Zondagmiddag om 12:30 uur speelt Heracles Almelo zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. De tegenstander in het Polman Stadion is NAC Breda. Het gehavende Heracles zal de teleurstellende start van een week geleden bij RKC moeten proberen weg te poetsen. In Waalwijk werd een 0-2 voorsprong weg gegeven en mocht het met een punt blij zijn (2-2). Vorig seizoen won Heracles thuis met 4-1 van NAC Breda.

De ploeg van Peter Bosz kent aan het begin van het seizoen al aardige wat tegenslagen in zijn selectie. Vooral op defensief gebied moet er nog een versterking komen nu Birger Maertens lang uit de roulatie is met een knieblessure. Naast Birger Maertens kan Peter Bosz zondag ook geen beroep doen op Mark Looms die nog niet wedstrijdfit is en de geschorste Antoine van der Linden die één wedstrijd moet toe kijken vanaf de tribune. De trainer moet dus improviseren tegen NAC. Uit de laatste training bleek dat het centrum van de verdediging zal bestaan uit Ben Rienstra (en niet Mike te Wierik) en Olivier ter Horst. De vleugelverdedigers zullen Tim Breukers en Gaby Jallo zijn. Verder kent Peter Bosz gelukkig geen personele problemen in de selectie en kunnen de bekende namen gewoon spelen. Peter Bosz wil zondag spelen zoals Heracles altijd zijn thuiswedstrijden speelt, dus dominant en aanvallend om het publiek te vermaken. Bosz over NAC Breda: “Ik vind NAC Breda een goede ploeg met goede spelers. Ze spelen herkenbaar en willen van achteruit voetballen. NAC Breda is een uitgebalanceerd team, een goede mix van jong, oud, techniek en karakter.”

NAC Breda is vorige week het seizoen begonnen met een nipte nederlaag tegen FC Twente. In het Rat Verlegh Stadion werd het 0-1 door een benutte strafschop van Marc Janko. Ook bij NAC Breda zijn er dit seizoen enkele nieuwe spelers gekomen. Zo werden Florian Jozefzoon en Roly Bonevacia overgenomen van Ajax en werden verder Jordy Buijs, Eric Botteghin, Mike Zonneveld en Santi Kolk aangetrokken om de ploeg te versterken. Trainer John Karelse heeft in aanloop naar de wedstrijd tegen Heracles ook enkele personele problemen, maar dan in de voorste linie. Zo zijn de aanvallers Anthony Lurling en Alex Schalk er zondag niet bij vanwege een blessure. Karelse gaat zondagmiddag voor de winst en aanvallend voetbal in Almelo: “Daar hebben we de spelers voor”, stelt hij. “En bij Heracles lopen de beste spelers in de aanval, dus dan is het goed als je ze voorin weg kunt houden. Bovendien hebben zij juist in verdedigend opzicht wat problemen, dus mogelijk dat we daar van kunnen profiteren.”

Heracles Almelo – NAC Breda
Aanvang: 12:30 uur
Arbiter: J. Sanders
Stadion: Polman Stadion

Sponsoren

Reacties (20)

Reageer nu!