Heracles heeft zaterdagavond een ruime overwinning geboekt op bezoek bij Willem II. Met tien man (na rood Mark Looms) wist Heracles de Tilburgers met maar liefst 2-6 te verslaan. Het betekende de tweede uitzege van het seizoen. Everton Ramos da Silva scoorde drie keer en verder scoorden Willie Overtoom 2x en Kwame Quansah tekende voor het laatste doelpunt.

Willem II begon fel aan de wedstrijd en probeerde direct met veel inzet Heracles onder druk te zetten. Binnen vier minuten was werd dit al beloond met een penalty. Scheidsrechter Wiedemeijer zag een overtreding van Mark Looms en floot voor een penalty. Daarnaast kreeg Mark Looms ook nog rood, wat geheel onterecht was omdat hij de aanvaller geen scoringskans opnam. De penalty werd verzilverd door Andreas Lasnik. Peter Bosz greep daarna in en bracht Olivier ter Horst in het veld voor Darl Douglas. Nog geen twee minuten na de 1-0 was de stand alweer gelijk. Een voorzet van Willie Overtoom werd prima ingekopt door Everton Ramos da Silva. Heracles kwam daarna niet echt meer in de problemen en het leek er wel op dat de Tilburgers met 10 man speelden. Heracles kreeg enkele goede kansen, maar was niet zuiver in de afronding. Vijf minuten voor tijd pakte Heracles wel de voorsprong. Het was opnieuw Everton Ramos da Silva die de bal langs doelman Kujovic schoof: 1-2. In blessuretijd van de eerste helft werd het nog erger voor het zeer zwakke Willem II. Samuel Armenteros werd neergehaald en de bal ging nu aan de andere kant op de stip. Willie Overtoom benutte dit buitenkansje koeltjes en tekende voor een 1-3 ruststand.

In de tweede helft ging Heracles door met goed voetbal. Voetballend was Heracles vele klassen beter dan Willem II dat duidelijk afstevent op degradatie. Everton Ramos da Silva kreeg een goede kans, maar wilde het te mooi doen. Even later werd de Braziliaan weer weg gestuurd toen het opnieuw open huis was achterin bij Willem II. De Braziliaan tekende voor zijn derde van de avond en totaal 14e doelpunt van het seizoen. Willem II wist nog wel terug te komen tien minuten voor tijd tot 2-4, maar werd even later al weer afgestraft door de Heraclieden. Willie Overtoom tekende voor de 2-5 en in de slotminuut maakte Kwame Quansah er ook nog 2-6 van waardoor de verhoudingen wel erg duidelijk op het scorebord zichtbaar werden. Door deze zege heeft Heracles nog altijd zicht op de 8e plaats dat recht geeft op play-offs voor de Europa League.

Sponsoren

Reacties (43)

Reageer nu!