Heracles heeft vanmiddag een punt gepakt in en tegen Utrecht. In een onderhoudende wedstrijd werd het 2-2 in stadion Galgenwaard. Voor Heracles scoorden Kwame Quansah en Glynor Plet.

De ploeg van Peter Bosz begon sterk aan de wedstrijd. Na een halve minuut spelen mikte Willie Overtoom op de onderkant van de lat en had FC Utrecht geluk dat het niet direct op achterstand kwam in eigen huis. Er gebeurde veel in de beginfase. Jacob Mulenga wist een fout van Ben Rienstra niet af te straffen en later wist de mee opgekomen Mark Looms doelman Rob van Dijk niet te passeren. Ondanks dat Heracles beter was kwam FC Utrecht na twintig minuten spelen wel op voorsprong via Alexander Gerndt. Heracles bleef daarna in de aanval en kwam na een half uur spelen op gelijke hoogte na en schot van Kwame Quansah dat van richting werd veranderd. Heracles domineerde in Utrecht en speelde met lef en verzorgd voetbal. De Heraclieden kwamen voor rust nog op een verdiende voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Tim Breukers, hoefde Glynor Plet alleen de bal nog maar in te tikken: 1-2.

In de tweede helft zette FC Utrecht wat aan en dit resulteerde dan ook na een klein uur spelen in de gelijkmaker. Nana Asare schoot de Domstedelingen op gelijke hoogte na een vloeiende aanval. Heracles pakte daarna de draad weer op en had het initiatief weer in handen. Een doelpunt van Everton werd om een onduidelijke reden nog afgekeurd. Beide ploegen kregen daarna nog wel mogelijkheden om de wedstrijd te winnen, maar het bleef 2-2 in Utrecht. Volgende week wacht opnieuw een uitwedstrijd. Dan moet Heracles op bezoek bij SC Heerenveen.

Sponsoren

Reacties (33)

Reageer nu!