Zondagmiddag om 12:30 uur speelt Heracles Almelo zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. De tegenstander in het Polman Stadion is NAC Breda. Het gehavende Heracles zal de teleurstellende start van een week geleden bij RKC moeten proberen weg te poetsen. In Waalwijk werd een 0-2 voorsprong weg gegeven en mocht het met een punt blij zijn (2-2). Vorig seizoen won Heracles thuis met 4-1 van NAC Breda.

De ploeg van Peter Bosz kent aan het begin van het seizoen al aardige wat tegenslagen in zijn selectie. Vooral op defensief gebied moet er nog een versterking komen nu Birger Maertens lang uit de roulatie is met een knieblessure. Naast Birger Maertens kan Peter Bosz zondag ook geen beroep doen op Mark Looms die nog niet wedstrijdfit is en de geschorste Antoine van der Linden die één wedstrijd moet toe kijken vanaf de tribune. De trainer moet dus improviseren tegen NAC. Uit de laatste training bleek dat het centrum van de verdediging zal bestaan uit Ben Rienstra (en niet Mike te Wierik) en Olivier ter Horst. De vleugelverdedigers zullen Tim Breukers en Gaby Jallo zijn. Verder kent Peter Bosz gelukkig geen personele problemen in de selectie en kunnen de bekende namen gewoon spelen. Peter Bosz wil zondag spelen zoals Heracles altijd zijn thuiswedstrijden speelt, dus dominant en aanvallend om het publiek te vermaken. Bosz over NAC Breda: “Ik vind NAC Breda een goede ploeg met goede spelers. Ze spelen herkenbaar en willen van achteruit voetballen. NAC Breda is een uitgebalanceerd team, een goede mix van jong, oud, techniek en karakter.”

NAC Breda is vorige week het seizoen begonnen met een nipte nederlaag tegen FC Twente. In het Rat Verlegh Stadion werd het 0-1 door een benutte strafschop van Marc Janko. Ook bij NAC Breda zijn er dit seizoen enkele nieuwe spelers gekomen. Zo werden Florian Jozefzoon en Roly Bonevacia overgenomen van Ajax en werden verder Jordy Buijs, Eric Botteghin, Mike Zonneveld en Santi Kolk aangetrokken om de ploeg te versterken. Trainer John Karelse heeft in aanloop naar de wedstrijd tegen Heracles ook enkele personele problemen, maar dan in de voorste linie. Zo zijn de aanvallers Anthony Lurling en Alex Schalk er zondag niet bij vanwege een blessure. Karelse gaat zondagmiddag voor de winst en aanvallend voetbal in Almelo: “Daar hebben we de spelers voor”, stelt hij. “En bij Heracles lopen de beste spelers in de aanval, dus dan is het goed als je ze voorin weg kunt houden. Bovendien hebben zij juist in verdedigend opzicht wat problemen, dus mogelijk dat we daar van kunnen profiteren.”

Heracles Almelo – NAC Breda
Aanvang: 12:30 uur
Arbiter: J. Sanders
Stadion: Polman Stadion

Sponsoren

Reacties (20)

Reageer nu!
speler in rust 09:49 15 augustus 2011

Vond juist dat Marko, in tegenstelling tot vorige week, een goede wedstrijd speelde.
Won veel kopduels (!) en werd vaak gedwongen om ver terug te gaan ivm het dramatische opbouwen van
Ter Horst en Jallo. Er moeten betere afspraken gemaakt worden bij vrije trappen rondom de 16.
1x moest zelfs Armenteros ingrijpen om Everton weg te duwen omdat Marko al lang klaarstond.
Beetje amateuristisch. Voor de rest, nu zijn de punten even belangrijk, het betere spel komt wel weer.
Achterin kan het alleen maar beter worden, vd Linden en Looms komen terug, Rienstra kun je laten staan en
misschien is Te Wierik een mogelijkheid ipv Breukers, want die zit duidelijk aan z’n plafond.
Voorin Douglas vervangen door Duarte of evt Pedro.
00
piet k 16:17 14 augustus 2011

volgensmij is peter bosz de enige die niet ziet dat douglas niet kan voetballen
00
Roy vak R 15:55 14 augustus 2011

En inderdaad een prima wedstrijd van Ben Rienstra, die staat er tenminste als hij nodig is….klasse!!!
00
Roy vak R 15:52 14 augustus 2011

Vejinovic mag er inderdaad wel uitblijven en dan Duarte voor hem in de plek…..
Als Duarte z’n veters strikt brengt hij al meer gevaar dan Marko, wat een slappe hap is dat zeg!
1x een goed genomen vrije trap van hem, en voor de rest heeft het team alleen maar last van hem.
En Ter Horst ook maar weer op z’n vertrouwde plek op de reservebank, werkelijk niets deed hij goed…
En dan Douglas,tsja…..ach laat ik er maar geen woorden aan vuil maken…..

Gelukkig de 3 punten in Almelo gehouden, maar met dit voetbal volgende week tegen Feyenoord ga je er gewoon aan met 0-2/0-3!!!!!!!!
00
Henkuh 15:51 14 augustus 2011

Diepe buiging voor Rienstra !! En Pasveer natuurlijk !
00
hinsenveld 15:33 14 augustus 2011

Nou ja, 3 punten binnen en dat ws het dan wel.
Van mij man Veijlnovic er uit en graar duarte voor hem in de plaats. duarte is sneller, dreigender en heeft een goede pass in de benen.
00
ilonk 14:50 14 augustus 2011

Een goede pass bedoel ik sorry
00
ilonk 14:49 14 augustus 2011

@rono. Ter horst zat fout bij die goal, want hij stond bij amoah. Hij is jong. Was niet al te best, maar vind wel dat we de verdediging toch wel een compliment moet geven, want ze hebben weinig weggegeven en vooral rienstra vond ik zeer goed met af en toe een verkeerde pass. Aub douglas eruit laten en geef duarte meer speeltijd.
00
rono 13:23 14 augustus 2011

Vanuit Polman: wat een baggerwedstrijd , nog niet eerder gezien. Kunnen geen opening vinden, geen opbouw . Goal was fout van Breukers. Laatste 5 min eindelijk wat leven in de brouwerij, rest snel vergeten
00
leo 11:33 14 augustus 2011

kloktest, kloktest 🙂
00
marcel vak L 21:31 13 augustus 2011

hier vanuit italie
hopen op een goed resultaat maar ik ben er bang voor met een matige verdediging en wat ik heb gezien vorige week ”slik”
maar ja hopen mag

zwartwitte groet vanuit italie lago di maggiore 30 graden
00
leo 20:07 13 augustus 2011

en jongens van de site :
let eens op de klok ; die loopt een uur achter ..
00
Hendry 10:33 14 augustus 2011

Leo, bij een nieuwe reactie zal de tijd correct zijn.
00
leo 20:06 13 augustus 2011

wel vroeg….
hoop maar dat ik me niet verslaap !!
00
peter 19:52 13 augustus 2011

2-1
00
gijs 17:05 13 augustus 2011

kzeg 3-1 en als dat het word mag je tevreden zijn
00
ilonk 13:37 13 augustus 2011

@henk. Volgens mij is rienstra opbouwend beter dan te wierik en willen ze proberen van achteruit te voetballen. Jallo kwam wel meer op dan ter horst toen hij erin kwam dus hij kan dat wel. Jammer dat ter horst speelt en nog steeds douglas en had ook graag duarte gezien op de plek van marko, want lerin is verdedigend sterker, sneller en heeft een betere instelling.
00
Henk 13:32 13 augustus 2011

Waarom Duarte en Te Wierik niet?
00
sander 13:21 13 augustus 2011

Pasveer
Breukers. Rienstra. Ter horst. Jallo

Quansah. Overtoom. Vejinovic

Douglas. Armenteros. Everton

Dit is de opstelling na de laatste training van vandaag
00
Marvin 12:56 13 augustus 2011

We maken gewoon een goede kans om te winnen. Defensief zijn er natuurlijk problemen maar ons middenveld en aanval is stukken beter dan die van NAC. Volle bak morgen!
00