Steun HAFC

Help HAFC

Word sponsor

Foto: NESImages

Vijf doelpunten in één helft bezorgen Heracles de zege

Geschreven door Bjorn Wind op 17 mrt. 2023

Heracles Almelo heeft ook de uitwedstrijd tegen Top Oss winnend afgesloten. Na een trage eerste helft werd het tempo in het tweede bedrijf opgeschroefd en liep de ploeg uit maar een 1-5 zege door drie doelpunten van Nikolai Laursen en goals van Rigino Cicilia en Marko Vejinovic.

Zoals gezegd was er voor rust niet heel veel spektakel. Een één-op-één kans van Nikolai Laursen na een steekbal van Lucas Schoofs eindigde op het been van de keeper van Top Oss en een strakke lage voorzet van Marco Rente werd niet veel later goed weggewerkt voordat Samuel Armenteros deze bij de tweede paal kon intikken. Daar tegenover stelde de gastheren een kleine mogelijkheid voor Margaritha, maar Michael Brouwer kende daar geen problemen mee.

Na rust was het het aan Marko Vejinovic en Rigino Cicilia om het tempo omhoog te brengen. Zij vervingen Thomas Bruns en Samuel Armenteros en die wissels resulteerden in een aantal vlotte minuten van de ploeg van John Lammers. Binnen een tijdsbestek van elf minuten ging de stand van 0-0 naar 0-3 door een van richting veranderd schot van Cicilia en twee kopdoelpunten van Laursen. Tussendoor raakte Laursen ook nog de lat en werd een schot van Anas Ouahim gekraakt.

Oss was niet zomaar van plan om zich over te geven en kwam er in de uitbraken gevaarlijk uit. Dat zorgde uiteindelijk ook voor een doelpunt van Kyvon Leidsman die, na een goede bal van Margaritha, binnenkant paal afwerkte en doelman Brouwer voor het eerst in bijna 350 minuten passeerde. Maar al snel werd de angel uit de aanvallende intenties van Top gehaald toen Vejinovic een afvallende bal ongenadig hard in het doel schoot.

De Almeloërs speelden de wedstrijd daarna simpel uit, al viel de focus vooral verdedigend wel eens weg. Vlak voor het fluitsignaal krijgt Laursen een doorgeschoten bal nog voor de voeten en daarmee tekende hij toch nog voor een hattrick. Al met al kan de ploeg van Lammers op een mooie avond terugkijken.

Vind jij HAFC leuk en kun jij een kleine bijdrage missen? Met een kleine donatie help je HAFC 2024 door!

Klik hier om te doneren (Naar onderen scrollen voor eenmalige donatie)

Discussieer mee

81

Je reageert als .

Ben jij dit niet?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Sja

    Sjaaktrekhaakzegt

    één jaar geleden

    Haha klopt Jesse gelukkig doe jij dat niet ahum.
    @dirk in de winterstop vorig jaar stonden we er niet goed voor, heelveel mensen hier zeiden toen al koop kwaliteit dat gaat niet goed behalve Jesse.
    Als je toen kwaliteit had gehaald die er meteen stond was je in de eredivisie gebleven,plus toen wormuth aangaf ik ga naar Groningen ook afscheid van hem moeten nemen.
    He Jesse wanneer komt die afrekening van jou ik denk dat vele leden hierop wachten,en andere vraag waarom ga je niet met Berend een keer in discussie??

  • Jes

    Jessezegt

    één jaar geleden

    Ach Dirk bespaar je de moeite om iemand te overtuigen. Je hebt nu eenmaal mensen die niet het verschil zien tussen feiten ( jaarcijfers) en fictie (geloven wat er op de sites wordt gepost) en daar kan je niet tegen lullen. Loat goan! Ze nemen niet eens de moeite zich ergens in te verdiepen en roeptoeteren maar wat om aandacht te krijgen.

  • Ron

    Ronzegt

    één jaar geleden

    Jesse/Stef,

    🤣🤣🤣🤣🤡

  • Dir

    Dirkzegt

    één jaar geleden

    @sjaaktrekhaak

    Ik ben het (ook) totaal niet met jou eens. We zijn gedegradeerd omdat wij gigantisch veel pech hebben gehad qua punten en andere wedstrijden. En dan ga jij ongetwijfeld zeggen, je had nooit in die positie mogen komen…

    Ga er maar aan staan.. het kwijtraken van o.a. Sierhuis, Azzaoui, Vloet etc. De makkelijkste opmerking is altijd, ja had er wat bij gehaald.. alleen gebeurde heel veel dingen na afloop van de transferdeadline.

    Dus ik denk nog steeds dat Tim Gilissen heel veel kwaliteit heeft en dat het met hem echt wel goed komt.

  • Sja

    Sjaaktrekhaakzegt

    één jaar geleden

    Haha mooi de sommetjes van Jesse,alleen staat op meerdere site wat de spelers budgetten zijn en dan hebben we niet het meest.
    Dus is het razend knap dat je meteen promoveert,en dat is niet dankzij oe moat Tim.
    Dankzij Tim zitten we nu waar we zitten en dadelijk dankzij nico-jan weer in de eredivisie wacht wel op jou afrekening.

  • Sjo

    Sjopiezegt

    één jaar geleden

    maak oe toch niet zo druk met elkaar, slecht voor je hart, drink bier en ontspan…

  • jes

    jessezegt

    één jaar geleden

    Trekhaak/Berend je hebt deze info zeker van een inferieure site zoals betfans.nl of een andere vage site. En dan geloof je dat direct. Kijk nu gewoon eens naar de jaarcijfers die Heracles zelf uitgeeft van 2021/2022. Daarin zegt het bestuur “Voor het seizoen 2022/’23 is de omzet mede door het verlies van ruim € 2 miljoen aan mediagelden geprognotiseerd op € 10 miljoen. Besloten is om met het oog op de doelstelling van directe promotie de organisatie op Eredivisieniveau te houden. De bedrijfskosten blijven daarmee op hetzelfde niveau als vorig seizoen van ruim €
    13”
    Kijk je dan in de begroting naar de personeelskosten dan zie je een bedrag van 7,6 miljoen staan. Dat zijn wel de kosten voor al het personeel, dus incl. de spelerssalarissen. Daarvan gaat zeker de helft, of zelfs meer durf ik wel te beweren, naar de spelers. Dat zijn de grootverdieners binnen een club, niet de mensen die de kaartjes verkopen, van de marketing en de accountmanagers. Daarmee kan je er van uitgaan dat ons spelersbudget zelfs meer dan die 3,5 miljoen is!
    Samengevat: Heracles heeft gewoon het meest te besteden van alle KKD clubs en is (samen met Willem II) de meeste gezonde clubs in de KKD. Dan ze we aan onze stand verplicht om te promoveren en zou het een aanfluiting zijn als het niet lukt, nu helemaal!

  • Sja

    Sjaaktrekhaakzegt

    één jaar geleden

    Spelers budget 3.5m voor zwolle en Heracles en Willem 2 3.1m dus voordat ik weer onzin loopt te verkondigen kun je het gewoon opzoeken Stef uh bedoel Jesse.
    En over kan mis gaan klopt alleen had je in de winterstop de kans moeten aangrijpen om ECHTE versterkingen te halen.

  • Sja

    Sjaaktrekhaakzegt

    één jaar geleden

    He Jesse Google maar

  • VAK

    VAKKIEJzegt

    één jaar geleden

    @berend en jesse

    Tijd voor een etentje bij Ledeboer.

  • jes

    jessezegt

    één jaar geleden

    Ik hoor het Sjoerd Mossou (voetbaljournalist) in voetbalpraat van ESPN zeggen ‘het kan elke eredivisieclub (buiten de top 5) overkomen dat je in een seizoen met veel pech en onrust je degradeert. Nu is het mogelijk FC Groningen en vorig seizoen waren wij dat’ en verder ‘het is helemaal niet verkeerd voor een club om dat eens te beleven, tijd om de organisatie te ‘resetten’ en de club nieuw elan te geven. Met deze woorden zijn wij het lichtend voorbeeld. Alleen moet het niet te lang duren, zoals zijn clubje NAC zei hij er nog bij.

  • JHR

    JHRzegt

    één jaar geleden

    Laat het verleden toch is rusten @jesse en Berend daar bereiken we niks mee.

    Qua Hansson en Laursen ik ben ook van menig dat deze spelers bruikbaar zijn in de eredivisie. als ze niet bij Heracles hadden gespeelt maar bij een Almere of iets anders werdt er vast geschreeuwd dat ze een goede aanvulling voor ons zouden zijn.

    mocht er toch een zak geld langs komen voor 1 van de 2 dan moet je natuurlijk wel overstag gaan. maar zal ze allebei niet laten gaan. te veel wisseling in het elftal os ook niet goed voor volgend jaar.

    Versterkingen zoeken voor de rechts back een goede middenvelder 6 en 2 buiten spelers.

    En van menig ben ik dat we ook na een nieuwe trainer moeten uitkijken. John heeft zijn doel straks waarschijnlijk wel gehaald ma ik vind hem tactisch en qua wisselbeleid onder de maat

    WE ARE BLACK WE ARE WHITE WE ARE FUCKING DYNAMITE

  • Pol

    Polliezegt

    één jaar geleden

    Velanas is ook transfervrij goede technische speler van nac kan wel hogerop.

  • Pol

    Polliezegt

    één jaar geleden

    Magaritha van top Oss idd halen. De nieuwe kuwas. Giousis van Telstar ook goede optie. Limbombe van Roda. Hoedenmakers en ter avest transfervrij ophalen. Mats Seuntjens is transfervrij;) Van rooij, van de streek, baas en nog wel veel meer..

  • Nie

    Niekzegt

    één jaar geleden

    @Piet III

    Dat is ook hoe ik er in sta. Denk dat Hansson absoluut van waarde kan zijn in de eredivisie maar bij een heel goed ben zou ik er ook niet rouwig om zijn als hij vertrekt. Laursen zie ik dan nog liever gaan, hij scoort wel makkelijk en staat vaak op de goede plek maar op een of andere manier vind ik hem weinig uitstralen en zit er weinig verassing in zijn spel. Het is geen type waar je voor op het puntje van je stoel gaat zitten als hij de bal krijgt.

    Om dan nog even een naam toe te voegen aan je lijstje: die Margaritha van Top Oss is ook een leuk spelertje. Nog wat druistig maar in zijn manier van voetballen doet hij me een beetje denken aan Kuwas . Goede techniek ,verassende acties en een goede versnelling. Maar zeker een leuk spelertje die denk ik ook niet de hele wereld hoeft te kosten. En heeft voor een speler bij een laag vlieger toch aardige statistieken qua goals en assists.

  • Pie

    Piet IIIzegt

    één jaar geleden

    Niet waar Jesse. Vd Belt wilde juist graag naar Feyenoord maar Zwolle wilde hem houden omdat promotie belangrijker is dan poen. Hij heeft een clausule waardoor die pas komende zomer op te halen is voor 8 ton. Clubs hadden afgelopen winter juist meer moeten betalen. Neemt niet weg dat de knip daar leeg is.

    Hansson zou ik wel een kans geven in de ED. Maar als er een club met een paar miljoen aankomt zou ik niet twijfelen. Laursen zou ik zeker verkopen, komen ook nog wel clubs voor. Dat betekent een nieuwe voorhoede en middenveld. Tevens een rechtsback en keeper. Succes Hoogma. Heb overigens wel wat leuke namen in mijn hoofd voor bepaalde posities. Las de naam Bruijn hier, goede optie. Wat te denken van bijvoorbeeld Diemers, Ter Avest, Branderhorst en Vente.

  • jes

    jessezegt

    één jaar geleden

    Even voor Berend dan, dat hij straks (wat niet eens zeker is, maar jij gaat er nu al van uit) veel kan uitgeven is niet een verdienste van hem maar van zijn voorganger, dat is voor iedereen inmiddels wel duidelijk. De man komt in een opgemaakt bedje, althans financieel gezien, ook niet onbelangrijk voor een BVO!

  • jes

    jessezegt

    één jaar geleden

    Zit hier geen onzin te verkopen trekhaak! Wat onze huidige TD heeft binnengehaald kunnen we zeker de eredivisie niet mee in. En dan roep jij ook nog dat we een lager spelersbudget hebben dan Zwolle, ach kerel de roept maar wat, waar haal je deze onzin vandaan? Vertel ons dan even wat het budget van hun is? Ik ben wel benieuwd!

    In Zwolle kunnen ze alleen maar dromen wat wij de afgelopen jaren verkocht hebben en ons heeft opgebracht, dit is één van de reden waarom wij nog op een eigen vermogen van ruim 5 12 miljoen zitten. Bovendien moet deze club straks spelers verkopen en het zag er zelfs even naar uit dat ze Van den Belt ook nog kwijt zouden raken in de winterstop. Maar de speler wou zelf niet, maar bij de club hadden ze graag willen cashen. Voor ca. € 800K was hij op te halen. Dat doen ze uit weelde daar in Zwolle! Nee ze hebben gewoon poen nodig.

  • Ber

    Berendzegt

    één jaar geleden

    Zakelijk heeft Tim het goed gegaan maar sportief niet. 6 miljoen zei je Jesse…wat heeft degradatie gekost pffff. Gelukkig hebben we NJH binnen kunnen harken, overigens wel zwaar tegengewerkt door Bredewoud tot hij geen keus meer had en de druk steeds meer werd opgevoerd. NJH heeft de hand redelijk op de knip gehouden (ik was ook wel sceptisch overigens) waardoor we straks meer uit te geven hebben. Dat heet beleid.

  • Ber

    Berendzegt

    één jaar geleden

    @Niek, zelfs in de KKD voetbalt hij soms voor spek en bonen mee, zie je soms een tijdje niet eens. In de KKD Mickey Mouse competitie scoort zelfs Armenteros 13 keer en heel Heracles 86 of zoiets. Nee, snel verkopen voor het juiste bedrag.

  • Sja

    Sjaaktrekhaakzegt

    één jaar geleden

    @niek
    Klopt dat de cijfers goed zijn in de kkd,wij haalden hem op bij Fortuna zat die op de bank.
    Noem mij 1wedstrijd tegen de “top”eerste divisie waarin hij het verschil maakte?
    En half jaar eredivisie heeft hij op mij ieder geval weinig indruk gemaakt.

  • Nie

    Niekzegt

    één jaar geleden

    @Berend

    Ik denk dat het wel wat makkelijk is om Hansson voor de eredivisie af te schrijven om dat hij niet goed genoeg zou zijn.

    Ik denk toch vooral dat hij een aantal verkeerde keuzes heeft gemaakt in zijn carrière waardoor hij in een dal terecht kwam.
    Deze jongen kan gewoon hardstikke goed voetballen en in de juiste omgeving en met een trainer die hem het vertrouwen geeft is dit ook gewoon voor de eredivisie een prima speler. En nee tuurlijk zal hij niet de cijfers halen die hij nu in KKD haalt maar zo gek is dat niet de club zelf zal ook niet zoveel doelpunten maken en om het kampioenschap spelen.

    Hij heeft zich dit jaar gewoon prima ontwikkeld en ik denk dat hij ook in de eredivisie gewoon een belangrijke speler voor ons kan worden. Ook in zijn eerste half jaar bij ons in de eredivisie heeft hij toch nog aardig wat assists gegeven terwijl hij in een team kwam waar de nodige onrust was na de situatie Vloet, het wegvallen van Sierhuis en uiteindelijk de laatste wedstrijden die op degradatie uitdraaiden.

  • Jes

    Jessezegt

    één jaar geleden

    Burgzorg, De la Torre, Quagliatta, Kio en Fadiga hebben de club ruim 6 miljoen opgebracht. Als daar de twee Scandinaviërs bij komen, zeg ik nogmaals dat Tim het, zakelijk gezien, niet slecht gedaan heeft voor een club als Heracles. Dat hij moest vertrekken na degradatie is een logisch gevolg en niets op af te dingen, part of The job! Uiteraard was hij ook verantwoordelijk voor het feit om Vloet toen in de wedstrijdselectie tegen NEC op te nemen. Dat Wormuth hem vervolgen liet invallen is de trainer niet aan te rekenen, alleen zijn baas en dat was Tim! En natuurlijk heeft hij ook miskopen gedaan, maar welke TD heeft dat niet!

  • Ber

    Berendzegt

    één jaar geleden

    Hansson, goede speler voor de KKD maar komt net tekort voor de Eredivisie. Heeft hij ook laten zien bij RKC en Feyenoord. Was niet de speler waar we in de winterstop op wachten, dus nee was geen goede aankoop op dat moment want had geen scorend vermogen voor de eredivisie . Zat lang op de bank bij RKC en scoorde niet. Laat hem nog een paar goals en assists maken en dan heel snel voor een mooi bedrag verkopen

  • Sja

    Sjaaktrekhaakzegt

    één jaar geleden

    @jesse/Stef
    Dankzij Tim en co stond Vloet op het veld,dankzij Tim en co gedegradeerd.
    Cijntje,amissi,basasiklojo en nog meer waren voor geld binnen gehaald en voor hoeveel verkocht?
    Met alle respect hansson en laursen ga je het niet redden in de eredivisie dus hopelijk zal je ze verkopen.
    En nico-jan heeft er bijna voor gezorgd binnen 1jaar met een lagere spelersbudget dan zwolle meteen weer terug te komen,betere prestatie dan degraderen naar de kkd.

  • Jes

    Jessezegt

    één jaar geleden

    Als Hansson en mogelijk Laursen voor mooie bedragen verkocht worden is wederom bewezen dat Tim helemaal geen slecht TD was 😉 De andere namen die goed verkocht zijn weten we zo langzamerhand toch wel!

  • J.s

    J.s.zegt

    één jaar geleden

    De aanval heeft nog 9 wedstrijden voor de boeg. De kans om 20/20 te komen voor Hansson is aanwezig. Hoe je het ook brengt, dat zijn unieke statistieken. Die gaat ons gewoon geld opleveren. Hopelijk gaat dat geld dan direct geïnvesteerd worden in de selectie.

  • Pau

    Paulzegt

    één jaar geleden

    Een buitenspeler in de breedte lijkt misschien wel uit Almelo te komen. Diego van Oorschot stond deze week in de basis bij de oefenwedstrijd tegen Cambuur. 17 jaar, uit Almelo en de Academie. Zou toch een prachtig iets zijn om zo’n jongen in het zwart-wit te hebben. En als je met 17 jaar al interessant genoeg bevonden wordt om in de basis te staan bij een oefenpot moet je wel iets hebben lijkt mij.

  • Kri

    Kriszegt

    één jaar geleden

    @ Floater. Volledig met je eens!! Deze jongen schommelt al jaren wat tussen basis en bank. Met meer vertrouwen zou hij zich wel eens echt met flinke stappen kunnen ontwikkelen.

  • Jes

    Jessezegt

    één jaar geleden

    Mooi verhaal van Ralph Blijlevens en het zal allemaal wel kloppen wat er in de Zweedse media staat, of de namen van clubs kloppen is een ander verhaal. Ik stel dan ook altijd de vraag, wie heeft er belang bij dit verhaal….. 🤔🤨 de personen die er € of $ aan willen verdienen. Maar goed, we weten dat iedereen te koop is in het hedendaagse voetbal.

  • Jes

    Jessezegt

    één jaar geleden

    Bij promotie: Rechtsback, linksback, centrumverdediger, verdedigende middenvelder, spits en een buitenspeler. Ga er maar aan staan🤔🤨

  • Flo

    Floaterzegt

    één jaar geleden

    Ik lees dat NEC het contract van Jordy Bruijn niet gaat lichten. Zou ik een hele goede versterking vinden voor volgend seizoen, aanvallende/dynamische middenvelder met een hele fijne trap die ook regelmatig zijn goals kan meepakken. Volgens mij ook wel een harde werker die goed op Eredivisie-niveau mee kan. Is ook nog maar 26.

    Ben benieuwd welke andere spelers de komende week te horen krijgen dat er niet verlengd wordt, zal vast iets tussen zitten voor ons.

  • Alm

    Almelo4everzegt

    één jaar geleden

    En gewoon in het weekend ipv op de maandagavond, stukken beter zo.

  • Pau

    Paulzegt

    één jaar geleden

    Almelo4ever, ik meen dat clubs kunnen kiezen de wedstrijden wel of niet tijdens de interlandbreak te spelen. Wij willen blijkbaar wel in de interlandbreak, andere clubs speelden daarom vorige week maandag. Aangezien we alleen Satriano missen lijkt het me ook prima, iets meer uitgespreid.

  • bli

    blik szegt

    één jaar geleden

    inhaal;wedstrijden/afgelastingen

  • Bar

    Bartozegt

    één jaar geleden

    @Almelo4ever
    Volgensmij is dit omdat clubs in het begin van de competitie konden aangeven of ze tijdens interlandperioden wilden spelen. Clubs die dat niet wilden hebben de ronde eerder of later, waardoor ze minder rustdagen tussen wedstrijden hebben.

  • Alm

    Almelo4everzegt

    één jaar geleden

    Waarom heeft de helft speelronde 30 al afgewerkt en de andere teams spelen die aankomend weekend pas.
    Niet dat het wat uitmaakt voor mij, maar vroeg me af of er een reden voor was?

  • Her

    Heraclassic1961zegt

    één jaar geleden

    Jesse 18 maart 21.20 u.
    Ik snap het wel dat Satriano niet speelt. Om in deze beslissende fase van de competitie een nieuwe speler in te passen in een draaiend elftal is te risicovol.
    De TS doet er goed aan om de Italiaan pas speelminuten te geven als we ons doel hebben bereikt…promotie.

  • 190

    1903zegt

    één jaar geleden

    Hoor via via dat de naam van Peter Bosz bij twente rond gaat. Mag toch hopen dat Henri Kruzen hier een stokkie voor steekt 😉

  • Han

    Hanszegt

    één jaar geleden

    Kunnen we die idioot gewoon doodzwijgen hier?

  • Sup

    Suppzegt

    één jaar geleden

    Vloet gaat nu eerst terug naar Rusland. Komt echt niet terug naar Nederland om 3,5 jaar te gaan zitten. Is alleen maar naar Rusland gegaan omdat hij niet uitgeleverd kan worden. Vloet wees een kerel en ga je straf uitzitten

  • Jes

    Jessezegt

    één jaar geleden

    Klopt kerel, maar zijn gedrag was de aanleiding van het begin van een ellendig seizoen en alles wat daarop volgde. 🤔

  • Dir

    Dirkzegt

    één jaar geleden

    @jesse,

    Niet meer over praten.. Is geen speler meer van ons.

  • jes

    jessezegt

    één jaar geleden

    Eis van OM is dat ze Rai Vloet voor 3.5 jaar achter de tralies willen zetten.
    Volgens de officier van justitie heeft Vloet zich schuldig gemaakt een ‘roekeloos rijden’ met ‘absurde snelheid’. Na de crash werd hij ‘met bloeddoorlopen ogen en ruikend naar alcohol’, aangetroffen. Vloet reed ongeveer 203 kilometer per uur, gaf plankgas, remde niet, deed geen poging om weg te sturen en had gedronken.

    En dan met droge ogen bij Heracles verklaren dat hij bijna niets had gedronken en niet hard had gereden.

  • Jac

    Jackzegt

    één jaar geleden

    @Gerr…

    Maandagavond spelen we, Haarlem uit!

  • Joh

    Johanzegt

    één jaar geleden

    Je kan toch gewoon zien dat ze zondag spelen?

  • Ger

    Gerritzegt

    één jaar geleden

    Speelt Heracles ook niet i.v.m interand van
    Nederlands elftal? en wie is de komende tegenstander?

  • Mai

    Maikelzegt

    één jaar geleden

    5-1 winst, lekker maar wat wil je ook anders dit niveau. En hoogma kan er geen zak van nooit meer opstellen A.U.B

TopReacties

Jesseéén jaar geleden

Zeer moeizame 1e helft wat geen ene reet waard was. In de 2e helft uitstekend terug gekomen en binnen 12 min was de wedstrijd gespeeld. We lopen qua doelsaldo weer iets verder uit op PEC. Respect en waardering voor onze fans, ze hebben zich prima laten horen, top👍

Joopéén jaar geleden

Waarom zo gezapig beginnen? Grijp ze toch direct bij de strot, sta je bij rust met 4-0. Eerste helft totaal geen focus, echt onvoorstelbaar. Tweede helft ca 25 minuten een Heracles gezien, zoals het hoort.

Markéén jaar geleden

Jesse helaas gaat doelsaldo alleen tellen bij een gelijk aantal punten. Volgens mij staat zwolle nog steeds 3 verliespunten voor

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia