Zaterdagavond gaat Heracles op bezoek bij SC Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion. Het is het weerzien met ex-Heraclied Bas Dost. Vorig seizoen wonnen de Heraclieden nog in Friesland met 1-2 door doelpunten van Bas Dost en Everton Ramos da Silva.

Heracles verloor afgelopen weekend voor het eerst een thuiswedstrijd. In het eigen Polman Stadion was Ajax met 1-4 te sterk voor Heracles. Heracles was een dik uur gelijkwaardig, maar daarna werd het kwaliteitsverschil toch merkbaar. Peter Bosz kan in aanloop naar de wedstrijd met SC Heerenveen niet beschikken over Marko Vejinovic. De spelmaker kampt nog steeds met darmklachten. Wel zitten Ben Rienstra (terug van een schorsing) en Ellery Cairo bij de achttienkoppige selectie. Peter Bosz vindt dat SC Heerenveen een uitstekend team heeft, maar dat ze nog zoekende zijn.

SC Heerenveen bivakkeert momenteel in de middenmoot op de negende plaats. De ploeg van Ron Jans boekte afgelopen weekend zijn eerste uitzege van het seizoen bij Excelsior. Mede door een doelpunt van Assaidi werden de drie punten meegenomen naar Friesland. Ron Jans start met Assaidi op de nummer 10 positie en Michal Svec keert na een blessure direct terug in de basisformatie. De verdedigende middenvelder heeft de taak om Willie Overtoom te bewaken. Jans kijkt vooral naar zijn eigen ploeg: “We hebben de stijgende lijn te pakken en moeten nu doorzetten. We willen thuis dominant zijn en gretig spelen. Dat hebben we al een paar keer bewezen en willen we nu voor eigen publiek weer laten zien.” Ex-Heraclied Bas Dost kijkt uit naar de ontmoeting tegen zijn voormalige ploegmakkers. “Ik heb in Almelo een fantastisch seizoen gehad. Met een geweldige groep hebben we de zesde plaats gehaald. Ik heb nog steeds contact met een aantal jongens. De wedstrijd tegen Heracles is voor mij heel bijzonder.”

SC Heerenveen – Heracles Almelo
Aanvang: 19:45 uur
Arbiter: R. Wiedemeijer
Stadion: Abe Lenstra Stadion

Sponsoren

Reacties (0)

Reageer nu!