Zaterdagavond gaat Heracles op bezoek bij hekkensluiter Excelsior in stadion Woudestein. Vorig seizoen verloor Heracles met 2-1 in Rotterdam en heeft daarom wat goed te maken. Heracles kwam vorig seizoen nog wel op voorsprong via Mark-Jan Fledderus, maar in de tweede helft bogen de Kralingers de stand om.

Heracles heeft de vorige twee thuiswedstrijden gewonnen van De Graafschap en FC Groningen. De Heraclieden hebben het historisch gezien altijd lastig op bezoek bij Excelsior. Sinds de promotie naar de Eredivisie wist Heracles bij Excelsior nog geen punt te pakken. Op papier zou je zeggen dat het zaterdag nodig tijd wordt om dit te veranderen. Peter Bosz kan nagenoeg beschikken over een volledige selectie. De oefenmeester mist alleen Birger Maertens (langdurige blessure) en Marko Vejinovic (knieblessure). Everton Ramos da Silva keert terug in de basis vergeleken met de vorige wedstrijd tegen FC Groningen.

Excelsior pakte dit seizoen tot nu toe slechts twee punten en staat onderaan in de Eredivisie. Trainer John Lammers zag in de zomerstop een paar belangrijke spelers vertrekken bij Excelsior. Zo gingen Kaj Ramsteijn, Gyon Fernandez en Miquel Nelom naar stadsgenoot Feyenoord en verkaste Daan Bovenberg naar FC Utrecht. De Kralingers haalden met Joost Broerse en Edwin de Graaf wel wat ervaring binnen, maar het mag duidelijk zijn dat de Rotterdammers kwaliteit hebben ingeleverd. Thuis pakte het tegen De Graafschap een punt (1-1) en drie weken geleden werd er verrassend een punt meegenomen uit Enschede (2-2). Excelsior moet het zaterdagavond doen zonder Tim Vincken. De aanvaller is ziek. Coach John Lammers moet het ook stellen zonder de geblesseerden Rheda Djellal, Andrea Fileccia, Nayib Lagouireh en Kevin Wattamaleo. De oefenmeester is erg onder de indruk van het spel van Heracles: “Zij spelen misschien wel het beste positiespel van Nederland.” Met hekkensluiter Excelsior wil het nog niet echt vlotten. “Dat is jammer, maar er komen belangrijke wedstrijden aan waarin we goede resultaten willen halen”, aldus Lammers.

Excelsior – Heracles Almelo
Aanvang: 19:45 uur
Arbiter: J. Kamphuis
Stadion: Woudestein

Doe je mee met de HAFC.nl Manager? Vergeet dan niet je voorspelling in te vullen!

Sponsoren

Reacties (36)

Reageer nu!
GEORGETTEMELENDEZ24 13:02 30 november 2011

Don’t you recognize that it is the best time to get the loans, which will help you.
00
hsupportes 18:55 23 oktober 2011

Ilonk.
Bos kan niet anders zeggen dat ze basisspelers zijn, anders is er iets goed mis.
Dat quansha minder speelde heeft te maken met de wisselingen en automatismen in het elftal.
Armenteros is geen rechtsbuiten maar een echte spits.
Je zou everton rechtsbuiten kunnen zetten en Duarte aan de linkerkant.
Voor de rechtsbuiten hebben ze jonge talenten zoals Bruns achter de hand.
Dan kun je of Armenteros of plet in de spits zetten.Dat is een echte luxe in die zin.
00
ilonk 17:52 23 oktober 2011

@henk jan. Zonder quansah af te kraken, want hij is onmisbaar, maar gisteren vond ik hem de slechtste van het veld. Hij leverde veel ballen in. Duarte is meer op zijn plaats op linksbuiten, maar everton komt er ook weer aan. Tis een luxe en bosz gaf gisteren aan dat marko basisspeler is en everton ook dus ben bang dat straks duarte op de bank weer komt of armenteros moet daar plaats voor maken. Hij is beter in de spits, maar ja plet doet het ook goed. Blij dat ik geen coach ben. De komende 4 wedstrijden belangrijk az, psv, twente en roda uit zijn lastig. Daarna weten we of we een middenmoter of een subtopper zijn.
00
koentjj 16:46 23 oktober 2011

het feit dat er kritisch wordt gesproken na een winstpartij geeft alleen maar de grote stappen aan die heracles aan het maken is de laatste jaren. wederom een topprestatie: 16 uit 10; een score die past bij een suptopper.
Elke ploeg heeft in een seizoen te maken met mindere wedstrijden en het is dan zaak om te winnen. Dat ze dit nu ook doen, geeft mij moed. Dat er dan spelers worden afgekraakt vind ik wat minder, zoals gezegd; iedereen heeft te maken met mindere wedstrijden. Winnen=winnen, helemaal tegen een team dat in eigen huis niet wil voetballen en spelend op een veel te klein kunstgrasveld met meer korrels dan gras.
00
Henk Jan 15:23 23 oktober 2011

Henk

Zet die gekleurde bril eens af en kraak niet steeds dezelfde spelers af en hemel niet altijd dezelfde
op.Gisteren was Armenteros niet goed, maar Plet verzette veel werk en wat Duarte betrefd, hij speelde volgens mij een mindere wedstrijd, maar dat mag toch ook een maal, je kunt niet elke week top zijn.
Over top zijn gesproken, Kwame Quansah, hij valt niet op maar speelt elke week goed.
Ik ben het trouwens met Cewi eens dat Marko gemist werd, want dan Duarte terug naar buiten en dan is er meer dreiging.
00
Romano 15:53 23 oktober 2011

ik weet het niet, vond everton ook wel scherp…
00
pim 11:45 23 oktober 2011

Ik heb ook wel betere wedstrijden van ons cluppie gezien. Maar ook dit soort wedstrijden moeten we winnen.
Wanneer Ajax vanmiddag verliest staan we na 10 wedstrijden qua punten gewoon gelijk met de Amsterdammers. Wie had dat durven dromen aan het begin van het seizoen.

Pimmetje
00
hsupportes 10:59 23 oktober 2011

Jan,
Kritisch zijn is normaal en hoort ook.
Wat je constateert mag je gerust verwoorden.
Ieder zijn eigen interpretatie.
Dat ze het goed doen, zeker.
Een begroting zegt niet alles in Nederland, dat bewijst Heracles jaar op jaar.
00
Jan 15:20 23 oktober 2011

Klopt Hsupportes, kritiek is prima maar dan ook de positieve zaken. Wat ik bedoel te zeggen is dat negatieve zaken hier lijken te overheersen
00
Jan 09:49 23 oktober 2011

We hebben gewonnen tegen een lastige tegenstander; de winst telt! Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Heracles steeds meer ruimte die ze goed benutte. Winst telt en daar doen de negatieve reacties hierboven niets aan af (benadruk eens het positieve ipv altijd negatief te doen)
00
henk 00:46 23 oktober 2011

Wat speelde Armenteros slecht, hij deed weinig goeds met de bal alleen maar hands maken.
En Plet ook weer niet om aan te zien, hij blijft een trage speler die sneldheid te kort komt.
Duarte en Pasveer scoorden een voldoende, de rest was ver beneden de maat, maar goed we hebben drie
punten en dat telt.
00
cewi 23:50 22 oktober 2011

Laten we blij zijn met de 3 punten. Als je slecht speelt en toch wint ben ik alleen maar tevreden. Vergelijk onze begroting eens met clubs zoals Utrecht, Heerenveen en Utrecht, dan doen we het toch hartstikke goed ! Vanavond is wel bewezen dat de afwezigheid van Marco V. gevoeld werd. Die jongen groeit uit tot een van de smaakmakers van deze competitie !
00
Komdanjonge 23:41 22 oktober 2011

Ik vond niemand echt slecht spelen op Armenteros na, want die maakte er nu voor de zoveelste keer een potje van met zijn rare fratsen en truckjes en van mij mag pedro ook wel eens de kans krijgen aangezien hij elke keer sterk invalt en volgende week maar weer met marko op het middenveld en dan lerin weer linksbuiten en dan heeft bosz een enorme luxe op de rechtsbuitenpositie waar de concurentie met de week sterker wordt.
00
hsupportes 22:18 22 oktober 2011

Heracles niet voldoende scherp,met name armenteros .
Hij verliest te veel ballen terwijl het team in voorwaartse richting loopt.
Het niet spelen van macro en je ziet dan Willie ook zijn spel niet kan spelen.
Leuk om te zien trouwens.
Duarte die het moeilijk heeft nu hij meer met zijn gezicht naar pasveer staat.
De balans is weg op het middenveld en ook de automatismen.
tegen AZ zal Heracles wel scherp staan.
Ben wel bang als er goal(s) vallen dat het vd kant van looms komt
00
ilonk 22:14 22 oktober 2011

Wel op kunstgras dan wel weer, maar lang hebben we daar niet gewonnen en tis ook eens lekker om slechte wedstrijden te winnen. Laat de voetballende ploegen maar komen dan wordt het beter om naar te kijken. Waarom geen 3 punten pakken tegen az en 1 tegen twente. Thuis kunnen we op een goede dag van iedereen winnen.
00
Henkuh 22:06 22 oktober 2011

Geeft de burgeer moed de eerste winst in een uitwedstrijd !!
00
ilonk 22:03 22 oktober 2011

@robbert. Nou ik vergeef het ze dat slechte spel. Excelsior werkt niet mee en geven geen ruimte, het kunstgrasveld is te klein, de ballen stuiteren alle kanten op. Ze hebben hard gestreden en gewonnen en dat telt. Lokhoff zei het in de rust. De topploegen zouden al moeite hebben om er door heen te komen laat staan een kleine club als heracles en twente won ook niet dus.
00
Robbert 22:26 22 oktober 2011

Dat kan wel zijn ilonk, maar dit Excelsior is zo zwak en je moet niet met het tempo van hem meegaan. Heracles speelde gewoon slordig, teveel acheruit ipv vooruit spelen en veel balverlies.
00
Robbert 21:57 22 oktober 2011

Een voetbalwedstrijd mag dit, wat we vanavond hebben gezien, niet genoemd worden. De lamme tegen de blinde. Heracles ging met het nivo van Excelsior mee. Ik ben heel blij met de winst laat ik daar duidelijk in zijn………maar wij gingen in het tempo en in het zwakke combinatievoetbal van Excelsior mee.

De punten in de pocket en gauw naar huis en geen woord meer besteden aan deze match.
00
Willem 21:36 22 oktober 2011

Duarte heeft wederom een erg sterke wedstrijd gespeeld. Gast heeft amper balverlies en telkens goede passes.
00
Willem 21:03 22 oktober 2011

Vind Everton weer een stuk scherper spelen.
00
Romano 21:05 22 oktober 2011

inderdaad… al staat het doelpunt op de naam van scheimann van excelsior (ED), da’s jammer..
00
Roy vak R 20:32 22 oktober 2011

Heel verschrikkelijk wat een anti voetbal van excelsior zeg, gewoon bij de beesten af!!!!!!!!!
Amper 25% balbezit op eigen veld en amper bij de 16 van de tegenstander geweest…..
Hopelijk het laatste seizoen van excelsior in de eredivisie!
00
Willem 20:26 22 oktober 2011
Roy vak R 20:08 22 oktober 2011

Bassie,

EredivisieLive heeft een glasheldere stream, zonder haperingen en een goed geluid.
Hieronder de link, probeer hem maar eens…

http://www.eredivisielive.nl
00
Bassie 19:51 22 oktober 2011

Iemand een stream???
00
FELIX Hengelo 14:18 22 oktober 2011

@ Henk TS
&
@ Henkuh

De laatste 13 keer op woudestein hebben we twee keer gelijk gespeeld en zeven keer gewonnen, waarvan drie keer met 1-4. Niet echt een stadion om met angst en beven naar toe te gaan.
Verder is in al die tijd het kwaliteitverschil in ons voordeel nog nooit zo groot geweest als nu.

Als we niet zo achterlijk beginnen als in nijmegen wordt dit gewoon een heerlijke voetbalavond vanuit Almelo’s perspectief!
00
Robbert 15:37 22 oktober 2011

Ook al beginnen we niet achterlijk en komen we snel op voorsprong, dan is het nog steeds geen gelopen koers als we niet snel 0-2 en 0-3 maken. Ik verwacht daarom ook geen winstpartij voor ons.
00
hsupportes 13:56 22 oktober 2011

De selectie van Heracles heeft nu 14a15 gelijk waardige spelers.
Excelsior mist vanavond veel spelers, en zal derhalve met mindere goden moeten doen.
als er een kans is om te winnen,dan zeker vandaag.
Eigenlijk moet je winnen met het programma vd boeg.
Tegen AZ, PSV of Twente kun je (mag) je punten laten liggen.
00
Slaatje 13:14 22 oktober 2011

Wedstrijden die je niet mag verliezen zijn vaak de lastigste.
Excelsior heeft een selectie die mee kan draaien in de subtop van de Jupiler League, hebben in principe weinig te zoeken in de Eredivisie, toch hebben we al jaren niet meer uit gewonnen op Woudesteijn.
Ik hoop op minimaal een punt!
00
Robbert 12:41 22 oktober 2011

Bijna alle Heraclesfans verwachten een winstpartij. Als het een gelijkspel of verlies wordt zijn de rapen gaar. Ik verwacht geen winst, want zoals zo vaak hebben we het tegen “de kleintjes” altijd heel moeilijk. Dat kunstgras schijnt ook weer anders te zijn dan die van ons. Met andere woorden, het wordt een gelijkspel, meer helaas zit er niet in.
00
rick_mijnheer 09:51 22 oktober 2011

ik denk dat Heracles wel gaat winnen maar met wat moeite Excelsior uit is altijd wel lastig
00
Henkuh 09:22 22 oktober 2011

@Henk TS

Deels met je eens, Excelsior uit is vaak lastig én ook ik hoop dat je ongelijk krijgt :+))))
We gaan ‘t zien vanavond.
00
Henk TS 01:25 22 oktober 2011

Ik ben bang voor een nederlaag. Heracles heeft nog nooit wat te zeggen gehad op Woudestijn. Laten we hopen dat ik het fout heb 🙂
00
FELIX Hengelo 22:56 21 oktober 2011

De spelers van Heracles moeten waken voor onderschatting.
Ik niet.
De selectie van Excelsior is brandhout vergeleken bij Heracles.
Heracles is in vorm, Excelcior niet.
Heracles gaat dit met minimaal 0-3 winnen.
Eindelijk weer eens een wedstrijd die ik zonder stress ga kijken, komt toch wel goed.
Alvast gefeliciteerd!
00
Tor 14:52 22 oktober 2011

Ik hoop het FELIX Hengelo maar in Rotterdam is het windkracht 3 (OZO voor de liefhebber) er komt niets aanwaaien dus. Ik ga voor een echte wedSTRIJD, lekker weer knokken voor de punten.
00