Heracles Almelo speelt zaterdagavond in het Polman Stadion tegen SC Heerenveen. De ploeg van Peter Bosz verloor eerder dit seizoen zeer ongelukkig in Heerenveen. Door een eigen doelpunt van Birger Maertens wonnen de Friezen met 3-2 in de laatste minuut. De Belg is er zaterdagavond niet bij vanwege een schorsing.

Heracles speelde zich afgelopen weekend tegen Excelsior officieus veilig en heeft nu 34 punten en is niet meer in te halen door nummer zestien Excelsior. Heracles steekt in grote vorm de laatste weken. In de laatste drie wedstrijden werd er in totaal maar liefst 14 keer gescoord. Peter Bosz hoopt dat ook Heracles deze lijn doortrekt en hoop op meer door ook SC Heerenveen te verslaan in eigen huis: “We hebben ons vizier op meer: In eerste instantie het linkerrijtje. Bij winst kunnen we dat morgen al bereiken, al worden de prijzen natuurlijk pas aan het einde verdeeld. Het is morgen de vraag of we linksaf of rechtsaf slaan. Ik hoop dat we linksaf slaan.” De oefenmeester kan zaterdagavond niet beschikken over de geschorsten Birger Maertens en Andrej Rendla. Peter Bosz is zelf wel aanwezig nadat hij werd vrijgesproken door de tuchtcommissie van de KNVB.

Voor SC Heerenveen is het zaterdagavond noodzakelijk dat het wint in Almelo om nog de play-offs te kunnen halen. De Friezen staan slechts één punt voor op Heracles. Voor spits Bas Dost zal het een speciaal weerkomen zijn in Almelo. De spits verkaste deze zomer van Heracles naar SC Heerenveen en heeft alleen maar positieve herinneringen aan zijn periode in Almelo. SC Heerenveen wist de afgelopen vijf keer op bezoek in Almelo geen één keer de drie punten mee te nemen naar Friesland. “Als we niet winnen wordt het wel heel lastig om ons voorde play-offs te plaatsen,” aldus Ron Jans op de officiële website van de Friezen. Ron Jans mist zaterdagavond vier spelers. Calvin Jong-A-Pin is geschorst, Viktor Elm heeft een schouderblessure opgelopen, Milan Kopic (knieblessure) en Philip Djuricic.

Heracles Almelo – SC Heerenveen
Aanvang: 19:45 uur
Arbiter: J. Sanders
Stadion: Polman Stadion

Sponsoren

Reacties (13)

Reageer nu!