Zo’n honderd kilometer van Almelo speelde Heracles vandaag een oefenwedstrijd tegen het Friese sc Cambuur Leeuwarden. Onder de ongeveer 150 toeschouwers zaten naast de meegereisde Almelose supporters ook een groot aantal Friezen. Heracles trad niet in haar sterkste opstelling aan. Het was een combinatie van eerste en tweede elftal spelers. Daarnaast was er nog een opmerkelijke basisspeler: Sonny Bosz. Inderdaad, de zoon van coach Peter Bosz.

Heracles Almelo kwam al vroeg op voorsprong door een mooie kopbal van Everton Ramos da Silva. Vier minuten later schoot Daryl van Mieghem de 2-0 binnen uit een pass van Everton. Heracles had tot dit moment de wedstrijd keurig onder controle maar na de 2-0 werd Cambuur wat feller. Heracles ging hier in mee wat resulteerde in de bekende lange bal. De wedstrijd werd er niet beter op, er was veel balverlies bij beide partijen. Nog voor rust zorgde Martijn Barto voor de 2-1 en de 2-2 waar de Almelose verdediging tot twee keer toe dramatisch in de fout ging.

Heracles trad in de tweede helft met het zelfde team aan als dat van de eerste helft. De rest van de selectie mocht toekijken hoe deze matige wedstrijd werd uitgespeeld. Birger Maertens en Marko Vejinovic pakten nog een gele kaart. Vejinovic was inmiddels ingevallen samen met assistent-trainer John Stegeman. Dit overigens tot onvrede van het meegereisde publiek. Heracles trad al niet in haar sterkste opstelling aan en dan werd er ook nog eens een assistent-trainer opgesteld. Dit, vanwege de krappe selectie en de blessures van Overtoom, Plet en Armenteros maar het was niet leuk voor het publieke en ook respectloos tegenover Cambuur. De eindstand werd 2-2, de spelers konden terug naar het hotel en de supporters 100 km terug naar huis door de mooie omgeving.

Opstelling Heracles: Telgenkamp, Breukers, Maertens, Ter Horst, Jallo, Bosz, Rienstra, Duarte, Van Mieghem, Everton en Almubaraki.


Sponsoren

Reacties (21)

Reageer nu!