Heracles heeft vanmiddag met 0-0 gelijk gespeeld in de derby tegen FC Twente. Heracles speelde 45 minuten lang met tien man en hield knap stand in Almelo.

Heracles ging goed van start in de derby. Met strijd werden de bezoekers vanaf het eerste moment vast gezet. De Heraclieden trokken halverwege de eerste helft meer het iniatief naar zich toe. Everton was met een kopbal dichtbij de openingstreffer. Daarentegen kreeg FC Twente alleen een kans via Luuk de Jong die naast kopte. Heracles kreeg vlak voor rust een domper te verwerken. Mark-Jan Fledderus liep binnen vier minuten tijd tegen 2x geel aan na domme overtredingen op het middenveld. Heracles ging dus met tien man de rust in.

In de tweede helft bracht Peter Bosz Alexander Bannink in de ploeg voor Everton Ramos da Silva om zo het middenveld te versterken. Heracles kwam er de tweede helft zelden meer uit, maar hield wel knap stand met Remko Pasveer als absolute uitblinker. Heracles kwam nog wel goed weg toen Theo Janssen op de paal schoot en in de rebound hield Pasveer Heracles op de been. Heracles mocht zich de morele winnaar noemen na 90 minuten voetbal door met tien man knap stand te houden tegen de landskampioen.

Sponsoren

Reacties (6)

Reageer nu!