Heracles speelt zondagmiddag tegen de huidige nummer 2 van Nederland PSV. De Eindhovenaren kunnen zich geen puntverlies veroorloven in de strijd om het kampioenschap, terwijl Heracles nog altijd strijd om plek 8 dat recht geeft op de play-offs voor Europees voetbal. Het lijkt een interessante middag te worden in het Polman Stadion waar PSV het altijd lastig heeft.

Heracles kent een sterke reeks als sinds het begin van deze jaargang. Er wordt goed gevoetbald door de ploeg van Peter Bosz en de Heraclieden scoren er de laatste weken lustig op los. Afgelopen weekend werd hekkensluiter Willem II met tien man vernederd in eigen huis: 2-6. Heracles heeft de punten in de resterende wedstrijden nog hard nodig om die fel begeerde achtste plek te bemachtigen. De Heraclieden kunnen zondag bij winst zeer goede zaken doen aangezien FC Utrecht vrijdagavond opnieuw verloor (3-0 bij SC Heerenveen). Peter Bosz kan over een fitte selectie beschikken. Alleen Mark Looms is geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Willem II. Bosz kiest tegen PSV voor Mark-Jan Fledderus op de linksback positie. “Mark-Jan heeft thuis tegen Roda JC (1-0 winst) ook links-back gespeeld en dat heeft hij toen heel goed gedaan. Bovendien zal PSV met middenvelder Labyad op rechts spelen,” aldus Peter Bosz. De oefenmeester had ook kunnen kiezen voor Olivier ter Horst, die tegen Willem II goed inviel. “Als we winnen van PSV doen we volop mee, als we verliezen moeten we kijken wat de anderen gedaan hebben. PSV is natuurlijk een hele grote club met een grote selectie. Dat ze kwaliteit hebben werd ook gisteren weer duidelijk. Als je tegen Benfica met 2-0 voor komt en zelfs een kans krijgt op 3-0 dan heb je veel kwaliteit,” aldus Bosz op de officiële website van de club.

PSV strijdt nog steeds om het kampioenschap in de Eredivisie. De ploeg van coach Fred Rutten staat momenteel 2de en voelt de hete adem van Ajax in de rug (één punt achter) en moet minimaal twee punten goedmaken op koploper FC Twente. Het zijn drukke weken voor de Eindhovenaren. Met de Europa League midweeks tegen Benfica, zullen de manschappen van Fred Rutten er zondag weer moeten staan in Almelo. PSV is alleen gebaat bij een overwinning om de titelaspiraties nog in leven te houden. Puntverlies in dit stadium van de competitie kan dodelijk zijn voor de drie titelkandidaten. PSV liet afgelopen weekend 2 punten liggen in het thuisduel tegen SC Heerenveen (2-2). Fred Rutten kan voor het duel in Almelo niet beschikken over Wilfred Bouma (geschorst) en de geblesseerden Ola Toivonen en Danny Koevermans. Orlando Engelaar, Erik Pieters en Stanislav Manolev zitten wel gewoon bij de selectie. De oefenmeester is er van doordrongen dat het opnieuw een zeer belangrijke wedstrijd is: “We zijn er allemaal van doordrongen hoe belangrijk deze wedstrijd zondag is. Als wij wat willen bereiken, moet je zondag vechten voor de drie punten en dan houd je de druk op FC Twente. Een ‘clicheetje’, maar het zijn vier finales.”

Heracles Almelo – PSV
Aanvang: 14:30 uur
Arbiter: R. Liesveld
Stadion: Polman Stadion

Sponsoren

Reacties (9)

Reageer nu!