Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen FC Groningen met 2-1 verloren. De ploeg was, met name het eerste uur, geen schim van wat het afgelopen donderdag was. Toen werd Groningen met 3-2 verslagen. Een gelijkspel was vandaag dus voldoende, maar dat zat er (afgezien van het einde) absoluut niet in.

FC Groningen startte vanaf het fluitsignaal feller en won meer duels en tweede ballen. Kansen bleven dan ook niet uit en nadat verschillende Groningen spelers al dichtbij waren, scoorde Andersson (uit een overigens fraaie aanval) de 1-0. Heracles mocht blij zijn dat het met de rust 1-0 bleef.

Waar de eerste helft matig begon, was het begin van de tweede helft onbeschrijflijk slecht. Na enkele minuten lag de 2-0 al in de touwen en leek de wedstrijd beslist. Heracles kwam echter beter in de wedstrijd en kreeg naarmate de tweede helft vorderde wat kansen. (O.a. een grote kans voor Plet) Een kwartier voor tijd kreeg Tim Sparv van Groningen zijn tweede gele kaart, waardoor Heracles alles op alles ging spelen om een gelijkspel eruit te halen. De vrije trap die hieruit voortvloeide werd in geschoten door Fledderus, maar uit de kruising gered door doelman Luciano.

De aansluitingstreffer viel uiteindelijk wel. Plet kopte een voorzet van Quansah knap binnen in de 87ste minuut. Deze aansluitingstreffer bleek te laat, want hierna leek de wedstrijd dicht te slippen. Mede door veel blessureleed en oponthoud aan de kant van Groningen liep de wedstrijd snel naar het einde.

Het seizoen van Heracles zit erop. Jammer dat het zo eindigde, maar toch kunnen we met z’n allen trots zijn op een club, dat met de bijna kleinste begroting maar mooi achtste zijn geworden. Een dikke vette pluim voor Peter Bosz en zijn ploeg!

Sponsoren

Reacties (13)

Reageer nu!
DenniS 15:18 24 mei 2011

Eindelijk

Lerin Duarte komt voor 3 seizoenen over van Sparta en Leon van Dijk voor 2 seizoenen van Voetbalacademie Twente
00
Slaatje 09:54 23 mei 2011

Een beetje een anti-climax van een geweldige 2e seizoenshelft.
1e helft was van Heracles kant niet om aan te zien en pas na een uur werd er echt druk gezet. Was verder ook geen goed, maar wel spannende wedstrijd.
Vejinovic was bijzonder zwak, Overtoom werd gemist.
Al met al mogen we trots zijn dat we met de 16e begroting wederom de play-offs gehaald!
00
Gerrit 09:28 23 mei 2011

Aan het gedrag van Fledderus heb ik mij ook gestoord. Hij haalde wel vaker rare fratsen uit (het slaan van Enoh, de rode kaarten tegen Twente en PSV), dus ik lig er niet wakker van dat hij vertrekt. Ondanks deze wedstrijd mogen we trots zijn op de prestaties van afgelopen seizoen. Peter Bosz heeft van dit team een aantrekkelijk ogende doelpuntenmachine gemaakt. Wie had dat gedacht tijdens de winterstop, toen iedereen (waaronder ik) riep dat er versterkingen moesten komen. Hopelijk worden we niet leeggekocht komende zomer en mogen we weer een mooi seizoen tegemoet zien.
00
kris 08:52 23 mei 2011

Erg jammer dat we het niet gehaald hebben. Vond ons eigenlijk over twee wedstrijden beter dan Groningen, maar daar koop je nu niets voor. Wel zuur dat we drie tegengoals krijgen vlak na de aftrap en dat zegt ook wel iets. Heb me gisteren wel wat gestoord aan het theatrale gedrag van sommige Heraclieden bij een overtreding. Hou daar helemaal niet van en hopelijk blijft dat in de toekomst achterwege. Heb het gisteren op Eredivisie Live gezien en vond het geweldig om het ‘uitvak’ zo goed te horen. Bevestigd toch weer het beeld dat we gewoon een prachtige en geweldige club zijn!!! Ik wens een ieder een goede vakantie en tot volgend seizoen!!!
00
willemvakc 22:32 22 mei 2011

Tja het ging vandaag niet.Jammer.We hebben het donderdag in Almelo laten liggen.Die snelle tegen doelpunten hebben ons vandaag de das omgedaan.maar laten we trots zijn op onze jongens.Niet kijken naar deze ene wedstrijd,Maar over het hele seizoen en dan vooral de 2e seizoenshelft.30 punten zijn er toen behaald.ik bedank iedereen spelers en staf voor het plezier en de vreugde die we dit seizoen hebben mogen beleven.Groningen haalt het met de hakken over de sloot.Met iets meer geluk afgelopen donderdag hadden wij in de finale gestaan
Heracles bedankt voor al die prachtige wedstrijden die ik dit seizoen heb mogen meemaken.
Tot volgend seizoen en een fijne en zonnige vacantie wens ik jullie toe.
00
Stef1948 20:15 22 mei 2011

Slechte maar spannende wedstrijd.
Helaas weer net niet.
Vond het zonder Overtoom maar hotseknots voetbal
En Marko was dramatisch, waarom niet Bruns

Tip voor volgend seizoen, direct plaatsen voor europa
00
RuudHeracles 19:23 22 mei 2011

Echt balen, maar trots op een geweldig seizoen.
De jongens hebben het schitterend gedaan, alleen vandaag zat het er niet in.
00
Henkuh 19:08 22 mei 2011

Met opgeheven hoofd terug oet Grun. Wel jammer dat er maar een handjevol supporters op de spelersbus gewacht hebben. Dan had je nl de spelers en staf nog even een hart onder de riem kunnen steken en bedanken voor een geweldig seizoen !
00
Robbert 19:04 22 mei 2011

Teleurgesteld en voorals trots kunnen we terug kijken op een uitstekend seizoen. Jammer dat er vanmiddag teveel spelers niet in hun spel kwamen. Trots dat we mooie wedstrijden hebben mogen zien, zelfs beter voetbal dan vorig seizoen constateer ik. Heracles heeft weer een uitstekend seizoen laten zien en wij als fans mogen TROTS zijn op deze club.
00
DenniS 16:34 22 mei 2011

Tja jammer hoor, we hebben idd een heel goed seizoen gedraaid .

Maar wat zijn die backs van ons toch waardeloos, Breukers verdedigt elke keer aan de buitenkant en Looms kan nie eens fatsoenlijk opbouwen. Maar 1 van de 2 wisselen ho maar.

Ik heb het idee dat Smit en Hoogma gewoon willen dat Bosz Breukers en Looms nie wisseld

Maar goed op naar volgend seizoen!!

En wat duurt he tlang voor ze eruit zijn met Duarte
00
Heraclied 16:34 22 mei 2011

Dik verdiend verloren vandaag maar je hebt nou eenmaal van die dagen dat het niet lekker loopt
Mooi seizoen gedraaid, hoger dan ik mijn verwachtingen had, top!
op naar volgend seizoen en dan maar hopen dat het weer netzo goed mag gaan
en… hopen op een doorbraak bij het verhaal ‘nieuw stadion’
tot volgend seizoen!

forza heracles
00
piecke 16:29 22 mei 2011

zonde maarja het is niet anders
heracles bedankt voor een geweldig seizoen,
en tot de opendag.
op naar het volgond seizoen en weer op naar het linker rijtje

forza heracles
00
BeeWee72 16:05 22 mei 2011

ja k.t! Beetje slappe hap in vergelijking met donderdag.
Maar goed, leuk seizoen, 8e plaats.
Lekker vakantie vieren en met een fitte selectie aan het volgende hoofdstuk beginnen!

Groet’n.
00