Heracles heeft het seizoen geopend met een gelijkspel bij RKC Waalwijk. In een wedstrijd waarin Heracles net iets slechter was dan de promovendus, werd er een 0-2 voorsprong weggegeven en mocht Heracles uiteindelijk blij zijn met een punt in Waalwijk (2-2). Het werd in ieder geval zeer duidelijk dat er nog aankopen nodig zijn bij de ploeg van Peter Bosz, vooral op verdedigend vlak. Voor Heracles scoorden Everton Ramos da Silva en invaller Glynor Plet.

Peter Bosz begon in Waalwijk verrassend met Willie Overtoom in de basis. De spelmaker heeft nauwelijks wedstrijdritme opgedaan in de voorbereiding, maar desondanks startte hij toch. De beginfase van de wedstrijd was vooral aftasten van beide kanten en er gebeurde dan ook nauwelijks iets voor beide doelen. Na een half klein half uur spelen waren de beste kansen voor RKC Waalwijk. Adil Auassar verraste bijna Remko Pasveer en even later kon de van Ajax gehuurde spits Geoffrey Castillion Remko Pasveer niet verschalken. Heracles kreeg in de eerste heft nauwelijks mogelijkheden. Toch kwam Heracles onverwachts op voorsprong in de 31e minuut. Een vrije trap van Vejinovic werd binnen gewerkt door Everton Ramos da Silva. Heracles controleerde de wedstrijd daarna en ging met een 0-1 voorsprong de rust in.

In de tweede helft was het direct RKC dat gevaarlijk was. Robert Braber wist van dichtbij niet scoren. Hij raakte de lat en via Remko Pasveer ging de bal er niet in. De Waalwijkers hadden in de tweede helft kans op kans om de gelijkmaker te maken. Het was te danken aan de beste man van Heracles-zijde doelman Remko Pasveer dat Heracles nog op voorsprong stond. De sluitpost keepte een wereldpartij. De Heraclieden lieten zich terug dringen en kregen zelf geen kansen. Willie Overtoom werd na een een uur gewisseld voor Lerin Duarte. Even later moest ook linksback Olivier ter Horst vervangen worden vanwege een spierblessure. Het was in de tweede helft wachten op de gelijkmaker van RKC, want Heracles werd steeds verder achteruit gedrukt. Toch ging Heracles uiterst effectief met de kansen om. Tien minuten voor tijd scoorde invaller Glynor Plet de 0-2 na een prachtige assist van Lerin Duarte. Verdiend kon deze voorsprong allerminst worden genoemd. Vijf minuten later kantelde de wedstrijd volledig, toen Antoine van der Linden Rick ten Voorde vloerde in de zestien.Rood voor Van der Linden en een penalty voor RKC Waalwijk. Braber benutte de penalty en Heracles moest proberen om nog vijf minuten stand te houden. Dit lukte niet, want Rick ten Voorde zorgde vlak voor tijd voor de gelijkmaker met een kopbal. Dit was gezien het spel van de Waalwijkers wel verdiend en Heracles had het volledig aan zichzelf te wijten. De ploeg van Peter Bosz moest zelfs de wedstrijd uitspelen met negen man, nadat ook Kwame Quansah niet verder kon. Scheidsrechter Janssen floot na 94 minuten spelen af en de Heraclieden mochten nog blij zijn met een punt.

Het is duidelijk dat er nog veel moet gebeuren en dat een aantal aankopen heel erg welkom zijn, wil Heracles nog een fatsoenlijk eredivisiewaardig elftal op de been krijgen! De blessures van Kwame Quansah en Olivier ter Horst en de schorsing van Antoine van der Linden bekrachtigen dit alleen maar. De competitie is net één wedstrijd oud. Wat moet er wel niet van komen als gele en rode kaarten straks ook al parten gaan spelen!?

Sponsoren

Reacties (55)

Reageer nu!