Steun HAFC

Help HAFC

Word sponsor

Foto: NESImages

Heracles wil de markt op, maar wat zijn de opties?

Geschreven door Bjorn Wind op 16 nov. 2022

Tussen neus en lippen door lieten John Lammers en Nico-Jan Hoogma al doorschemeren dat ze in de winterstop de ogen open houden voor een versterking in de punt van de aanval. De lijstjes liggen al klaar en de opties zullen de komende tijd overwogen worden door de technische leiding. Maar wij helpen graag een handje mee en hebben daarom ook een paar spelers opgezocht die wat zouden kunnen zijn voor onze club.

Te beginnen met iemand die we allemaal dolgraag ooit in het zwart-wit zouden willen zien: Jason van Duiven. De spits van Jong PSV wordt binnen de Eindhovense club gezien als groot talent en speelt daarom al op zijn zeventiende in het beloftenelftal op Keuken Kampioen Divisie-niveau. Daarin wist hij twee keer het doel te vinden.

Waarom willen we hem in zwart en wit zien? Het is een jongen van de stad die zijn eerste stappen in het voetbal zette bij La Première. Maar waarom zou een groot talent van PSV haalbaar zijn voor Heracles in de KKD? Allereerst hebben we voor PSV met Mauro Jr. al een eerdere huurling goed afgeleverd. En zoals sommigen wel weten is Jason het achterneefje van Hendrie Krüzen, dus dat kan ook wel eens helpen in de keuze.

Als tweede speler hebben we Lequincio Zeefuik, de talentvolle spits van het in noodverkerende FC Volendam. Zijn naam is al eens in het geruchtencircuit rondom Heracles gevallen en zal daarom ook vast wel bekend zijn bij de technische leiding van onze club. Met 4 goals in 16 Eredivisie wedstrijden ontwikkelt hij zich al goed, misschien al wel zo goed dat hij onhaalbaar blijkt voor ons.

Lequicio is groot, sterk, snel en nog jong waardoor hij voor veel clubs een ideale aankoop kan zijn. Bij Volendam zal hij zit seizoen tegen degradatie gaan strijden, maar met een mooi toekomstplan uitgestippeld en zicht op promotie voor volgend seizoen zou hij over te halen kunnen zijn.

De derde optie is een oud-Eredivisie speler van VVV-Venlo, Vitesse én NEC. Het gaat hierbij om Jay-Roy Grot. De sterke spits staat nog een half jaar onder contract bij het Deense Viborg FF waar hij dit seizoen goed was voor 9 doelpunten in 23 wedstrijden.

Naast zijn fysieke kwaliteiten heeft hij ervaring op de Nederlandse velden en kan hij eventueel ook op de flanken terecht. Ondanks zijn lange CV waar, naast de Nederlandse clubs, ook Leeds United en Vfl Osnabrück op staan, is hij nog altijd pas 24 jaar oud!

Met oud-HSV’er Nico-Jan Hoogma als Technisch Directeur is er altijd een lijn naar de gevallen Duitse Bundesliga dino. En bij de beloftenploeg van HSV loopt een jeugdinternational van Burkina Faso in de spits met de naam Daouda Beleme. In 15 wedstrijden in de Regionalliga Nord wist hij 11 keer het doel te vinden.

Natuurlijk is dat op het vierde niveau van Duitsland en hebben we met Abed Nankishi al een jonge Duitse huurling met snelheid. Maar Beleme heeft een aflopend contract, weet het doel makkelijk te vinden en is pas 21 jaar oud.

Als laatste een speler uit een onverwachte hoek. Met Ragnar Klavan hebben we pas één speler uit de Baltische staten (Estland, Letland en Litouwen) gehad. Tijd om dat te veranderen met het aantrekken van Alex Tamm. Deze 21-jarige Estse reus scoort er lustig op los in de Estse competitie en beker met 16 doelpunten in 29 wedstrijden.

Vorig seizoen wist hij het doel zelfs 27 keer te vinden in 31 wedstrijden. Oké, dertien van die doelpunten scoorde hij in één wedstrijd in de beker tegen FC Mulgi, maar dat zijn nog steeds indrukwekkende cijfers voor een jonge spits. En als we kijken wat voor een prijzen onze laatste Estse speler allemaal binnen heeft gehaald in zijn, is dit ook zeker de gok waard.

Een speciale vermelding voor Lamine Diaby-Fadiga, de spits van FC Eindhoven. Deze hebben we al een aantal keren voorbij zien komen in de reacties. Helaas word de Fransman door Paris FC verhuurd aan de Eindhovense club, misschien wel omdat hij in opspraak kwam nadat hij bij OGC Nice het horloge van collega Kasper Dolberg had gestolen. Voor in de winterstop zal dit geen optie zijn, vandaar dat we hem niet mee hebben genomen in onze ‘scoutinglijst’.

Vind jij HAFC leuk en kun jij een kleine bijdrage missen? Met een kleine donatie help je HAFC 2024 door!

Klik hier om te doneren (Naar onderen scrollen voor eenmalige donatie)

Discussieer mee

57

Je reageert als .

Ben jij dit niet?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Den

    DenniSzegt

    één jaar geleden

    Ik zou proberen om Julian Rijkhoff van Borussia Dortmund over te nemen

  • Joo

    Joopzegt

    één jaar geleden

    Berend, jesse is de man die Bruns een miskoop vond, onze voorhoede spelers, bankzitters en onze verdediging met rollators loopt. Kortom geen verstand van voetbal. En die denkt dat Tim , hetzelfde mandaat heeft gehad als Hoogma nu.

  • Jes

    Jessezegt

    één jaar geleden

    Ach Berend hij is er ook weer, de spreekbuis van onze TD. Man als je een kerel bent betrek dan niet een ander in jouw mening! Door hier even namens ‘iedereen’ te mogen spreken overschat jij jezelf enorm. Laat een ander zelf een oordeel geven, die hebben dat gelul van jouw niet nodig. Tenzij jij jezelf belangrijk vindt🤨

  • Ber

    Berendzegt

    één jaar geleden

    @Jesse, iedereen wordt moe van jou. Zoek een andere hobby betweter 1e klas.

  • Flo

    Floaterzegt

    één jaar geleden

    Ach die rooien krijgen weer praatjes, niet te veel aandacht aan besteden. We hebben het niet voor niets zo afgesproken, daar hebben beide clubs mee ingestemd en nog wel tot 2030 ook. Wie de deal heeft gemaakt zal mij ook een worst wezen. Misschien was het Gilissen, misschien niet. Tim werkt in ieder geval niet meer voor ons dus laten we hier dan ook niet zo’n nutteloze discussie van maken, waar gaat het om…

  • Joo

    Joopzegt

    één jaar geleden

    Tim in iedergeval niet. Hij moest alles overleggen of denken jullie nou echt dat hij over de centen ging, erg naïef.

  • Gee

    Geertzegt

    één jaar geleden

    “Hij mocht technisch directeur spelen”? Wie denk je dat er dan de beslissingen nam, contractonderhandelingen voerde, miljoenen voor ons verdiende met oa vertrek van Czyborra, Dessers, Van der Water, Burgzorg enz. Denk je dat Touissant dat deed? Of Wormuth zelf? Beetje denigrerend naar Gillissen, vind je niet Joop?

  • jes

    jessezegt

    één jaar geleden

    Joop er is er maar één die hem de zwarte piet geeft en dat ben jij! Ik ben wel benieuwd wat dan de oude afspraken waren kerel. En wie die toen gemaakt hebben. In de tijd van Jan en Joop (bij hun) wilde Joop ons geld niet hebben en daar heeft Jan dankbaar gebruik van gemaakt door een marginaal bedrag te betalen. Toen ze bijna failliet gingen hadden ze onze financiële hulp hard nodig en hebben wij het maximale er uit gehaald. Deze deal zal ons geen windeieren opleveren, ook aan de spelers die nog nooit bij ons gespeeld hebben en van de gezamenlijke academie komen, kunnen we verdienen. Dat doet pijn daar in Glanerbrug Zuid.

  • Joo

    Joopzegt

    één jaar geleden

    Hij mocht technisch directeur spelen en het zou vreemd zijn dat ze hem dan niet voor de camera zetten, anders was het direct al duidelijk geweest dat hij er zat als zaal vulling. Vreemd dat hij wel de zwarte piet kreeg. Shit, zwarte piet mag niet meer.

  • jes

    jessezegt

    één jaar geleden

    Ja Joop hij zat er als een marionet bij. Voortzetting van de oude afspraak? Welke dan? In de tijd van Jan Smit hebben we marginaal bijgedragen aan de opleiding. Bovendien ben je als eredivisieclub (die we toen waren) verplicht een eigen jeugdopleiding te hebben. We hebben Jayden Oosterwolde nooit bij ons gehad, maar toch profiteren we van zijn transfer opbrengst, het is maar hoe je het bekijkt! Hij zat met de directeuren van beide clubs en de TD Ted van Leeuwen aan tafel om de overeenkomst te tekenen. Man wat een onzin zit je te lullen.

  • Joo

    Joopzegt

    één jaar geleden

    Het was niet meer of minder dan een voorzetting van de oude afspraak met herziene financieele regelingen. Twente heef geen spijt wel haar sponsoren en supporters. Het geld dat wij er bij doen ,kan Twente nu direct investeren in de a selectie.tis maar hoe je het bekijkt en welk verhaal jij of ik hebben gehoord vanuit de club. Tim was slechts toeschouwer.

  • Jes

    Jessezegt

    één jaar geleden

    Joop jouw feitenkennis is naatje. Op 1 juli 2020 is een overeenkomst voor 10 jaar getekend tussen Heracles en Twente waarbij de beide clubs voor 50 % aandeelhouder zijn en de lusten en lasten met elkaar delen. In 2020 was Tim nog onze TD en hij heeft meegewerkt aan deze deal! Een deal waar ze in Enschede nu pijn in de buik van krijgen, helemaal nu het weer wat beter met hem gaat en ze weer een grote bek hebben 🤨

  • A3N

    A3Nzegt

    één jaar geleden

    Morgen dezelfde opstelling als tegen NAC. Sammy was deze week ziek, maar zal wel starten (en anders hebben we altijd nog Cecilia).
    Uit de geblesseerdenboeg niets nieuws.

    Volgende week woensdag hebben de spelers vijf dagen vrij.

    Op 4 december is er een oefenwedstrijd.

  • Joo

    Joopzegt

    één jaar geleden

    Tim goed geregeld? Volgens mij heeft hij er alleen bij mogen zitten voor de show, de gezamenlijke opleiding is niet zijn idee, niet geweest en zal het ook nooit worden. Het was een herziening van afspraken, niets meer en niets minder.

  • Roy

    Royzegt

    één jaar geleden

    @Geert dat is ook zo, dat ontken ik ook niet.

    Maar ik ben het zowaar met Jesse eens. De praatjes nu het beter gaat, nog steeds Heracles als een profiteur neerzetten terwijl het een 50/50 verdeling is. Ik denk dat (helaas) beide clubs blij moeten zijn met een gezamenlijke opleiding. Gebied is te klein wanneer je dit niet doet. Maar let op, gaat het in Enschede in toekomst nog steeds goed, dan trekken ze zich terug. Let maar op.

  • jes

    jessezegt

    één jaar geleden

    Mooi die gezamenlijke opleiding, er is toen van een nood een deugd gemaakt. Deze deal pakt voor ons niet verkeerd uit. Dat heeft Tim toen goed geregeld voor ons. Het water stond de club uit Enschede toen aan haar lippen, ze konden niet anders. Nu het weer wat beter gaat komen de praatjes weer een hebben ze spijt dat ze er nog jaren aan vast zitten. Als we promoveren dan hebben de talenten echt wat te kiezen. De stap naar ons 1e team zal voor een talent kleiner zijn dan bij hun.

  • WW.

    WW.zegt

    één jaar geleden

    blijkbaar toch nog iemand die wakker is daar: de foto is aangepast 🙂

  • WW.

    WW.zegt

    één jaar geleden

    off-topic:

    De stagiair bij Tubantia is ook weer goed ingevoerd over Heracles, een foto van Brouwer zetten bij een artikel over Schoofs 🙁

    https://www.tubantia.nl/almelo-e-o/dringende-oproep-heracles-speler-schoofs-geen-kind-buitenspel-in-almelo~a5c8db87b/

  • Gee

    Geertzegt

    één jaar geleden

    @Roy

    Als je heel eerlijk bent, zijn wij ook de kleinere club. Maar wat heel veel rooie supporters vergeten is dat deze 50/50 verdeling ontstaan is uit “hun” geldproblemen. En als je welke Heraclied dan ook echt diep in zijn hart kijkt hekelen wij ook de gezamenlijke jeugd. Maar je weet ook dat een eigen jeugdcomplex en -opleiding bakken met geld kost. Stop dat nu eerst maar eens in een paar goede natuurgrasvelden… 😅

  • sch

    sch1903zegt

    één jaar geleden

    @Giel, helemaal met je eens! Hoe mooi met z’n allen naar het diepe zuiden! Massaal naar Roda!

  • Joo

    Joopzegt

    één jaar geleden

    Niels, er komt voor 100%zeker een spits bij.

  • Nie

    NielsGroothuiszegt

    één jaar geleden

    Leuk stukje. Namedropping. Veel gezwets over namen. Uiteindelijke conclusie : Heracles komt met een naam die hier niet eerder is genoemd.

    Azzaoui fit, Ouahim fit én Nakashi fit dan komt er niet veel meer bij verwacht ik…..

  • Gie

    Gielzegt

    één jaar geleden

    Zaterdag zitten er waarschijnlijk weer 11.000+ mensen in het stadion mooi dat onze club massaal gesteund wordt. Stadion ziet er een stuk voller uit. Blijf zo doorgaan ook in uitwedstrijden.
    Een aanrader is rodajc uit geweldig! op de zondag middag naar Kerkrade met 1100 man.
    Laten we massaal steunen!!

  • Roy

    Royzegt

    één jaar geleden

    Mensen als Jesse wisten dit allemaal natuurlijk al, maar duidelijk artikel en logisch.

    Ook interessant zijn:
    – de slecht 5reacties, het is geen HAFC.nl hé 🙂 , onder het artikel. Negatief, Heracles wordt als profiteur weggezet.
    – de titel, Heracles het kleine clubje blijkbaar.

    https://www.twentefans.nl/scholten-realistisch-dan-verliest-heracles-niet-hun-geldstroom/

  • Hen

    Henkzegt

    één jaar geleden

    @ Joop
    Castillon was echt nòg erger geloof me; daar heb ik me in die tijd zo verschrikkelijk aan geërgerd!

  • Kri

    Kriszegt

    één jaar geleden

    @ Joop. Nou als ik moest kiezen tussen Roelofsen en Cicilia, ging ik echt wel voor Roelofsen… Geen twijfel.

  • Pie

    Piet IIIzegt

    één jaar geleden

    Jopie, die stond ook op mijn lijstje. Engels gaat alleen in de winterstop naar Japan…

  • Jop

    Jopiezegt

    één jaar geleden

    Ik zie graag Mario Engels komen van Sparta. Maakt gemakkelijk doelpunten, is snel, brutaal en heeft bewezen dat hij een meerwaarde is in de kkd (volgens mij zelfs topscoorder) en zit nu op de bank.

  • Joo

    Joopzegt

    één jaar geleden

    Kris, je doet Richard Roelofsen te kort, die kon echt wel voetballen, bij Cecilia heb ik dat nog niet kunnen ontdekken. Volgens mij is hij uit armoede gekomen na het bekijken van een you tube filmpje of er zat iets anders achter. Maar een voetballer nee. Degene die hem aanbevolen heeft kan verdomd goed verkopen, zou hij zijn vak van moeten maken. Hij doet mij denken aan castillion, die huur speler van Ajax die kon er ook helemaal niets van.

  • Kri

    Kriszegt

    één jaar geleden

    @ Joop. Ergens (best ver weg……) kan ik wel volgen dat we bij hem zijn uitgekomen…. Fysiek sterk, redelijk allround, maar nergens heel sterk in, en niet te duur. Zolang hij vooral in ‘de zestien’ blijft en gebruikt wordt als soort stormram (a la Richard Roelofsen vroeger) kan hij best zijn nut nog gaan bewijzen. Maar tot nu toe laat hij te weinig zien wat hij zou moeten kunnen. En aangezien we op zoek lijken te gaan naar een nieuwe spits, vindt de club dit ook.

  • Kry

    Kryzegt

    één jaar geleden

    Laat Jason van duiven ma komen na heracles hij heeft zich niet bewezen bij jong psv met 2 doelpunten in de KKD. maar dat maakt het niet uit het zal juist een mooi stap worden voor zoon jonge speler als die heracles zal kunnen helpen met de promotie.

  • Her

    Heracles is de clubzegt

    één jaar geleden

    Indien we als club echt vooruit willen is het de allerhoogste tijd dat we een spits halen die minimaal op middenmoot-eredivisie niveau mee kan. Ik ben ervan overtuigd dat zo’n spits zichzelf terugbetaald. Een jongen van een jaar of 22 tot 26 die zichzelf al aardig heeft laten zien en met doorgroei potentie en ja, dat kost 1 tot 2 miljoen maar het is de hoogste tijd dat we lef tonen!!

  • S.C

    S.C.B.zegt

    één jaar geleden

    Ik ga er een beetje vanuit dat ze een 1e spits willen gaan halen. Armenteros is zeker wel belangrijk maar scoort veel te weinig.

  • Joo

    Joopzegt

    één jaar geleden

    Kris, knap dat jij wat in Cecilia ziet, ik zie er meer een tuba speler in, in de gelijknamige Fanfare Orkest. Sorry. En Hoogma kontakten bij HSV, dat is wel erg lang geleden.Als we het over groei hebben dan nog beter Kok die al bij ons heeft meegespeeld. Ik denk dat er echte kwaliteit bij komt. Mede voor volgend seizoen.

  • Kri

    Kriszegt

    één jaar geleden

    Het ligt er vooral aan wat we, als club, willen. Willen we een ‘bewezen doelpuntenmaker’ of eentje waar groei in zit? Als daarover duidelijkheid is, kan je eigenlijk pas keuzes maken. Ik denk dat Armenteros, als hij fit blijft, zijn goals zal blijven maken en zo tussen 15 en 20 goals uit zal komen. Cicilia moet investeren in fitheid, maar ook hij kan dan wel belangrijk(er) worden met zijn manier van spelen. Die Beleme vind ik eigenlijk wel een mooie optie voor ons. Aflopend contract, neusje voor de goal en vrij jong. Komt bij dat Hoogma binnen HSV genoeg contacten heeft om inside informatie te krijgen over deze jongen rondom zijn karakter. Als daarover geen twijfel is, dan zou ik zeker een balletje bij hem opgooien.

  • Roy

    Royzegt

    één jaar geleden

    Jay Jay Grot, deze heeft alles, fysiek sterk, atletisch goed aan de bal, maar toch.

    Het lijkt een beetje een gevalletje Burgzorg. In potentie super goed, maar gezien zijn wisselvallige carrière en ook zijn statistieken (hij scoort en geeft assists, maar niet buitengewoon) zijn het net niet.

  • Buk

    Bukszegt

    één jaar geleden

    Herstel is een rechtsbuiten(onal)

  • Buk

    Bukszegt

    één jaar geleden

    ik vond Başar Önal van de graafschap een hele goede speler, linksbuiten, technisch en snel. 18 jaar en voetbalt in de nationale elftallen van Turkije
    Echt een Heracles aanwinst

    Die v d sande van NAC was wel een prima spits. Ja en Fadiga misschien volgend jaar.

    Verder misschien toch ook naar een middenvelder kijken. Een wat dynamischer speler erbij zou niet misstaan.

  • Jor

    Jorgzegt

    één jaar geleden

    Gewoon de 24-batige Jannik Rochelt van SV Evelsberg transfervrij ophalen. Twee-benige speler met mogelijkheden die naast spits ook op de vleugels uit de voeten kan. Je weet het maar nooit wat er allemaal in de winterstop gebeurd. Hansson kan zomaar een mooie aanbieding kunnen krijgen…

  • Rob

    Robinzegt

    één jaar geleden

    Doe een gooi naar Dylan Vente

    Type niet lullen maar poetsen… en neusje voor de goal

  • Jas

    Jasonzegt

    één jaar geleden

    Sierhuis is niet fit toch?

  • Jor

    Jorgzegt

    één jaar geleden

    Ze moeten dalinga kopen dan heb je gelijk een top spits die mee kan in de eredivisie

  • Ale

    Alexzegt

    één jaar geleden

    Er zijn al heel wat namen voorbij gekomen, maar ik zou gaan voor Sierhuis. Volgens mij mist hij onze club nog steeds. Verder vind ik de suggestie van Vak D, hieronder, zeer goed doordacht. Absoluut een telefoontje waard!

  • Vak

    Vak dzegt

    één jaar geleden

    Vorig jaar was er sprake van dat Wormuth opgevolgd zou worden door een (hulp) trainer van Manchester City. Ook zou hij een jonge spits meenemen: Delap. Voetbalt nu bij Stoke city, dus waarschijnlijk onhaalbaar. Ik kan me niet voorstellen dat met het cancelen van deze trainer ook meteen alle contacten met ManCity verloren zijn gegaan. Daar zal toch wellicht nu ook een talent buiten de boot vallen die het bij Heracles weer kan oppakken?

  • Sta

    Stadioncheckzegt

    één jaar geleden

    De laatste Fadiga van Eindhoven stond ook op mijnlijst. Maakte tijdens in valbeurt ook indruk hier in Almelo wel indruk op mij !
    Sterke jongen met groei potentie .

  • Ste

    Stef Wolterszegt

    één jaar geleden

    Dennis Knuiman OJC Rosmalen ook een hele goede optie

  • Elt

    Eltee1977zegt

    één jaar geleden

    Jason van Duiven ? Leuk dat hij uit Almelo komt en wordt bestempeld als een groot talent, alleen heeft hij nog niets bewezen. Tot nu toe twee goals gemaakt in de KKD. Is hij dan degene die ons moet helpen in strijd om promotie ? Ik zie meer iets in een doelpuntenmachine of een meer ervaren spits (Lees : Geen oudje). Een Grot zou hier wel passen denk ik. Ook een grote sterke kerel en nog jong.

  • Flo

    Floaterzegt

    één jaar geleden

    Kijk dit zijn leuke dingen, altijd mooi om even te struinen op Transfermarkt. Laat de namenlijstjes maar komen. Ik zie zelf dat Tim van de Schepop momenteel ook nog transfervrij is, zou ik wel wat voor Heracles vinden om op proef te laten komen. Jongen uit de regio (voorheen bij FCT niet doorgebroken), afgelopen zomer nog bij Excelsior op proef geweest en vorig seizoen bij Werder Bremen II 14 goals en 5 assists in 18 wedstrijden gemaakt. Was wel Regionalliga Nord dus iets ander niveau dan we zoeken misschien, plus hij heeft al een half jaar niet gespeeld. Is 23 jaar oud dus het moet er nu ook wel eens uitkomen… Ik zeg niet dat ik een voorstander zou zijn maar het zou wel weer typisch Heracles zijn om zoiets te proberen.

  • Edd

    Eddyzegt

    één jaar geleden

    Kai Sierhuis! Ophalen in winterstop. Eerst half jaar huren en gelijk optie tot koop! Hiermee haal je uiteindelijk een Sierduif in huis!!

  • sch

    sch1903zegt

    één jaar geleden

TopReacties

Jantjeéén jaar geleden

Ik hoorde dat ene C. Ronaldo niet tevreden is bij zijn huidige club. Kunnen misschien een poginkje wagen.

Joopéén jaar geleden

Kai Sierhuis zou ik ook nog willen noemen. Volgens een kennis komt Jason van duiven volgend seizoen.

Daniéén jaar geleden

Thomas Verheijd wil weg bij Ado ! investeren

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia