Nog een kleine week en de voetbal kan weer beginnen! Na een aantal maanden tennissen en wielrennen (wat ook niet altijd verkeerd is..) begint het echte werk weer! Het seizoen 2011-2012 staat op het punt te beginnen. En het zou zomaar één van de laatste seizoen kunnen zijn in het Polman Stadion! Een aantal weken geleden heeft de gemeente besloten om Heracles groen licht te geven voor het bouwen van een nieuw stadion.

Na een ietwat stroeve voorbereiding, de uitslagen waren niet goed te noemen en er waren hier en daar wat blessures, zal Heracles aantreden tegen RKC Waalwijk. En laat bij RKC nou net een oude bekende aan het roer staan. Ruud Brood werd vorig jaar knap kampioen van de Jupiler League en zal stiekem ongetwijfeld revanchegevoelens hebben. (Hij werd een aantal jaren geleden ontslagen als hoofdcoach van ons Heracles)

HAFC.nl gaat uit van een spannende wedstrijd. RKC speelt immers de eerste wedstrijd van het seizoen thuis en Heracles heeft het over het algemeen moeilijker uit dan thuis. Toch denkt de redactie aan een overwinning. Heracles gaat de wedstrijd met 0-2 winnen, puur op basis van de kwaliteit van de selectie. Het zal nog de vraag zijn of Willie Overtoom komende zaterdag fit genoeg zal zijn om aan de wedstrijd deel te kunnen nemen. De middenvelder is hersteld van een knieblessure, maar heeft een groot deel van de voorbereiding gemist. Mark Looms geeft in ieder geval aan dat ze er klaar voor zijn: ‘We zijn klaar voor de competitie. Ik heb er een goed gevoel over. Vorig seizoen hadden we in de winterstop achttien punten, maar een goede voorbereiding achter de rug. Laten we nu maar eens een slechte voorbereiding hebben, met halverwege dertig punten. Ach, het zegt allemaal niet zoveel.’

Of er nog spelers bij gaan komen is nog onbekend. Peter Bosz gaf aan heel graag twee extra spelers erbij te krijgen, maar het budget schijnt dit niet toe te laten. Momenteel is alleen Fledderus van de basiself weggegaan en is de “basiself” intact gebleven. Echter, de breedte is niet om over naar huis te schrijven. Er zitten zonder meer talenten op de bank, maar of zij het niveau aankunnen, die gevraagd wordt in de eredivisie is nog maar de vraag. Spelers als Ben Rienstra, Anmar Almubaraki en Thomas Bruns zijn talenten die voorzichtig gebracht moeten worden en het is de vraag of Luis Pedro en Lerin Duarte er vanaf het eerste moment kunnen staan.

De voorspelling van de redactie van HAFC.nl:

Ajax wordt kampioen. Streekgenoot FC Twente zal in onze ogen de hoge verwachtingen niet kunnen waarmaken met de nieuwe coach Co Adriaanse en zal als 5e eindigen. De verrassingen komen dit seizoen uit Gelderland denken wij. Vitesse en NEC konden wel eens hoog eindigen op de ranglijst. Beide clubs beschikken over een goede selectie en twee uitstekende trainers. RKC Waalwijk zal na een jaartje Eredivisie weer degraderen naar de Jupiler League. Wij van HAFC.nl zijn ondanks de wisselvallige voorbereiding positief gestemd over de eindklassering van Heracles. Wij denken dat Heracles dit seizoen wederom het linkerrijtje haalt met een 8e plek!

Wat denken de bezoekers over het nieuwe seizoen? Wie wordt kampioen? Wie degradeert?  Hoe gaat Heracles presteren en komen er nog versterkingen aan?

Sponsoren

Reacties (25)

Reageer nu!