Heracles heeft vanmiddag een punt gepakt in en tegen Utrecht. In een onderhoudende wedstrijd werd het 2-2 in stadion Galgenwaard. Voor Heracles scoorden Kwame Quansah en Glynor Plet.

De ploeg van Peter Bosz begon sterk aan de wedstrijd. Na een halve minuut spelen mikte Willie Overtoom op de onderkant van de lat en had FC Utrecht geluk dat het niet direct op achterstand kwam in eigen huis. Er gebeurde veel in de beginfase. Jacob Mulenga wist een fout van Ben Rienstra niet af te straffen en later wist de mee opgekomen Mark Looms doelman Rob van Dijk niet te passeren. Ondanks dat Heracles beter was kwam FC Utrecht na twintig minuten spelen wel op voorsprong via Alexander Gerndt. Heracles bleef daarna in de aanval en kwam na een half uur spelen op gelijke hoogte na en schot van Kwame Quansah dat van richting werd veranderd. Heracles domineerde in Utrecht en speelde met lef en verzorgd voetbal. De Heraclieden kwamen voor rust nog op een verdiende voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Tim Breukers, hoefde Glynor Plet alleen de bal nog maar in te tikken: 1-2.

In de tweede helft zette FC Utrecht wat aan en dit resulteerde dan ook na een klein uur spelen in de gelijkmaker. Nana Asare schoot de Domstedelingen op gelijke hoogte na een vloeiende aanval. Heracles pakte daarna de draad weer op en had het initiatief weer in handen. Een doelpunt van Everton werd om een onduidelijke reden nog afgekeurd. Beide ploegen kregen daarna nog wel mogelijkheden om de wedstrijd te winnen, maar het bleef 2-2 in Utrecht. Volgende week wacht opnieuw een uitwedstrijd. Dan moet Heracles op bezoek bij SC Heerenveen.

Sponsoren

Reacties (33)

Reageer nu!
Robbert 23:39 19 september 2011

Even een “nabrander” op de wedstrijd van gisteren.

Ik heb op eredivisie live nog even naar de 2-2 van Utrecht zitten kijken. Er komt een voorzet van links en er staan 3 Utrecht aanvaller tegenover 5 Heracles verdedigers te wachten tot de bal komt. Vervolgens komt de bal bij de buitenste man van Utrecht en zowel Looms als Duarte laten deze man zo vrij als een vogel staan. Ze kijken erna en niemand doet wat. Duarte staat het dichts bij de afmaker Asare maar hij kijkt er alleen maar naar en doet niets. Duarte en Looms zitten gewoon lucht te dekken.

Duarte krijgt voor zijn aanvallende acties en diepgang veel lof toegezwaaid, dat was terecht. Maar verdedigend liet hij hier echt een behoorlijke steek vallen. Dat was bij MarkJan Fledderus niet gebeurd. Daarmee is aangetoond dat ook Duarte nog veel moet leren. Dood zonde want met zo’n fout geef je wel 2 punten weg.
00
Truus 00:13 20 september 2011

Zo’n jonge knaap,mag ook wel eens een foutje maken,hoort bij het leer proces!!
00
matto 19:28 19 september 2011

Ruststand van jong heracles – jong psv 3-0
Gaat wel weer goed dus !
00
StefanD 13:03 19 september 2011

Zo, eerste mogelijkheid dat ik kan reageren na de wedstrijd van gister. Druk druk druk. Wat was er weinig man in het uitvak zeg? Wij gingen met vrij vervoer maar had toch verwacht dat er meer man op af zou komen. Nu was dr nauwelijks 75 man (!). Desondanks een goede eerste helft gezien. Je hebt gewoon pech dat je na een halve minuut al niet op een voorsprong komt. Maar wat een puike eerste helft zeg, geweldig.

En toch balen na die 2-2. Wat een verschrikkelijke dekkingsfout zeg. Asare kan die bal er als ware gewoon in lopen. En volgens mij stond er ook nog een mannetje achter. Zaterdag uit naar Heerenveen, zie het iig al met een stuk meer vertrouwen tegemoet.
00
Marko 11:42 19 september 2011

Jongens, we zijn maar Heracles. Met bijna het laagste budget van de eredivisie. Schandalig hoe mensen reageren hier. Wat meer respect voor onze jongens.
00
Joshua 09:40 19 september 2011

He Ruud..ff dimmen jij met je ongebreidelde taal
Bij effi is het succes in het verleden dus ook geen garantie voor de toekomst.
We zijn met een nieuw seizoen bezig en een belangrijke..
Hij moet niet gelijk zijn plek inleveren..maar gewoon duidelijk maken dat hij eens moet werken want als je als clubtopscorer geen bal fatsoenlijk over 3-5 meter geplaatst kunt aanleveren en je in de 16 geen bal op gaol; krijgt mag hij daarop wel eens aangsproken worden
Als hij hierover gaat nadenken en dat ook laat zien is er niets aan de hand…
00
Roberto 13:14 19 september 2011

Nou dat pasje van Effie op Looms in het begin over 3-5 meter was op maat. Looms moet die bal er voor zijn goede linkerbeen gewoon inschieten. En met zijn afgekeurde goal was niks mis. Hij kwam deze keer al beter uit de verf dan de afgelpoen wedstrijden toen hij op rechts speelde. En zo te zien trekt hij zich zijn slechte spel erg aan waardoor hij gaat forceren (dat is ook niet goed maar wel menselijk).
Toen Marko er voor hem in kwam vond ik het er juist rommeliger op worden. Hij (Marko) speelt zelf steeds beter maar op de een of andere manier loopt het toch niet zo gesmeerd. Ik vind dat hij geregeld verkeerde keuzes maakt waarbij we nogal eens in de omschakeling (bij plotseling balbezit tegenstander) in de problemen komen.
Hou me ten goede: Marko is een van de grootste talenten die er rond loopt. Als die weet en doet wat hij doen moet dan wordt dat een hele grote.
00
ruud 09:17 19 september 2011

Flikker alsjeblieft op met het afkraken van Everton. Vorig schoot hij er 15 in en was hij gewoon super goed aan het voetballen. Nu loopt het wat minder en móet hij gelijk zijn plek inleveren? Hou toch op man.
00
Roy vak R 23:45 18 september 2011

Nu heb ik uit zeer betrouwbare bron vernomen dat Everton zich momenteel niet echt kan concentreren op z’n spel, omdat hij er zelf nog niet uit is wel dansje hij zal gaan doen als hij ooit nog weer eens zal gaan scoren…
Zo gauw hij een dansje heeft gekozen zal hij waarschijnlijk wel weer een fatsoenlijke pass kunnen geven of eventueel kunnen scoren…
00
Truus 08:58 19 september 2011

Dit is niet echt leuk,maar ik snap je wel.
00
Komdanjonge 17:13 19 september 2011

haha geniaal.
00
Henkuh 16:21 20 september 2011

Hij heeft ‘t op moment zeker niet makkelijk. een mens is maar een mens en geen machine !!
00
henirich 22:05 18 september 2011

@ Robbert

Everton hoeft niet te wennen op rechts want hij speelt weer op z,n eigen plek op links
Verder helemaal met je eens Everton moet het vertrouwen houden en alles komt goed.
00
eddy 22:02 18 september 2011

Nee was ik niet ..Maar kom al wel een kleine 30 jaar naar onze zwart – witten kijken en mag soms enige opportunisme tonen want ik zie dat we toch elke week weer goed balspel laten zien in de eredivisie als team maar als ik me weken achtereen erger aan 1 persoon mag dat best gezegd worden..Ondanks clubtopscorer mag dat niet zeggen dat hij daar maar op leunen kan..en het – zo lijkt het – verder wel goed vindt.
Zwart/wit groet
00
eddy 21:45 18 september 2011

Wat een gelul Robert..hoezo tijd geven..hoeveel tijd heeft hij gehad in de voorbereiding en nu de competitie al een aantal wedstrijden op weg en NOG TIJD geven??
Hij moet er gewoon staan en afserveren is zo simpel als observeren en dat doe ik ook en ik observeer zijn gemakzuchtige instelling waarmee hij in het veld loopt.
Wij moeten dit seizoen meedoen met de rest en dan is optimale inzet noodzaak en niet zoals effie erbij loopt.
Er zijn er die aanmerkelijk harder moeten werken voor veel minder.
00
Robbert 21:55 18 september 2011

Was jij ook niet één van die supporters die enkele weken geleden Marko Vejenovic afserveerde? En Remco Pasveer nog niet zo heel lang geleden? Ik wordt zo moe van dat opportunisme, even enkele wedstrijden niet goed spelen en ze willen je alweer op de bank zetten. Hou daar eens mee op, en gun de clubtopscoorder tijd om op rechts te wennen, want door de spits positie van Plet moet hij nu op rechts spelen. Zijn goaltje komen wel, daar heb ik alle vertrouwen in.
00
eddy 21:01 18 september 2011

Waarom staat Everton toch elke week weer opgesteld.
Al weken zie je hem totaal niet en als je hem ziet dan luierend over het v eld.
Een man met dat salaris mag er toch meer voor doen
Zet hem ernaast en hij zal inzien dat wij gelijk hebben
Waardeloos figuur voor Heracles
Gewoon ernaast zetten
00
Robbert 21:10 18 september 2011

Wat een gelul, spelers moet je tijd en vertrouwen geven, want op termijn betaald hij dat weer terug. Effie gaat nog wel scoren, wacht maar af. Afserveren is zo simpel, daar wordt hij niet beter van. Hij heeft er vorig seizoen 15 gemaakt, die goals komen nog wel, ze komen niet door hem nu op de bank te zetten.

Een reactie van een oportunist en met dergelijke mensen bereik je niets. Gelukkig zien onze trainers dat ook en laten Effie gewoon staan.
00
Komdanjonge 20:52 18 september 2011

Jammer dit had natuurlijk gewonnen moeten worden.
Maar haal alsjeblieft die everton deruit, want die maakt er nu echt een potje van je speelt gewoon elke wedstrijd met 10 man. Verder een goed heracles gezien wat meer verdiende, als we nu leren verdedigen dan winnen we vanzelf wel.
00
ilonk 20:24 18 september 2011

Nu hoor ik dat braamhaar geen overtreding zag, maar dat de vierde man fluiten riep. Die man stond 60 meter van de situatie af. Sinds wanneer mag de 4e man bepalen of er een overtreding gemaakt is. Die man moet toch alleen de bordjes hoog houden of niet dan.
00
Robbert 21:04 18 september 2011

Braamhaar beslist en als hij geen onrechtmatigheid heeft gezien terwijl hij er dichter op staat dan de 4e man dan moet hij beslissen. Verder moet ik toegeven dat we niet door Braamhaar punten hebben laten liggen, maar door de scherpte van onze spitsen. Plet had in de vrije kopkans gewoon moeten scoren en Armenteros heeft een mooie actie maar is (nog) steeds niet efficiënt en doetreffend genoeg. Nogmaals heel jammer dit, want de 1e uitoverwinning had het zeker ingezeten. Dit Utrecht vond ik echt heel zwak. Het zal zaterdag wel heel wat moeilijker worden, maar als we dit positiespel kunnen blijven vasthouden en we kunnen echt 90 minuten vol gas geven, dan komen de punten vanzelf. Ik had de indruk dat bij ons in de 75e minuut de pijp leeg was. Dat heb ik ook tegen Ajax gezien en vind dit opvallend.
00
Robbert 20:18 18 september 2011

Heel jammer, want laten we wel wezen, er wat maar één ploeg die recht had op de 3 punten en dat was Heracles. Utrecht vond ik zwak, met aanvallen op goed geluk en zonder enig inhoud scoren ze twee keer. Bij de eerste stapte Breukers te laat uit de defensie zodat de aanvaller een vrije doortoch had en hij vervolgens gewoon te laat is om een tackel in te zetten en bij de 2e was geen Heracles verdediger te bekennen. Waar was Looms?

Verdom vervelend want 3 punten hadden er wel degelijk in gezeten. Tja en onze 3e goal had gegeven kunnen worden. Want volgens mij struikelde de verdediger van Utrecht over zijn eigen benen. Tja krijg je nu eenmaal als een streekgenoot je wedstrijden fluit. Heel vreemd, want Kuipers en Nijhuis heb ik bijvoorbeeld nooit Twente zien fluiten, waarom Heracles dan wel met Braamhaar?
00
ilonk 20:16 18 september 2011

Breukers en looms waren schuldig aan twee doelpunten. ze waren buiten beeld en stonden niet bij hun man jammer, want aanvallend doen ze het wel goed. Die 4e man is gewoon een eikel. Braamhaar stond op 10 meter en die 4e man 60 meter en die staat te schreeuwen fluiten. Braamhaar had ook niet hoeven fluiten. Plet deed helemaal niets en zelfs asare zei dat na afloop. We mogen ook niet winnen uit of thuis tegen een topploeg, maar we gaan punten halen dat kan niet uitblijven.
00
stef 20:10 18 september 2011

luister ook naar Peter Bosz over de vierde man

http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=130406
00
rono 20:00 18 september 2011

Braamhaar bedankt! Zuivere goal van Everton , je hoeft niet voor ons te fluiten als tukker maar toch ook niet tegen ons! Ga volgende keer fc Twente maar fluiten.
00
Martin 20:07 18 september 2011

VIERDE MAN BEDANKT!!!!!
Deze man moet ontzettende goede ogen hebben, want er was niets aan de hand, verdediger Utrecht gleed gewoon weg.
Vorige week ook al geërgerd aan Van Boekel, blessuretijd 1e helft was 1 minuut, maar nee, Ajax moest en zou scoren en deed dit ook terwijl die minuut allang(!) om was.
Zulke belachelijke fouten gaat je véél punten kosten!
00
Dyon 19:50 18 september 2011

Erge teleurstelling, Heracles heeft geweldig combinatievoetbal gespeeld tegen een zeer zwak Utrecht. Heb me zeer geirriteerd aan het wisselbeleid van Bosz. Waarom ging Bosz in godsnaam ineens zonder een normale linksbuiten spelen? Breng dan Luis Pedro erin, die zorgt nog voor dreiging met goede acties en voorzetten. De wissel van Plet kon ik ook niet helemaal plaatsen, Plet kan altijd z’n goaltje meepikken, heeft bovendien veel lengte voor eventueel lange ballen voetbal. Ach ja, we gaan vooruit met het positiespel en dan komen de punten vanzelf.
00
stef 19:19 18 september 2011

Net weer thuis, maar ik vind dat we 2 punten hebben verloren.
Ik zag een zeer zeer goed Heracles, alleen we missen teveel kansen
00
Rene vak D 20:03 18 september 2011

Aanvallend is niet het probleem. Je maakt toch weer 2 doelpunten. Verdedigend vallen er soms gaten. Met alle respect naar Rienstra maar Maertens wordt (zij het in vorm) echt gemist in deze selectie. Rienstra doet zijn taak waar mogelijk goed maar mist soms de verdedigende kwaliteiten. Als inderdaad Everton zijn draai ook gaat vinden dan zullen er alleen maar meer doelpunten vallen. Het middenveld en de aanval zijn gewoon zeer goed. Armenteros was vandaag zeer balvast en gevaarlijk, Duarte maakte een goede indruk evenals Overtoom zeer gevaarlijk. Quansah blijft een belangrijke schakel tussen de verdediging en middenveld en het dient een keer gezegd, eindelijk aanvallende impulsen van Breukers. Dit moet hij vaker durven, je ziet het resultaat soms (dit deed Looms al vaker). Het balletje altijd maar terugleggen is te voorspelbaar en nu dus niet.
Al met al tevreden, 1 punt. Voetballend bij vlagen zeer fris en goed positiespel. Wat dat betreft complimenten!!!
00
Henkuh 21:37 18 september 2011

Wat Rienstra betreft ben ik ‘t niet met je eens, vond hem een puike partij spelen. v/d Linden is de zwakke schakel in de verdediging bijna geen enkele bal komt aan en wordt onderschept !
00
ilonk 19:16 18 september 2011

Ben ook blij met een punt al hadden we er 3 verdiend, maar goed het spel geeft goede hoop voor de komende wedstrijden en heb vertrouwen in een goed seizoen. Duarte zou ik lekker laten staan. Niet alles ging goed bij hem, maar zijn inzet is geweldig, goede ballenafpakker en dynamisch
00
RoberoPiero 19:09 18 september 2011

Ik kan met een punt leven.. Prima gedaan
00
Paupertje 19:04 18 september 2011

heel erg jammer dit!
dit moesten 3 punten zijn!
maar goed gevoetbalt! alleen jammer dat everton nog niet zn draai
heeft gevonden, hij had een makkelijke tegenstander!
00