Heracles heeft vanavond met 5-2 verloren in Eindhoven van PSV. De uitslag is enigszins geflatteerd omdat het verschil tussen beide ploegen erg klein was. Heracles kwam nog wel op een 0-1 voorsprong, maar door een rode kaart van Peter Reekers niet zorgen voor een verrassing. Everton Ramos da Silva nam beide treffers voor zijn rekening namens Heracles.

De ploeg van Peter Bosz begon goed aan de wedstrijd. Het veldspel zag er goed uit en er werd met lef gespeeld. PSV speelde ongeconcentreerd en Heracles bleef eenvoudig op de been in de beginfase. Na een klein half uur spelen kwam Heracles ook verdiend op voorsprong in het Philips Stadion. Everton Ramos da Silva kopte op aangeven van Darl Douglas de bal knap in het doel. Dit betekende het eerste doelpunt voor Heracles in h

et Philips Stadion sinds de jaren zestig. PSV leek wakker geschud te zijn na dat doelpunt en kreeg Ola Toivonen een enorme kans. Zijn schot ging over. Even later was het wel raak. Remko Pasveer blunderde bij een niet onthoudbaar schot van Balazs Dzsudzsak. Nog voor de rust stelde PSV orde op zaken. Ola Toivonen kon ongedekt Remko Pasveer passeren: 2-1.

Ook in de tweede helft begonnen de Eindhovenaren slap en inspiratieloos. Heracles kon hiervan profiteren. Een fout van Orlando Engelaar werd afgestraft door Everton Ramos da Silva, die Isaksson koelbloedig kon passeren. De Braziliaan trok hiermee de stand weer gelijk naar 2-2. Mede door een rode kaart van Peter Reekers werd PSV weer in het zadel geholpen. Tot die tijd was het kwaliteitsverschil nauwelijks te zien tussen beide ploegen. PSV leek weer een prikkel te hebben om op voorsprong te komen en deed dit ook. Ola Toivonen mocht opnieuw scoren en toen leek het verzet gebroken. PSV liep in de slotfase nog uit naar een geflatteerde 5-2 zege door doelpunten van Ibrahim Afellay en Marcus Berg.

zp8497586rq
Sponsoren

Reacties (40)

Reageer nu!