Steun HAFC

Help HAFC

Word sponsor

Foto: NES Images

Heracles gehuldigd op marktplein

Geschreven door Mat op 21 mei 2023

Heracles heeft het seizoen definitief afgesloten. Op een bomvol marktplein in het centrum van Almelo werd het kampioenschap gevierd.

De eerste fans druppelden al vroeg in de middag binnen. Omstreeks 16:00 begon de muziek en rond half 6 werden de spelers in het zonnetje gezet. Het weer was goed, de sfeer zat er lekker in iedereen genoot zichtbaar van het feest. Na achttien jaar is Heracles opnieuw kampioen van de Eerste Divisie en kan het na de zomer opnieuw aantreden in de competitie waar het hoort: de Eredivisie!

Vind jij HAFC leuk en kun jij een kleine bijdrage missen? Met een kleine donatie help je HAFC 2024 door!

Klik hier om te doneren (Naar onderen scrollen voor eenmalige donatie)

Discussieer mee

61

Je reageert als .

Ben jij dit niet?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Jes

    Jessezegt

    één jaar geleden

    Mooi filmpje Tim, de jongens hebben dromen, Real en Barca. Maar laten ze eerst maar bij hun roots beginnen en dat is Almelo. 1 hebben we al, nu de andere twww nog 🤨😉👍

  • Tim

    Timzegt

    één jaar geleden

  • Bon

    Bonafidezegt

    één jaar geleden

    Het kampioenschap was een fijne bijkomstigheid, naast de promotie. Alsnog allemaal gefeliciteerd mede-Heraclieden!

    Dit jaar waren we erg goed in doelpunten maken. Volgend jaar moeten we meer in ons mars hebben; meer kwaliteit in het team is hoognodig. Gelukkig wordt daar door de technische staf naarstig naar gezocht.

  • FAF

    FAFzegt

    één jaar geleden

    We moeten ons inderdaad niet laten verblinden door de resultaten, maar om te zeggen dat dit geen goede competitie was? Vind dat we prima gepresteerd hebben. En ja, soms was het echt niet om aan te gluren maar dat had meer met de tegenstander te maken, dan met de goede wil en tactiek van Heracles.

    Een trainer is zo goed als zijn materiaal, daar heeft Lammers dan wellicht geluk mee gehad. Anderzijds heb ik wel het idee dat hij er bij de jongens goed op staat, en ze hem echt wel serieus nemen!

  • Pol

    Pollyzegt

    één jaar geleden

    Een nieuwe keeper is zeker wel wenselijk. Brouwer in de goal gaat je teveel punten kosten. Hier moet een klasbak komen.

  • Jan

    Janzegt

    één jaar geleden

    Niveautje hoor. Verwend? In deze kkd kampioen worden is ook niet moeilijk, behalve PEC is er geen 1 tegenstander die goed is, wat een niveau de kkd. Qua prijzen zijn we verwend, maar dat mag je ook verwachten. Qua voetbal allerminst verwend. Zoals peter bosz zegt, win liever met 6-5 en een leuke pot voetbal en aanvellend, dan een 1-0 met slecht en verdedigend voetbal

  • Pol

    Pollyzegt

    één jaar geleden

    Voetbal onder Lammers is inderdaad niet om aan te zien. Daarnaast heeft hij veel tactische blunders gemaakt. Wat mij betreft kan hij wel blijven als je zijn tactische onkunde kunt compenseren met een kwalitatief rijke selectie.

  • Han

    Hanszegt

    één jaar geleden

    Klopt jan we zijn totaaaaaaaal niet verwend dit seizoen met een kampioenschap en veruit de meeste doelpunten van het gehele betaalde voetbal…..maar voor sommigen is het ook nooit goed genoeg.
    Maar heerlijk dat je er volgend seizoen niet bij bent.
    Tip…kijk even wie volgend seizoen ‘het mooiste voetbalt’ en neem daar snel een kaart.
    Heb mijne maar weer voor de 41ste keer verlengd…..dikke doei.

  • Jan

    Janzegt

    één jaar geleden

    Genoeg mensen gehoord die er hetzelfde over denken/vinden. Zullen waarschijnlijk niet op deze site zitten. Blij met het kampioenschap en de inzet van de spelers die dit voor elkaar hebben gekregen. Alleen totaal niet tevreden met Lammers!!

  • Jan

    Janzegt

    één jaar geleden

    Ben niet negatief, alleen iedereen ziet dat Lammers en het aanvallende voetbal, het mooie voetbal niet samen gaat. Dat zijn de feiten. Zal mij benieuwen met dit voetbal, of het volgend seizoen vol zal zitten. In het begin wel, maar later niet meer en dan zal Lammers ontslagen worden. Zoals jullie willen, succes met Lammers en het aanvallende, onee verdedigende tikkie breed voetbal😂

  • Han

    Hanszegt

    één jaar geleden

    @Jan….je hebt al eerder gezegd als Lammers blijft neem je geen seizoenskaartje meer.
    Prima dat zijn de echten…..blijf hier dan ook lekker weg vent…man man man.
    Onze tempel zit zonder jou ook wel vol volgend seizoen.

  • Hal

    HalveLiterzegt

    één jaar geleden

    Jan de negatieve zeurzak is weer terug

  • Jan

    Janzegt

    één jaar geleden

    Aub niet. In tubantie staat Lammers heeft zin in volgend seizoen. Krijgen we dus ingeacht de spelers, laf, saai, verdedigend voetbal, tikkie breed en tikkie terug. Dat is de manier van voetballen van Lammers, Wortmuth 2.0, weg dna heracles het aanvallende voetbal. Please hoogma, ga niet verder met Lammers, stoppen op zijn hoogte punt

  • Mar

    Markzegt

    één jaar geleden

    Aub niet. In tubantie staat Lammers heeft zin in volgend seizoen. Krijgen we dus ingeacht de spelers, laf, saai, verdedigend voetbal, tikkie breed en tikkie terug. Dat is de manier van voetballen van Lammers, Wortmuth 2.0, weg dna heracles het aanvallende voetbal. Please hoogma, ga niet verder met Lammers, stoppen op zijn hoogte punt

  • Han

    Hanszegt

    één jaar geleden

    Hou toch op over een nieuwe keeper….
    We hebben een prima doelman.
    2x achter elkaar kampioen….meeste keren de nul,op 2 na de minste tegendoelpunten en de lastste tijd echt veel wedstrijden gered.
    En als je dan ziet wat voor klungels er in de eredivisie rondlopen…….
    Laat NJH zich lekker concentreren op de andere posities.

  • Mic

    Mickzegt

    één jaar geleden

    En het ergste is.. dat de bijlage van Heracles Almelo in een twente voorkant zit gedrukt. Tubantia = ROOD

  • HAF

    HAFC1903zegt

    één jaar geleden

    Bij de oosttribune werd gemeld dat PEC in gesprek is met Branderhorst, mag toch hopen dat NJ dat ook is. Dit is zo’n buitenkans waar wij altijd op lopen te azen elke transferperiode, die moet je niet laten lopen.

  • Art

    Arthurzegt

    één jaar geleden

    Kleine correctie: Top Oss heeft weldegelijk historie, maar niet zo in het betaalde voetbal. Leuk feitje: ze zijn ooit opgericht in 1928 als KMD (Klein Maar Dapper) en TOP staat voor ‘Tot Ons Plezier’ (nooit geweten😊)

  • Art

    Arthurzegt

    één jaar geleden

    Och, ik ben zeer zeker geen Zwolle-fan, maar ook zij hebben hun doelstelling behaald. Als je nagaat dat beide teams 15 punten voor staan op de nummer 3 dan hebben ze het geweldig gedaan. Ik sluit trouwens niet uit dat Willem II ook nog promoveert gezien hun vorm in de vierde periode (staan er beter voor dan Emmen denk ik). Dat het promotiefeest van Zwolle wat tam was snap ik wel: waar wij de stijgende lijn weer te pakken hadden, duurde het seizoen van Zwolle net 3 wedstrijden te lang. En tweede worden/promoveren is gewoon geen ‘prijs’, maar een ‘status’.
    Tegelijkertijd mag je best stilstaan bij het feit dat je NAC (sleeping giant), Willem II (concurrent à la Sparta), De Graafschap (minder ver dan Heracles, maar met potentieel), ADO (tja….waar staan die nu eigenlijk? Altijd een vraagteken), Roda (grote club, maar in verval?) en VVV (altijd maar in die ‘koel’) achter je laat.

    Ook Almere (wat werd daar vroeger lacherig over gedaan!), Eindhoven (positief voetbal, maar simpelweg te weinig budget) en MVV (wat hadden we het thuis lastig tegen ze!) vielen mij echt niet tegen!!!

    Die ‘Jong-elftallen’ moet je wat mij betreft niet toelaten in de eerstedivisie, òf je moet aan het begin van het seizoen gewoon de selectie vaststellen! Je kunt niet de ene wedstrijd met eredivisie spelers aan komen zetten en in andere wedstrijden niet, omdat dat je reinste competitievervalsing is.

    Toch ook weer genoten van het bestaan van clubs als Telstar (gewoon linkerrijtje met een lager budget dan menig amateurclub!), Den Bosch (wat was dat ‘Vroegâh’ een moeilijk neembare veste!), Helmond Sport (uitspreken dat je kampioensambities hebt, maar strak 16e worden met huizen die rechtstreeks in je stadion kijken) en Top Oss (geen historie en gedoemd tot het rechterrijtje?😅).

    Ergens ga ik die kneuterigheid en onvoorspelbaarheid van de eerstedivisie ook wel weer missen, tenzij we gewoon op aanvallende voet verder gaan in de eredivisie (thuis voor niemand ontzag) en ook uit durven te voetballen (dood of de gladiolen). Ook hoop ik dat we niet (alleen) bezig zullen zijn met winstoptimalisatie, maar ook blijven investeren in spelers! Het kapitaal moet op het veld staan, niet op de bank!

  • Tho

    Thomaszegt

    één jaar geleden

    Mag ook wel eens gezegd. Tubantia laat zich van zijn beste kant zien. Echt een mooie bijlage. Niet verkeerd.
    En nu wil bloazerd Ten Voorde nooit meer uit Almelo horen dat Tubantia een rooie krant is. Hahahaha. Wat dacht je zelf?

  • Han

    Hanszegt

    één jaar geleden

    @DDB….helemaal mee eens,werkelijk een fantastisch shirt met eindelijk (in overleg met club en fans) niet meer dat foei lelijke logo erop maar gewoon klein Asito net als ten cate dat altijd had.
    Klasse Asito dat er naar de supporters is geluisterd (mag ook een keer gezegd worden).
    Man wat een mooi klassiek shirt met die gouden randen.

  • Ome

    Ome Janzegt

    één jaar geleden

    Geweldig feest en vooral…..tegen de trend in zonder schermutselingen, ME politie…enz. Fantastisch!

  • Hen

    Hendryzegt

    één jaar geleden

    Ik heb liever met hard werken en slecht voetbal de overwinningen binnenhalen met veel doelpunten, dan dat gezwijmel van die Wissing dat Zwolle het mooiste voetbal speelt. Want je wordt er niet kampioen mee en daar ga je toch voor.
    En wat ten Voorde betreft dat is zijn mening als clubmatch van Fct.
    Ik heb vertrouwen in NJ dat hij met de juiste spelers komt die passen in de filosofie van Heracles Almelo, de mooiste club uit het Oosten!

  • Pet

    Peterzegt

    één jaar geleden

    Welk intervieuw Buks ? Heeft er volgens mij niks over gezegd hoor.

  • Buk

    Bukszegt

    één jaar geleden

    “we zijn op dit moment met 8 spelers in gesprek”. Interview Hoogma gisteren.
    Klasse. Ik tel ook 8 plekken in ons elftal die versterkt moeten worden.

    Belangrijkste aanwinst wat mij betreft een nummer 10. Investeer hier flink in. Belangrijkste schakel.

    En niet te veel oud gedienden zoals pelupessy en Peterson. Het moeten directe versterkingen zijn en een flinke stap vooruit.

    Zeer gecharmeerd van:
    #10 Christos Giousis van Telstar. Gehuurd van AEK Athene en als jeugd internationaal heel wat wedstrijden voor Griekenland gespeeld. 23 jaar

    #7 Jearl Margaritha van Top Oss. 23 jaar
    Kan op beide flanken spelen

    #33 Basar Önal Van Graafschap. 18 jaar
    Turks jeugd international
    Kan op beide flanken spelen en op 10.

    Yuya Ikeshita, jong Utrecht, 21 jaar
    Nummer 6 met loop vermogen.

  • Jes

    Jessezegt

    één jaar geleden

    Ach fans laten we ons nu niet druk maken wat de Van Wissinkjes en Ten Voordens van deze wereld over ons clubje zeggen. Het zijn meningtjes die er niet toe doen en niet op harde feiten te achterhalen zijn. Feit is dat we 5 goals meer gescoord hebben met evenveel punten. Het verschil zat hem gewoon in het verschil in scorend vermogen. Al speel je nog zo mooi voetbal en scoor je te weinig dan wordt jouw concurrent gewoon kampioen. Dick Schreuder pakte het goed op en gaf daarover een goed analyse. En verder, ach laat deze kerels lullen en stoor je er niet aan. Van Ten Voorde kan je tenminste zeggen dat hij de clubgeschiedenis wel kent, dat kan Van Wissink niet zeggen. Hij lult over ons 4e kampioenschap in de clubgeschiedenis. Man verdiep je vooraf even in de club als je verslaggever bent, dan weet je dat dit onze 6e keer is dat we kampioen zijn geworden 🤨 Met zulke beginnersfouten neem je de man niet meer serieus!

  • REN

    RENEzegt

    één jaar geleden

    Al ik , Hoogma een advies mag geven. Kom iedere week tot aan 1 juli met een nieuwe speler. Begin met eentje met naam, goed voor de jaarkaart verkoop.

  • Tho

    Thomaszegt

    één jaar geleden

    Die trainer van Zwolle was sportief. Hij feliciteerde ons met het kampioenschap. Klasse hoor.

  • DDB

    DDBzegt

    één jaar geleden

    Heerlijk uitshirt. Een van de mooiste ooit en ook nog eens met een normaal sponsor format!

  • Han

    Hanszegt

    één jaar geleden

    @piet 111….Bruyn( optie bij NEC enkel niet gelicht omdat ie contractueel meer moest verdienen,maar een prachtige voetballer) en Kuwas zijn volgens mijn bron al mee in gesprek…….verder maar gewoon afwachten.
    Ik heb het volste vertrouwen in Hoogma en z’n team.

  • Pie

    Piet IIIzegt

    één jaar geleden

    Ter Avest, Bruijn en Kuwas zijn namen waar ik wel vrolijk van wordt. Burki lijkt mij een broodje aap, kon vorig jaar nog naar clubs als Valencia, Galatasaray en Aston Villa, heeft daarnaast een contract tot 2025 en komt gewoon aan spelen toe.

    Aanvullingen: Oppegard, Owusu, Laros of Deroy Duarte (laatstgenoemde is niet blij in Sittard), Margaritha, Dost, Jacobs, Velanas, Diemers, Vente, Romeney, Van de Looij, Rio Hillen, Branderhorst, Verhulst of Gorter. Huren eventueel: Unuvar, Taabouni of Vos. Beetje een mix tussen talenten, jongens die er meteen staan en gezonde concurrentie.

  • Mic

    Mickzegt

    één jaar geleden

    Ter Avest lijkt mij ook een meer dan prima aankoop! Is ook nog eens fan van de club.

  • Han

    Hanszegt

    één jaar geleden

    Was idd een complete aanfluiting….en ben heel blij dat ons cluppie geen huldiging zou doen als we tweede werden.
    Zijn we ondertussen toch iets te groot voor….

  • Her

    Heraclassic1961zegt

    één jaar geleden

    Toch wel zielig om te zien die huldiging van PECH Zwolle. Ergens achteraf op een grasveldje ergens in Zwolle.
    En dan dragen ze ook nog T-shirts met de nietszeggende tekst “de mooiste club van allemaal”. Ach ja je moet toch wat roepen…
    Overigens PECH Zwolle speelt wel in een van de lelijkste stadions van Nederland. Een sfeerloze vierkante betonnen doos.

    Maar al met al was het ECHTE feest in Almelo! De kampioenstitel van onze trots is de zoete wraak op PECH Zwolle voor het gestolen spandoek van VAK74.
    Dus ook hier geldt weer “WIE HET LAATST LACHT, LACHT HET BEST!!!”

    Groetjes aan alle PECH, PECH, PECH Zwolle fans!!

  • Art

    Arthurzegt

    één jaar geleden

    @Renenrdrie: Maar in de eerste seizoenshelft bakte Zwolle er niets van….en in de laatste wedstrijden ook niet zo veel! Zwolle had het ‘geluk’ dat van der Belt pas de laatste wedstrijden geblesseerd was, terwijl op driekwart van de competitie opeens onze halve voorhoede in de lappenmand hadden zitten (Laursen, Satriano, Azzaoui en zelfs Armenteros nog even). Ik vond het wat gekleurd van Wissing. Voor mijn gevoel ligt zijn hart veel meer bij Zwolle. Zwolle heeft ook ècht niet altijd de sterren van de hemel gespeeld…

  • Art

    Arthurzegt

    één jaar geleden

    @Bert: Begrijp ik, maar ik bedoelde ‘als we thuis hadden gewonnen van Zwolle’ (ik denk namelijk niet dat we uit hadden kunnen winnen bij Zwolle…thuis zijn we ook kansloos verslagen, maar die hoor je normaal gesproken niet zo weg te geven).

  • FAF

    FAFzegt

    één jaar geleden

    Luister nu de podcast ‘De ballen verstand’; Heb niet het idee dat Leon ten Voorde een Heracles Almelo supporter is ;).

  • MW

    MWzegt

    één jaar geleden

    @Bert3 ter Avest ligt veel te hoog qua salaris in verhouding tot het plafond bij Heracles. Die gaat niet 2/3e van zijn salaris inleveren op deze leeftijd.

    Enige optie kan huur zijn maar ligt zelf nog een jaar vast dus mocht Utrecht nog wat willen verdienen dan moeten ze hem verkopen

  • MW

    MWzegt

    één jaar geleden

    @Bert3 ter Avest ligt veel te hoog qua salaris in verhouding tot het plafond bij Heracles. Die gaat niet 2/3e van zijn salaris inleveren op deze leeftijd.

    Enige optie kan huur zijn maar ligt zelf nog een jaar vast dus mocht Utrecht nog wat willen verdienen dan moeten ze hem verkopen.

  • Ber

    Bert3zegt

    één jaar geleden

    @ Eddy

    Als rechtsback zou ik voor ter Avest gaan. Is bij Utrecht toch op een zijspoor beland. Jongen uit de regio ook nog eens.
    Snap niet zo goed waarom je Adekanye noemt. Leuke voetballer hoor, maar waarom zou die komen. Geen verbetering voor hem. Staat ook onder contract en kost dus geld en meer salaris

  • Edd

    Eddyzegt

    één jaar geleden

    Alvast voor nieuwe seizoen…..Zomaar wat namen, maar zou er maar wat blij mee zijn..

    Brandenhorst/Leeuwenburg, r. back???? l. back Mica Pinto Sparta (mits fin. haalbaar) middenveld Duarte boys Grunn en Fortuna, J. Bruyn NEC (zouden we al mee bezig zijn) aanval Kuwas terughalen?, Kaj Sierhuis (AUB!!!) Adekanje (GAE)

  • Mar

    Martijnzegt

    één jaar geleden

    Is Daley Sinkgraven niet wat voor ons ? Kan op meerdere posities uit de voeten en is transfervrij.

  • Edd

    Eddyzegt

    één jaar geleden

    Big SMILE!!!!!!!!

  • Ger

    Gerrit Meulenbeltzegt

    één jaar geleden

    Heracles bedankt met deze prestatie.
    Sinds 1949 kom ik al bij deze prachtclub!
    Ik wens jullie ook alle succes in de Eredivisie

  • Ber

    Bert3zegt

    één jaar geleden

    @Arthur
    Niet 6 maar 12 punten. In dat geval wij zes punten meer en PEC zes minder

  • Ren

    Renenrdriezegt

    één jaar geleden

    @ Mark

    Enige reden die Tijmen noemt waarom Zwolle kampioen zou moeten worden is het vertoonde spel. En laten we eerlijk zijn. Zwolle liet, vooral in de tweede seizoenshelft, veel mooier voetbal zien dan Heracles.

  • Jes

    Jessezegt

    één jaar geleden

    Geweldige kampioensbijlage vandaag van TC Tubantia ontvangen, chapeau 👍👍

  • FAF

    FAFzegt

    één jaar geleden

    Aan het eind van de competitie staat iedereen op de plek waar hij hoort. Vorig jaar was dat degradatie, dit jaar kampioen!

  • Art

    Arthurzegt

    één jaar geleden

    Volgens mij heeft hij dan de eerste 5 wedstrijden van Zwolle niet gezien😉 Zij hadden een beroerde start, net zoals wij in Januari een dip hadden. Je kunt ook niet altijd goed zijn. Aan het einde van de rit hadden wij een beter doelsaldo, dus kennelijk deden wij het beter. Wel vind ik het jammer dat wij in de onderlinge wedstrijd twee keer verloren. Dat was absoluut niet nodig. Hadden we die wedstrijd gewonnen (thuis tegen Zwolle) dan hadden we gewoon zes punten voor gestaan. Maar goed, het feest is er niet minder om👍🏻😁

  • Mar

    Markzegt

    één jaar geleden

    Die Tijmen van Wissing is een naar mannetje.

    Gewoon stug blijven roepen dat Zwolle het meer verdiend om kampioen te worden.

    Ook dat wedstrijd commentaar man afgelopen vrijdag. Wat een negatieveling

TopReacties

Markéén jaar geleden

Nico Jan als je meeleest: Haal Lewis Holtby op. Ex Schalke, ex HSV en ex Blackburn Rovers. Middenvelder die momenteel als Nr 10 bij Holstein Kiel speelt in de 2e Bundesliga Beetje type Simon Cziommer. Goeie spelverdeler ook. Man met veel ervaring

Thomaséén jaar geleden

Lekker morgen aan het werk in Haaksbergen.

Gerritéén jaar geleden

Ik lees op twitter dat onze trots in gesprek is met Jordy Bruyn, middenvelder van NEC.

1927

/

1941

/

1962

/

1985

/

2005

/

2023

Hoofdsponsoren

Gemaakt door Mumba Web SolutionsHosting door ShockMedia