Heracles speelt zaterdagavond in Nijmegen zijn tweede uitwedstrijd van het seizoen. In het Goffert Stadion  is NEC de tegenstander. Vorig seizoen werd het 1-1 in Nijmegen. Mark-Jan Fledderus bezorgde destijds Heracles een punt nadat Bjorn Vleminckx NEC op voorsprong had gezet.

Heracles speelde afgelopen weekend thuis gelijk tegen Feyenoord (1-1). In een spannende wedstrijd was een overwinning mogelijk geweest, maar met een punt konden beide ploegen uiteindelijk tevreden zijn. Peter Bosz kent in aanloop naar de wedstrijd tegen NEC weinig problemen. Alleen de langdurig geblesseerde Birger Maertens is afwezig. De Belg zal opnieuw vervangen worden door Ben Rienstra, die de afgelopen twee thuiswedstrijden bewees goed uit de voeten te kunnen op die positie. Bosz zal tegen NEC starten met Glynor Plet voor het eerst in de basis. De spits krijgt de voorkeur boven Darl Douglas. Peter Bosz is vol lof over de tegenstander: “Ze hebben een goede ploeg, dat vond ik vorig jaar al. Jongens als Lasse Schöne, Ryan Koolwijk en Stef Nijland zijn echte voetballers, een speler als Melvin Platje is onberekenbaar.”

NEC is het seizoen begonnen met vier punten uit drie wedstrijden. De ploeg van de nieuwe trainer Alex Pastoor verloor afgelopen weekend vrij kansloos bij een goed spelend AZ met 4-0. Trainer Alex Pastoor, overgekomen van Excelsior Rotterdam, zag afgelopen week zijn gewenste spits komen. Marton Eppel kwam over van MTK Boedapest en begint zaterdag op de bank. Momenteel vervult Melvin Platje de spitspositie. Trainer Alex Pastoor kan tegen Heracles niet beschikken over Pavel Cmovs. De Tsjech kreeg een rode kaart in de wedstrijd tegen AZ en is voor één wedstrijd geschorst. Daarnaast kan Pastoor ook niet beschikken over de geblesseerden John Goossens (knie), Nathaniel Will (hamstring) en Niels Wellenberg (kuit). De oefenmeester moet zaterdagavond noodgedwongen aanvaller Dammyano Grootfaam laten debuteren op de rechtsback positie. Alex Pastoor is op zijn hoede voor Heracles. “Ze maken altijd een fitte indruk en hebben met name in de voorkant van het veld veel voetbalvermogen”, analyseert Pastoor voor Omroep Gelderland. Heracles behaalt haar punten vooral op het eigen kunstgras, maar daar heeft Pastoor nu geen boodschap aan. “Er bestaan geen eenvoudige klussen in de Eredivisie, dus ook niet voor ons. Dit is een testcase tegen een ploeg die ongeveer in dezelfde categorie zit als wij”, aldus de oefenmeester.

NEC – Heracles Almelo
Aanvang: 19:45 uur
Arbiter: S. Gözübüyük
Stadion: Goffertstadion

Heracles wint in Nijmegen van NEC

Sponsoren

Reacties (50)

Reageer nu!