Heracles heeft vanmiddag zijn eerste uitwedstrijd van dit seizoen gewonnen. Op bezoek bij FC Groningen in de Euroborg wonnen de manschappen van Peter Bosz ruim met 1-4! Bij rust stond Heracles met 1-2 voor  door Everton Ramos da Silva  en Samuel Armenteros. Na rust heerste Heracles in Groningen en liep het uit naar een 1-4 overwinning door doelpunten van opnieuw Everton Ramos da Silva en Samuel Armenteros.

Heracles begon in Groningen niet goed aan het duel. FC Groningen kreeg enkele kansen aan het begin en kwam dan ook al verdiend op voorsprong vroeg in de wedstrijd. Dusan Tadic kopte na 12 minuten spelen de bal tegendraads in na slecht verdedigen aan Heracles-zijde. Het eerste half uur was duidelijk voor de Groningers. Heracles speelde slap en verdedigend stond de organisatie niet goed. Binnen twintig minuten had het al 2-0 kunnen staan, maar Andreas Granqvist miste een penalty. Heracles mocht blij zijn dat het nog maar 1-0 stond. Ook uitblinker Remko Pasveer moest later nog redding brengen op een schot. Na het eerste half uur kwam Heracles wat beter in de wedstrijd. Vlak voor rust werd het zelfs 1-1 door Everton, die een bal van Willie Overtoom via Luciano voor de voeten kreeg en binnen tikte. Dit was geheel tegen de verhouding in. Nog geen paar minuten later werd het zelfs 1-2 door Samuel Armenteros die de bal achter doelaman Luciano schoot.

In de tweede helft heerste Heracles in de Euroborg. De ploeg van Peter Bosz bleef verzorgd voetbal spelen en had volledig de controle over de wedstrijd zonder echte kansen weg te geven. De Heraclieden bleven de aanval zoeken waar het kon en dit werd beloond na een dik uur spelen. Het was weer Everton Ramos da Silva die het net wist te vinden. De Braziliaan leek moeilijk op de been te blijven, maar wist toch knap uit de draai de 1-3 tegen de touwen te schieten. Het was daarna helemaal gedaan met FC Groningen en Samuel Armenteros kon in een counter nog 1-4 er van maken. Het was al met al een dik verdiende zege van de Heraclieden die vooral de tweede helft erg goed speelden. Remko Pasveer werd massaal toegezongen door de aanhang uit Almelo. Hij keepte een foutloze wedstrijd. Op naar Excelsior-thuis komend weekend…

Sponsoren

Reacties (33)

Reageer nu!