Heracles heeft vanmiddag zijn eerste uitwedstrijd van dit seizoen gewonnen. Op bezoek bij FC Groningen in de Euroborg wonnen de manschappen van Peter Bosz ruim met 1-4! Bij rust stond Heracles met 1-2 voor  door Everton Ramos da Silva  en Samuel Armenteros. Na rust heerste Heracles in Groningen en liep het uit naar een 1-4 overwinning door doelpunten van opnieuw Everton Ramos da Silva en Samuel Armenteros.

Heracles begon in Groningen niet goed aan het duel. FC Groningen kreeg enkele kansen aan het begin en kwam dan ook al verdiend op voorsprong vroeg in de wedstrijd. Dusan Tadic kopte na 12 minuten spelen de bal tegendraads in na slecht verdedigen aan Heracles-zijde. Het eerste half uur was duidelijk voor de Groningers. Heracles speelde slap en verdedigend stond de organisatie niet goed. Binnen twintig minuten had het al 2-0 kunnen staan, maar Andreas Granqvist miste een penalty. Heracles mocht blij zijn dat het nog maar 1-0 stond. Ook uitblinker Remko Pasveer moest later nog redding brengen op een schot. Na het eerste half uur kwam Heracles wat beter in de wedstrijd. Vlak voor rust werd het zelfs 1-1 door Everton, die een bal van Willie Overtoom via Luciano voor de voeten kreeg en binnen tikte. Dit was geheel tegen de verhouding in. Nog geen paar minuten later werd het zelfs 1-2 door Samuel Armenteros die de bal achter doelaman Luciano schoot.

In de tweede helft heerste Heracles in de Euroborg. De ploeg van Peter Bosz bleef verzorgd voetbal spelen en had volledig de controle over de wedstrijd zonder echte kansen weg te geven. De Heraclieden bleven de aanval zoeken waar het kon en dit werd beloond na een dik uur spelen. Het was weer Everton Ramos da Silva die het net wist te vinden. De Braziliaan leek moeilijk op de been te blijven, maar wist toch knap uit de draai de 1-3 tegen de touwen te schieten. Het was daarna helemaal gedaan met FC Groningen en Samuel Armenteros kon in een counter nog 1-4 er van maken. Het was al met al een dik verdiende zege van de Heraclieden die vooral de tweede helft erg goed speelden. Remko Pasveer werd massaal toegezongen door de aanhang uit Almelo. Hij keepte een foutloze wedstrijd. Op naar Excelsior-thuis komend weekend…

Sponsoren

Reacties (33)

Reageer nu!
hafctje 16:57 12 maart 2011

Pasveer heeft prima gespeeld
00
Thijsjuhk 21:08 8 maart 2011

@ redactie hafc,
word het niet een keer tijd voor een nieuwe poll?
Zoals van welke speler die een aflopend contract heeft moet het eerste worden verlengt?
00
Jaapie 21:36 7 maart 2011
braf 21:03 7 maart 2011

Pasveer Gilette speler van de week! Gefeliciteerd!
00
Jerry 20:26 7 maart 2011

Gelukkig ben ik niet de enige die zich heeft geirriteerd aan het neerhalen van je eigen team door de coach.. Wil ook niet zeiken na een zo fantastische uitslag, maar neem toch aan dat het bestuur hem daar even flink voor over z’n vingers tikt. GEEN HULDE!!

Groningen idd eerste gedeelte beter..daarna ook niet veel meer van gezien. Uiteraard speelt Heracles op de counter, zoals 14 van de eredivisieclubs die uitspelen. Vervolgens zet je een uitslag neer van 1-4 en behaal je de eerste uitoverwinning van het seizoen, haalt die badmuts het in z’n gladhoofd om het hele team neer te sabelen door te zeggen dat we punten gestolen hebben.

Gestolen punten haal je toch uit een winstpot waarin je de gehele tijd slechter bent maar met geluk op de been blijft en in de 93e minuut een doelpuntje inprikt..???

Verder.. Genoten van de punten, van de tweede helft, van het toezingen van Pasveer en van blijbek Everton met z’n champagne voor schoonmamma.

Gefeliciteerd jongs.. nog een paar mooie potten voor de boeg. Is het al zaterdag??
00
HAFC-1903 19:50 7 maart 2011

iemand nog filmpjes van de sfeer in het uitvak?
00
Hendry 21:47 7 maart 2011
timpie 18:32 7 maart 2011

Hallo sportvrienden.
Eindelijk,naar een beetje krediet wat ik over Everton heb gehad,heb ik eindelijk een goed spelende Everton gezien,nou hoop ik dat hij zijn succes voortzet. Hulde aan Pasveer. Gr.Timpie
00
ZwartWitVakF 17:44 7 maart 2011

Was een geweldige sfeer in het uitvak! Schitterend! That`s the way *aha aha* we like it! *aha aha* !
00
feaster 16:47 7 maart 2011

eizoen 2010-2011

Zeer knappe overwinning gisteren behaald in de Euroborg,

Met deze wedstrijden nog te gaan.. denk ik persoonlijk :

za 12-3-2011 18:45u Heracles Almelo – Excelsior W
za 19-3-2011 19:45u Heracles Almelo – sc Heerenveen W
zo 3-4-2011 14:30u Ajax – Heracles Almelo V
za 9-4-2011 20:45u Willem II – Heracles Almelo W
za 16-4-2011 20:45u Heracles Almelo – PSV G
za 23-4-2011 19:45u Heracles Almelo – De Graafschap W
zo 1-5-2011 14:30u NAC Breda – Heracles Almelo V
zo 15-5-2011 14:30u Heracles Almelo – ADO Den Haag w
—————————————————————————————————-
16 punten

Ben benieuwd wat het gaat worden!!!!
00
Robbert 20:22 7 maart 2011

Ons vooruitzicht voor rechtstreekse handhaving zit goed. Als we Excelsior kloppen dan zijn we met 34 punten definitief veilig. Dat zou weer een uitstekende prestatie van onze club zijn! Peter Bosz heeft dan ook zijn missie volbracht, dat was vroegtijdig veilig spelen.

Wat er daarna gebeurt moeten we maar zien. Dat Mario Been nog volop perspectief ziet voor de play-off wedstrijden voor Europees voetbal, begrijp ik even niet. Fc Utrecht heeft 7 punten voorsprong op ons en 8 (ivm een slechter doelsaldo van -7 goals) op Feijenoord. Als zij perspectief zien, wat zijn onze kansen dan?
We moeten in Amsterdam van Ajax winnen, pas dan zie ik mogelijkheden.
00
goos 14:35 7 maart 2011

Voor het eerst ben ik, met mijn dochter die in Groningen studeert, naar een (officiële) uitwedstrijd geweest van Heracles. Kaartjes gekocht in de vrije verkoop. Blijkbaar moet ik dat vaker doen, want Heracles won voor het eerst sinds een jaar weer eens. Genoten, juichend temidden van Groningen supporters. Natuurlijk was het waarschijnlijk anders gelopen als Groningen de penalty benut had, maar ja als……………… Heracles toonde veerkracht en Groningen juist steeds minder inzet. Soms zit het mee, soms zit het tegen, of andersom. Op basis van de hele wedstrijd vond ik het geen gestolen overwinning , zoals Bos het deed voorkomen. Gezien de kansen op het eind had het ook zo maar 1-5 of 1-6 kunnen worden. Het spel kan nog wat allerter. Birgir Maertens schoot op het middenveld een aantal keren de bal recht in de voeten van de tegenstander, hetgeen ook anders had kunnen aflopen. Maar….hulde aan Pasveer, hij hield Heracles een paar keer in de wedstrijd met knappe reddingen.
Bijna veilig en verder omhoog kijken, want er zit nog meer in.
00
Jaapie 14:00 7 maart 2011

Zeer mooie overwinning! Je ziet dat het team gewoon goed staat te voetballen de laatste wedstrijden.
Wat betreft Pasveer, hij staat echt goed te keepen de laatste wedstrijden! Petje af.
Wil hierbij ook even bij vermelden dat ik te vroeg ben geweest met roepen dat hij het niveau niet aan kon..

Robbert ik heb wel een naam: Jozefzoon! Heeft een aflopend contract, geweldige voetballer!
00
Robbert 13:05 7 maart 2011

Ik vond het treffend wat ik Antoin Van der Linden hoor zeggen op radio Almelo ” we hebben nooit lager gestaan als een 13e plaats en er wordt onrust van buitaf gecreërd” Dat laatste kunnen sommige zich Heracles noemende fans aanrekenen. Als het een beetje meezit worden we 10e en dat zal al een uitstekende prestatie zijn. Al dat gedram dat er spelers bij moeten komen tijdens de winterstop en dat we er met deze selectie zo maar uitvliegen en de concurrentie er sterker op geworden is, allemaal paniek voor niets. Ik ben blij dat we een verstandig bestuur hebben die zich niet door de buitenwacht de kop gek laat maken.

Na een eventuele winst op Excelsior kan Heracles op tijd aan het team voor volgend seizoen werken. Pasveer en Fledderus zijn personen met aflopende contracten. Verder zou het verstandig zijn om eens naar goede rechtbuiten op zoek te gaan. Ik heb zo geen naam, mogelijk één van jullie.
00
Slaatje 14:35 7 maart 2011

Hocher zit na dit seizoen zonder contract en kan transfervrij overkomen.
Boerrigter zou ik persoonlijk erg toejuichen, maar ben bang dat hij te duur is.
Genaro Snijders van Vitesse heeft geloof ik ook een contract tot einde seizoen, die mag ook wel komen.
00
Robbert 16:28 7 maart 2011

Höcher kunnen we wel schudden, John van de Brom heeft hem de kop al gek gemaakt met Ado. Die komt zeker niet. Josefzoon vond ik niet zo sterk in de wedstrijd tegen onze beloften en Boerrigter vind zichzelf nu als te goed voor clubs van het nivo Heracles. Verder heeft hij niet zo lang geleden zijn contract verlengt bij RKC, dus die komt niet voor niets, daar hangt nu een prijskaartje aan.
00
willemvakc 10:41 7 maart 2011

Bosz waar ben je mee bezig? zege gestolen? Het is nog altijd zo kansen moet je benutten.Als je ze niet benut heb je ook geen recht van spreken.Het doet geen recht aan de prestatie van Heracles.Ja we hadden met 3-0 achter kunnen staan.maar Groningen benutte de kansen niet.Na de rust was er maar 1 team wat voetbalde en dat was Heracles.Everton en Armenteros waren hun tegenstanders duidelijk de baas en dat is een grote verdienste van deze 2 spelers. Dergelijke uitspraken is koren op de molen van de tegenstanders.Bosz heeft in iedergeval een wit voetje gehaald bij dhr.Derksen met zijn uitspraken.De zege is helemaal niet gestolen maar op basis van de 2e helft volkomen verdiend.Alle lof ook naar Remco Pasveer die weer een uitstekende wedstrijd speelde.Je kunt zien dat hij steeds meer het vertrouwen geniet van de verdedigers en dat is een goede zaak.31 punten wie had dat gedacht bij de winterstop.Nog 1 overwinning nodig om je veilig te spelen.En dan maar kijken wat nog meer mogelijk is.Bosz ga achter je spelers staan.Dat is beter dan jou uitspraken in de media.
00
Stille 09:14 7 maart 2011

Het begin was slecht, maar naar 15 minuten zag je dat Heracles beter ging voetballen en gevaarlijk werd.
De doelpunten hebben ze zelf afgedwongen. Hulde aan Pasveer en het hele team.
GEEN HULDE AAN DE HEER P.BOS MET ZIJN COMMENTAAR NA DE WEDSTRIJD.
00
Henkuh 08:19 7 maart 2011

@Robbert

You’re my man !! (en dat meen ik echt !!)
00
Sjefke 23:11 6 maart 2011

Wat een mooie middag !
Heerlijk genoten in het uitvak hele wedstrijd sfeer !
Maar dat moest ook wel t groningen publiek hoorde je alleen bij de goal en als ze ergens niet mee eens waren :S Achjah super
00
Robbert 21:49 6 maart 2011

Ach Henkuh ik weet wel wie het zijn en laten het “grote”kerels zijn om nu eens kleur bekennen.

Mijn kijk op het voetbal is nu eenmaal dat je niet te snel spelers moet afschrijven na enkele slechte potjes. Je moet altijd naar de oorzaken kijken en kijken of het hele team echt wel zijn draai heeft gevonden. En dat was voor de winterstop vaak niet het geval en dan deelt een nieuwe keeper ook in de malaise. De echte toppers komen ook in een slecht team tot hun recht, maar bij ons clubje moet je geen echter toppers verwachten. Bij Heracles zitten spelers van het niveau middelmaat eredivisie en als het team zijn draai heeft gevonden komen ze boven de middelmaat uit en gaat het slecht ja dan zal het om de onderste plaatsen v/h rechter rijtje gaa, niets meer, niets minder. Nog even en dan gaan Breukers en Looms ook beter spelen. let op mijn woorden. Krüzen kon nog wel eens gelijk krijgen door te zeggen dat wij in het linker rijtje zullen eindigen. Met nog 5 thuiswedstrijden en 3 uit is er nog van alles mogelijk.
00
Henkuh 21:31 6 maart 2011

@Robbert

Ik voel me gelukkig niet aangesproken ookal had ik in ‘t begin van het seizoen m’n twijfels en heeft hij ons ook punten gekost. Heb mij nooit kwetsend of negatief uitgelaten en dat ‘t nu (veel) beter gaat zag je de laatste weken al omdat onze verdedigers hem meer en meer in ‘t spel betrekken en dat geeft vertrouwen. Maar ben wel bang dat ie niet blijft…………….
00
2one_1903 21:13 6 maart 2011

Eerste minuten dacht ik dat het mis ging, zeker toen er de penalty was. Alles heeft zich perfect hersteld en heracles speelde een goede pot en dit allemaal in een uitwedstrijd tegen de nummer 4/5?? Erg sterk.
00
Robbert 21:06 6 maart 2011

Eindelijk hebben wij nu eens het geluk aan onze zijde. Zijn jullie allemaal vergeten hoe we bij Heerenveen en bij Az totaal 2 punten hebben weggeven door knullige momenten. Ik mag het niet horen dat we mazzel hebben gehad, natuurlijk, streep dat maar weg tegen de momenten dat we slemiellig de boot zijn ingegaan. In de 2e helft waren wij de bovenliggende partij, Groningen kwam helemaal niet meer in zijn spel en Tadic heb ik niet meet gezien. Wat hebben onze trainers aan Breukers gezegd om hem beter te dekken……..??

Tot slot zal ik voor het laatst een lans breken voor Remco Pasveer. Heel veel fans hier hebben de man in het eerste seizoenshelft met de grond gelijk gemaakt. Ze hebben om Telgenkamp geroepen en zagen hem het liefst vandaag dan morgen vertrekken. Deze kritische “fans” (ja tussen ” “) moeten nu een diepe buiging maken naar deze man, hij was er verantwoordelijk voor dat we niet met 3-0 achter stonden na 20 minuten en hij zorgde er ook nog met een goede reflex voor dat Groningen nog enige hoop kon krijgen (kans Holla) bij 1-3. Als hij zo doorgaat weet ik zeker dat hij vertrokken is en dat zou dan een verdienste van hemzelf zijn, niet van onze kritische “fans” .
00
RuudHeracles 20:51 6 maart 2011

Klasse gedaan, jongens.
Mooie wedstrijd.
Net als wat Henkuh zegt, Pasveer man of the match.
00
marcel vak L 20:46 6 maart 2011

geweldige uitslag
heerlijk om het geluk ook eens aan onze kant te hebben.

ps wordt het nu niet eens tijd om met verschilende spelers te praten over verlengen bv PASVEER en FLEDERUS want ook andere clubs die al wel 100% veilig zijn zullen de groei van deze heren zien.

zwartwitte groet
00
Eddy 20:09 6 maart 2011

Genoten! Op de eerste 20 min na. Begin leek werkelijk helemaal nergens op. Weer een zwakke Maertens (die zich later wel herpakte) en beide backs, maar ditmaal ook een zwak opererende Kwame. Teveel overtredingen en mensen uit de rug laten lopen.

Maar goed….daarna één en al klasse eb veerkracht van ons Heracles. Dikke pluim, ditmaal weer aan Pasveer. Was erg kritisch op hem, vind hem nog altijd “uit de goal” tekortkomen, maar hield ons met 2 prachtige reflexen geweldig op de been! Voor mij was hij van het team the man of the match!! Maar de echte MATCHwinnaars waren de meegereisde supporters. Zelfs toen Grunn de eerste 20 min domineerde, waren ze duidelijk hoorbaar aanwezig! COMPLIMENTEN!!!!!!!!!!!!

Volgende week Excelsior en daarna Heerenveen thuis. Gewoon even filosferen……2x winst en de 8e plek komt wel heel dicht in zicht! Veilig zijn we nu zo langzamerhand, dan mag je ook omhoog kijken!

Fijne week!
00
rono 20:02 6 maart 2011

knap gedaan. Er is nog van alles mogelijk. Been wil de play offs nog halen, dan kunnen wij dat ook, komende 2 weken moeten mi 6 punten mogelijk zijn en hebben we heerenveen al te pakken.
ik was, net als velen, niet altijd positief over pasveer. Ik vind dat hij zich goed ontwikkeld en ben het met henk eens dat hij vandaag of vorige week ook wel een keer ‘man of the match’ had mogen zijn. Straalt veel meer rust uit en dan zie je gelijk dat het beter loopt. En everton draait gelukkig ook weer beter. Doorgaan zo!
00
David Helder 19:05 6 maart 2011

Heracles gefeliciteerd vanuit Groningen. Idd hoe hier al gemoreerd wordt, als Granqvist die 2-0 maakt dan is het denk ik over en sluiten. Maja dat verzuimen ze. Heracles komt er twee keer uit, ze waren daarvoor al een aantal malen gevaarlijk en maken twee goals. Mentaal zijn we niet de sterkste, we borduren te veel op Matavz. Nee de ebzem moet hier door de selectie, hopen dat Matavz en Garcia weer fit zijn. Weer een speler die technisch iets kan brengen, en Matavz die een keer kans scoren. Maar ik mij mateloos aan heb zitten ergen is dat FC Groningen helemaal niks mee kon brengen, kun je zien hoe zwak ze mentaal zijn. Hebben weken boven hun stand geleefd, met Utreg en NAC uit zie ik het somber in.

En Heracles, netjes om met 1-4 te winnen mag ook weleens gezegd worden. Niet alleen maar zeggen dat we slecht waren daar doe je Heracles te kort mee. Verder is het te hopen dat de gemeente nou een keer toezegging geeft voor jullie stadion. Iedereen verdiend dit na deze goede serie wedstrijden. Hercales, de fans en ook de achterban plus alle betrokkenen bij de club
00
Henkuh 19:01 6 maart 2011

Man of the match…………………??
Mag ook wel een keer Remco Pasveer zijn………………!!
00
Thijsjuhk 12:40 7 maart 2011

een keer pasveer? man hij is the man of the match sinds de winterstop. Hij doet het nu gewoon verschrikkelijk goed
00
sjors uut almelo 18:56 6 maart 2011

hulde voor de spelers en iedereen die mee
is geweest noar grunn
00
Pin 18:49 6 maart 2011

Dik verdient op het 1e half uur na…. die linkerkant konden ze nix aan houden, maar ging daarna subliem.

groningen was nix 2e helft.

Volgende week knallen op dat goal van excelsior
00