Zo’n honderd kilometer van Almelo speelde Heracles vandaag een oefenwedstrijd tegen het Friese sc Cambuur Leeuwarden. Onder de ongeveer 150 toeschouwers zaten naast de meegereisde Almelose supporters ook een groot aantal Friezen. Heracles trad niet in haar sterkste opstelling aan. Het was een combinatie van eerste en tweede elftal spelers. Daarnaast was er nog een opmerkelijke basisspeler: Sonny Bosz. Inderdaad, de zoon van coach Peter Bosz.

Heracles Almelo kwam al vroeg op voorsprong door een mooie kopbal van Everton Ramos da Silva. Vier minuten later schoot Daryl van Mieghem de 2-0 binnen uit een pass van Everton. Heracles had tot dit moment de wedstrijd keurig onder controle maar na de 2-0 werd Cambuur wat feller. Heracles ging hier in mee wat resulteerde in de bekende lange bal. De wedstrijd werd er niet beter op, er was veel balverlies bij beide partijen. Nog voor rust zorgde Martijn Barto voor de 2-1 en de 2-2 waar de Almelose verdediging tot twee keer toe dramatisch in de fout ging.

Heracles trad in de tweede helft met het zelfde team aan als dat van de eerste helft. De rest van de selectie mocht toekijken hoe deze matige wedstrijd werd uitgespeeld. Birger Maertens en Marko Vejinovic pakten nog een gele kaart. Vejinovic was inmiddels ingevallen samen met assistent-trainer John Stegeman. Dit overigens tot onvrede van het meegereisde publiek. Heracles trad al niet in haar sterkste opstelling aan en dan werd er ook nog eens een assistent-trainer opgesteld. Dit, vanwege de krappe selectie en de blessures van Overtoom, Plet en Armenteros maar het was niet leuk voor het publieke en ook respectloos tegenover Cambuur. De eindstand werd 2-2, de spelers konden terug naar het hotel en de supporters 100 km terug naar huis door de mooie omgeving.

Opstelling Heracles: Telgenkamp, Breukers, Maertens, Ter Horst, Jallo, Bosz, Rienstra, Duarte, Van Mieghem, Everton en Almubaraki.


Sponsoren

Reacties (21)

Reageer nu!
cewi 11:43 17 juli 2011

Dat Steunenberg bij zulke wedstrijden loopt te scouten zegt natuurlijk genoeg. Armoe troef.
Wat de wedstrijd van gisteren betreft, slechte inzet heeft natuurlijk ook te maken met zo’n kleine selectie. Het grootste deel van de spelers is toch al verzekerd van een basisplaats, dus waarom zouden ze zich druk maken ? Maar hopen dat het eenmalig is…
00
Robbert 20:34 17 juli 2011

Hoezo armoe troef……….Daar lopen op dat tournooi ook werkloze spelers van andere Europese competities, daar staat echter wel tegenover dat er ook honderden scouts van andere clubs rondlopen. Het is een mooi podium om alle werkloze spelers bij elkaar te zien en de wedstrijden zijn ook nog in Nederland, wat wil je nog meer, lage reis en verblijfskosten. Het is heel verstandig dat Heracles daar gaat kijken, want voor deze spelers hoeft tenminste geen transfersom betaald te worden.
00
Robbert 19:31 16 juli 2011

Er wordt vanuit Heracles in elk geval nog gescout. Vanavond “de steun” in het journaal bij het werklozen tournooi. Op zoek naar “het goudhaantje” en 485 andere scouts meer.
00
Henkuh 17:52 16 juli 2011

Mensen, rustig nou maar, wat zegt dit nou dan allemaal ??
Kan me de aanloop en voorbereiding van het vorig seizoen nog wel herinneren, we wonnen alles en waar stonden we na een wedstrijd of 5,6 ??
Geen apnie, kump wa good !!
00
Marko 16:08 16 juli 2011

De bratwursten waren trouwens wel lekker.
00
Marko 16:00 16 juli 2011

Net terug uit Munster. Heracles was dramatisch slecht. En in de 2e helft was Vejinovic de diepste “spits”
00
ilonk35 14:55 16 juli 2011

4-0 is een zeer slechte uitslag, maar denk gewoon dat er een nieuwe verdediging moet komen, want vorig jaar veel gescoord, maar breukers en looms werden toen al snel voorbij gelopen en denk dat maertens en van der Linden te traag zijn op dit moment. Douglas komt geen man voorbij dus dat wordt van Miechem. Marko of duarte op het middenveld en denk ook wel dat we armenteros en overtoom missen, want die waren samen Everton goed op dreef en nu heb je 2 verschillende samenstellingen. Ook zullen ze wel heel vermoeid zijn. Je kan ook te hard trainen en misschien nog te voorzichtig om blessures te voorkomen. We moeten maar niet in paniek raken, want gelukkig is dit een oefenwedstrijd. Ze weten nu in ieder geval dat er nog veel werk aan de winkel is.
00
komdanjonge 14:51 16 juli 2011

4-0 !!!!!!!!!!
00
Robbert 14:40 16 juli 2011

Ik zie op de tekstafel van Munster het volgende:

Munster – Heracles: 3 – 0 ( 1-0 na 21 min en 2-0 na 75 en 3-0 na 76 minuten)

Verslag van de 3-0:
Es kommt es Schlag auf Schlag! Erst Ornatelli mit gutem Dribbling durch den Sechszehner und eiskaltem Abschluss. Sekunden später dann Loose. Loose kommt alleine durch, schießt den Almelo-Keeper an, dieser schießt einen Verteidiger an und der Ball landet im eigenen Tor.
00
komdanjonge 14:41 16 juli 2011

klopt, ik vraag me af wat ze hebben gedaan op dat trainingskamp, want 2 bar slechte wedstrijden afgeleverd.
00
komdanjonge 14:38 16 juli 2011

tjonge jonge 1-0 achter, heeft lekker geholpen dat trainingskamp!
00
ilonk35 14:37 16 juli 2011

Hopen dat we in de competitie straks wel goed spelen, want moet nu heel slecht zijn. 3-0 achter tegen Munster met toch het merendeel basisspelers van vorig seizoen erin. Dan was het gisteren beter. Hopenlijk ligt het aan de intesiviteit van het trainingskamp. Misschien ook wel goed dan om nu een afstraffing te krijgen.
00
Basic 13:56 16 juli 2011

Jongens, is toch geweldig dat zoonlief Bosz meespeelt. Ik vind het gaaf als je tekort komt aan spelers, dat je het zo oplost. En als vader zou ik ook wel trots zijn.
Natuulijk is de selectie te smal, maar dat weten de verantwoordelijken echt wel. Is het verstandiger risico’s te nemen met het arbeidskapitaal dat geblesseerd is of dat minder belast moet worden in deze fase?
Denk toch na voor je begint te drammen en doe niet zo jaloers. Of vraag of je de volgende keer zelf mag invallen als jeal niveau en lef hebt. Want die jongens kunnen ook volledig afgaan voor het oog van het volk.
00
DenniS 10:11 16 juli 2011

@ilonk

Oke misschien mag ik Smit geen kniepkuttel noemen he, maar hij roept al een tijdje dat ze bezig zijn met een Linksback ??? Waar zit die man dan , in verweggiestan ofzo ? Kijk maar naar Nacer Chadli , was zo geod als rond met Heracles, maar door het lange wachten is ehet bekend waar die nu speelt.

Je wilt je toch optimaal voorbereiden ?? Dat doe je nie door ff John Stegeman en derderangs spelers als Sonny Bosz op te stellen.
00
Pepsels 11:31 16 juli 2011

Inderdaad DenniS, Je moet de spelers gewoon nu al de naad uit de sokken laten lopen. Laat ze maar een paar blauwe plekken en blessures oplopen…. zout toch op man en denk eerst eens na voordat je hier loopt te schreeuwen als een klein kind dat niks lekkers krijgt. Het heet niet voor niets een oefenwedstrijd. De competitie is nog niet begonnen en (o.a) jij begint alweer te pissen.
00
komdanjonge 10:07 16 juli 2011

Ik vind dit ook erg opmerkelijk, het is natuurlijk onzin om te zeggen dat ze dat deden, omdat de rest vandaag tegen Munster moet. Net alsof Kwame niet ff 35 minuten mee kon doen en zo nog voorbeelden te over. Nee Heracles moet zich hiervoor schamen, dit slaat natuurlijk nergens op, gewoon je tegenstander kleineren die wel zin had in 90 minuten voetballen!
00
ilonk35 10:07 16 juli 2011

Ik snap dat je teleurgesteld bent dennis, maar om smit nu een kniepkuttel te noemen vindt ik ongepast. Ik ben zo blij dat hij niets meer uitgeeft dan binnenkomt en kijk waar we staan. Twee keer achter elkaar playoffs gehaald en geen schulden en straks een nieuw stadion. Schandalig vind ik jouw opmerking. Het is een voorbereiding waar zeer intensief getraind wordt en een aantal blessures zijn en ze willen geen risico nemen. Dat er wat spelers bij moeten ben ik mee eens vooral in de achterhoede, maar maak je niet zo druk om zo’n voorbereiding.
00
DenniS 10:03 16 juli 2011

Wat een schande dit !!! Supporters betalen geld om een fatsoenlijke oefenpot te zien en wat doet deze AMATEURCLUB, ff de zoon van Peter Bosz erin en later ook nog John Stegeman !! Lachen hoor Jan Smit kniepkuttel eerste klas. Voorbereiding op nieuwe seizoen is zo ook niet optimaal, maar blijkbaar vinden Smit Hoogma dit gewoon leuk, want het duurt wel verdomd lang tot er is wat nieuws bijkomt !! Ach blijkbaar denken ze in Almelo dat ze geen voorbereiding nodig zijn,want echt serieus word het niet genomen.

Gr. een zeeeeeeeeeeeeeeeeer teleugestelde supporter !!!!!
00
Pin 23:42 15 juli 2011

idd wtf…. de ass. trainert en de zoon van Bosz ff opstellen…..

Iemand nog wat over Soontje Bosz te vertellen dan??? 🙂
00
kieft8 17:49 15 juli 2011

Die man op foto 12, naast Marko, wtf is dit:P, of is dat de zoon van Bosz ofzo?
00
Hendry 17:56 15 juli 2011

Zegt al genoeg als je niet weet wie dat is. Het is John Stegeman (assistent trainer).
00