Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen FC Groningen met 2-1 verloren. De ploeg was, met name het eerste uur, geen schim van wat het afgelopen donderdag was. Toen werd Groningen met 3-2 verslagen. Een gelijkspel was vandaag dus voldoende, maar dat zat er (afgezien van het einde) absoluut niet in.

FC Groningen startte vanaf het fluitsignaal feller en won meer duels en tweede ballen. Kansen bleven dan ook niet uit en nadat verschillende Groningen spelers al dichtbij waren, scoorde Andersson (uit een overigens fraaie aanval) de 1-0. Heracles mocht blij zijn dat het met de rust 1-0 bleef.

Waar de eerste helft matig begon, was het begin van de tweede helft onbeschrijflijk slecht. Na enkele minuten lag de 2-0 al in de touwen en leek de wedstrijd beslist. Heracles kwam echter beter in de wedstrijd en kreeg naarmate de tweede helft vorderde wat kansen. (O.a. een grote kans voor Plet) Een kwartier voor tijd kreeg Tim Sparv van Groningen zijn tweede gele kaart, waardoor Heracles alles op alles ging spelen om een gelijkspel eruit te halen. De vrije trap die hieruit voortvloeide werd in geschoten door Fledderus, maar uit de kruising gered door doelman Luciano.

De aansluitingstreffer viel uiteindelijk wel. Plet kopte een voorzet van Quansah knap binnen in de 87ste minuut. Deze aansluitingstreffer bleek te laat, want hierna leek de wedstrijd dicht te slippen. Mede door veel blessureleed en oponthoud aan de kant van Groningen liep de wedstrijd snel naar het einde.

Het seizoen van Heracles zit erop. Jammer dat het zo eindigde, maar toch kunnen we met z’n allen trots zijn op een club, dat met de bijna kleinste begroting maar mooi achtste zijn geworden. Een dikke vette pluim voor Peter Bosz en zijn ploeg!

Sponsoren

Reacties (13)

Reageer nu!