Het kan een voordeel zijn. Aankomende zaterdag moeten de Heraclieden alweer aan de bak. De ploeg van trainer Peter Bosz ontvang het AZ van Gertjan Verbeek in het Polman Stadion. Zal Heracles de afgang van midweeks bij FC Twente kunnen wegspoelen door zich te revancheren tegen AZ?

Het werd een dramatisch begin van de tweede seizoenshelft afgelopen woensdag in de derby tegen FC Twente. Er is al veel over geschreven en gezegd en daar laten we het nu maar bij. Wat wel duidelijk is dat Peter Bosz de elf die tegen FC Twente collectief faalden zaterdag de kans krijgen om zich te revancheren tegen AZ. ,,Ik gun ze een kans op revanche”, zei de oefenmeester vrijdagmiddag. ,,Daar hebben ze recht op, want het was natuurlijk een hele slechte prestatie in Enschede.” Peter Bosz mist zaterdagavond alleen Andrej Rendla. De aanvaller heeft een kleine reactie gehad in zijn knie.

Tegenover het officiële website van Heracles houdt Bosz vast aan de sterke thuisreeks die Heracles dit seizoen heeft neer gezet. Laten we hopen dat de spelers zaterdagavond wel van zich gaan afbijten en met strijd en passie ons weer trots laten zijn op ons cluppie!

De tegenstander AZ begon de tweede seizoenshelft met een gelijkspel thuis tegen NEC. De Alkmaarders lieten na om de winst te pakken en bleven steken op een 2-2 gelijkspel. De ploeg van Gertjan Verbeek begon matig aan het seizoen maar staat momenteel keurig op een 5e plek op de ranglijst. De oefenmeester beschikt over een fitte selectie. Hector Moreno keert terug van een schorsing. Alleen Pontus Wernbloom (geschorst) en Joey Didulica (hersteld van een nekhernia) zijn er zaterdagavond niet bij. Gertjan Verbeek over Heracles: “Als je kijkt naar de resultaten, dan hebben ze achttien punten gehaald in thuiswedstrijden en maar één in een uitduel. Woensdag hebben ze een hard pak slaag gehad van FC Twente. Dat was ook weer uit.”

Heracles Almelo – AZ
Aanvang: 18:45 uur
Arbiter: E. Braamhaar
Stadion: Polman Stadion

zp8497586rq
Sponsoren

Reacties (9)

Reageer nu!