Heracles heeft vanmiddag de eerste drie punten gepakt van dit seizoen. In het eigen Polman Stadion werd in een zeer matige wedstrijd van beide kanten een 0-1 achterstand omgebogen naar een 2-1 overwinning op NAC Breda. Na rust zorgde Willie Overtoom met een penalty voor de gelijkmaker en een klein kwartier voor tijd scoorde Everton Ramos da Silva de 2-1.

Peter Bosz moest vooraf puzzelen om de verdediging te formeren. Ben Rienstra begon samen met Olivier ter Horst in het centrum van de verdediging en Gaby Jallo verving Mark Looms, die vanwege zijn privé situatie niet bij de selectie zat. Heracles was in de eerste helft duidelijk zoekende met de vele wijzigingen in de basisformatie. Het vele balbezit werd niet omgezet in gevaarlijke momenten voor de goal. De Heraclieden werden alleen twee maal gevaarlijk vanuit afstandschoten. Na een half uur kwamen de bezoekers op voorsprong. Een vrije trap van Jordy Buijs vanaf links werd binnen gekopt door Matthew Amoah. Heracles kreeg daarna nog mogelijkheden via Kwame Quansah en Willie Overtoom. Laatstgenoemde raakte de bovenkant van de lat.

In de tweede helft werd het wat beter lopen bij de Heraclieden. Heracles kreeg makkelijk een penalty toegewezen na een dik uur spelen van de slecht fluitende Jeroen Sanders. De scheidsrechter zag een overtreding op invaller Glynor Plet en wees naar de stip. Willie Overtoom bleef rustig en schoot de penalty raak: 1-1. Heracles probeerde daarna de voorsprong te pakken op NAC Breda dat het wel goed vond. De ploeg van John Karelse leek niet naar Almelo te komen om te winnen en liet maar weinig zien in Almelo. Een klein kwartier voor tijd kwam Heracles dan toch op voorsprong. Een vrije trap van links werd door Everton Ramos da Silva binnen gekopt. De wedstrijd bleef daarna spannend en Heracles bleef moeizaam overeind. Olivier ter Horst kopte bijna in eigen doel maar de bal belandde gelukkig op de paal en ook Remko Pasveer moest daarna nog twee maal redding brengen. Heracles sleepte zwaar bevochten de drie punten binnen. Het licht puntje was man of de match Ben Rienstra die terecht de beste man aan Heracles-zijde was.

Sponsoren

Reacties (38)

Reageer nu!
goedkope uggs australia 16:51 19 december 2012

Hello, the whole thing is going well here and ofcourse every one is sharing facts, that’s truly fine, keep up writing.
00
goedkope uggs grijs 02:45 15 december 2012

Awesome things here. I’m very happy to peer your post. Thank you so much and I’m taking a look ahead to contact you. Will you kindly drop me a e-mail?
00
leo 15:52 15 augustus 2011

@Henkuh,

Ben jij wel goed ??
00
Henkuh 16:16 15 augustus 2011

U bedoelt ?
00
Hidde11 13:57 15 augustus 2011

@ tommy

Hij is dit seizoen een van de belangrijkste spelers dit seizoen
00
Henkuh 15:18 15 augustus 2011

Goed gesproken Hidde11 en jouw everton is historisch voor de club !! Topscorer allertijden dus mocht ie gaan (eerst zien dan geloven !!!) dan is dat een groot gemis voor alles en iedereen die ons Hééérááácles een warm hart toedraagt !
00
Henkuh 09:49 15 augustus 2011

@pieter

Goed gezien ! Je moet informatie altijd kunnen onderbouwen en dat vereist enig speurwerk !
Jij doet je huiswerk tenminste en roept niet zomaar wat !
00
tommy 00:57 15 augustus 2011

stuur effie maar naar rusland, wss vangen we der een miljoen en met geluk 2.
aangezien zijn contract nog 2 jaar doorloopt tot medio 2013
00
willemvakc 23:49 14 augustus 2011

Robbert
Het viel me gewoon op.had het nog niet eerder gezien.natuurlijk zit die tribune volgende week weer gewoon vol,.Was ook meer als een geintje bedoeld moet toch kunnen of vind jij van niet?
00
Daniel 23:18 14 augustus 2011

Zou het toch heel erg jammer vinden als Everton vertrekt, de eerste twee jaar bij ons cluppie oogde hij af en toe nog wat onhandig in zijn acties maar tegenwoordig is hij toch een vaste sterkhouder voorin. Wordt moeilijk om dat verlies op te vangen!
00
braf 22:41 14 augustus 2011

Volgens studio voetbal niet PSV maar een griekse en een russische club met belangstelling voor Everton. Dat kan wel cashen worden.. Lerin direct goede vervanger!
00
Robbert 21:58 14 augustus 2011

Willemvakc wel eens over gedacht dat de heren en dames van de business seats wel eens op vakantie kunnen zijn? En dat NAC thuis wel eens een nietaansprekende tegenstander is! Ik kan je nu al zeggen dat het volgende week daar helemaal vol zit. De wedstrijd tussen de top en subtopper!
00
Robbert 21:55 14 augustus 2011

Nauw Bennie Zwakenberg waar kan ik dat vinden? Het was wel zo handig geweest als jij de link, waar je deze wijsheid van daan hebt, hier even had opgezet. Kommakomma kerel
00
Henkuh 21:57 14 augustus 2011

Zie ook Voetbalprimeur van hedenmiddag !!
00
Robbert 22:01 14 augustus 2011

Hij heeft het over de PSV site en niet over die vlutsite “voetbalprimeur” Als we op het waarheidgehalte van deze site af gaan wordt het voetbal nooit serieus genomen.
00
Henkuh 22:14 14 augustus 2011

Als je goed leest wordt er ook over ‘t Algemeen Dagblad gesproken (niet dat ik alles geloof wat er in de kranten staat maar ‘t feit dat Effies zaakwaarnemer in Almelo was zegt toch wel iets…………………………… dacht ik zo !!).
00
Robbert 23:13 14 augustus 2011

Waar kan ik dat lezen Henkuh………De man hierboven heeft het over de PSV site en niet over het AD. Verder heeft Van Gelder het over een Griekse en Russische club. Als het echt een Rus is dan kunnen we Effie voor onze club afschrijven. Jammer, maar dat is nu eenmaal ons lot als kleine club. Als de club echt flink kan cachen en het geld wordt weer verstandig opnieuw geinvesteerd, dan is het goed zo. Dan zullen we Effie groots uitzwaaien
00
pieter 23:16 14 augustus 2011

staat ook op de twitter van Everton dat hij zijn zaakwaarnemer gesproken heeft en dat er belangstelling is
00
Peddie 21:53 14 augustus 2011

willemvakc,

die heren zorgen wel een deels voor het stadion 🙂 x
00
bennie zwakenberg 21:37 14 augustus 2011

PSV heeft belangstelling voor Everton, zie PSV site
00
Henkuh 21:56 14 augustus 2011

Zakenwaarnemer van Effie was vorige week in Almelo
00
Admiraal b 21:33 14 augustus 2011

@ pollie

denk dat onze effie ondertussen een beetje clubliefde heeft!wat weinig meer voorkomt tegenwoordig
00
Robbert 20:44 14 augustus 2011

Ik wil de fans hier toch even terecht wijze die vinden dat de 1e goal een fout van Pasveer was. Als je het voetbal een beetje volgt weet je dat een in- of uitdraaiende vrije trap van links of van rechts, heel moeilijk te verdedigen is. Ik hoor het vaak ervaren verdedigers en keepers zeggen. Je moet een heel sterk koppende centrum verdediger hebben wil je zo’n bal kunnen onderscheppen. Voor de keeper is het helemaal geen doen, omdat er door de aanvallers meestal een blok wordt gezet, je kunt haast het 5 meter gebied niet uitkomen want dan loop je tegen een kluwe van spelers op. Ook Ten Rouwelaar werd door zo’n bal verschalkt, en dat is toch geen slechte keeper! Ter Horst liet zich door Amoha verrassen en dat mag niet gebeuren. De spits won toch veel kopduels tegen hem terwijl hij bijna twee koppen groter is, dat mag niet gebeuren. Toch een groot compliment aan de 3 beloften achterin. Ze hebben het uitstekend gedaan en NAC heeft geen enkele uitgespeelde kans gehad.

Ik hoop nu alleen niet dat Jan Smit en Co nu gaan denken dat `het lek boven is` en we rechts achterin centraal de oplossing gevonden hebben en hij een jonkie gaat aantrekken voor het beloften team. Ik sta nergens vreemd van te kijken Heracles kennende.
00
pollie 20:10 14 augustus 2011

Was geen fout van Pasveer maar van de verdediging. Wedstrijd was slecht, maar uit 2 wedstrijden 4 punten is een prima prestatie. Het gaat om de punten. Verder Duarte leuke invalbeurt.Plet ook weer goed ingevallen. Rienstra deed het erg goed… Verdedigend en opbouwend.

Ik blijf mij verbazen dat Everton nog altijd bij ons speelt. Altijd goed voor ongeveer 14 a 15 doelpunten. Volgens mij kan hij wel hoger op. Overtoom was in de 2e helft ook weer goed. Hetzelfde verhaal…. Scouts lopen te slapen. Maar goed voor ons. Armenteros is normaal ook zo’n speler. Geweldige techniek maar is nog zoekende. Ligt overigens ook aan de manier van aanspelen van de medespelers. Handen dicht knijpen dat deze spelers iig nog tot de winterstop bij ons spelen.
00
Erdal 14:04 15 augustus 2011

Armenteros is nog steeds zoekende ja. Maar waarom ligt het aan de manier van inspelen. Ik vind dat hij verkeerd loopt. Loopt weg van de bal als hij moet komen en kaatst heel weinig ook al zit een speler in zijn rug. Als hij al naar de bal toeloopt, dan laat hij zijn tegenstander vaak voor zich uitkomen!
00
JeroenB 20:09 14 augustus 2011

@ erdal

je hebt weinig verstand van ons team zo te zie…..
00
Erdal 13:53 15 augustus 2011

Zou je ook uitleg erbij kunnen zetten. Wel heel gemakkelijk van jou om zo een tekst te schrijven!
00
Slaatje 20:09 14 augustus 2011

Goeie scheids hoor 🙂
Nee, die man maakte er een potje van. Floot erg warrig en inconsequent. Onterechte strafschop als goedmakertje na de niet gegeven rode kaart voor Koenders.
Voor de rest mag Rienstra blijven staan, deed het hartstikke goed. Dikke Pluim.
Jallo deed het aardig, maar is aanvallend stukken minder dan Looms.
Ik vond Vejinovic ook goed spelen. Hij en Quansah hadden van plek geruild, waardoor hij de stofzuiger-functie op zich nam. Pasveer was ook goed.
Willie was de 1e helft de weg kwijt, maar speelde de 2e helft weer bijna als vanouds. Jammer dat de beste aanval op de lat belande.
Ten slotte. Als Plet 90 minuten kan spelen, zoals hij vanmiddag deed mag hij van mijn part blijven staan!
Gelukkige maar wel terechte 3 punten!
00
Mark 19:02 14 augustus 2011

Was geen al te beste wedstrijd maar toch mooi 3 punten. Opvallend dat iedereen pasveer zo goed vond. had inderdaad paar mooie reddingen maar zat toch mis bij de tegengoal. daar durfde hij niet uit zijn goal te komen. maarja 4 uit 2 is een goed begin!
00
ilonk 18:44 14 augustus 2011

@erdal. Ik ben wel degelijk een vrouw en ilonk is afkorting van ilonka en over marko. Ik was altijd juist fan van hem en was blij met z’n komst, maar hij kan veel beter en hij had ongelooflijk veel balverlies, traag in omschakeling en ja hij had een assist. Van alle vrije trappen en corners die hij nam was er 1 goed. Brands van psv zat trouwens weer op de tribune geen toeval meer. Hij is voor 1 van de spitsen en aangezien hij zei dat hij everton niet wilde zou het misschien om armenteros gaan, maar die was niet goed vandaag.
00
Nilas 18:16 14 augustus 2011

Boeiiieeee 3 PUNTE BINNEN en dat is het belangrijkste!!

Mooie actie BTE;)
00
willemvakc 17:49 14 augustus 2011

oke de strafschop was een lachertje.Maar Heracles had wel eerder een terechte strafschop verdiend.weet niet meer wie het was maar het was gewoon vasthouden.de scheids echt een blamage.Destrafschop was dan ook een goedmakertje.De man strooide met gele kaarten of het niks was.discutabele beslissingen waren schering en inslag.Rienstra met afstand de beste op het veld.Armenteros had het vandaag niet kan gebeuren.Ben toch blij met de 3 punten.Ik had het niet verwacht met de rust.Het spel moet duidelijk nog beter maar dit geeft de burger moed.Toch een compliment voor onze jonge verdediging die toch maar mooi overeind is gebleven.Op het laatst zaten ze er door heen.Maar dan hebben we altijd nog Remco Pasveer.die ons de laatste minuten er door heen sleepte en terecht werd toegezongen dat zal hem goed doen.Wat me opviel de vele lege plekken op de hoofdtribune.Of is half 1 te vroeg voor de hoge heren?hahaha
00
Erdal 17:44 14 augustus 2011

Heracles heeft verdiend gewonnen vandaag. Mijn complimenten aan het team.
Rienstra heeft een goede wedstrijd gespeeld. Maar begrijp niet waarom jullie vinden dat Remco Pasveer een topwedstrijd heeft gespeeld. Een hele goede lijnkeeper, maar uitkomen is een grote zwakte. Vandaar dat NAC ook een aantal keren gevaarlijk was met vrije trappen, corners en voorzetten. Wel mijn complimenten voor de verrichte reddingen.
Wat is er toch met de inzet van Marko Vejinovic??? Snap er niet niks van! Die jongen heeft vandaag goed gespeeld en zijn inzet was top! Kan iemand mij dat uitleggen? En Ilonk (zonder a neem ik aan, je bent wel degelijk een man), elke keer weer hetzelfde verhaal, er moet altijd wel iets negatiefs staan over M. Vejinovic.
Armenteros vind ik uitermate zwak, vandaag weer. Loopt weg van de bal, loopt verkeerd, stoort andere mensen. Kaatsen is voor hem alleen een optie als er geen andere mogelijkheid is , waardoor zijn teamgenoten in de problemen komen. Hij kan wel werken, maar het is altijd te laat. Plet is veel balvaster, constanter en gevaarlijker voor het doel. Douglas is een speler die van mij op de bank kan beginnen. Ipv hem mag Duarte op die positie plaatsnemen. Techniek, inzicht en passing is vele malen beter en die jongen is nog jong. Douglas heeft zijn tijd gehad.
Gaby heeft het vandaag ook heel goed gedaan!

Al met al gefeliciteerd Heracles met de eerste overwinning van het seizoen!
Een trouwe supporter.
00
ilonk 17:34 14 augustus 2011

Verwacht volgende week Looms weer terug en dan hebben we Weer bijna de gehele verdediging. Tot we een vervanger voor maertens hebben gewoon rienstra laten staan. Douglas eruit laten voor of pedro of plet die een goed aanspeelpunt is. Duarte zie ik ook graag en marko moet meer gaan laten zien, maar ja wat robbert zegt. Hij strooit met verkeerde passes en heeft slechte instelling en is te makkelijk, maar hij geeft in 2 wedstrijden wel 2 assists.
00
Paupertje 17:11 14 augustus 2011

heel simpel dit,

mr. horst was schandalig slecht bezig, en moet remco heel erg bedanken voor het goede keeperswerk ALWEER van vnmiddag.
Rienstra was sowieso echt de beste op het veld samen met remco!
de scheids was gewoon nog niet eens de jupiler waard… schandalige vertoning van het optreden van de scheids.
verloren we ook nog bijna door die laatste vrije trap, waar bij et geen vrije trap was, de speler gleed gewoon dom uit.

Trots op Heracles
volgende week weer 3 punten?
00
Robbert 16:53 14 augustus 2011

Laten we deze punten koesteren. De 11 meter was een lachertje, daar staat echter tegenover dat de scheids 2 man van NAC eruit had kunnen sturen. De man had de wedstrijd helemaal niet in de vingers terwijl het helemaal geen ruwe wedstrijd was. Verder in de 2e helft bij vlagen weer de vertrouwde combinaties gezien. Willie is fysie nog niet de oude maar desondangs weer briljante dingen van hem gezien. Marko wil ik nog crediet geven, want de bal bij 2-1 kwam toch weer van zijn voet. Groot compliment voor onze defentie, met als de terrechte man van de wedstrijd Ben Rienstra en ook Remco Pasveer. Die laatste bal die hij eruit hield was wederom zeer belangrijk. Je hebt in een wedstrijd gewoon ‘mannen nodig die iets beslissends kunnen doe, zie Marko, zie Remco. Heerlijk deze 4 punten nu.
00
chris vak K 16:43 14 augustus 2011

Heb in jarkarta live gekeken in een cafe/biljartclub met mn maten en familie van hun.
pfff zwaar bevochten 3 punten maar wel verdient gezien de hele wedstrijd!!1.
heb hier een aantal keren de heya heya sch gedaan al die indonesen kijken whahaha

Groeten vanuit indonesie
00
piet k 16:40 14 augustus 2011

douglas eruit wat is die man een drama zelfde geld voor vejinovic totaal geen inzet bij die man kan alleen vrije trappen nemen voorderest redelijke wedstrijd en rienstra positief opgevallen
00