Willie Overtoom weet het zeker. De spelmaker van Heracles vindt zichzelf rijp genoeg voor een overstap naar een topclub in Nederland, zo laat hij weten in een interview met NUsport magazine.

“Ik weet zeker dat ik nu bij de top drie van Nederland meekan. En als je daar meekan, kun je ook bij Oranje mee.” Overtoom aast op een transfer naar Ajax, PSV of FC Twente in de zomer. “Ik ben niet van plan om Heracles te verlaten voor een subtopper als AZ. Dan zou het niveauverschil tussen mijn oude en nieuwe club te klein zijn om te kunnen spreken van een sportieve vooruitgang.”

“Ik wil graag naar een club uit de top drie of anders naar het buitenland, zodat ik mezelf als persoon en voetballer kan blijven ontwikkelen en op zoek kan gaan naar mijn plafond.” “Via via hoorde ik dat SC Heerenveen, PSV en FC Twente laatst bij Heracles op de tribune zaten. Van die clubs vind ik PSV en Twente interessante opties. Datzelfde geldt uiteraard voor Ajax.”

Sponsoren

Reacties (24)

Reageer nu!
Henkuh 11:50 1 juni 2011

M.b.t . het het nieuwe uitshirt, het “Jakoblauw” viert de boventoon !
00
komdanjonge 18:54 2 juni 2011

precies, echt heerlijk uitshirt. Voor het eerst sinds we in de eredivisie voetballen gaan we eens met een lekker kleurtje een uitwedstrijd in en ga het shirt dan ook zeker halen in de package aanbieding!!
00
Marko 10:05 1 juni 2011

GOED NIEUWS ?

Gemeente steunt nieuwbouw Heracles
ALMELO – Het college van burgemeester en wethouders van Almelo is bereid voetbalclub Heracles een lening van 15 miljoen euro te verstrekken voor de bouw van een nieuw stadion. Dat maakte de gemeente woensdag bekend.

De totale kosten bedragen 25 miljoen euro. Het nieuwe stadion biedt plaats aan 15.000 bezoekers. De accommodatie komt op vrijwel dezelfde plek als het huidige stadion. De gemeenteraad moet nog wel instemmen met het collegebesluit.
00
Jaapie 10:02 1 juni 2011

Persoonlijk vind ik het nogal anders dan dat van Ajax en ik vind hem dan ook zeer geslaagd.
Ook het thuisshirt met die strepen heel anders op de mouwen.. goed gelukt!
00
DenniS 09:09 1 juni 2011

Zo wat een verrassend uit-shirt zeg.Gewoon precies zlefsse als Ajax ui t-shirt.
Lekker Origineeeeeeel hoor ! Poeh Poeh
00
Robbert 23:25 30 mei 2011

Denk je nu echt Marcel vak L dat alleen de makelaars slim zijn en Jan Smit en sukkel? Jan Smit moet bij verkoop van Overtoom ook verder en ook flink betalen als hij een vervanger moet zoeken. Hij laat Overtoom echt niet voor een appel en een ei lopen dat hebben ze zeker goed vastgelegd. Bas Dost is voor ruim € 3 miljoen verkocht, voor Heracles een enorm bedrag. Ik verwacht dat voor Overtoom nagenoeg hetzelfde betaald moet worden, die gaat niet voor minder dan € 2 miljoen verkassen. En wat is nu dan een sportieve verbetering voor hem als je 6e en 8e bent geworden? Niet NAC, NEC, Vitesse en De Graafschap. Er zal vast wel een gelimiteerde transfersom in zijn contract staan, dat denk ik ook, maar geen bedrag onder de 6 nullen
00
komdanjonge 22:21 30 mei 2011

Niet hierover, maar heeft iemand al een idee hoe het nieuwe tenue eruitkomt te zien en weet je ook waneer dat bekend wordt gemaakt?

Hopelijk wordt eens een keer een knal geel uitshirt ofzo. Is een keer iets anders dan elk jaar maar dat zwarte en witte.
00
Slaatje 14:27 30 mei 2011

Over vertrek van Maertens heb ik nog geen geruchten gehoord gelukkig.
Willie heeft vorig jaar bijgetekend en zal vast wel bepaalde clausules in zijn contract hebben om naar een andere club te verkassen. Zou het jammer vinden als Willie weggaat, is zonder twijfel de meest creatieve speler, maar ik hun het hem van harte. Toen hij kwam, geloofde niemand in hem, nu is hij onze sterspeler!
00
rr 13:47 28 mei 2011

Als Flederus, overtoom en maertens weggaan is dit een forse aderlating die we niet uit de jeugd kunnen opvangen. Swinkels vervanger van Meartens?
00
RoberoPiero 01:52 28 mei 2011

Geweldig gebaar van Willy, een vorm van respect.. hij heeft het goed hier..

Ik gun Willy een mooie transfer..!!!
00
heraclassic1961 18:59 27 mei 2011

Ik gun het Willie wel. De grootste kans van slagen zal hij bij PSV hebben aangezien het middenveld van de Eindhovenaren ook niet overloopt van de kwaliteit . Maar ja is PSV wel geinteresseerd in WIllie??? De liefde moet wel van 2 kanten komen. Mocht het een en ander niet doorgaan dan maar blijven bij onze zwart-witte trots. Ik zie Vejinovic nog niet de plaats innemen van Willie. Het rendement van Marko ligt nog veel te laag; fysiek nog te zwak , teveel balverlies en te lage handelingssnelheid. Moet beter..dus nog maar rijpen bij de beloften!
00
marcel vak L 14:10 27 mei 2011

als dit zou gebeuren dan gun ik hem dit van harte, en voor de gene die denken aan een grote zak met geld, op dost na zijn volgens mij alle contracten voorzien van een clausule dat als men zich sportief kan verbeteren hiervoor maar een klein bedrag voor neergeteld dient te worden

zwartwitte groet
00
Hyllus 17:11 27 mei 2011

Lijkt me in het geval van Overtoom erg raar omdat hij van Hollandia overkwam.
00
Robbert 09:43 28 mei 2011

Waar haal jij die wijsheid van daan? Was jij tijdens de contractonderhandelingen aanwezig? Hebben Smit en Hoogma jou uit de doeken gedaan hoe de contracten in elkaar zitten?
00
Hyllus 14:02 30 mei 2011

Bewijs jij het tegendeel?
Ik geef alleen aan dat het om een ex amateur gaat en dat deze over het algemeen niet in de positie zijn om een gelimiteerde afkoopsom in hun contract mee te nemen.
00
Robbert 16:18 30 mei 2011

Voor de duidelijkheid Hyllus, mijn opmerking was niet voor jou bedoeld maar voor Marcel vakL Hij beweerd dat op voor de lopende contracten maar “een klein bedrag” hoeft worden neergeteld. Hoe komt hij aan deze wijsheid was mijn vraag!
00
marcel vak L 23:03 30 mei 2011

Uiteraard ben ik nergens bij geweest maar probeer via een eenvoudige optelsom een mening te geven!
als je van de amateurs komt zal er normaal geen ontsnappings clausule in het contract worden ogenomen ( van de amateurs naar de eredivisie is een hele stap vooruit dus zal de speler in kwestie tevreden zijn met welk contract dan ook)
Maar als de speler in kwestie een aanbod van heracles krijgt om bij de club te blijven (lees verlengen) en niet naar een andere club te gaan, moeten vooral kleine clubs een mooi contract aan de speler voorleggen waar niet te veel betaald wordt maar waar wel leuke opties instaan waaronder MEESTAL (dus niet altijd) een ontsnappings clausule om de sportieve toekomst van een speler niet in de weg te staan.
willie heeft verlengd terwijl er zeker wel intresse was van andere clubs!!!!! wat zou jij doen?
voor zover ik weet hebben ongeveer 10 spelers nu of vorig jaar een aanbieding van heracles gehad of er ook bij allemaal een clausule in staat weet ik natuurlijk niet maar ik weet wel dat er allemaal makelaars achter zitten en deze jongens zijn niet bepaald dom te noemen.

Ook ik hoop dat er een geweldig bedrag wordt neergeteld maar als ik van mijn eigen mening uitga valt het nooit tegen.
Ik hoop je zo genoeg te hebben geinformeerd over mijn mening en denkwijze!

zwartwitte groet
00
Pin 13:23 27 mei 2011

Ik gun het hem van harte, alleen vind ik hem persoonlijk de laatste tijd echt niet zo heel erg sterk. Hij kan veel beter. Ajax heeft hem niet nodig na de aankoop van janssen en persoonlijk denk ik dat hij goed bij psv zou passen. tja en twente….bahbah…..
00
Robbert 19:11 26 mei 2011

Ach mensen profvoetballers….hecht je er niet aan, ze komen, vullen nu zakken en als ze weer meer kunnen verdienen hoppen ze naar een andere club. Ik gun het Willy van harte,laat ik duidelijk zijn, maar als er nog fans zijn die denken dat clubliefde bestaat dan kan ik ze uit hun droom helpen. Een schrale troost, deze speler levert in elk geval geld op voor de club en daarmee kan Smit weer een gedeelte van het nieuwe stadion financieren. want daar zal het geld wel naar toe gaan.
00
BRRR 10:26 27 mei 2011

@Robbert
Er praat hier toch niemand over clubliefde? Willie is in Kameroen geboren en in Noord Holland opgegroeid. Hij zal voordat hij bij ons kwam net zoveel gevoel met Heracles hebben gehad als de gemiddelde Almeloer met AZ of Telstar. Hij speelt hier nu 3 jaar, doet het fantastisch en ik vind het dan niet meer dan logisch dat je als PROFvoetballer vertrekt als je er elders op vooruit kunt gaan. Die gasten hebben gemiddeld een jaar of 10 waarin ze het geld kunnen verdienen.

Maar ik moet het nog maar eens zien of er daadwerkelijk een topclub voor hem komt…
00
Truus 16:16 26 mei 2011

@snowie,en wie zegt,dat zij niet een gelimiteerd bedrag in hun contract hebben staan?.
00
BRRR 15:19 26 mei 2011

Ajax zal geen optie zijn denk ik, gezien het groot aantal middenvelders daar. PSV en Twente wellicht wel.

Ben absoluut een fan van Willie en hoop voor hem dat hij een echte topper in NL kan worden. Zal wel pijn doen, maar denk dat we met een middenveld Vejinovic-Quansah-Duarte ook goed meekunnen. Ik zie veel overeenkomsten in het spel van Willie en Duarte. Bovendien zal een vertrek van Willie inhouden dat we weer wat centen kunnen besteden om de slectie wat breder te maken.
00
snowie 14:41 26 mei 2011

Als hij graag weg wil is inderdaad az geen grote sportieve verbetering.
Toch zie ik hem liever bij ajax of psv spelen dan bij twente, maar dat is persoonlijk.
Voor hem geldt hetzelfde als bij maertens aan beide kun je een flink zakcentje verdienen, want ze hebben beide een doorlopend contract.
00
Jaapie 14:35 26 mei 2011

Wanneer Heracles een flinke som geld ontvangt, wat dan ook uiteraard wel zal gebeuren..
Gun ik het Willie van harte! Denk inderdaad dat hij toe is aan een volgende stap.
00