Steun HAFC

Help HAFC

Word sponsor

Foto: NESImages

“We waren te gehaast”

Geschreven door Bjorn Wind op 27 mrt. 2023

Na afloop van de wedstrijd Heracles Almelo – FC Den Bosch gingen weinig fans tevreden naar huis. Waar een gemakkelijke middag werd verwacht en er hopelijk gewerkt kon worden aan het doelsaldo, werd het toch een moeizame en minimale overwinning. Dat lag vooral aan Heracles, vond trainer John Lammers. “Wij maakten FC Den Bosch groot.”

“We gaven ze teveel ruimte om te voetballen na de 1-0”, was de oefenmeester van mening. Door twee bijna identieke doelpunten, opgezet door Emil Hansson, kwam Heracles van een 1-1 stand. “Tien minuten voor rust geven we gas en moeten we ook de 4,- en 5-1 maken en de wedstrijd op slot gooien, maar dat deden we niet. In de rust waarschuwen we dan nog dat ze moeten doorgaan zoals in de laatste tien minuten.”

Dat gebeurde niet. Sterker nog, Den Bosch scoorde al snel de aansluitingstreffer. “Het belangrijkste is uiteindelijk dat je wint. Je had heel goed kunnen spelen en verliezen. Nu speel je niet goed en je wint, daar gaat het uiteindelijk om.” Op de vraag of er wel een plan was is Lammers dan ook stellig. “Het plan was er, alleen de uitvoering kan beter en daar moeten we ook kritisch op zijn.”

Aanvoerder Justin Hoogma had zondag een hattrick kunnen maken, maar werd tot tweemaal toe teruggevlagd voor buitenspel en miste een bal op de doellijn. “Typerend voor de hele middag”, lachte hij, al was het als een boer met kiespijn. Maar ook hij wist dat het niet best was. “We waren vandaag te gehaast en geforceerd aan het spelen. We weten dat we veel kansen kunnen creëeren, ook als we niet goed spelen.”

Dat was vandaag, op een twee fases in de wedstrijd na, helaas ook zo. Maar waar dat precies aan lag, kon Hoogma direct na de wedstrijd niet de vinger opleggen. “We waren vandaag gewoon niet goed, maar waar dat aan lag kan ik nu nog niet zeggen.” Wel kan hij beamen dat Lammers hamerde op het die laatste fase voor rust. “Hij wilde dat we voortboorduurden op die fase, waarin we veel kansen op scoren kregen. Maar we waren vandaag niet goed.”

De kritiek van de supporters begrijpt hij dan ook heel goed. “Iedereen van ons wil het, als we op het veld staan geef je alles. Maar de ene week loopt het gewoon minder dan de andere. Wij zijn ook heel kritisch naar elkaar toe.”

Vind jij HAFC leuk en kun jij een kleine bijdrage missen? Met een kleine donatie help je HAFC 2024 door!

Klik hier om te doneren (Naar onderen scrollen voor eenmalige donatie)

Discussieer mee

24

Je reageert als .

Ben jij dit niet?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Mar

    Markzegt

    één jaar geleden

    Hier alvast wat tactische uitspraken van Lammers vanavond in een interview voor de wedstrijd.

    – we moeten vanaf de eerste minuut scherp zijn.
    – als we ons eigen spelletje spelen zou het goed moeten komen
    – we moeten vooral durven te voetballen en de bal het werk laten doen.
    – Vanuit de organisatie, de ruimtes tussen de linies benutten.
    – maar vooral onze taken blijven uitvoeren

    Wie turft er mee vanavond haha

  • Her

    Heracles Harryzegt

    één jaar geleden

    Wat is die Alfons ook een held he. Mooi man!

    Iedereen alvast super goeie dag uit gewenst.

  • bli

    blik szegt

    één jaar geleden

    n de discussie over het weren van uitsupporters bij wedstrijden in het betaald voetbal komt Heracles met een opmerkelijk tegengeluid. De Almelose club bezoekt met 500 supporters het duel met De Graafschap in Doetinchem, inclusief een mars richting het stadion. „Wij willen laten zien dat het ook kan zonder incidenten”, zegt Heracles-supporterscoördinator Raymond Alfons.
    Hij steekt er z’n hand voor in het vuur. Voorafgaand de wedstrijd van vrijdag 7 april tegen De Graafschap zijn 250 supporters van de Almelose club welkom bij café Masselink in Doetinchem. Om er een drankje te nemen en samen uit te kijken naar het duel, zoals dat ook bij thuiswedstrijden gebeurt. Daarna gaat het via een mars (ook wel een corteo genoemd) naar het stadion, een afstand van vijf minuten lopen. „Ik ben er honderd procent van overtuigd dat dit zonder incidenten zal plaatsvinden. De supporters weten hoe de stand van zaken is en ik heb het volledige vertrouwen in onze achterban”, zegt Raymond Alfons.
    De supporterscoördinator van de Almelose club in de eerste divisie heeft zich de afgelopen weken hard gemaakt voor het bezoek van de Heracles-supporters aan de wedstrijd in Doetinchem, samen met zijn collega Bas Koenders van De Graafschap. Aanvankelijk kreeg Alfons te horen dat een beperkt aantal toeschouwers met een verplichte buscombi naar Doetinchem mocht. De restricties waren opgelegd om ongeregeldheden te voorkomen.
    Op PEC Zwolle na

    Onterecht, vond Alfons, die bij de Achterhoekse politie en gemeente in verweer ging. „Dit seizoen zijn alle uitwedstrijden, op PEC Zwolle na, incidentloos verlopen. Sterker nog, in de afgelopen zeventien seizoenen in de eredivisie is er hooguit twee- tot driemaal wat gezeik geweest in onze uitvakken. Ik vind niet dat onze supporters de dupe mogen worden van het gedrag van fans van andere clubs.”
    Alfons maakte in samenspraak met de afdeling veiligheid van beide clubs en zijn collega Koenders een nieuw plan, dat is goedgekeurd door de politie en gemeente Doetinchem. „In 2019 zijn we ook met een grote groep eerst naar café Masselink gegaan en daarna met z’n allen naar De Vijverberg gelopen. Het was een geweldige dag uit en volgens onze supporters een van de mooiste uitwedstrijden van de laatste jaren”, aldus Alfons, die het voorstel met vertegenwoordigers van de harde kern van de club heeft besproken. „Iedereen staat erachter.”

    Alfons is, namens Heracles, een fervent voorstander van normalisatie. Oftewel: het vergroten van de vrijheid voor (uit)supporters, met minder generieke en beperkende maatregelen. Het weren van de verplichte buscombi is er een van. Heracles krijgt normaliter die restrictie opgelegd bij drie tegenstanders: FC Twente, PEC Zwolle en GA Eagles.
    Elkaar in de gaten houden

    Dat aan de opzet van het bezoek aan De Graafschap risico’s kleven, weet Alfons maar al te goed. „Maar onze supporters zijn zich ook bewust van de huidige situatie met betrekking tot het bezoeken van uitwedstrijden. Ik durf echt mijn hand in het vuur te steken voor de Heracles-fans, al heb je natuurlijk nooit volledige zekerheid. Daarom houden de supporters ook elkaar in de gaten, letten ze op wat er onderling gebeurt en grijpen ze op tijd in als dat nodig is. Ik kijk er ontzettend naar uit om deze dag tot een succes te maken.”

    Alfons is er trots op hoe Heracles met de eigen fans omgaat. „Als ik zie wat wij voor onze supporters doen, met name dit seizoen. Hun loyaliteit en trouw wordt beloond. Sponsors leggen geld bij, zodat een bus- en wedstrijdticket flink aantrekkelijker worden. Alle uitvakken zijn daardoor uitverkocht. Ook de gratis ontbijtservice voorafgaand aan het uitduel met Roda JC is daar een voorbeeld van. Bovendien betaalt de club 8000 euro voor iedere uitwedstrijd om te worden uitgezonden op televisie. Noem mij eens een andere club in Nederland die dat ook doet.”

  • bli

    blik szegt

    één jaar geleden

    Heracles bedenkt plan voor uit-supporters naar De Graafschap: ‘Laten zien dat het ook zonder incidenten kan’

    In de discussie over het weren van uitsupporters bij wedstrijden in het betaald voetbal komt Heracles met een opmerkelijk tegengeluid. De Almelose club bezoekt met 500 supporters het duel met De Graafschap in Doetinchem, inclusief een mars richting het stadion. „Wij willen laten zien dat het ook kan zonder incidenten”, zegt Heracles-supporterscoördinator Raymond Alfons.

  • Mat

    Matthijszegt

    één jaar geleden

    kan idd altijd beter jack, maar is toch donders mooi dat er dus ook meer dingen wel mogen, TEGEN de huidige trend in van uitsupportersverboden (zie o.a., Cambuur)

    Voetbalsupporters géén criminelen!

  • bli

    blik szegt

    één jaar geleden

    @jack wees blij dat er 3bussen naar cafe masselink kunnen om een drankje te doen

  • Jac

    Jackzegt

    één jaar geleden

    @blik S Dat is wel gek hè, voorheen was het prima te parkeren bij de Vijverberg. Gewoon echt een schande dat de graafschap niet normaal haar supporters kan ontvangen.. als we dit al als normaal gaan ze met elkaar……

  • Jan

    Janzegt

    één jaar geleden

    Wel of geen Hansson ?

  • Her

    Heraclassic1961zegt

    één jaar geleden

    Sorry. Ik bedoelde “om IN een dergelijk shirt rond te lopen!!

  • Her

    Heraclassic1961zegt

    één jaar geleden

    O ja nog iets. Wat een foei-en foei lelijke shirts heeft Almere. Het verdient de titel “de lelijkste shirts in het betaalde voetbal”. Ik zou me als speler echt kapot schamen om een dergelijk shirt rond te lopen!!

  • Her

    Heraclassic1961zegt

    één jaar geleden

    SCH1903
    28 maart 2023 20:28 Helemaal mee eens.

    Aanstaande vrijdag tegen Almere City weer vol achter ONZE mannen gaan staan. Wij verwachten passie en strijd van onze mannen. Onze mannen verwachten passie en “strijd” van de supporters. Dus LAAT JE HOREN!!
    Trouwens we hebben nog een appeltje te schillen met dat arrogante en nog-groen-achter-de -oren clubje uit Almere. Wraak voor de nederlaag in Almere!!

  • J99

    J99zegt

    één jaar geleden

    @0.5L, Denk dat ze met dubbeldekkers werken, ca. 75 per bus? We gaan wel op 525 uitkomen verwacht ik.

  • Hal

    HalveLiterzegt

    één jaar geleden

    Iemand enig idee waarom er maar 7 bussen gaan terwijl er plek is voor 550 man?

  • bli

    blik szegt

    één jaar geleden

    @jack omdat er bijna geen parkeerplaatsen zijn bij het stadion voor uitsupporters

  • For

    Forzazegt

    één jaar geleden

    @Jack , Klaag Klaag Klaag… wees eens positief. er is geen andere club die dit nu nog regelt in deze tijd. Gezamenlijk een biertje drinken met de tegenstander, zoals in Duitsland. mooier krijg je niet. Wanneer dit goed gaat en bevalt van beide kanten, kunnen ze misschien ook van de verplichte buscombi af in de toekomst.

  • kuk

    kukkelmauszegt

    één jaar geleden

    @jack omdat de graafschap weinig ruimte heeft om veel uitfans met een auto te laten komen..

  • Jac

    Jackzegt

    één jaar geleden

    Waarom is het super? Verdomme een verplichte buscombi? Hoezo unieke stap in de normalisatie?

  • sch

    sch1903zegt

    één jaar geleden

    Super acties dit seizoen vanuit de club! Ook top van de Graafschap en de lokale driehoek. Eerst focus op vrijdag, DE wedstrijd! Zondag was het een tamme bende, dit moet vrijdag echt beter! Iedereen de sjaals mee en er een mooie sfeer van maken! Gas geven met elkaar nog een paar wedstrijden!!! Forza!

  • Mat

    Matthijszegt

    één jaar geleden

    Mooi geregeld Heracles, Graafschap en Gem. Doetinchem. Zo kan het dus ook
    Nu hopen dat er geen gedonder ontstaat

  • For

    Forzazegt

    één jaar geleden

    Prachtig dat ze dit hebben geregeld. Leuk biertje drinken in Doetinchem. Heb er nu al zin in ! Laten zien dat dit gewoon kan en moet kunnen. Op naar normalisatie!

  • Tim

    Timzegt

    één jaar geleden

    @ TKZ

    Ja uitglijden, daar kan die echt wat aan doen!

  • Jes

    Jessezegt

    één jaar geleden

    Het is makkelijk om hem af te fakkelen. Justin is heel kritisch op zichzelf en hij lult geen onzin. Heel realistisch geeft hij een analyse en ook als we met ruime cijfers winnen en het spel was niet goed, dan zegt hij dat ook!

  • Tkz

    Tkzzegt

    één jaar geleden

    Hoogma was de belichaming van de wedstrijd. Uitglijden terwijl niemand in de buurt is, bal missen op de doellijn, een korte pas geven terwijl hansson diep loopt waar de 1-1 uit kwam, quasi diepe ballen geven die veel te hard zijn. Ik heb me mateloos lopen ergeren aan die man.

    Maar goed de drie punten zijn binnen. Al was de teleurstelling groot na de wedstrijd over het vertoonde spel.

TopReacties

Tkzéén jaar geleden

Hoogma was de belichaming van de wedstrijd. Uitglijden terwijl niemand in de buurt is, bal missen op de doellijn, een korte pas geven terwijl hansson diep loopt waar de 1-1 uit kwam, quasi diepe ballen geven die veel te hard zijn. Ik heb me mateloos lopen ergeren aan die man. Maar goed de drie punten zijn binnen. Al was de teleurstelling groot na de wedstrijd over het vertoonde spel.

Jesseéén jaar geleden

Het is makkelijk om hem af te fakkelen. Justin is heel kritisch op zichzelf en hij lult geen onzin. Heel realistisch geeft hij een analyse en ook als we met ruime cijfers winnen en het spel was niet goed, dan zegt hij dat ook!

Timéén jaar geleden

@ TKZ Ja uitglijden, daar kan die echt wat aan doen!

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia