Heracles Almelo speelt zaterdagavond in het Polman Stadion tegen SC Heerenveen. De ploeg van Peter Bosz verloor eerder dit seizoen zeer ongelukkig in Heerenveen. Door een eigen doelpunt van Birger Maertens wonnen de Friezen met 3-2 in de laatste minuut. De Belg is er zaterdagavond niet bij vanwege een schorsing.

Heracles speelde zich afgelopen weekend tegen Excelsior officieus veilig en heeft nu 34 punten en is niet meer in te halen door nummer zestien Excelsior. Heracles steekt in grote vorm de laatste weken. In de laatste drie wedstrijden werd er in totaal maar liefst 14 keer gescoord. Peter Bosz hoopt dat ook Heracles deze lijn doortrekt en hoop op meer door ook SC Heerenveen te verslaan in eigen huis: “We hebben ons vizier op meer: In eerste instantie het linkerrijtje. Bij winst kunnen we dat morgen al bereiken, al worden de prijzen natuurlijk pas aan het einde verdeeld. Het is morgen de vraag of we linksaf of rechtsaf slaan. Ik hoop dat we linksaf slaan.” De oefenmeester kan zaterdagavond niet beschikken over de geschorsten Birger Maertens en Andrej Rendla. Peter Bosz is zelf wel aanwezig nadat hij werd vrijgesproken door de tuchtcommissie van de KNVB.

Voor SC Heerenveen is het zaterdagavond noodzakelijk dat het wint in Almelo om nog de play-offs te kunnen halen. De Friezen staan slechts één punt voor op Heracles. Voor spits Bas Dost zal het een speciaal weerkomen zijn in Almelo. De spits verkaste deze zomer van Heracles naar SC Heerenveen en heeft alleen maar positieve herinneringen aan zijn periode in Almelo. SC Heerenveen wist de afgelopen vijf keer op bezoek in Almelo geen één keer de drie punten mee te nemen naar Friesland. “Als we niet winnen wordt het wel heel lastig om ons voorde play-offs te plaatsen,” aldus Ron Jans op de officiële website van de Friezen. Ron Jans mist zaterdagavond vier spelers. Calvin Jong-A-Pin is geschorst, Viktor Elm heeft een schouderblessure opgelopen, Milan Kopic (knieblessure) en Philip Djuricic.

Heracles Almelo – SC Heerenveen
Aanvang: 19:45 uur
Arbiter: J. Sanders
Stadion: Polman Stadion

Sponsoren

Reacties (13)

Reageer nu!
ilonk35 14:31 20 maart 2011

Dat de verdediging niet goed is komt ook omdat heracles erg aanvallend speelt op dit moment en dat er ook ruimtes komen achterin. Individueel hebben breukers, reekers en van der linden goed gespeeld, maar tegendoelpunten is ook niet erg mits je maar meer scoort en ze vermaken het publiek en daar gaat het om. Liever zo spelen dan verdedigend
00
cewi 13:57 20 maart 2011

Nou Willemvakc, ik vind het nog wel meevallen met die kritiek en daarbij, je mag toch wel een afwijkende mening hebben als het over bepaalde zaken gaat ?
Wat betreft Kwame ben ik het met je eens, die jongen speelt zo simpel maar o zo goed, ik snap niet dat hij nog steeds bij ons voetbalt, echt een supergast.
Pasveer wordt steeds beter, gelukkig maar want ik vind de verdediging ook niet het sterkste deel van het elftal, of mag ik dat niet zeggen ? Ik heb in ieder geval wel genoten gisteravond !!!
00
willemvakc 00:46 20 maart 2011

wat een gezeur weer .volkomen verdiende overwinning.heerenveen is geen excelsior.verdediging zwak nou ik vond van niet.En Pasveer prima daar staat hij ook voor om de ballen tegen te houden Als er iemand zwak was dan was het Sanders de scheids.het eerste doelpunt was een fout van Breukers. Reekers speelde een goede wedstrijd.Quansah ook jammer dat hij er tegen Ajax niet bij is.En wat is moeizaam al je met 4-1 voorstaat Daarnaast werden er ook nog diverse kansen niet benut.Dost heb ik helemaal niet gezien.Armenteros zijn opvolger wel.Heerenveen had absoluut geen recht op een punt dus ik snap jullie kritiek niet.natuurlijk kwam Heerenveen na de rust ze moesten wel. het enige wat je Heracles misschien kan verwijten dat na de 4-1 de concentratie even zoek was.Maar na de 4-2 was iedereen weer bij de les.Het kan altijd beter maar het was een goeie pot. 37 punten maar voor sommigen is het nog niet goed genoeg.
00
Hany 22:28 19 maart 2011

Mooie overwinning, hoewel ik het vrij moeizaam vond. De uitslag was mooi. De eerste helft waren ze veel beter en had het misschein wel 4-0 moeten/mogen staan. De tweede helft vond ik het eerste halfuur voor Heerenveen. De doelpunten van Heracles kwamen een beetje uit het niets. Ze hadden inderdaad zoals Bosz al aangaf geen controle in de wedstrijd (en de scheids ook niet: zie Haglund en Grindheim). Pasveer verdient wederom zijn credits (stijgt hij boven zichzelf uit of is dit zijn niveau?). De verdediging was matig, zoals die het hele seizoen al niet top is. Quansah erg goed, evenals Fledderus. Wat zit er nog meer in?
00
marcel vak L 22:15 19 maart 2011

weer drie punten en weer vier doelpunten aan onze kant geweldig
alleen vond ik onze verdediging wel erg zwak, reekers speelde een goeie pot en was daarmee onze beste verdediger.
en PASVEER ja wat moet ik daar nog over zeggen GE-WEL-DIG gedaan houd ons met geweldige reddingen weer op de been ik hoop ook dat ze er snel werk van maken anders loopt ie kostenloos de poort uit dus heracles leg hem een mooi contract voor

zwartwitte groet
00
Peddie 18:03 19 maart 2011

http://livetv.ru/en/eventinfo/69437_heracles_heerenveen/
ik denk dat hier vanavond een stream te vinden is.
00
dasilva 15:57 19 maart 2011

heeft iemand een link voor vanaovnd.? kan helaas niet bij de wedstrijd zijn.
00
Henkuh 09:40 19 maart 2011

Als er dan toch geapplaudiseerd moet worden dan voor Pasveer en Bosz want ondanks een zwakke eerste helft van het seizoen zijn ze na de winterstop lekker bezig……….
00
RoberoPiero 00:42 19 maart 2011

Ik vind dat Bas wel een applaus verdient, laten we hier niet kinderachtig over doen.
00
PeterD 08:21 19 maart 2011

Bas een applaus waarom, omdat hij ons geld heeft opgeleverd. Moet je dan bij Robert Schilder (NAC), Jan Wuytens (Utrecht) ect ook een staande ovatie geven!!
Zou toch wel heel mooi zijn als ze vanavond konden winnen. Het is missschien wel lastig tegen Heerenveen, maar wij spelen thuis.
00
Robbert 23:08 18 maart 2011

Als ik de Heereveen fans moet geloven spelen ze in de volgende opstelling:

Stuhr-Ellegaard;
Janmaat, Breuer, Kruiswijk, Koning;
Svec, Grindheim, Vayrynen;
Narsingh, Dost, Assaidi

Geen Djuricic en Beerens

De Heracles spelers kunnen vrijuit spelen, we zijn veilig en kunnen voor “het toetje” spelen. Heerenveen moet voor dat extratje spelen anders hebben ze een verloren seizoen. BIj hen (trainer Jans met name) zit er een enorme druk op deze match, wij zijn één van de naaste concurrenten voor een eventuele 8e plaats.
Ik verwacht daarom een minimale winst voor ons.
00
Henkuh 19:17 18 maart 2011

Alle euforie ten spijt en omdat resultaten uit ‘t verleden geen garantie zijn, denk ik dat ‘t niet makkelijk wordt.
In principe teken ik voor een punt en hoop op een stunt ! Denk dat Bas Dost een sleutelrol gaat spelen..
Vanaf minuut vol erop en je helemaal leeg spelen……………………. !
00
Sjefke 20:04 18 maart 2011

Ajoh Henkie komt wel goed 4-1
00