben jij dit niet?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Bon

    Bonafidezegt

    2 jaar geleden

    Leuk dat we een keer winnen met 10 man, want dat is ons volgens mij niet vaak gelukt. Verdiende overwinning!

  • Han

    Hanszegt

    2 jaar geleden

    Je beste man 3 competitie duels geschorst, dikke streep door de rekening.

  • DDB

    DDBzegt

    2 jaar geleden

    Armenteros kan toch niet op 10 joh. Die kan dat helemaal niet belopen. Gewoon in de spits houden.

  • DOL

    DOLzegt

    2 jaar geleden

    Armenteros 10. Laurssen 9, hansson en nankishi op de flanken. Meest logische als je 4 wedstrijden geen ouahim hebt naar mijns inziens.

  • Sjo

    Sjon Bloemzegt

    2 jaar geleden

    Anas Ouahim 4 wedstrijden geschorst!

  • B19

    B1903Kzegt

    2 jaar geleden

    Inmiddels 450 kaarten verkocht

  • Pau

    Paulzegt

    2 jaar geleden

    Ik kan alleen maar respect hebben voor Schoofs. Goedlachse, slimme jongen die eigenlijk weinig talent heeft maar door zijn inzicht en werklust absoluut het beste uit zichzelf haalt. Ik vond hem altijd al een belangrijke schakel die goed de balans op het middenveld bewaarde en uitstekend was in het positioneren in de ruimtes en het maken van de vuile meters. Mooi om te zien dat hij zich blijft ontwikkelen met ook nog eens 3 goede goals tot nu toe. Hoop dat hij deze vorm zo door kan trekken en dat hij ook de waardering van de supporters krijgt die hij verdient.

  • DOL

    DOLzegt

    2 jaar geleden

    Nog 232 buskaarten over. Laat zien wat we waard zijn!!

  • J99

    J99zegt

    2 jaar geleden

    280 buskaarten beschikbaar, autokaarten uitverkocht. Massaal naar Den Bosch voor €15!

    Wie haalt er na vandaag nog kaarten?

  • B19

    B1903Kzegt

    2 jaar geleden

    Iemand een idee hoeveel kaarten er al verkocht zijn voor DB uit?

    Hopen op een uitverkocht uitvak voor de 5e keer!

  • Jac

    Jackzegt

    2 jaar geleden

    @Jesse, hoe is het op vakantie?

  • Flo

    Floaterzegt

    2 jaar geleden

    Ten eerste mooi dat we dit soort berichten steeds vaker op de website zien, mooi dat er zoveel moeite in wordt gestoken dus complimenten voor de mensen van de site!

    Ten tweede knap dat we de buit toch binnen hebben gehaald vrijdag, daar was heel wat werklust voor nodig. Jammer dat Ouahim rood pakt maar wat Hoogma zegt, zijn felheid is ook een wapen vaak. Iets beter leren doseren en dan kan hij meer van waarde zijn daarmee. Het middenveld was niet top zonder hem, hoop dat hij niet te lang geschorst zal worden. Wat betreft dat middenveld lopen we niet over van opties, Scheperman viel mij eerlijk gezegd niet tegen toen hij speelde. Jammer dat een Ibrahimoglu er totaal niet aan te pas komt, die kon vorig jaar in de voorbereiding aardig voetballen maar is naar mijn idee nog nooit echt getest. Sierra wil ik ook wel wat meer van zien, maar zal ook wel een reden zijn dat we hem niet zo veel zien.

    Ten derde hoop ik toch van harte dat we vrijdag wel weer een spits hebben want dan kunnen we de spelers gebruiken op de positie waar ze het sterkst zijn. Een van de twee zal toch wel weer fit/aanwezig zijn? Laursen in de spits zou anders logisch klinken als alternatief, al is zijn kracht eigenlijk wel om vanaf de zijkant de 16 in te komen bij voorzetten. Er al staan is toch wat anders denk ik. Schoofs zou ik niet doen, die kan best afmaken bij voorzetten of dode spelsituaties maar dan is het meevoetballend wat minder. Hansson zou ik lekker op links laten staan, dat gaat goed en daar heeft hij de meeste dreiging.

  • Dol

    DollePauperzegt

    2 jaar geleden

    Heb we trouwens wel weer ontzettend gestoor aan al die kut kinderen in vak q. Is er geen manier om dit beter te controleren?

  • Roy

    Royzegt

    2 jaar geleden

    @Jantje zo gaat het toch altijd Jesse en vrienden zijn er wanneer ze kunnen zieken en zeuren. Gaat het goed dan hoor je ze niet. Behalve uitspraken als, Ja natuurlijk hoop ik ook dat het goed gaat.

  • Jan

    Jantjezegt

    2 jaar geleden

    Tis wel een stuk rustiger op de sait als we winnen

  • Her

    Heracles Harryzegt

    2 jaar geleden

    Nogmaals: top gedaan met de klasse overwinning. Ja, er kan/moet nog van alles beter, maar hoofdzaak is dat we (blijven) winnen.

    Over de spits (voor zover relevant, komende week of ook evt op later tijdstip nog), wat mij betreft heel helder. Laursen scoort lekker en heeft ook wat meer body – spits. Zo mogelijk nog belangrijker: Nankishi moet zo veel mogelijk spelen (‘slechts’ een huurspeler, maar promotie is heilig), Hansson ‘staat in de weg’ (mooi!), dus hij speelt dan maar ‘gewoon’ op rechtsbuiten.

  • Wim

    Wimzegt

    2 jaar geleden

    Iemand enig idee hoeveel kaarten er al verkocht zijn? Vol uitvak zal toch top zijn.

  • Joo

    Joopzegt

    2 jaar geleden

    Ik ga er vanuit dat armenteros er weer is tegen den Bosch. Laursen of hansson op 10 zou ook nog kunnen maar ik verwacht een middenveld met schoofs, Bruns en Marko.

  • J99

    J99zegt

    2 jaar geleden

    Schoofs in de spits, het wordt gekscherend opgeschreven, maar in alle eerlijkheid voel ik er wel wat voor. Als je constant kijkt hoe en waar hij in de 16 te vinden is, dan is dat positief! (loopacties en loopvermogen en de ruimte die hij vindt erg sterk en slim)

    Alle 3 de goals (2x koppie) zijn ook maar met één contact, puur afmaken dus. Ik vindt het geen gekke gedachte het te proberen, met alle spitsen die uitvallen. (en Ouahim)
    Laursen en Hansson laten zien de ballen prima neer te leggen (vooral laten staan op de flanken) en met alle inzakkende ploegen hebben we ook geen pure technische sprinter/dribbelaar persé nodig.

    Belgische Buffel

TopReacties

J992 jaar geleden

Schoofs in de spits, het wordt gekscherend opgeschreven, maar in alle eerlijkheid voel ik er wel wat voor. Als je constant kijkt hoe en waar hij in de 16 te vinden is, dan is dat positief! (loopacties en loopvermogen en de ruimte die hij vindt erg sterk en slim) Alle 3 de goals (2x koppie) zijn ook maar met één contact, puur afmaken dus. Ik vindt het geen gekke gedachte het te proberen, met alle spitsen die uitvallen. (en Ouahim) Laursen en Hansson laten zien de ballen prima neer te leggen (vooral laten staan op de flanken) en met alle inzakkende ploegen hebben we ook geen pure technische sprinter/dribbelaar persé nodig. Belgische Buffel

Joop2 jaar geleden

Ik ga er vanuit dat armenteros er weer is tegen den Bosch. Laursen of hansson op 10 zou ook nog kunnen maar ik verwacht een middenveld met schoofs, Bruns en Marko.

Wim2 jaar geleden

Iemand enig idee hoeveel kaarten er al verkocht zijn? Vol uitvak zal toch top zijn.

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia