Heracles heeft vanmiddag zich gerevancheerd van de bekerblamage. In het eigen Polman Stadion won Heracles met 3-0 van FC Groningen. Samuel Armenteros, Everton Ramos da Silva en Mark Looms scoorden namens Heracles.

In de beginfase van de wedstrijd kregen beide ploegen kansen. Een lob van Mark-Jan Fledderus belandde net naast en aan FC Groningen-zijde was spits Tim Matavz een aantal keer gevaarlijk. Daarna kwam de wedstrijd wat tot rust en gebeurde er weinig. Tot aan de 41ste minuut. Een goede actie van Willie Overtoom leidde het doelpunt in voor Heracles. Samuel Armenteros schoot uit de draai de 1-0 binnen. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft moest Groningen komen, maar het werd desondanks weinig gevaarlijk. Heracles kreeg veel ruimte en kon naar lust aanvallen. Heracles dwong een veldoverwicht af en kreeg kansen op de 2-0. Schoten van Mark-Jan Fledderus en Andrej Rendla werden gekeerd door Luciano. Daarna krulde Mark-Jan Fledderus een bal net naast uit een vrije trap en zag Samuel Armenteros zijn schot nog net gekeerd worden door Luciano, die het in de tweede helft een stuk drukker kreeg. Invaller Everton Ramos da Silva zag later nog een kopbal voorlangs gaan. Heracles scoorde toch de dikverdiende 2-0. Na een briljante hakbal van Samuel Armenteros stuurde hij Darl Douglas weg die eerst Willie Overtoom vond, maar hij miste waarna Everton Ramos da Silva wel kon scoren: 2-0.

Heracles ging door met aanvallen. Darl Douglas raakte de buitenkant van de paal. De slotfase was voor Almeloër Mark Looms. Eerst vuurde hij een gevaarlijk schot af waar Luciano nog net de vingers tegen aan kon krijgen. Twee minuten later scoorde hij de 3-0 keurig binnen. Conclusie: Een dikverdiende overwinning voor Heracles en eindelijk eens de nul gehouden. Op naar Vitesse-uit!

Sponsoren

Reacties (0)

Reageer nu!