Heracles heeft vanmiddag de eerste drie punten gepakt van dit seizoen. In het eigen Polman Stadion werd in een zeer matige wedstrijd van beide kanten een 0-1 achterstand omgebogen naar een 2-1 overwinning op NAC Breda. Na rust zorgde Willie Overtoom met een penalty voor de gelijkmaker en een klein kwartier voor tijd scoorde Everton Ramos da Silva de 2-1.

Peter Bosz moest vooraf puzzelen om de verdediging te formeren. Ben Rienstra begon samen met Olivier ter Horst in het centrum van de verdediging en Gaby Jallo verving Mark Looms, die vanwege zijn privé situatie niet bij de selectie zat. Heracles was in de eerste helft duidelijk zoekende met de vele wijzigingen in de basisformatie. Het vele balbezit werd niet omgezet in gevaarlijke momenten voor de goal. De Heraclieden werden alleen twee maal gevaarlijk vanuit afstandschoten. Na een half uur kwamen de bezoekers op voorsprong. Een vrije trap van Jordy Buijs vanaf links werd binnen gekopt door Matthew Amoah. Heracles kreeg daarna nog mogelijkheden via Kwame Quansah en Willie Overtoom. Laatstgenoemde raakte de bovenkant van de lat.

In de tweede helft werd het wat beter lopen bij de Heraclieden. Heracles kreeg makkelijk een penalty toegewezen na een dik uur spelen van de slecht fluitende Jeroen Sanders. De scheidsrechter zag een overtreding op invaller Glynor Plet en wees naar de stip. Willie Overtoom bleef rustig en schoot de penalty raak: 1-1. Heracles probeerde daarna de voorsprong te pakken op NAC Breda dat het wel goed vond. De ploeg van John Karelse leek niet naar Almelo te komen om te winnen en liet maar weinig zien in Almelo. Een klein kwartier voor tijd kwam Heracles dan toch op voorsprong. Een vrije trap van links werd door Everton Ramos da Silva binnen gekopt. De wedstrijd bleef daarna spannend en Heracles bleef moeizaam overeind. Olivier ter Horst kopte bijna in eigen doel maar de bal belandde gelukkig op de paal en ook Remko Pasveer moest daarna nog twee maal redding brengen. Heracles sleepte zwaar bevochten de drie punten binnen. Het licht puntje was man of de match Ben Rienstra die terecht de beste man aan Heracles-zijde was.

Sponsoren

Reacties (38)

Reageer nu!