Het is nog niet helemaal zeker dat Mark looms aanstaande zaterdag mee zal doen in de de “Derby van het Oosten”.  Hij is geblesseerd aan zijn lies en liet zich onlangs onderzoeken in Rotterdam en de uitslag van dit onderzoek laat nog steeds op zich wachten.

“Hij heeft er al langer last van en daarom hebben we het laten onderzoeken. We zullen deze week zien hoe het ervoor staat”, zegt Bosz in gesprek met TC/Tubantia over de fitheid van Looms in aanloop naar het duel met streekgenoot FC Twente.

Update:

Mark looms is de komende weken uitgeschakeld en zal daarom zeker niet meespelen in de derby.

Samuel Armenteros en Marko Vejinovic zijn wel weer beschikbaar. Laatstgenoemde kwam ook al in actie voor Jong Zweden, waar hij 83 minuten mocht spelen. Hij won deze wedstrijd met 0-1 in en tegen Malta.

Sponsoren

Reacties (32)

Reageer nu!
cewi 11:50 19 november 2011

Looms speelt inderdaad niet sterk de laatste tijd. Of hij wel of niet een Almelo-er is heeft niets te maken met z’n kwaliteiten. Het voordeel van z’n spel is dat, als hij opkomt, hij bijna nooit wordt gevolgd door z’n directe tegenstander, het nadeel is dan dat hij z’n positie niet kan bezetten als hij balverlies lijdt. Dan moet een andere verdediger z’n plek overnemen (bijv. Van der Linden) zodat die dan dus ook uit z’n positie loopt. Ik geloof niet dat een speler die een tijdje niet in de basis speelt daardoor in de toekomst slechter gaat spelen. Enne… wat Looms betreft, als je niets beters hebt op die positie kun je als technische staf niets ander dan hem opstellen ? Dus steunen die jongen, dat is altijd beter dan hem afkraken !
Mark, ik hoop dat je snel weer terug bent !
00
Roy 20:32 18 november 2011

Kan hier ook nog normaal gepraat worden over Mark Looms? En niet alleen maar over Henk die er minder verstand van heeft? Dankjewel!
00
Jan 09:18 18 november 2011

Dit is een grote aderlating; Jallo of Te Wierik hebben niet het niveau van Looms. Wellicht is Overtoom ook afwezig wegens ziekte. Wordt erg lastig zo
En Henk; je manier van reageren is al wekenlang beneden niveau. Ook hebben we geen type manolev in het elftal; we zijn immers ‘maar heracles’.
00
Joel 08:40 18 november 2011

het is natuurlijk triest voor mark looms, en sterkte maar. Hij is nu wissel en hij kan alleen nog maar sterker terug komen kijk maar Plet, Duarte vorig jaar liet verbeek armenteros elke x wissel staan en moet je nu zien , rienstra debuteerde !
00
Henk 08:17 18 november 2011

Wat een discussie alleen maar omdat ik blij ben dat hij er een tijdje uitligt en hoop dat hij ook niet terug komt. Even een paar feiten;
– Elke speler uit de selectie, of elke linksback uit de Eredivisie, of de eerste 8 clubs Jupiler Leage is beter dan Looms! Bij Looms is elke aanval over links gegarandeerd een voorzet.
– Iemand verwijt mij alleen in punten te denken -> duuuuhh, op emotie gaat de club niet vooruit.
– Iemand verwijt mij hem een zware blesure toe te wensen. Ik zeg alleen maar “yes, prima moment om Looms te vervangen, ik hoop dat hij niet terug komt in de basis”. Kwestie van begrijpend lezen en de juiste interpretatie eraan geven.
– Er wordt gesuggereerd dat de blesure wellicht een vormcrisses heeft verookzaakt; is Looms al 10 jaar gebleseerd dan? Het valt nu wat meer op, maar al jaren komen 80% van de doelpunten over links!

Ik kom overigens al 22 jaar bij de club. Soms ben je een speler gewoon zat. Dat zo’n jongen dan toevallig uit Almelo komt, doet daar voor mij niks aan af. Als hij niet kan meekomen, dan door selecteren! Zoals ik al eerder zei, kun je op emotie geen punten pakken, of een club runnen. Er is in de winter vast wel een backje te koop, of te huur…
En vergeef me; ik denk inderdaad alleen in punten!!
00
Robbert 13:07 18 november 2011

Henk als je zo’n onbenul bent en niet inziet wat je reactie teweeg heeft gebracht, dan heb je geen gevoel menselijke waarden! Je komt 22 jaar bij Heracles, maar hebt blijkbaar een waas voor de ogen en alles wat Looms doet kan in jouw beleving niet goed zijn. Blijf zo denken, maar realiseer je wel dat we NU geen beter alternatief hebben. Uit nood zal mogelijk Jallo morgen op linksback staan, een logische keuze van onze trainers want je moet de spelers op de positie zetten waarvoor ze zijn opgeleidt. We hebben daar gewoon geen betere als Mark Looms! Dat zien onze trainers ook wel, en die dicht ik meer voetbal kennis toe dan jij met je 22 jarige oogkleppen voetbalvisie. Verder ben ik wel benieuwd naar je statistieken en informatie. Door te stellen dat 80% van de tegengoals over links komen, je hebt het toch over FEITEN, nauw laat ze hier eens zien en overtuig ons!
00
Tor 16:21 18 november 2011

Hohoho Henk, ik verwijt je niks. Ik zeg: jammer”. Maar het is jouw keus. Als jij een beetje sjaggie wil zijn na een onterecht verloren wedstrijd, okee. Na het bedanken van de spelers voor inzet en strijd, kijk ik liever alweer uit na de volgende match.
00
Ugur 22:26 17 november 2011

Ik weet niet of dit een tegenvaller is. Looms is de laatste tijd niet in goede doen, maar we hebben voor de rest ook weinig keuze achterin. We kunnen de laatste tijd zien dat Looms het niveau langzamerhand niet meer aan kan, ook vanwege zijn leeftijd. Ik teken voor een jongere vervanger! Dan weet ik zeker dat we snellere linksback hebben en er ook minder problemen voortvloeien vanuit links!
00
Martijn 21:25 17 november 2011

We hebben momenteel geen betere linksback als Mark Looms, dus dit is een fikse tegenvaller. Tuurlijk is Mark niet in zijn beste doen de laatste tijd, denk je dat Bosz dat niet ziet? We hebben momenteel gewoon niks beters op die plek. Ter Horst heeft het niet best gedaan in die wedstrijden die hij mee heeft gedaan en Te Wierik idem dito. Hoop wel dat Willie weer hersteld is van zijn griepje voor aankomende zaterdag.
00
Spook 19:02 17 november 2011

Als je Duarte op de positie van Looms zet, dan heb je het niet begrepen. Duarte is een jongen erg goed is bij balbezit en een goede actie en voorzet heeft. Hij is juist de linksbuiten die we nodig hebben, een aanvaller die het veld breed houd en Plet en Armenteros in stelling kan brengen. Ter Horst of Jallo moeten het samen maar uitmaken, alhoewel ik ze beiden ver onder de maat vind.
00
hsupportes 18:49 17 november 2011

Als mark misschien alleen zijn verdedigende taak normaal zou doen, en niet meer opkomen, zou hij misschien nog opgesteld kunnen worden.Mark kost je door verwaarlozing van zijn verdedigende taken te veel punten op jaarbasis. Te laat en soms helemaal niet meer op tijd terug komen.Dit staat los van zijn blessure wat altijd vervelend is.
Dit bied net als met Rienstra kansen voor een andere speler.
Hopelijk pakt hij hem, want Mark is over zijn top.
Heb respect wat hij bereikt heeft maar hij is in een negatieve spiraal terecht gekomen.
00
jeroenb 18:43 17 november 2011

mooi dat marko bij jong zweden heeft mee gedaan haha

looms is wel een slimme jongen!
Hij is het hele seizoen al slecht en nu kan die niet mee spelen. Komt mooi uit voor hem, want als hij zaterdag wat fouts doet dan krijgt hij het hele polman stadion over zich heen.. Hij zal wel gedacht hebben, ooh shit ik MOET deze wedstrijd missen
00
Ronnie 15:57 18 november 2011

Zegt ook wel wat over je eigen niveau…. JEROENB…

Mark is een hard werkende voetballer die niet zo snel toegeeft aan blessures dat hij nu geopereerd moet worden zegt toch genoeg
00
Truus 19:41 18 november 2011

Je kunt zo met henk mee naar 053,mensen als jullie kunnen we missen als kiespijn!!
00
koentjj 18:23 17 november 2011

@ robbert..
ben het volledig met je eens. Kijk je ook vaak Johan Derksen? hoe dan ook , op je mening is niks aan te merken. verdedigen wordt indd enorm onderschat en dat is indd waarom we geen fatsoenlijke verdedigers meer hebben in nederland en waarom het ek deze zomer 1 grote deceptie wordt
00
Tom 17:43 17 november 2011

Jammer dat Looms niet meedoet… die weet tenminste wel hoe je een derby moet spelen… Gewoon keihard er in gaan… Geen genade voor 053
00
henirich 17:11 17 november 2011

Gewoon Jallo op de plek van Looms want Jallo deed het tegen Nac uitstekend en deed geen gekke dingen.
Mark beterschap en hopelijk ben je voor de winterstop terug.
00
Henkuh 16:50 17 november 2011

Mark Almeloooooooms !! Kop op en hoop dat je er snel weer bij kunt zijn. Jouw werklust en inzet is een toonbeeld en zal dus node gemist worden!
00
Stefan 16:28 17 november 2011

Vindt het trouwens wel een aderlating voor de wedstrijd tegen FC Twente. Dit omdat Looms vooral met zijn aanvallende spel het de aanvallers nog erg lastig maakt om terug te verdedigen. En aangezien die John en Chadli mij niet spelers lijken die de hele tijd achter Looms aan willen huppelen, is dit zeker weten wel een aderlating. Zie Te Wierik, Ter Horst of Jallo niet zovaak opkomen als Looms.
00
Robbert 16:15 17 november 2011

We zijn helemaal gek geworden in dit land door een linkshalf/linksbuiten op de linksback positie te willen zetten! Waar slaat dit op! Als linksback moet je kunnen VERDEDIGEN, dat is het aller belangrijkste, en iemand die aanvallend is ingesteld kun je niet zo maar even omturnen tot verdediger. De taak als verdediger wordt hier schromelijk onderschat, want goed verdedigen is ook een vak en dat doe je er niet zo maar even bij als middenvelder/aanvaller. Dat is ook de reden dat we in dit land helemaal geen goede verdedigers meer hebben. Zie het Nederlands elftal afgelopen dinsdag. Als Looms niet meedoet zal het toch Te Wierik of Ter Horst worden, dat zijn tenminste mannen die als verdediger zijn opgeleidt. Of ze goed genoeg zijn is een ander verhaal. Niet met van die fantasie ideeen komen door Duart op linksback te zetten! We spelen niet tegen balophetdak 5 of zo!
00
ilonk 15:42 17 november 2011

Ik denk dat bosz voor te wierik gaat kiezen. Jallo en ter horst deden verlangen naar looms dus die zijn minder. Nu kijken of Mike het wel goed kan doen. Duarte is niet zo’n slechte gedachte, omdat hij zowel zijn verdedigende taken goed uitvoert en ook aanvallend langs de zijkant sterk kan zijn. Hij is snel en bent hem nooit kwijt als je er langs bent. Las wel op wij zijn heracles dat Overtoom ziek is nu dus mocht hij niet kunnen spelen heb je duarte nodig op de linkshalf of 10 positie.
00
Maarten 15:28 17 november 2011

Jammer voor Mark inderdaad. Hij haalt al enige tijd niet zijn oude niveau van een paar jaar geleden. Je ziet al langer, o.a. tegen AZ, dat hij niet geheel fit is, dus waarschijnlijk heeft dit er mee te maken. Ik zou niet weten wie er van de jongens op de bank op dit moment beter is… Ter Horst vind ik een centrumverdediger, en waar is Jallo?
Misschien een optie die ik nog niet gehoord heb, Lerin Duarte. Marko Vejinovic is weer fit, dus hij linkshalf, en Duarte linksback. Een linkshalf, Fledderus, die linksback is gaan voetballen is vorig jaar ook zeker niet slecht bevallen.
Iedereen mag hier zijn/haar eigen reactie geven, maar zo negatief praten over een Heracles speler gaat mij echt veel te ver! Ik vraag me af in hoeverre je een Heracles supporter bent als je je eigen speler graag geblesseerd ziet.
Mark, beterschap ermee, en tot na de winterstop!
00
ilonk 15:08 17 november 2011

Alhoewel ik vind dat looms echt tekort komt met wat voor reden ook wens ik hem een spoedig herstel. Aardig gozer, harder werker, maar verdedigend erg zwak helaas. Ben blij dat hij effe niet meedoet, maar had natuurlijk liever gehad dat dat zou gebeuren doordat hij gepasseerd zou worden ipv blessure want dat verdient niemand. Hopen dat Mark er sterker uitkomt en beter terugkomt dan hij de laatste weken was. Nu mike te Wierik?
00
DenniS 14:50 17 november 2011

Jammer voor Mark, maar misschien beter voor het team. Ik vind Mark gewoon te kort komen, hij werkt wel hard maar voetballend gewoon de zwakste schakel, maar een echte vervanger is er ook niet. Dan maar Mike te Wierik op links

Mark Beterschap jonguh
00
Andere Hans 14:05 17 november 2011

@Robbert

Ben het ( weer ) helemaal met je eens.

Mark sterkte!
00
Robbert 12:55 17 november 2011

Henk wat ben je toch een EIKEL om zo te reageren. Mark Looms is een Heraclesspeler en dan YES te roepen als een van je eigen spelers lang uit de roulatie is ivm een blessure, is niet het gedrag van iemand die zich supporter noemt!

Hij speelde niet goed de laatste weken, dat mag duidelijk zijn, maar zou zijn blessure nu daar dan geen oorzaak van kunnen zijn? Als niet 100% fit is moet hij dat aan de trainers aangeven, mogelijk heeft hij te lang met zijn klachten doorgelopen en zie je dat in zijn spal terug. Dit is natuurlijk niet professioneel van hem als dat het geval is. Sterte Mark en succes met je herstel!
00
Henk 12:45 17 november 2011

Yes! Volgens andere bronnen is hij enkele weken uitgeschakeld (o.a. officiele site). Dit is een prima moment om hem te vervangen. Hopen dat hij nooit meer terug in de basis komt! Scheelt op jaarbasis een punt of 6/7.
00
Truus 13:01 17 november 2011

Henk,je bent rijp voor 053!!
00
FELIX Hengelo 14:09 17 november 2011

Henk,
Wat is dat toch tussen jou en Mark Looms?
Heb je bij hem op de basisschool gezeten en won hij al je knikkers?
Heeft ie een vriendin van je ingepikt?
Het moet wel diep zitten; een ander een zware blessure toewensen doe je niet zomaar.

Misschien moet je inderdaad overstappen op 053; die doen het de laatste jaren aardig en hebben een Mark Looms-loze selectie.
00
Tor 14:29 17 november 2011

Henk, ik word behoorlijk droeftoeterig van jou. Sommige dingen zijn onbetaalbaar ( met een knipoog naar de visacard reclame) Er is één speler van wie ik wel eens gezegd heb: “ze mogen iedereen wisselen behalve Markie Looms”. (Heracles AlmeLooms welteverstaan). Ja, hij laat wel eens een steekje vallen, maar ik verwacht geen technische hoogstandjes van hem als hij de bal beroerd aangespeeld krijgt. Ik zal ook niet zeggen dat hij de beste back is, maar iemand die zich altijd zo uit de naad werkt, verdient meer respect. Ik vind het super zo’n speler te hebben. Jammer dat jij alleen in punten kan denken.
00
Martin 15:26 17 november 2011

@Henk: Wat een trieste reactie, sukkel!

Felix heeft helemaal gelijk!
00
Henkuh 16:48 17 november 2011

Tjonge, tjonge……………. Je bent Heraclied of je bent ‘t niet !! Schaam je !!
00