Heracles heeft vanavond met 1-1 gelijk gespeeld bij De Graafschap. Invaller Glynor Plet zorgde met zijn doelpunt in de tweede helft voor het eerste punt in een uitwedstrijd.

De eerste helft was niet best. Veel foute passes en onzorgvuldigheid leidde er toe dat er weinig was te genieten op de Vijverberg. Het was met name vechtvoetbal van beide kanten. Na een kwartier kwam De Graafschap toch uit het niets op 1-0 nadat Youssouf Hersi geheel vrijstaand Remko Pasveer kon passeren. Daarna kreeg Heracles nog wel een goede kans op de gelijkmaker. Everton Ramos da Silva had te veel tijd nodig en stuitte op doelman Boy Waterman. In de rebound kon ook Willie Overtoom niet profiteren.

In de rust paste trainer Peter Bosz twee veranderingen door. Marko Vejinovic en Everton Ramos da Silva werden gewisseld voor Darl Douglas en Glynor Plet. De wissels pakten goed uit voor de Heraclieden. Er werd beter gevoetbald en Heracles had direct het veldoverwicht. Na bijna tien minuten spelen leverde dit direct de gelijkmaker op. Een goed actie van Willie Overtoom op rechts leidde het doelpunt van Glynor Plet in die alleen de bal nog in doel moest tikken: 1-1. Ook daarna bleef Heracles het iniatief hebben en ging het op zoek naar meer. De Graafschap kwam er af en toe gevaarlijk uit. Met name invaller Steve de Ridder zorgde voor gevaar en had enkele goede kansen. Heracles kreeg nog een beste kans tien minuten voor tijd. Een kopbal van Andrej Rendla werd nog geparreerd en Glynor Plet wist daarna doelman Boy Waterman ook niet te passeren. Vlak voor tijd had ook Rydell Poepon namens De Graafschap de winnende op zijn schoen. De spits schoot echter hoog over.

Heracles had kansen op de winst, maar ook De Graafschap had kansen. Een terechte uitslag uiteindelijk. Dinsdag om 20.00 uur wacht alweer de volgende wedstrijd. Heracles krijgt dan NAC Breda op bezoek in het Polman Stadion.

Sponsoren

Reacties (0)

Reageer nu!