Zaterdagavond gaat Heracles op bezoek bij hekkensluiter Excelsior in stadion Woudestein. Vorig seizoen verloor Heracles met 2-1 in Rotterdam en heeft daarom wat goed te maken. Heracles kwam vorig seizoen nog wel op voorsprong via Mark-Jan Fledderus, maar in de tweede helft bogen de Kralingers de stand om.

Heracles heeft de vorige twee thuiswedstrijden gewonnen van De Graafschap en FC Groningen. De Heraclieden hebben het historisch gezien altijd lastig op bezoek bij Excelsior. Sinds de promotie naar de Eredivisie wist Heracles bij Excelsior nog geen punt te pakken. Op papier zou je zeggen dat het zaterdag nodig tijd wordt om dit te veranderen. Peter Bosz kan nagenoeg beschikken over een volledige selectie. De oefenmeester mist alleen Birger Maertens (langdurige blessure) en Marko Vejinovic (knieblessure). Everton Ramos da Silva keert terug in de basis vergeleken met de vorige wedstrijd tegen FC Groningen.

Excelsior pakte dit seizoen tot nu toe slechts twee punten en staat onderaan in de Eredivisie. Trainer John Lammers zag in de zomerstop een paar belangrijke spelers vertrekken bij Excelsior. Zo gingen Kaj Ramsteijn, Gyon Fernandez en Miquel Nelom naar stadsgenoot Feyenoord en verkaste Daan Bovenberg naar FC Utrecht. De Kralingers haalden met Joost Broerse en Edwin de Graaf wel wat ervaring binnen, maar het mag duidelijk zijn dat de Rotterdammers kwaliteit hebben ingeleverd. Thuis pakte het tegen De Graafschap een punt (1-1) en drie weken geleden werd er verrassend een punt meegenomen uit Enschede (2-2). Excelsior moet het zaterdagavond doen zonder Tim Vincken. De aanvaller is ziek. Coach John Lammers moet het ook stellen zonder de geblesseerden Rheda Djellal, Andrea Fileccia, Nayib Lagouireh en Kevin Wattamaleo. De oefenmeester is erg onder de indruk van het spel van Heracles: “Zij spelen misschien wel het beste positiespel van Nederland.” Met hekkensluiter Excelsior wil het nog niet echt vlotten. “Dat is jammer, maar er komen belangrijke wedstrijden aan waarin we goede resultaten willen halen”, aldus Lammers.

Excelsior – Heracles Almelo
Aanvang: 19:45 uur
Arbiter: J. Kamphuis
Stadion: Woudestein

Doe je mee met de HAFC.nl Manager? Vergeet dan niet je voorspelling in te vullen!

Sponsoren

Reacties (36)

Reageer nu!