Heracles Almelo speelt zaterdagavond de belangrijke wedstrijd tegen Excelsior. Voor beide ploegen een zeer belangrijke pot. Excelsior wil heel graag directe degradatie ontlopen om zich via de nacompetitie te handhaven, terwijl Heracles nog steeds vastberaden is om bij de eerste negen te komen.Van de beide ploegen kwam Excelsior het beste uit de winterstop. Het versloeg NAC met maar liefst 3-0. Heracles verloor de wedstrijd in en tegen Groningen met 2-1.

In de Eredivisie komt Heracles eigenlijk nauwelijks in de problemen tegen Excelsior. Vorig jaar wonnen we eenvoudig met 4-1. Doelpunten van  Fledderus, Looms, Quansah en Plet werden gescoord aan de zijde van Heracles. Gyon Fernandez wist de eer te redden voor Excelsior, dat bovendien de wedstrijd uitspeelde met 10 man, omdat verdediger Bovenberg al na een klein half uur kon gaan douchen na een rode kaart. Dit seizoen kwamen beide ploegen elkaar al tegen op Woudestejin, waar Heracles zijn eerste en laatste uitzege van dit seizoen behaalde (0-2).

Peter Bosz kan beschikken over een volledig fitte selectie. Waarschijnlijk spelen dezelfde elf als tegen FC Groningen. “De selectie staat er goed voor”, zegt Heracles-trainer Peter Bosz op heracles.nl. “Ik vind dat we iedere thuiswedstrijd moeten winnen, maar het zal niet gemakkelijk worden. Excelsior heeft zich uitstekend versterkt en ze hebben het goed gedaan tegen NAC Breda.”

De wedstrijd begint om kwart voor acht en staat onder leiding van arbiter Wouters uit België.

Sponsoren

Reacties (9)

Reageer nu!