Steun HAFC

Help HAFC

Word sponsor

Foto: NESImages

John Lammers en Lucas Schoofs over de moeizame overwinning tegen Jong AZ

Geschreven door Jord op 11 mrt. 2023

Heracles Almelo boekte gisterenavond tegen Jong AZ weliswaar de derde zege op rij, maar het was allesbehalve sprankelend. Ondanks dat zitten de Almelöers PEC Zwolle nog steeds op de hielen. Na de 2-0 overwinning spraken wij met hoofdtrainer John Lammers en Lucas Schoofs, die als vleugelverdediger startte.

“We speelden een matige wedstrijd, maar boekten uiteindelijk wel een goed resultaat”, vat John Lammers de wedstrijd samen. Heracles Almelo schoot uit de startblokken, dat resulteerde in een vroege voorsprong. Ismail Azzaoui wist een afvallende kopbal op vernietigende wijze tegen de touwen te schieten. Vrijwel direct na de openingstreffer veranderde het spelbeeld en kregen de Almeloërs ineens geen grip meer op de uitploeg. “Wij hadden moeite om goed druk te zetten, terwijl Jong AZ juist beter omging met de omstandigheden. Na het doelpunt van Azzaoui liepen wij steeds verder achteruit en zo gaven we Jong AZ de ruimte om te voetballen.”

Rechtsachter
Eén van de spelers die veel moeite met zijn tegenstander leek te hebben, was Lucas Schoofs. De Belgische middenvelder startte wegens ziekteleed bij Sylian Mokono als rechtsachter. “Als je op een andere positie speelt, is dat toch minder comfortabel dan normaal. Je moet ineens rekening houden met andere zaken dan op het middenveld, zoals meer 1-op-1-situaties en snelheid.” Desalniettemin vond Lucas Schoofs dat hij goed aan de wedstrijd begon. “Tijdens de eerste fase had ik het goed onder controle, maar verderop in de wedstrijd werd het steeds lastiger.”

Goede wissels
Lammers zag ook dat Lucas Schoofs het in de loop van de wedstrijd niet makkelijk had op de verdedigende positie. Na een uur spelen koos hij er dan ook bewust voor om Schoofs terug naar het middenveld te zetten en Sava Cestiç als rechtsachter te laten fungeren. “Lucas heeft loopvermogen op het middenveld. Daarom koos ik ervoor om Sava het laatste halfuur op rechtsback te zetten, omdat hij ook op die positie uit de voeten kan.” Volgens de trainer was het effect van deze wissel goed zichtbaar. “Na de positiewissel vond ik het verdedigend steviger staan. Dat komt uiteraard ook door de verse krachten die er bij komen.”

In de slotminuut van de wedstrijd nam invaller Rigino Cicilia alle onzekerheid weg bij Heracles Almelo en tekende voor de 2-0. Hij kreeg van John Lammers de voorkeur boven Antonio Satriano. “‘Rigi’ (Rigino Cicilia, red.) traint de laatste weken erg goed. Waarin Antonio nog ietwat opportunistisch is, weet ‘Rigi’ de bal goed vast te houden waarmee we door kunnen voetballen. Dat hadden we op dit moment nodig. Ik denk dat dit een goede wissel was, als je het achteraf bekijkt.”

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen TOP Oss op het programma. In Noord-Brabant zal de ploeg van John Lammers er alles aan moeten doen om het gat met Almere City FC en VVV-Venlo zo groot mogelijk te houden. Steun de ploeg en ga mee! Koop jouw ticket via ticketing.heracles.nl.

Vind jij HAFC leuk en kun jij een kleine bijdrage missen? Met een kleine donatie help je HAFC 2024 door!

Klik hier om te doneren (Naar onderen scrollen voor eenmalige donatie)

Discussieer mee

73

Je reageert als .

Ben jij dit niet?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Her

    Heracliedzegt

    één jaar geleden

    Ach Berend, alleen al het feit dat hij volle uitvakken een non-discussie noemt zegt alles. Dan snap je er weinig van als zogenaamde supporter zoals PietIII terecht aangeeft. Daarbij verwacht hij van de spelers en technische staf alles maar zelf wil hij geen stap extra zetten om de spelers te steunen. Je hoort mij niet zeggen dat iedereen verplicht is om uitwedstrijden te bezoeken, maar kom hier dan niet de betweter uithangen en jezelf te profileren als het zogenaamde geweten van de achterban. Als hij vragen krijgt ontwijkt hij ze of veranderd hij het onderwerp om er maar niet op te hoeven reageren. Jesse is niet serieus te nemen.

  • Ber

    Berendzegt

    één jaar geleden

    @PietIII, ben erg benieuwd wie er achter de naam ‘Jesse’ zit. Moet toch wel iets te verbergen hebben want op mijn verzoek en kosten heb ik hem uitgenodigd om ergens een hapje te eten of te drinken.maar Jesse nam de handschoen niet op. Wel laf als je niet te verbergen hebt en anderen wel telkens afzeiken.

  • Pie

    Piet IIIzegt

    één jaar geleden

    He Heraclied, wil jij je conformeren aan de onderwerpen die relevant zijn volgens Jesse?Niet zomaar uit eigen beweging andere onderwerpen aansnijden die hij niet interessant vind. Hoe durf je hem daarmee lastig te vallen op dit forum, ben je helemaal van de pot gerukt?

  • Jes

    Jessezegt

    één jaar geleden

    Ach Heraclied ook jij hebt hier slechts een meningtje, net als ik! Maak jij je maar druk om de hoeveelheid supporters in het uitvak, maar val mij daar niet mee lastig! Er zijn belangrijkere zaken of er nu 100 of 300 supporters mee gaan tegen Top Oss🤔

  • Sup

    Suppzegt

    één jaar geleden

    Heel goed juist een uitverkocht uitvak

  • Her

    Heracliedzegt

    één jaar geleden

    Op een supportersite keihard uitspreken dat het niet relevant is hoeveel supporters ermee gaan naar een uitwedstrijd? Wel over iedereen een mening hebben en altijd het hoogste woord willen hebben en zelden een reactie geven als hij terecht commentaar krijgt typisch Jesse. Hoe serieus moet je iemand nemen die de toegevoegde waarde van een vol uitvak niet ziet? Jesse verwacht van de spelers en de technische staf alles en heeft altijd een oordeel, misschien jezelf ook eens evalueren want als je zulke onzin op een supporterssite plaatst snap je de definitie van supporter zijn niet en kun je beter een pas op de plaats maken. Ik hoop op een vol uitvak in Oss zodat we daar weer een stap zetten richting kampioenschap en promotie.

  • Mar

    Marcozegt

    één jaar geleden

    @Hardenberg,eerst hopelijk winnen van top oss dan is het gat 12 punten.

  • Har

    Hardenbergzegt

    één jaar geleden

    Ja Jesse, de resultaten van onze concurrenten in de KKD zijn meer dan prima voor ons. Het is alsof ze het ons gunnen, want 12 punten voorsprong is echt absurd. Wie had dat voor het seizoen kunnen denken.

  • Jes

    Jessezegt

    één jaar geleden

    Inderdaad Hardenberger druk maken hoeveel fans er mee gaan naar Oss is een non discussie. Over onze concurrentie voor de 2e plaats hoeven we ons niet druk te maken, die slachten elkaar onderling wel af 🤔😉😂😂

  • leo

    leozegt

    één jaar geleden

    @JHR, ja wel mooi

    Maar ook sneu dat ie er bij rust al drie om de oren heeft gehad ..

  • Har

    Hardenbergzegt

    één jaar geleden

    Ik begrijp niet dat sommigen zich hier zo druk maken dat het uitvak niet vol zit, het is een wedstrijd ver in Brabant tegen een club die bijna onderin staat.
    Volgens mij moeten we ons druk maken, dat we zo snel mogelijk verzekerd zijn van promotie, of er 150 of 300 mensen mee gaan boeit toch niet. Ik heb wel eens met 8 man in een uitvak gestaan en ook wel met meer dan 20.000 bij de bekerfinale, maar een feestje moet je er toch zelf van maken.

  • JHR

    JHRzegt

    één jaar geleden

    toch mooi dat blaswich op goal staat bij leipzig tegen city.

  • Sje

    Sjefkezegt

    één jaar geleden

    Al een aantal dagen dat er voor sommige bussen nog maar 1 ticket beschikbaar is.
    Snap wel dat deze niet gelijk weg zijn.

    Het leeft wel, alleen de meesten gaan liever per auto.

  • Jef

    Jeffrey1984zegt

    één jaar geleden

    Doelpunten tanken aanstaande vrijdag in Oss. Pec heeft er maar eentje gemaakt tegen de Superboeren. Vanaf nu zelf alles winnen, en dan maar zien of Pec nog een misstap maakt.

  • 190

    1903zegt

    één jaar geleden

    Ik zie op de site niks meer staan over maximaal aantal blikken bier/sterkte drank etc in de bus. Iemand die weet of die restricties nog actief zijn de komende uitwedstrijden?

  • FAF

    FAFzegt

    één jaar geleden

    Hartstikke leuk allemaal, discussiëren of het uitvak wel of niet vol zit, maar ik vind het persoonlijk maar een zinloze discussie. Liever een leeg uitvak en 3 punten als andersom ;).

    We hebben gewoon afgelopen vrijdag weer keurig 3 punten gehaald, ondanks een matige wedstrijd. Je ziet op het eind wel het krachtsverschil tussen een ‘ervaren’ Cicilia tegen die centrale verdediger. “Mannen tegen de jongens”.

    Rechstreekse promotie zit er echt in, kampioen worden zou helemaal een mooi prestatie zijn. En natuurlijk zijn we dat op basis van onze selectie wel ietwat verplicht, maar op basis van selectie zou je ook verwachten dat Real Madrid, Ajax of Chelsea kampioen wordt… 😉

  • Alm

    Almelozegt

    één jaar geleden

    In het begin van het seizoen was er een beste wedstrijdenreeks waarbij het uitvak was uitverkocht. Nu zitten we op een reeks waarin het niet zo is. Snap ook wel dat velen niet meegaan naar ADO of MVV op maandag, maar TopOss moeten we toch met een uitverkocht uitvak heen kunnen gaan?

  • Sup

    Suppzegt

    één jaar geleden

    Begin seizoen konden we geen kaartje krijgen voor uitwedstrijd omdat je dan 5 x of zo in seizoen daarvoor moest zijn mee geweest. Maar hoe bouw je dat op als je de kans niet krijgt. Daarnaast heeft niet iedereen op vrijdagmiddag vrij.

  • sch

    schultenbrauzegt

    één jaar geleden

    wat maakt het uit of de uitvakken uitverkocht of niet uitverkocht zijn…

  • Alm

    Almelozegt

    één jaar geleden

    Begin van het seizoen waren we met een uitverkocht uitvak naar Jong Utrecht en Jong PSV, 400man. Maargoed… toen was het nog mooi weer. Daar zal t wel aan liggen.

  • bli

    blik szegt

    één jaar geleden

    @dol kerel afgelopen vrijdag=pas de kaartverkoop begonnen keasrl wat maak je je druk ..

  • DOL

    DOLzegt

    één jaar geleden

    Ik snap wel dat we geen PSV, Ajax of Feyenoord zijn maar als je afstreeft op rechtstreekse promotie had ik er wel iets meer van verwacht. Zeker als concurrenten ook nog punten laten liggen en we tot aan gister maar 3 punten achter Zwolle staan.

  • bli

    blik szegt

    één jaar geleden

    Vertrektijden buscombi

    Vanuit Almelo vertrekken er vijf supportersbussen naar Oss. De bus vertrekt om 17.15 uur vanaf het Van Riemsdijkplein. Alle meereizende Heraclieden dienen om 17.00 uur te verzamelen voor de FanServiceShop op Erve Asito.

  • Jes

    Jessezegt

    één jaar geleden

    Inderdaad zie het aantal uitfans in verhouding tot de grote van de stad en het aantal verkochte seizoenkaarten. We doen het als Almelo en Heracles helemaal niet slecht. Stad van ca, 70.000 inwoners met ca. 7.000 seizoenkaart houders en na verhouding ook veel minder uitfans dan clubs uit veel grotere steden met veel meer seizoenkaart houders. Het zijn over het algemeen de seizoenkaarthouders die de uitwedstrijden bezoeken toch! Ook met het aantal uitfans doen wij het als club gewoon heel netjes.

  • Alm

    Almelo.1903zegt

    één jaar geleden

    Dol

    We zijn geen twente: feyenoord, ajax of psv
    Bij ons duurt het gewoon langer om een uitvak van 400+ vol te krijgen.

  • Han

    Hanszegt

    één jaar geleden

    Precies Piet111……veel belangrijker is dat we gisteren zonder te spelen zijn uitgelopen op nr 3.

  • Pie

    Piet IIIzegt

    één jaar geleden

    Zwolle wint wel keurig twee op papier moeilijkere uitwedstrijden achter elkaar. We hebben nog 10 wedstrijden te gaan en als wij ze alle 10 winnen worden we kampioen. Maar goed, da’s een beste opgave. Ik verwacht namelijk niet dat Zwolle nog heel veel gaat laten liggen. Misschien uit bij Eindhoven, Almere of Jong PSV? Zou wat zijn als van Duiven PEC de nek omdraait en ons helpt naar het kampioenschap…

    Goed, focussen op onze eigen wedstrijden en eerst maar eens Almere en VVV verder wegzetten, dat gaat de goede kant op. Da’s belangrijker op het moment dan de nummer 1 positie.

  • Joo

    Joopzegt

    één jaar geleden

    Er is maar een Joop en dat ben ik. Ik post onder mijn eigen naam. Zwolle is er nog niet en ik moet zeggen , vanaf ado ziet ons voetbal er volwassen uit. Hoeveel echte kansen heeft AZ gehad?

  • VAK

    VAKKIEJzegt

    één jaar geleden

    Nog een paar kaarten voor Top Oss uit.
    Massaal die kant op, kunnen een hele belangrijke slag slaan in de strijd om promotie!

  • Sad

    Saddamzegt

    één jaar geleden

    @bliks 6 punten voorsprong met een wedstrijd meer, naar 25 maart den Bosch thuis zijn het er weer gewoon 3;)

  • DOL

    DOLzegt

    één jaar geleden

    Ongelofelijk dat top Oss nog niet is uitverkocht…

  • Mar

    Markzegt

    één jaar geleden

    Als de spelers nu ook gaan denken: pff 2e plek kan nu niet meer misgaan dus promotie is binnen. Dan kunnen we wel inpakken.

    We moeten gewoon kampioen worden

  • Stu

    Stulanowskizegt

    één jaar geleden

    Joop/bliks

    Spelen wij niet meer vrijdag???

  • DDB

    DDBzegt

    één jaar geleden

    Promotie wel binnen nu. Plek 1 wordt lastig, maar ag alleen de schaal maakt het verschil. Aankomende zomer wordt belangrijker. Emmen werd ook kampioen en Volendam is veel beter dan ze als nummer 2.

  • Jac

    Jackzegt

    één jaar geleden

    @blik s

    Mooie overwinning van jullie op de graafschap!

  • Han

    Hanszegt

    één jaar geleden

    Hoe 9 punten los??
    Spelen wij geen wedstrijden meer ofzo.
    Alle belangrijkste vanavond is de nederlaag van Almere…..gaat om de eerste 2 plekken blikje s

  • bli

    blik szegt

    één jaar geleden

    @hardenberg zwolle met 1-0 gewonnen die staan 6punten los vrijdag krijgen die nac thuis komen ze op 9punten los.

  • Har

    Hardenbergzegt

    één jaar geleden

    Volgens mij kan promotie niet meer mis, we mogen zo’n beetje de helft van 10 wedstrijden verliezen, maar natuurlijk gaan we voor een 1e plaats.

  • Rob

    Robbiezegt

    één jaar geleden

    Almere 1-3 achter. Zwolle wel voor. Je ziet de ploegen achter ons veel punten verspelen tegen elkaar, das gunstig. Plek 2 redelijk solide.

  • Alm

    Almelo4everzegt

    één jaar geleden

    @J99

    Die is het ja, thnx!

  • J99

    J99zegt

    één jaar geleden

    @almelo4ever

    Fistpumpin – https://www.youtube.com/watch?v=RAPyV1L6Z_Y

  • sad

    saddamzegt

    één jaar geleden

    @almelo4ever

    outsiders – pullover

  • sch

    sch1903zegt

    één jaar geleden

    Massaal naar Oss met z’n allen!! Koop die kaarten!

  • jes

    jessezegt

    één jaar geleden

    Eerst maar zorgen dat we zelf de punten pakken Johan, en het liefst veel gaan scoren. Bovendien moet Zwolle ook nog naar FC Eindhoven en FC Almere City, ook aardige tegenstanders en één van de ‘hobbels’.

  • Joh

    Johanzegt

    één jaar geleden

    Hopelijk stunt De Graafschap. Die ploeg is in vorm. Een van de weinige lastige hobbels nog voor Zwolle… Ook voor ons trouwens.

  • Alm

    Almelo4everzegt

    één jaar geleden

    Hoe heet dat nummer wat bij de opkomst van de warming-up word gedraaid?

  • Jac

    Jackzegt

    één jaar geleden

    Pff kan de naam van de blije geit niet meer horen, propper.. zag hem laatst het logo kussen bij de supporters, eng persoon is dat zeg.

  • Ber

    Berendzegt

    één jaar geleden

    @Piet Iii. Als je helaas ziet hoe Propper daar bij Twente de baas is. Op leeftijd, veel routine en ervaring en is Rente, hoewel een redelijk goede CV, maar een groentje. Toen hadden we dus 3 groentjes voor die CV plek, maar geen van 3 leiders En een leider mistte je.

  • Kri

    Kriszegt

    één jaar geleden

    @ Joop. Zou prachtig zijn, maar wil dacht ik nog keer naar buitenland en is transfervrij, dacht ik. Dit is zijn kans om te gaan.
    Zelf zou ik rond gaan kijken bij Nederlandse spelers in het buitenland die daar nauwelijks aan de bak komen, of op een leeftijd zijn dat ze naar huis willen. Niemeyer speelt weinig in Italië. Tom van Weert is enigszins op leeftijd en speelt ook niet alles in Griekenland. Zo zijn er vast meer jongens die min of meer in hetzelfde schuitje zitten. Hoogma is een grote meneer in Hamburg, daar misschien kijken wat kan?
    Maar goed; eerst promoveren!!! We zijn mooi onderweg, maar hebben nog nul, nada, niks en noppes.

  • Joo

    Joopzegt

    één jaar geleden

    Als we toch met Utrecht gaan praten, haal dan ook Bart ramselaar.

TopReacties

GerritLohuiséén jaar geleden

We zijn in de beslissende fase van de competitie aanbeland waarin de prijzen worden verdeeld! Zes punten in vijf dagen tijd! Tegen ADO was het spel uitstekend in tegenstelling tot gisteren tegen Jong AZ. Met nog 10 wedstrijden voor de boeg, gloort aan de horizon de succesvolle voltooiing van de missie promotie én wellicht óók de kampioenstitel. Na de enorme domper vorig seizoen, een prachtig vooruitzicht! Het is de komende tijd aan de TD en de technische staf om de selectie eredivisieproof te maken! Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken.

Wiméén jaar geleden

Wat blijft die Brouwer toch onzeker. Moet echt een nieuwe keeper bij. Verder goed om Hoogma steeds beter te zien worden met een goeie CV naast hem. Wat een verademing ten opzichte van Sonnenberg.

GOAL VAN SATRIANO....één jaar geleden

De tekst is door een supporter gedeeld op hafc.nl.. maar hij is ingezongen inmiddels: Antonio Satriano heeft zijn eigen nummer! https://www.youtube.com/watch?v=12OVRb9khSk Antonio is de spits van ons Heracles Geboren aan de Middellandse zee Met Italiaanse passie in het Zwart-Wit Dan scoort hij weer een doelpuntje of twee Kom scoor een goal voor mij De liefde gaat nooit meer voorbij Goaaaallll VAN SA-TRI-ANO 2x Tekst: Heracles Almelo Supporter Zang: Dennis van Dam http://www.dennisvandamonline.nl opname: Kees Tel Pro (melodie Jannes – Eleonora) (Origineel tekst & muziek M. Sterken)

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia