Heracles Almelo speelt deze zondag een uitwedstrijd tegen Ajax Amsterdam.Vorig jaar eindigde het duel in een 4-0 overwinning voor de Amsterdammers. In het huidige seizoen ging de thuiswedstrijd tegen Ajax met 4-1 verloren.

Heracles reist echter met veel vertrouwen af naar Amsterdam. De Heraclieden zijn bezig met het zetten van een reeks overwinningen en staan op de negende plaats. Er werd achtereenvolgens gewonnen van Vitesse, FC Groningen, Excelsior en sc Heerenveen. Afgelopen weekeinde werd er niet gespeeld vanwege de interlands. Peter Bosz: “Zo’n mini break is lekker voor de spelers, ze hebben even wat leuke dingen met hun gezin kunnen doen. Het lijkt me niet dat het goede gevoel uit de laatste wedstrijden na een vrij interlandweekend weg zal zijn. Vanaf maandag hebben we de focus weer op Ajax gelegd. Als we nog iets willen in de richting van de play-offs om een Europa League ticket dan moeten we hopen een goed resultaat te kunnen halen. En daar gaan we alles aan doen”. Heracles kan zondag niet beschikken over Kwame Quansah, hij is geschorst. Ben Rienstra zal zijn vervanger zijn op het middenveld. “Tegen PSV heeft Ben dat heel goed ingevuld, en we weten wat hij kan”, aldus Peter Bosz. Birger Maertens keert terug van een schorsing en daardoor zal Peter Reekers uit de basisopstelling verdwijnen.

Bij Ajax is het de afgelopen weken onrustig. De nummer drie van de ranglijst verloor van ADO den Haag en Spartak Moskou. Bovendien was het onrustig op de werkvloer. Johan Cruijff had harde kritiek op het bestuur en de directie van de club wat leidde tot het opstappen van het bestuur. Ajax kan zondag niet beschikken over de geschorste Jan Vertonghen en de geblesseerden Toby Alderweireld en Maarten Stekelenburg. Kenneth Vermeer keert terug van een blessure maar het is nog onduidelijk of hij zondag in de basis zal staan. Is dat niet het geval dan zal Jeroen Verhoeven weer plaats nemen onder de lat. Centraal achterin zal naar alle waarschijnlijkheid André Ooijer staan samen met een debutant uit Jong Ajax of uit de A-junioren. Ajax-trainer Frank de Boer over de wedstrijd van zondag: ,,Heracles Almelo mogen we zeker niet onderschatten. Heracles heeft in de afgelopen vier wedstrijden achttien doelpunten gemaakt. Wij moeten een goede uitslag neerzetten. Het belangrijkste is de komende zes wedstrijden winnen. Dat begint aanstaande zondag.’’

Ajax Amsterdam – Heracles Almelo
Aanvang: 14:30 uur
Arbiter: Serge Gumienny (België)
Stadion: Amsterdam ArenA

Sponsoren

Reacties (22)

Reageer nu!